stark Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Είμαι σε φάση αναζήτησης (έστω αρκετά) αδιάβροχου sneaker / αθλητικού παπουτσιού το οποίο θα το φοράω τις βροχερές μέρες στη δουλειά, που μέσα στ' άλλα περιλαμβάνει διαδρομές με μηχανή και ορισμένες φορές αρκετό περπάτημα / σκάλες / κλπ. - δεν ψάχνω για παπούτσι / μπότα μηχανής - δεν μου αρέσουν - θα προτιμούσα να ήταν μποτάκι ή ημίμποτο, αλλά δεν έχω αποκλείσει απόλυτα ακόμα και κάποιο χαμηλό - λόγω πτώσης μεταταρσίου και στα δύο πόδια, αναζητώ κάτι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και μαλακό στο πάτημα, ιδανικά με αφρό στην ενδιάμεση σόλα - αν έχει και κάπως ανατομικό εσωτερικό πάτο, ακόμα καλύτερα - αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο - ιδανικά θα προτιμούσα το κάτω μέρος της σόλας να μην είναι (ιδιαίτερα έως καθόλου) τρακτερωτό καθότι δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω για hiking / trailing αλλά σε flat δρόμο / πεζοδρόμιο - δεν με ενδιαφέρει να είναι απόλυτα / 100% αδιάβροχο, αλλά να κρατάει κάπως το νερό από το να μπει μέσα - κατά προτίμηση χωρίς γούνα / χοντρή εσωτερική επένδυση, καθότι με τα πολύ ζεστά παπούτσια τα πόδια μου λαμπαδιάζουν Δύο παπούτσια που έχω τσεκάρει, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως ότι κάνουν για το σκοπό που τα θέλω, είναι αυτά: https://www.skroutz.gr/s/38369348/Nike-React-Pegasus-Trail-4-Gore-Tex-DJ7926-001-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Trail-Running-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex-Black-Wolf-Grey-Reflective-Silver.html https://www.skroutz.gr/s/37870525/Adidas-Solar-Glide-5-GTX-GV8267-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Running-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex-Core-Black-Grey-Six-Carbon.html Οποιαδήποτε πρόταση / βοήθεια ευπρόσδεκτη Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από stark
nikoskola Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 στην δουλεια μου εχω βολευτει τα salomon που ειναι αδιαβροχα - μεγαλης αντοχης και γενικα θεωρουνται top στην κατηγορια τους.απο εκει και περα πρεπει να πας σε μαγαζι να δεις στο δικο σου ποδι τι καθεται καλυτερα :-) 1
janus5555 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, stark είπε Καλημέρα σε όλους. Είμαι σε φάση αναζήτησης (έστω αρκετά) αδιάβροχου sneaker / αθλητικού παπουτσιού το οποίο θα το φοράω τις βροχερές μέρες στη δουλειά, που μέσα στ' άλλα περιλαμβάνει διαδρομές με μηχανή και ορισμένες φορές αρκετό περπάτημα / σκάλες / κλπ. - δεν ψάχνω για παπούτσι / μπότα μηχανής - δεν μου αρέσουν - θα προτιμούσα να ήταν μποτάκι ή ημίμποτο, αλλά δεν έχω αποκλείσει απόλυτα ακόμα και κάποιο χαμηλό - λόγω πτώσης μεταταρσίου και στα δύο πόδια, αναζητώ κάτι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και μαλακό στο πάτημα, ιδανικά με αφρό στην ενδιάμεση σόλα - αν έχει και κάπως ανατομικό εσωτερικό πάτο, ακόμα καλύτερα - αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο - ιδανικά θα προτιμούσα το κάτω μέρος της σόλας να μην είναι (ιδιαίτερα έως καθόλου) τρακτερωτό καθότι δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω για hiking / trailing αλλά σε flat δρόμο / πεζοδρόμιο - δεν με ενδιαφέρει να είναι απόλυτα / 100% αδιάβροχο, αλλά να κρατάει κάπως το νερό από το να μπει μέσα - κατά προτίμηση χωρίς γούνα / χοντρή εσωτερική επένδυση, καθότι με τα πολύ ζεστά παπούτσια τα πόδια μου λαμπαδιάζουν Δύο παπούτσια που έχω τσεκάρει, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως ότι κάνουν για το σκοπό που τα θέλω, είναι αυτά: https://www.skroutz.gr/s/38369348/Nike-React-Pegasus-Trail-4-Gore-Tex-DJ7926-001-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Trail-Running-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex-Black-Wolf-Grey-Reflective-Silver.html https://www.skroutz.gr/s/37870525/Adidas-Solar-Glide-5-GTX-GV8267-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Running-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex-Core-Black-Grey-Six-Carbon.html Οποιαδήποτε πρόταση / βοήθεια ευπρόσδεκτη καλημέρα, έχω τα adidas solar glide gtx 4, περσινό μοντέλο, φαντάζομαι δεν έχουν αλλάξει πολύ στα χαρακτηριστικά τους,σχετικά με αυτά που ρωτάς λοιπόν: - είναι πολύ μαλακό και άνετο, παρέχει καλή στήριξη και το λες κάπως ανατομικό- ανάλογα και με το θέμα που έχει το πέλμα σου. - έχει τρακτερωτό σχετικά πάτο (φαίνεται και στη φωτο στο σκρουτζ, δεν είναι σκληρή σόλα αλλά τρακτερ είναι). - λόγω μόνωσης (gtx) το πόδι σίγουρα ζεσταίνεται και ανάβει (και ιδρώνει και μυρίζει), αν ήδη έχεις θέμα μάλλον θα έχεις και εδώ. -είναι κάπως αδιάβροχα, τουτέστιν, στη μηχανή με βροχή δε θα τα συνιστούσα. τα φόρεσα σε μια καλή βροχή για ώρα με το σκεπτικό ότι είναι αδιάβροχα... έγινα εντελώς μούσκεμα ακόμα και οι κάλτσες. Φαντάζομαι για περπάτημα με νορμαλ βροχή χωρίς να βουτάς σε λακούβες θα κάνουν δουλειά, αλλά στη μηχανή σίγουρα δε βολεύουν. Γράψε όταν τελικά αγοράσεις και κάνεις και την αξιολόγησή σου, ψάχνω παρόμοιο παπούτσι! 1
st@kas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, stark είπε Καλημέρα σε όλους. Είμαι σε φάση αναζήτησης (έστω αρκετά) αδιάβροχου sneaker / αθλητικού παπουτσιού το οποίο θα το φοράω τις βροχερές μέρες στη δουλειά, που μέσα στ' άλλα περιλαμβάνει διαδρομές με μηχανή και ορισμένες φορές αρκετό περπάτημα / σκάλες / κλπ. - δεν ψάχνω για παπούτσι / μπότα μηχανής - δεν μου αρέσουν - θα προτιμούσα να ήταν μποτάκι ή ημίμποτο, αλλά δεν έχω αποκλείσει απόλυτα ακόμα και κάποιο χαμηλό - λόγω πτώσης μεταταρσίου και στα δύο πόδια, αναζητώ κάτι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και μαλακό στο πάτημα, ιδανικά με αφρό στην ενδιάμεση σόλα - αν έχει και κάπως ανατομικό εσωτερικό πάτο, ακόμα καλύτερα - αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο - ιδανικά θα προτιμούσα το κάτω μέρος της σόλας να μην είναι (ιδιαίτερα έως καθόλου) τρακτερωτό καθότι δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω για hiking / trailing αλλά σε flat δρόμο / πεζοδρόμιο - δεν με ενδιαφέρει να είναι απόλυτα / 100% αδιάβροχο, αλλά να κρατάει κάπως το νερό από το να μπει μέσα - κατά προτίμηση χωρίς γούνα / χοντρή εσωτερική επένδυση, καθότι με τα πολύ ζεστά παπούτσια τα πόδια μου λαμπαδιάζουν Δύο παπούτσια που έχω τσεκάρει, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως ότι κάνουν για το σκοπό που τα θέλω, είναι αυτά: https://www.skroutz.gr/s/38369348/Nike-React-Pegasus-Trail-4-Gore-Tex-DJ7926-001-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Trail-Running-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex-Black-Wolf-Grey-Reflective-Silver.html https://www.skroutz.gr/s/37870525/Adidas-Solar-Glide-5-GTX-GV8267-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Running-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex-Core-Black-Grey-Six-Carbon.html Οποιαδήποτε πρόταση / βοήθεια ευπρόσδεκτη Αρχικά δεν πρέπει να υπάρχει παπούτσι που να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις που έχεις βάλει. Το πρώτο σοβαρό θέμα είναι η ασφάλεια που ΔΕΝ θα σου παρέχει ένα παπούτσι sneaker ή running όταν το φοράς στην μηχανή. Επίσης στην περίπτωση που η μηχανή σου δεν είναι σκούτερ η ζωή του παπουτσιού θα μειωθεί γρήγορα από τον λεβιέ των ταχυτήτων. Ένα sneaker ή running παπούτσι που έχει κάποια μεμβράνη αδιαβροχοποίησης δεν έχει κατασκευαστεί για χρήση μηχανής, δηλαδή υψηλή ταχύτητα και όγκο νερού που μπορεί να πέσει πάνω του, αλλά να το φοράς όταν τρέχεις ή περπατάς και σίγουρα όχι να το βάλεις μέσα σε μία λακκούβα. Επίσης η μεμβράνη αδιαβροχοποίησης σε οποιαδήποτε προϊόν μειώνει την διαπνοή, οπότε κατά συνέπεια θα ιδρώνει το πόδι σου πιο εύκολα σε σχέση με το αντίστοιχο παπούτσι χωρίς αδιαβροχοποίηση. Το Nike pegasus react που επισύναψες είναι trail χρήση οπότε οπότε από κάτω είναι τρακτερωτό. Μπορείς να δεις το https://www.skroutz.gr/s/38385969/Nike-Air-Zoom-Pegasus-39-Shield-DO7625-001-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Running-Μαύρα.html?from=sku_color_variations που έχει πιο ουδέτερη εξωτερική σόλα, όχι τόσο τρακτερωτή.
stark Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, st@kas είπε Αρχικά δεν πρέπει να υπάρχει παπούτσι που να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις που έχεις βάλει. Το πρώτο σοβαρό θέμα είναι η ασφάλεια που ΔΕΝ θα σου παρέχει ένα παπούτσι sneaker ή running όταν το φοράς στην μηχανή. Επίσης στην περίπτωση που η μηχανή σου δεν είναι σκούτερ η ζωή του παπουτσιού θα μειωθεί γρήγορα από τον λεβιέ των ταχυτήτων. Ένα sneaker ή running παπούτσι που έχει κάποια μεμβράνη αδιαβροχοποίησης δεν έχει κατασκευαστεί για χρήση μηχανής, δηλαδή υψηλή ταχύτητα και όγκο νερού που μπορεί να πέσει πάνω του, αλλά να το φοράς όταν τρέχεις ή περπατάς και σίγουρα όχι να το βάλεις μέσα σε μία λακκούβα. Επίσης η μεμβράνη αδιαβροχοποίησης σε οποιαδήποτε προϊόν μειώνει την διαπνοή, οπότε κατά συνέπεια θα ιδρώνει το πόδι σου πιο εύκολα σε σχέση με το αντίστοιχο παπούτσι χωρίς αδιαβροχοποίηση. Το Nike pegasus react που επισύναψες είναι trail χρήση οπότε οπότε από κάτω είναι τρακτερωτό. Μπορείς να δεις το https://www.skroutz.gr/s/38385969/Nike-Air-Zoom-Pegasus-39-Shield-DO7625-001-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Running-Μαύρα.html?from=sku_color_variations που έχει πιο ουδέτερη εξωτερική σόλα, όχι τόσο τρακτερωτή. Καλησπέρα. Thanks για το feedback. Κατανοητά όλα αυτά που γράφεις και σημαντικά. Scooter έχω και έως τώρα είχα (ημι)αδιάβροχα μποτάκια Vans με επένδυση (film) της 3M. Στην αρχή ήταν αρκετά έως πολύ αδιάβροχα αλλά με τον καιρό η επένδυση προφανώς φθάρθηκε και πλέον μετά από λίγη ώρα τα νερά μπαίνουν στο παπούτσι. Ετσι κι αλλιώς τα συγκεκριμένα Vans είναι τόσο άβολα (ακόμα και με αλλαγή πάτου σε gel) και βαριά που με το θέμα που έχω στο μετατάρσιο δεν παλεύονται. Στο scooter φοράω και αδιάβροχο παντελόνι που σε κάποιο βαθμό καλύπτει το άνω μέρος του παπουτσιού. Ξέρω ότι δεν θα βρω κάτι πραγματικά αδιάβροχο σε αθλητικό αλλά δεν με ενδιαφέρει πολύ αυτό. Με ενδιαφέρει να κρατούν το νερό έστω κάπως παραπάνω από ένα κοινό αθλητικό. Και να είναι πολύ άνετα. Επίσης συνήθως όταν πρόκειται να ρίξει χοντρή / συνεχή βροχή δεν παίρνω καν το scouter για τη δουλειά, αλλά το αυτοκίνητο. Σε χαλαρή βροχή / ψιχάλα (όσο βέβαια μπορούμε αυτό να το "προβλέψουμε" με βάση τις αναξιόπιστες προγνώσεις καιρού) το θέλω το παπούτσι. Τα Salomon τα έριξα μια ματιά αλλά δεν έχω βρει μοντέλα με αφρό και φοβάμαι ότι δεν θα είναι όσο μαλακά, ελαφριά και άνετα τα θέλω. Ένα ακόμα που έβλεπα σήμερα είναι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/26545793/ASICS-Gel-Sonoma-6-GTX-1011B048-002-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Running-Μαύρα-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex.html
st@kas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, stark είπε Καλησπέρα. Thanks για το feedback. Κατανοητά όλα αυτά που γράφεις και σημαντικά. Scooter έχω και έως τώρα είχα (ημι)αδιάβροχα μποτάκια Vans με επένδυση (film) της 3M. Στην αρχή ήταν αρκετά έως πολύ αδιάβροχα αλλά με τον καιρό η επένδυση προφανώς φθάρθηκε και πλέον μετά από λίγη ώρα τα νερά μπαίνουν στο παπούτσι. Ετσι κι αλλιώς τα συγκεκριμένα Vans είναι τόσο άβολα (ακόμα και με αλλαγή πάτου σε gel) και βαριά που με το θέμα που έχω στο μετατάρσιο δεν παλεύονται. Στο scooter φοράω και αδιάβροχο παντελόνι που σε κάποιο βαθμό καλύπτει το άνω μέρος του παπουτσιού. Ξέρω ότι δεν θα βρω κάτι πραγματικά αδιάβροχο σε αθλητικό αλλά δεν με ενδιαφέρει πολύ αυτό. Με ενδιαφέρει να κρατούν το νερό έστω κάπως παραπάνω από ένα κοινό αθλητικό. Και να είναι πολύ άνετα. Επίσης συνήθως όταν πρόκειται να ρίξει χοντρή / συνεχή βροχή δεν παίρνω καν το scouter για τη δουλειά, αλλά το αυτοκίνητο. Σε χαλαρή βροχή / ψιχάλα (όσο βέβαια μπορούμε αυτό να το "προβλέψουμε" με βάση τις αναξιόπιστες προγνώσεις καιρού) το θέλω το παπούτσι. Τα Salomon τα έριξα μια ματιά αλλά δεν έχω βρει μοντέλα με αφρό και φοβάμαι ότι δεν θα είναι όσο μαλακά, ελαφριά και άνετα τα θέλω. Ένα ακόμα που έβλεπα σήμερα είναι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/26545793/ASICS-Gel-Sonoma-6-GTX-1011B048-002-Ανδρικά-Αθλητικά-Παπούτσια-Running-Μαύρα-Αδιάβροχα-με-Μεμβράνη-Gore-Tex.html Τα vans όντως είναι πολύ σκληρά και ο ίσιος πάτος τα κάνει ακόμη χειρότερα. Με πάτο κάπως καλυτερεύουν αλλά όπως είδες δεν κάνουν και θαύματα Σε Salomon δε θα βρεις τόσο δρόμου, όσο με τις υπόλοιπες εταιρείες που να ταιριάζει σε αυτά που θες. Το Sonoma είναι και αυτό trail. Γενικά σε αυτά που θα καταλήξεις πήγαινε να τα δοκιμάσεις να δεις πως είναι στο πόδι σου, από θέμα άνεσης. 1
stark Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Στις 13/12/2022 στις 8:40 ΠΜ, janus5555 είπε Γράψε όταν τελικά αγοράσεις και κάνεις και την αξιολόγησή σου, ψάχνω παρόμοιο παπούτσι! Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απόψεις. Σήμερα πήγα και δοκίμασα τα παρακάτω: Adidas Terrex Soulstride Rain.Rdy Adidas Solar Glide 5 GTX Nike React Pegasus Trail 4 Gore-Tex Εντυπώσεις / σύγκριση: Adidas Terrex Soulstride Rain.Rdy Όμορφο και άνετο παπούτσι. Για τη δική μου περίπτωση όμως πιο σκληρό από ό,τι έψαχνα. Τόσο στον εσωτερικό πάτο όσο και στο ενδιάμεσο + κάτω μέρος του. Adidas Solar Glide 5 GTX Πολύ ογκώδες παπούτσι αλλά πιο μαλακό από το Soulstride. Και πάλι όχι όσο μαλακό θα περίμενα με την ενδιάμεση boost σόλα. Θεωρητικά έχει το θετικό του ότι υπάρχει στο πάνω μέρος του ένα κομμάτι πανί που κλείνει και καλύπτει το μέρος που τα περισσότερα παπούτσια αφήνουν το νερό να εισχωρήσει (στα κορδόνια). Είμαι επιφυλακτικός για το κατά πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει αυτό το πανάκι χωρίς να σκιστεί / ξηλωθεί. Nike React Pegasus Trail 4 Gore-Tex Κάπως εκκεντρικό στην εμφάνιση (για τα δικά μου γούστα) αλλά όταν το φόρεσα δεν μου φάνηκε τόσο "περίεργο" πάνω μου. Μακράν το πιο άνετο, ελαφρύ, μαλακό παπούτσι που έχω φορέσει ποτέ. Νόμιζα ότι πατάω σε σφουγγάρι. Μου αρέσει που είναι ελαφρώς ανασηκωμένο (σαν ημίμποτο) με τη βοήθεια ενός ελαστικού υφάσματος στο άνοιγμά του (πάνω από τον αστράγαλο). Προβληματίστηκα λίγο με το πόσο λεπτό φαίνεται το ύφασμά του παπουτσιού κυρίως μπροστά - πάνω από τα δάχτυλα, αλλά τι στο καλό, trail running shoes είναι, λογικά θα υπάρχει πρόβλεψη και καλές προδιαγραφές για την αντοχή του συνθετικού υλικού τους. Κατέληξα σε αυτό και το παρήγγειλα από σκρουτζομάγαζο στα 136 ευρώ. 159 ευρώ η τιμή σε Intersport / Nike Store (Mall Μαρούσι) / Cosmos Sport / κλπ μεγάλα μαγαζιά. Στην πράξη θα φανεί πόσο καλή αγορά ήταν. Θα επανέλθω στο μέλλον με εντυπώσεις. Ελπίζω να μην τα κλαίω σύντομα τα λεφτά που έδωσα. p.s. αν είχα διάθεση να ψάξω παραπάνω ίσως κοιτούσα και το New Balance Fresh Foam Hierro V6 GTX 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα