akoinonitos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Και τί γυρεύετε κύριος, τότε, στο ΑΜ5 νήμα με intel cpu και nvidia gpu? Τί θέτε, εεε? ελα ρε καντε με παρεα και εμενα τον ψωριαρη 2
Πέτρος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε ελα ρε καντε με παρεα και εμενα τον ψωριαρη Είναι που είσαι καλό παιδί...τέλος πάντων. 1
Xoroxronis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε με κλειστο το δευτερο ccd εισαι καλυτερα η χειροτερα? στο benchmark που ειχες ανεβασει πιο πισω μου ριχνεις πολυ περισσοτερο απο οτι στην διαδρομη ,υπαρχουν σημεια πιο ελαφρια που οι 3d εκτοξευονται Ελάχιστα καλύτερα με κλειστό. Και στη διαδρομή το ίδιο. Κανονικά Spoiler Κλειστό Spoiler Ναι απ ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με το πόσο ψηλά είναι τα fps. Aν τo σημείο είναι των 200fps έχουν μεγαλύτερη διαφορά, αν είναι των 100 μειώνεται, το bench είναι ελαφρύ μάλλον για αυτό. 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Είναι που είσαι καλό παιδί...τέλος πάντων. Έχει ασυλία μπορεί να ποσταρει ότι θέλει. Ελεύθερος. 2
kkatzos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε @kkatzos Εσύ μιλάς για την διαδρομή σωστά; Πιο videακι είναι αυτό με 7800x3d; Ο akoinonitos λέει για το benchmark, που μάλλον πρέπει να ναι μεγαλύτερη η διαφορά intel/amd. Είχε ανεβάσει ο @just_a_dude ss με νούμερα μετά από το "μεγάλο περίπατο". Τον έψηνα να τραβήξει και βιντεάκι αλλά εις μάτην. 2
just_a_dude Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Θα φτιάξω και ένα βίντεο από την βόλτα τώρα. Spoiler Spoiler Μου τα βγάζει μαύρα τα videos το OBS. Game capture έβαλα, τα άφησα defaults εκτός από αυτό για τα overlay. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από just_a_dude
Razor333 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Στις 29/10/2024 στις 2:45 ΜΜ, kkatzos είπε Η υπόθεση Lasso είναι μόνο για να κάνει την πλάκα του κάποιος. Δε γίνεται να ασχολείται κάποιος λογικός άνθρωπος με τέτοιες βλακείες καθημερινά. Οπότε εφόσον δεν είναι inter-CCD penalty (αφού περιορίζοντας το δε θ δεις τα logical cores 25-26 να δουλεύουν) τι είδους penalty είναι; Που οφείλεται; Γιατί θεωρητικά θα έπρεπε να είσαι π.χ. 1-2% παραπάνω αν τα processes του recording και των sensor readings έτρεχαν στο CCD1. Εγώ πάλι με το lasso βλέπω καλύτερα mins (π.χ. στο run του cp77 που ξεθάψατε και τρέχετε πάλι, με lasso δεν πέφτω με την καμία κάτω από 100fps στην 2.12) και αν κρίνω από το inconsistency στα reviews που παίζει στο να είναι ή όχι κοντά με τον 7800x3d (πάντα σε benchmarks από τον ίδιο, την δεδομένη στιγμή) θεωρώ ότι ο driver τα κάνει μαντάρα και το βλέπεις κιόλας, σηκώνει τσάμπα διεργασίες στο 2ο CCD. Επίσης δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η μανούρα να κάνεις add ένα .exe σε συγκεκριμένο affinity που το κάνει μετά auto apply το lasso, κάθε φορά που το τρέχεις. Το μόνο που μπορείς να χάσεις από το lasso είναι ταχύτητα σε shader compile, θεωρητικά μπορεί να φας και penalty in game, αν στιγμιαία βαράει 100% load για να κάνει γρήγορα το compile, όσα παραπάνω τα cores πιθανότατα τόσο πιο μικρό το stutter, φτάνει να κάνει scale φυσικά. 1
kkatzos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 18 λεπτά πριν, Razor333 είπε με το lasso βλέπω καλύτερα mins (π.χ. στο run του cp77 που ξεθάψατε και τρέχετε πάλι, με lasso δεν πέφτω με την καμία κάτω από 100fps Το θέμα είναι αν με 2 CCD και το lasso με αυστηρό affinity (game στο CCD0, όλα τα υπόλοιπα στο CCD1) έχεις καλύτερα fps από ότι με το 2ο CCD απενεργοποιημένο από το bios/Ryzen Master.
akoinonitos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, just_a_dude είπε Θα φτιάξω και ένα βίντεο από την βόλτα τώρα. Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Μου τα βγάζει μαύρα τα videos το OBS. Game capture έβαλα, τα άφησα defaults εκτός από αυτό για τα overlay. και εμενα ,γιαυτο εβαλα screen capture 1
just_a_dude Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε και εμενα ,γιαυτο εβαλα screen capture ναι με display capture το έκανα τελικά. Το ανέβασα από πάνω. 1
akoinonitos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Εντωμεταξυ εχετε παρτηρησει οτι ολων οι καρτες δουλευουν στο 70-80% περιπου ασχετως δυναμικοτητας ,δλδ ο Γιαννης με 4070 απλη εχει ιδιο usage με τον xoroxroni με 4090 και εγω επισης με 4070tis ,δεν ειναι λιγο περιεργο αυτο? Οποτε εγω καταλαβαινω οτι δεν ειναι μπουκαλι απο το cpu ακριβως αλλα driver overhead και εδω. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από akoinonitos 1
kkatzos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, just_a_dude είπε ναι με display capture το έκανα τελικά. Το ανέβασα από πάνω. Στου Γιάννη φαίνεται αυτό που έλεγα: Στις 28/10/2024 στις 9:29 ΜΜ, kkatzos είπε Το σημείο με το χαμηλότερο frame rate είναι σε μία δεξιά στροφή μπαίνοντας σε ένα σημείο με μπλε φωτισμό (1m13s). Πέφτει στα 91 fps ο 12900K @ 5.3 + 7200 tuned, στα 82 ο 5800Χ3D @ 102BCLK + ~3740C15 tuned. Φαίνεται να ζητάει περισσότερους πυρήνες στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ο 10900Κ με τους 10 πυρήνες είχε τη μικρότερη (ποσοστιαία) πτώση σε σχέση με το average του. Εκεί που στρίβει δεξιά στο γαλάζιο φως έχει το min fps του, στο 1:00. Ακριβώς στο ίδιο σημείο με τον 5800X3D και τον 12900Κ με μόνο τα 8 P-cores. Εκεί θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι κάνει το lasso σε έναν 7950Χ3D. 1
Razor333 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 20 λεπτά πριν, kkatzos είπε Το θέμα είναι αν με 2 CCD και το lasso με αυστηρό affinity (game στο CCD0, όλα τα υπόλοιπα στο CCD1) έχεις καλύτερα fps από ότι με το 2ο CCD απενεργοποιημένο από το bios/Ryzen Master. Μπορώ να το δοκιμάσω αυτό και θα επανέλθω, τουλάχιστον για το cp77. 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εντωμεταξυ εχετε παρτηρησει οτι ολων οι καρτες δουλευουν στο 70-80% περιπου ασχετως δυναμικοτητας ,δλδ ο Γιαννης με 4070 απλη εχει ιδιο usage με τον xoroxroni με 4090 και εγω επισης με 4070tis ,δεν ειναι λιγο περιεργο αυτο? Οποτε εγω καταλαβαινω οτι δεν ειναι μπουκαλι απο το cpu ακριβως αλλα driver overhead και εδω. Αλλάζουν power stage λογικά.
Xoroxronis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εντωμεταξυ εχετε παρτηρησει οτι ολων οι καρτες δουλευουν στο 70-80% περιπου ασχετως δυναμικοτητας ,δλδ ο Γιαννης με 4070 απλη εχει ιδιο usage με τον xoroxroni με 4090 και εγω επισης με 4070tis ,δεν ειναι λιγο περιεργο αυτο? Οποτε εγω καταλαβαινω οτι δεν ειναι μπουκαλι απο το cpu ακριβως αλλα driver overhead και εδω. Δεν πρέπει να είναι ίδια dlss ρε, εγώ είμαι 1080 perf. Και οι 2 είστε με 1080 perf και έχετε τέτοια usages; Με ultra perf πέφτω χαμηλά.
akoinonitos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Δεν πρέπει να είναι ίδια dlss ρε, εγώ είμαι 1080 perf. Και οι 2 είστε με 1080 perf και έχετε τέτοια usages; Με ultra perf πέφτω χαμηλά. Ο Γιαννης λογικα ειναι 720p ultra perf. Εγω ειμαι 1080p ultra perf με 4070ti s εσυ εισαι performance αλλα με 4090 θα επρεπε να να ηταν χαμηλοτερο το usage νομιζω, επισης το αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι ολες οι καρτες ειναι ας πουμε 70% usage , με το ιδιο usage δεν θα επρεπε να βγαζει η 4090 Αfps ,η 4070tis λιγοτερα απο Αfps και η 4070 λιγοτερα και απο τις δυο? Προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με τις καρτες περαν των cpu γτ δεν ειναι λογικο να κλοκαρω την καρτα και να βγαζω χειροτερα νουμερα. Ειναι το pt που κανει τα πραγματα περιεργα μηπως? Αν εχεις ορεξη κλοκαρε την καρτα και δοκιμασε μια overclocked και μια με στοκ να δεις αν εχεις και εσυ διαφορα Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από akoinonitos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα