Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδαι κ χρονια πολλα γ τις μερες τ καλυτερα ευχομαι σ ολους σας ,,, εχετε ν προτεινεται κατι εδω  ν σφηξω?

Untitled.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

H amd ετοιμάζεται για τον 9950x3d με νέα settings στο bios.

Ίσως κάποια χαζοσηκώματα όπως αυτά του cp να τα μαζεύει.

Θα το δοκιμάσω και στον δικό μου μόλις περάσω το 1.2.0.3.

spacer.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eκανα και εγω καποια λιγα τεστακια στα 8κ τα οποια μου δινουν το καλυτερο latency(για 9800 ειμαι καλα) και με αρκετα χαμηλα ρευματα στο κιτ. Μετα απο 30 κυκλους οι ραμς πηγανε μεχρι 40c με φανακι και υστερα απο αρκετα τεστακια.

Θελω οταν ξανα εχω χρονο και ορεξη να δω το vsoc εαν μπορει να παιξει κατω απο 1.25 στα 1.20- περιπου.

tRP k tRAS για να σφιξω και αλλο θελει ρευμα το κιτακι πανω απο 1.48v και δεν ειδα να κερδιζω κατι.

Επισης διορθωσα μετα τα τεστ το trc απο 78 σε 96. 

Screenshot 2025-01-12 130956.png

Screenshot 2025-01-12 130923.png

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 7
Δημοσ.

Κλασσικά έχει πολύ μπλαμπλα, αλλά έχει κ αρκετές πληροφορίες (εξηγεί πχ κ διαφορές μεταξύ intel & amd σε κάποια timings).

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 11/1/2025 στις 10:19 ΜΜ, Xoroxronis είπε

H amd ετοιμάζεται για τον 9950x3d με νέα settings στο bios.

Ίσως κάποια χαζοσηκώματα όπως αυτά του cp να τα μαζεύει.

Θα το δοκιμάσω και στον δικό μου μόλις περάσω το 1.2.0.3.

Λοιπόν άκυρο αυτό, το δοκίμασα. Eίναι σαχλαμάρα της Αsus.

Ουσιαστικά έτοιμο core flex προφίλ που εννοείται ότι κόβει παντού perf.

Τώρα ο νέος agesa εμφανίζει μια καινούργια συσκευή (App Compatibility Database) στον device manager μόλις περαστούν οι καινούργιοι chipset.

spacer.png

spacer.png

https://drive.google.com/file/d/1XWiJpfZZEuGkWW0rRx6zRFuIrxTflmzF/view

Έχει enable/disable και στο bios. Δεν έχω ιδέα τι κάνει. Ίσως είναι κατι σαν το APO της Intel. θα δείξει.

Ο agesa λίγο που τον δοκίμασα δείχνει να βγάζει ίδια νούμερα.

Spoiler

spacer.png

Spoiler

spacer.png

Spoiler

spacer.png

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε

Εδώ έκαναν δοκιμή στο aida tweak.

13 games, όλα πιο αργά.

spacer.png

spacer.png

Αυτό έχει να κάνει με το τελευταίο agesa beta bios της Asus , ή το zen optimizer που έχει 3 επιλογές σε αυτό που έχουμε stable ας πούμε υπόλοιποι ? Αν γνωρίζεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Αυτό έχει να κάνει με το τελευταίο agesa beta bios της Asus , ή το zen optimizer που έχει 3 επιλογές σε αυτό που έχουμε stable ας πούμε υπόλοιποι ? Αν γνωρίζεις

Όχι έχει να κάνει με όλα τα bios/agesa που έχουν κάποιο toggle για να δείχνει χαμηλότερο latency το aida. πχ legacy επιλογή στην Asus, latency killer στην Msi. Δε ξέρω πως λέγεται στη Giga.

Οι συγκεκριμένοι τέσταραν με MSI X670E Ace.

Είχα γράψει νομίζω και στο άλλο νήμα ότι τα toggles αυτά αφορούν μόνο το aida, οπουδήποτε αλλού κόβουν.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Xoroxronis είπε

Όχι έχει να κάνει με όλα τα bios/agesa που έχουν κάποιο toggle για να δείχνει χαμηλότερο latency το aida. πχ legacy επιλογή στην Asus, latency killer στην Msi. Δε ξέρω πως λέγεται στη Giga.

Οι συγκεκριμένοι τέσταραν με MSI X670E Ace.

Είχα γράψει νομίζω και στο άλλο νήμα ότι τα toggles αυτά αφορούν μόνο το aida, οπουδήποτε αλλού κόβουν.

Ευχαριστώ ,

Giga δεν έχω δει κάτι τέτοιο πάντως. 

Ψάχνω και για ένα stable 6400 profile να δοκιμάσω σε επιδόσεις σε σχέση με το 8000 μήπως και έχει διαφορές. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, jimpsar είπε

Ευχαριστώ ,

Giga δεν έχω δει κάτι τέτοιο πάντως. 

Ψάχνω και για ένα stable 6400 profile να δοκιμάσω σε επιδόσεις σε σχέση με το 8000 μήπως και έχει διαφορές. 

Πολύ κοντά Μήτσο σε επιδόσεις. Σε όσα παιχνίδια δοκίμασα είναι ελαφρά πιο πάνω τα 8κ αλλά και σε κάποια συνθετικά.

Τα 6400 επίσης σε εμένα θέλουν πιο πολλά ρεύματα από ότι τα 8κ. Εάν θες την γνώμη μου μείνε όπως είσαι 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες με έπιασε ο διάολος να κάνω αλλαγή θέσεων στις ραμς. Δλδ το ντιμακι β2 να το βάλω στην α2 και όλο αυτό γιατί αυτό που ήταν στην α2 είχε 1-1.5 βαθμό παραπάνω από το αντίστοιχο στην β2. Σκεπτόμενος ότι θα μπει στην β2 θα είναι πιο κοντά στα φανς του κουτιού που βάζουν αέρα και θα είχαν ίδιες θερμοκρασίες.(Έχω και φανακι στις ραμς)Τελικά θερμοκρασία έπεσε ελαφρά στα 0.5c με 1c διαφορά. Λέω οκ όλα καλά. Κάτσε να τρέξω ένα τμ5 να δω πόσο θα φτάσουν Μαξ. Ε στο λεπτό γαμηθηκε στα ερρορς χωρίς να πειράξω κάτι άλλο. 

Ξανά έκανα τραμπα τα ντιμακια όπως τα είχα αρχικα και έστρωσε.  

Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια συμπεριφορά μετά από απλά αλλαγή θέσης να δημιουργεί αστάθεια .

Λέτε να έχει κανένα θέμα η μητρική?

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Πολύ κοντά Μήτσο σε επιδόσεις. Σε όσα παιχνίδια δοκίμασα είναι ελαφρά πιο πάνω τα 8κ αλλά και σε κάποια συνθετικά.

Τα 6400 επίσης σε εμένα θέλουν πιο πολλά ρεύματα από ότι τα 8κ. Εάν θες την γνώμη μου μείνε όπως είσαι 

Ευχαριστώ Νίκο δεν θα σκάσω κεφάλι και εγώ ιδιαίτερα. Μόνο timespy  είδα μήπως φτάσω πιο πάνω σε CPU, κατά τα άλλα πάει μπάλα.

8 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Χτες με έπιασε ο διάολος να κάνω αλλαγή θέσεων στις ραμς. Δλδ το ντιμακι β2 να το βάλω στην α2 και όλο αυτό γιατί αυτό που ήταν στην α2 είχε 1-1.5 βαθμό παραπάνω από το αντίστοιχο στην β2. Σκεπτόμενος ότι θα μπει στην β2 θα είναι πιο κοντά στα φανς του κουτιού που βάζουν αέρα και θα είχαν ίδιες θερμοκρασίες.(Έχω και φανακι στις ραμς)Τελικά θερμοκρασία έπεσε ελαφρά στα 0.5c με 1c διαφορά. Λέω οκ όλα καλά. Κάτσε να τρέξω ένα τμ5 να δω πόσο θα φτάσουν Μαξ. Ε στο λεπτό γαμηθηκε στα ερρορς χωρίς να πειράξω κάτι άλλο. 

Ξανά έκανα τραμπα τα ντιμακια όπως τα είχα αρχικα και έστρωσε.  

Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια συμπεριφορά μετά από απλά αλλαγή θέσης να δημιουργεί αστάθεια .

Λέτε να έχει κανένα θέμα η μητρική?

Πλέον όταν δουλεύει καλά δεν πειράζω κάτι γιατί όσο τα μπλέκεις αρχίζουν τα κουλά. Εμένα πχ από αλλαγές στο bios χθες δεν έκανε boot με τίποτα. Τα έβγαλα όλα reseat CPU κ Ram και μετά όλα κομπλέ.

Δεν ξέρω αν φταίνε mobo γιατί και αυτό που λες δεν θα έπρεπε να το κάνει . Βέβαια εσύ ξέρεις και βλέπεις πως πάει γενικότερα σαν απόδοση. 

Μέχρι στιγμής πάντως έχω παρατηρησει πως όσο σκαλίζεις ειδικά σε ΑMD που έχω, είναι πολύ ευαίσθητο σε προβλήματα . Cmos μετά από κάθε διαφοροποίηση για σίγουρα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...