Hamurabi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα. Κατέβασα το app,έφτιαξα εικονική κάρτα την έβαλα στο google pay. Έβαλα μέσω χρεωστικής μου κάρτας λεφτά στο λογαριασμό revolut.αυτα εννοείται ότι είναι στην εικονική κάρτα; Ή κάνω κάποια διαδικασία για να μπουν στη κάρτα; Με έχει μπερδέψει λίγο το app. Επίσης ,πώς μπορώ να τα μετατρέψω από ευρώ σε άλλο νόμισμα;
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Hamurabi είπε Παιδιά καλησπέρα. Κατέβασα το app,έφτιαξα εικονική κάρτα την έβαλα στο google pay. Έβαλα μέσω χρεωστικής μου κάρτας λεφτά στο λογαριασμό revolut.αυτα εννοείται ότι είναι στην εικονική κάρτα; Ή κάνω κάποια διαδικασία για να μπουν στη κάρτα; Με έχει μπερδέψει λίγο το app. Επίσης ,πώς μπορώ να τα μετατρέψω από ευρώ σε άλλο νόμισμα; Τράπεζα είναι οπότε ειναι στον λογαριασμό σου τα λεφτά και όχι στην κάρτα.Οι κάρτες παίρνουν λεφτά απο τον λογαριασμό σου. Διπλα απο το ευρώ έχει κουμπι μετατροπής σε άλλο νόμισμα. 1
Hamurabi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Όποτε εφόσον τα λεφτά είναι στο λογαριασμό μου ,χρησιμοποιώ τη κάρτα και αυτομάτως τραβάει λεφτά από αυτόν; Ή πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια να συνδέσω τη κάρτα με το λογαριασμό πρώτα;
PedroG Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Στην ουσια αυτο που κανεις με την ΡΕβο την φορτωζεις σαν να ειναι Χρεωστικη Καρτα! οσο την φορτζεις εχει Λεφτα. Σημασια δεν εχει σε ποιο νομισμα κανεις συναλλαγη αφου αυτο που ακνει η καρτα στην ουσια με την παρεμβαση σου ή οχι ειναι να πληρωνει. Το αν πληρωνει η οχι με προμηθεια συναλλαγης ειναι το καιριο ζητημα και προνομιο της Revolut. και η απαντηση ειναι...για μικρα ποσα εως των 1000 ευρω ΟΧΙ για συναλλαγες που δεν μετατρεπονται αυτοματα ή απο εσενα καθημερινες ΟΧΙ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Hamurabi είπε Όποτε εφόσον τα λεφτά είναι στο λογαριασμό μου ,χρησιμοποιώ τη κάρτα και αυτομάτως τραβάει λεφτά από αυτόν; Ή πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια να συνδέσω τη κάρτα με το λογαριασμό πρώτα; Τίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις με την εικονική,με την φυσική κάρτα θέλει ενεργοποίηση ,αγορά με chip & pin.
christos4 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 https://www.revolut.com/en-GR/legal/standard-fees/ Στο παραπάνω link θα δεις όλα τα fees. Σε γενικές γραμμες 1) το να βάζεις λεφτά από την ελληνική σου κάρτα στη revolut είναι δωρεάν. 2) αν στείλεις λεφτά από revolut σε revolut είναι δωρεάν. Από revolut σε ελληνική τράπεζα έχει χρέωση στην ελληνική τράπεζα (η revolut δεν κρατάει προμήθεια) 3) η μετατροπή συναλλαγματος δεν έχει fees, εκτός αν: Α) πρόκειται γισ "σπάνιο" νόμισμα Β) γίνει ΣΚ ή αργία (νομίζω με βάση τις αργίες στην Αγγλία). Επίσης νομίζω ότι ισχύει και για Παρασκευή μετά το κλείσιμο των αγορών. 4) αν τραβήξεις χρήματα από ATM η revolut δεν κρατάει προμήθεια. ΑΛΛΆ το ATM μπορεί να κρατήσει. Για παράδειγμα οι ελληνικές τράπεζες κρατάνε. Οι τράπεζες στην Ουγγαρία δεν κρατάνε. Αν κάνεις ταξίδια και θες να βγάλεις από τοπικό ATM να ψάχνεις τις συστημικες τράπεζες και να αποφεύγεις τα "τουριστικά" τύπου euronet. Μπορείς να έχεις αρκετές virtual cards ή disposable. Όλες τραβάνε λεφτά από τον λογαριασμό σου. Αν κάνεις συνδρομή, ίσως έχεις κάποια πλεονεκτήματα, αλλά θα πρέπει να το δεις, αν σε συμφέρει. 2
james9tito Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Ερωτηση επειδη ταξιδευω για Αγγλία. Εχω revolut εδω και χρονια. Για να την φορτωσω λιρες Αγγλιας τι κανω? Παω στο app , παταω το drop down menu και επιλεγω λιρα αντι ευρω, και μετα προσθηκη χρηματων? Ή την φορτωνω με ευρω και μετα κανω την μετατροπη σε λιρα παλι απο το app?
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Στις 21/12/2022 στις 7:55 ΠΜ, james9tito είπε Ερωτηση επειδη ταξιδευω για Αγγλία. Εχω revolut εδω και χρονια. Για να την φορτωσω λιρες Αγγλιας τι κανω? Παω στο app , παταω το drop down menu και επιλεγω λιρα αντι ευρω, και μετα προσθηκη χρηματων? Ή την φορτωνω με ευρω και μετα κανω την μετατροπη σε λιρα παλι απο το app? Φορτώνεις ευρώ και αλλάζεις μέσα απο την ρεβο σε λίρες. 1
ifestus77 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δε ξερω αν ειμαι στο σωστο topic του forum για την ερωτηση μου αλλα θελω να ρωτησω κατι σχετικα με τη revolut και το αφορολογητο. Προσωπικα χρησιμοποιουσα τη revolut κανοντας την top-up απο μια καρτα της ALPHA και χρησιμποιώντας την αποκλειστικά για ολες μου τις συναλλαγες. Με άλλα λόγια σχεδον δε χρησιμοποιώ καρτα ελληνικης τραπεζας και τα κανω αποκλειστικα ολα μεσω revolut. Ο λόγος ειναι γιατι θελω να εχω ελεγχο των εξοδων της εβδομαδας και την χρησιμοποιω σαν prepaid καρτα με συγκεκριμενο οριο ανα βδομαδα. Επιπλεον, οταν εκανα κατι αντιστοιο με prepaid καρτα της ALPHΑ, οταν την φορτωνα (top-up) καθε φορα ειχα μια επιπλεον χρεωση και για αυτο προτιμησα τη revolut. Επισης εχει και αλλα προταιρηματα οπως το vault κτλ που τα χρησιμοποιώ. Η ερωτηση μου (για το οποιο δεν ειχα αναρωτηθει νωριτερα δυστυχως) ειναι αν απο τη στιγμη που χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα τη revolut για ολες τις συναλλαγες, μπορω να χτισω αφορολογητο. Μετρανε αυτες οι συναλλαγες στο αφορολογητο ? Αν οχι πως μπορω να αποδειξω τις αγορες μου αν χρειαστει καθως τις αποδειξεις δεν τις κραταω επι το πληστον ? Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Εχει ερωτηθει κάμποσες φορές.Βάζεις τα ποσά με το χέρι στην δήλωση σου.
ifestus77 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή όμως δεν την κάνω μόνος μου την δήλωση, για να καταλάβω πρέπει να πω στο λογιστή να βάλει ένα συνολικό ποσό εξόδων με το χέρι, για όλο τον χρόνο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις