azazil1190 Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 πμ (επεξεργασμένο) Ευτυχώς οι μνήμες σε σενάρια gaming δεν περνάνε τους 39c . Kαι ενα δικο μου R24 με τα daily Επεξ/σία Σάββατο στις 12:32 μμ από azazil1190 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. Σάββατο στις 02:28 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 02:28 μμ Σε gaming μέχρι 34 πάνε εμένα. Βέβαια η κάρτα βγάζει με το ζόρι 180w θερμότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. Σάββατο στις 02:32 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 02:32 μμ 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Σε gaming μέχρι 34 πάνε εμένα. Βέβαια η κάρτα βγάζει με το ζόρι 180w θερμότητα. Είναι και ανάλογα το game. Αλλά εάν στο ινφο βλέπεις μόνο 34c Μαξ είσαι πολύ καλά. Εμένα Μαξ 39c αλλά η κάρτα παίζει 400-470w😋 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. Σάββατο στις 04:03 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 04:03 μμ Βάζω ένα γρήγορο scaling στα temps στο Karhu back-to-back. 7800/34 1.50V 6W/dimm 35c 8000/34 1.55V 6.5W/dimm 36c 8000/32 1.70v 8W/ 38c Kι ένα bonus στα 50 λεπτά του 8000/34 να δούμε ότι δεν αλλάζει κάτι Τώρα οι διάφορες είναι μόνο 3-4c, το θέμα όμως είναι το εξής. Tο t sensor δεν είναι στα ics που μας ενδιαφέρουν, είναι στο pmic που δεν μας ενδιαφέρει. Tι δέλτα υπάρχει και τι temps έχουν τα ics δε το ξέρουμε. Το άλλο θέμα είναι ότι τα errors έρχονται πιο γρήγορα όσο πιο πιεσμένο σε V και timings είναι. Ένα loose xmp δεν έχει κάποιο θέμα να βλέπει και 60-70c. Σ ένα τερματισμένο, ακόμα και τα mid 30 μπορεί να είναι θέμα. Οπότε θα έλεγα μη τρελαίνεστε τόσο αν λέει 35 ή 45 αρκεί στις συνθήκες που χρησιμοποιείται το pc σας να μη βγάζει errors από temps. 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvidiafan Δημοσ. Σάββατο στις 05:28 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 05:28 μμ 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Βάζω ένα γρήγορο scaling στα temps στο Karhu back-to-back. 7800/34 1.50V 6W/dimm 35c 8000/34 1.55V 6.5W/dimm 36c 8000/32 1.70v 8W/ 38c Kι ένα bonus στα 50 λεπτά του 8000/34 να δούμε ότι δεν αλλάζει κάτι Τώρα οι διάφορες είναι μόνο 3-4c, το θέμα όμως είναι το εξής. Tο t sensor δεν είναι στα ics που μας ενδιαφέρουν, είναι στο pmic που δεν μας ενδιαφέρει. Tι δέλτα υπάρχει και τι temps έχουν τα ics δε το ξέρουμε. Το άλλο θέμα είναι ότι τα errors έρχονται πιο γρήγορα όσο πιο πιεσμένο σε V και timings είναι. Ένα loose xmp δεν έχει κάποιο θέμα να βλέπει και 60-70c. Σ ένα τερματισμένο, ακόμα και τα mid 30 μπορεί να είναι θέμα. Οπότε θα έλεγα μη τρελαίνεστε τόσο αν λέει 35 ή 45 αρκεί στις συνθήκες που χρησιμοποιείται το pc σας να μη βγάζει errors από temps. άψογος! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. Σάββατο στις 09:11 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:11 μμ @Xoroxronis @nvidiafan ρε σεις ότι tweak κάνετε στο cpu από το advance tab-amd oc το κάνετε? Σχετικά με pbo , infinity rubric κτλ? Γιατί εγώ τα έχω κάνει από το extreme tweak Μου ήρθε φλασια τώρα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. Σάββατο στις 10:02 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 10:02 μμ To βάζω εδώ, αν και πρέπει να έχουμε μια ενότητα για τέτοια εργαλειάκια, για όλους/όλα. Νεότερη έκδοση ΖΤ https://github.com/irusanov/ZenTimings/issues/55 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. Σάββατο στις 10:58 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 10:58 μμ 1 ώρα πριν, azazil1190 είπε ρε σεις ότι tweak κάνετε στο cpu από το advance tab-amd oc το κάνετε? Σχετικά με pbo , infinity rubric κτλ? Γιατί εγώ τα έχω κάνει από το extreme tweak Μου ήρθε φλασια τώρα Δε νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία εκτός κι αν τα βάλεις ταυτόχρονα και στα 2 μενού, εκεί μπορεί να είναι πρόβλημα. Κι εγώ απ το μενού της Asus τα βάζω όλα, εκτός κι αν κάτι δεν υπάρχει εκεί οπότε amd-oc. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. Σάββατο στις 11:21 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:21 μμ Ομοίως προτιμώ ρυθμίσεις από το μενού της msi και τα υπόλοιπα από amd 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvidiafan Δημοσ. Σάββατο στις 11:47 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:47 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, azazil1190 είπε @Xoroxronis @nvidiafan ρε σεις ότι tweak κάνετε στο cpu από το advance tab-amd oc το κάνετε? Σχετικά με pbo , infinity rubric κτλ? Γιατί εγώ τα έχω κάνει από το extreme tweak Μου ήρθε φλασια τώρα Το ίδιο με τους προλαλήσαντες και εγώ Νίκο! Ό,τι δεν υπάρχει εκεί, advanced> amd overclocking Επεξ/σία Σάββατο στις 11:50 μμ από nvidiafan 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 πμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 πμ 8 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Βάζω ένα γρήγορο scaling στα temps στο Karhu back-to-back. 7800/34 1.50V 6W/dimm 35c 8000/34 1.55V 6.5W/dimm 36c 8000/32 1.70v 8W/ 38c Kι ένα bonus στα 50 λεπτά του 8000/34 να δούμε ότι δεν αλλάζει κάτι Τώρα οι διάφορες είναι μόνο 3-4c, το θέμα όμως είναι το εξής. Tο t sensor δεν είναι στα ics που μας ενδιαφέρουν, είναι στο pmic που δεν μας ενδιαφέρει. Tι δέλτα υπάρχει και τι temps έχουν τα ics δε το ξέρουμε. Το άλλο θέμα είναι ότι τα errors έρχονται πιο γρήγορα όσο πιο πιεσμένο σε V και timings είναι. Ένα loose xmp δεν έχει κάποιο θέμα να βλέπει και 60-70c. Σ ένα τερματισμένο, ακόμα και τα mid 30 μπορεί να είναι θέμα. Οπότε θα έλεγα μη τρελαίνεστε τόσο αν λέει 35 ή 45 αρκεί στις συνθήκες που χρησιμοποιείται το pc σας να μη βγάζει errors από temps. Respect και ευχαριστώ για το χρόνο σου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 08:41 πμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 08:41 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Βάζω ένα γρήγορο scaling στα temps στο Karhu back-to-back. 7800/34 1.50V 6W/dimm 35c 8000/34 1.55V 6.5W/dimm 36c 8000/32 1.70v 8W/ 38c Kι ένα bonus στα 50 λεπτά του 8000/34 να δούμε ότι δεν αλλάζει κάτι Τώρα οι διάφορες είναι μόνο 3-4c, το θέμα όμως είναι το εξής. Tο t sensor δεν είναι στα ics που μας ενδιαφέρουν, είναι στο pmic που δεν μας ενδιαφέρει. Tι δέλτα υπάρχει και τι temps έχουν τα ics δε το ξέρουμε. Το άλλο θέμα είναι ότι τα errors έρχονται πιο γρήγορα όσο πιο πιεσμένο σε V και timings είναι. Ένα loose xmp δεν έχει κάποιο θέμα να βλέπει και 60-70c. Σ ένα τερματισμένο, ακόμα και τα mid 30 μπορεί να είναι θέμα. Οπότε θα έλεγα μη τρελαίνεστε τόσο αν λέει 35 ή 45 αρκεί στις συνθήκες που χρησιμοποιείται το pc σας να μη βγάζει errors από temps. Η nova ειχε μεσα στο κουτι αρκετα t sensors καλωδια ,το σκεφτομουν να ανοιξω ενα ντιμακι και να βαλω ενα πανω σε ενα ic ετσι απο περιεργεια αλλα δεν ξερω αν θα χωρεσει ,αν δηλαδη η αποσταση αναμεσα στο ic και το heatspreader που εχει τα pads ειναι αρκετος ωστε να χωρεσει το t sensor. Εσυ που τα εχεις λυσει μηπως εχεις ιδεα ποσα mm ειναι? Και μια αλλη ερωτηση ,συμφωνα με τα data sheets της hynix το delta μεταξυ vddq και vdd στις μνημες πρεπει να ειναι απο -33 εως +66mv ,εσυ βλεπω εχεις διαφορες ακομα και πανω απο 100mv και με park dqs χαμηλο 40ohms που αυτο ειναι για delta 30mv περιπου. Τι σκατα γινεται με αυτες τις ddr5? Με εχουν μπερδεψει Επεξ/σία Κυριακή στις 08:55 πμ από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. Κυριακή στις 12:07 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 12:07 μμ 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Η nova ειχε μεσα στο κουτι αρκετα t sensors καλωδια ,το σκεφτομουν να ανοιξω ενα ντιμακι και να βαλω ενα πανω σε ενα ic ετσι απο περιεργεια αλλα δεν ξερω αν θα χωρεσει ,αν δηλαδη η αποσταση αναμεσα στο ic και το heatspreader που εχει τα pads ειναι αρκετος ωστε να χωρεσει το t sensor. Εσυ που τα εχεις λυσει μηπως εχεις ιδεα ποσα mm ειναι? Στα μαμά δεν είμαι σίγουρος. Συνήθως έχουν ένα λεπτό αυτοκόλλητο αντί για pad, μπορεί να μη σε παίρνει για να κάνεις σωστή δουλειά. Με aftermarket ψύκτρα είναι κάπως ρυθμίσιμη η απόσταση, ειδικά στα sr που έχουμε μπορείς να έχεις εύκολα και 1.5mm χώρο. Αν βάλεις και κάποιο πολύ μαλακό pad, πιστεύω γίνεται εύκολα. 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Και μια αλλη ερωτηση ,συμφωνα με τα data sheets της hynix το delta μεταξυ vddq και vdd στις μνημες πρεπει να ειναι απο -33 εως +66mv ,εσυ βλεπω εχεις διαφορες ακομα και πανω απο 100mv και με park dqs χαμηλο 40ohms που αυτο ειναι για delta 30mv περιπου. Τι σκατα γινεται με αυτες τις ddr5? Με εχουν μπερδεψει Ναι μη δίνεις σημασία στα docs. Το vddq μπορεί να έχει και τεράστιο δέλτα από vdd ειδικά όσο ανεβαίνεις πιο ψηλά, δεν είναι κανονική τάση όπως το vdd, είναι για επικοινωνία. πχ 8000/30 θέλει 1.95vdd, το vddq χλωμό να είναι σταθερό με πάνω από 1.60-1.65, ήδη έχεις 0.3v δέλτα. Στο am5, vddq/vddio/vddp και τα δέλτα τους είναι τα κλειδιά για σταθερότητα στο οριακό gear2. Οι τιμές είναι ανάλογα τι θέλει η συγκεκριμένη mobo και το συγκεκριμένο κιτ. Λίγο πάνω λίγο κάτω και αποσταθεροποιείται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. Κυριακή στις 04:59 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 04:59 μμ Ένα σταθερό 6400c28 GDM Disabled/1/2/0 με 1.5vdimm 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. Κυριακή στις 06:16 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 06:16 μμ (επεξεργασμένο) Στις 10/11/2024 στις 4:59 ΜΜ, Razor333 είπε Ένα σταθερό 6400c28 GDM Disabled/1/2/0 με 1.5vdimm bro αν έχεις χρόνο ανεβασε ένα zen timmings στα settings σου όχι σε safe mod edit : aida 64 ηθελα να πω Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα