benign Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου On 04/10/2024 at 13:37, Xoroxronis said: Για δοκιμάστε. Κατεβάζουμε το +avx2. Τρέχουμε το .exe και γράφουμε speedtest. Το αποτέλεσμα είναι το Total nodes searched και το Nodes/second. Ο χρόνος είναι fixed. Είναι και λίγο βαριδάκι. Σε μένα ακουμπάει για λίγο pl 162W που δε το έχω ξαναδεί. Το δικο μας (το σκακιστικο εννοω)stockfish ειναι αυτο? 🤔
Xoroxronis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, benign είπε Το δικο μας (το σκακιστικο εννοω)stockfish ειναι αυτο? 🤔 Δεν έχω ιδέα τι είναι, στο net το χρησιμοποιούν σαν benchmark γιατί σκαλάρει με cpu/ram. Τώρα τι άλλο κάνει δε ξέρω να σου πω.
benign Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Xoroxronis said: Δεν έχω ιδέα τι είναι, στο net το χρησιμοποιούν σαν benchmark γιατί σκαλάρει με cpu/ram. Τώρα τι άλλο κάνει δε ξέρω να σου πω. Το ξερω εγω πολυ καλα. Ειναι η ισχυροτερη σκακιστικη μηχανη στον κοσμο και χρησιμοποιεται σε συνδυασμο με το Chessbase,την πιο δημοφιλη σκακιστικη βαση δεδομενων και γενικα προγραμμα, για αναλυση σκακιστικων θεσεων απο επαγγελματιες και ερασιτεχνες σκακιστες. Ειναι πολυ βαρυ προγραμμα,χρησιμοποιει ολους τους πυρηνες και περισσοτερους αν υπηρχαν, απο οποιονδηποτε επεξεργαστη και ειναι απαραιτητο εργαλειο. https://stockfishchess.org/ https://en.chessbase.com/ Δεν φανταζομουν οτι το χρησιμοποιουσαν και σαν benching tool, αλλα ειναι λογικο.Παντως πρεπει να εχει κανεις καλο υλικο,ποιοτικο hardware,για αυτο το προγραμμα. Οκ,ευχαριστω για την ενημερωση. Θα το κοιταξω για αυτη την χρηση. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου από benign 3
Πέτρος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Zaknafein είπε Πώς πάει εκείνο το meme "A few moments later..." ; Ε κάπως έτσι κι εγώ 3 months later... Έφτασε τόσο καιρό για να σου αντικαταστήσουν τον επεξεργαστή? Ντροπή και απίστευτο φάουλ του μαγαζιού και της διαδικασίας τους.
Zaknafein Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Έφτασε τόσο καιρό για να σου αντικαταστήσουν τον επεξεργαστή? Ντροπή και απίστευτο φάουλ του μαγαζιού και της διαδικασίας τους. Ναι και το τι δικαιολογία άκουσα στο ενδιάμεσο δεν περιγράφεται. Άστα. Τουλάχιστον αφού φτάσαμε στο αμήν (την Πέμπτη), τον στείλανε αμέσως κ παρέλαβα προχθές. Αλλά προφανώς κ δεν θα με ξαναδούνε, γιατί εντάξει 3 μήνες + 30 τηλ. για μια απλή περίπτωση επιστροφής, thanks but no thanks. 3
kkatzos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε 7800X3D sim. Όλα τα άλλα ίδια, daily co/μνήμες. Και στα δύο βιντεάκια πας κοιτώντας κάπως προς το πάτωμα. Αλλά στο δεύτερο βλέπουμε περισσότερο το πάτωμα παρά ευθεία. Αυτό μπορεί να επηρεάζει το αποτέλεσμα. 45 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Αλλά προφανώς κ δεν θα με ξαναδούνε, γιατί εντάξει 3 μήνες + 30 τηλ. για μια απλή περίπτωση επιστροφής, thanks but no thanks. Ποιο μαγαζί αν επιτρέπεται; Για να ξέρουμε τι να αποφεύγουμε...
Xoroxronis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kkatzos είπε Και στα δύο βιντεάκια πας κοιτώντας κάπως προς το πάτωμα. Αλλά στο δεύτερο βλέπουμε περισσότερο το πάτωμα παρά ευθεία. Αυτό μπορεί να επηρεάζει το αποτέλεσμα. Το έχεις δοκιμάσει το σημείο; Δε δείχνει να επηρεάζεται από κάτι και οι διαφορές από run σε run σε μένα τουλάχιστον είναι ελάχιστες. https://www.youtube.com/watch?v=KFlU4TdGfoo Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου από Xoroxronis
kkatzos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Το έχεις δοκιμάσει το σημείο; Δε δείχνει να επηρεάζεται από κάτι και οι διαφορές από run σε run σε μένα τουλάχιστον είναι ελάχιστες. https://www.youtube.com/watch?v=KFlU4TdGfoo Ναι, με strawman και pirmen είχαμε κάνει κάτι δοκιμές ακολουθώντας τη μεγάλη διαδρομή (αυτή που κάνουν και στο DF). Το σημείο με το χαμηλότερο frame rate είναι σε μία δεξιά στροφή μπαίνοντας σε ένα σημείο με μπλε φωτισμό (1m13s). Πέφτει στα 91 fps ο 12900K @ 5.3 + 7200 tuned, στα 82 ο 5800Χ3D @ 102BCLK + ~3740C15 tuned. Φαίνεται να ζητάει περισσότερους πυρήνες στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ο 10900Κ με τους 10 πυρήνες είχε τη μικρότερη (ποσοστιαία) πτώση σε σχέση με το average του. 1
akoinonitos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ναι, με strawman και pirmen είχαμε κάνει κάτι δοκιμές ακολουθώντας τη μεγάλη διαδρομή (αυτή που κάνουν και στο DF). Το σημείο με το χαμηλότερο frame rate είναι σε μία δεξιά στροφή μπαίνοντας σε ένα σημείο με μπλε φωτισμό (1m13s). Πέφτει στα 91 fps ο 12900K @ 5.3 + 7200 tuned, στα 82 ο 5800Χ3D @ 102BCLK + ~3740C15 tuned. Φαίνεται να ζητάει περισσότερους πυρήνες στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ο 10900Κ με τους 10 πυρήνες είχε τη μικρότερη (ποσοστιαία) πτώση σε σχέση με το average του. στειλε το save και settings να το δω και εγω 8 ώρες πριν, Zaknafein είπε Πώς πάει εκείνο το meme "A few moments later..." ; Ε κάπως έτσι κι εγώ 3 months later... 1/2/0 nitro, παίρνει λίιγο σφίξιμο ακόμα κ μετά πάω για FCLK/CO. Τρεξε πανω απο 10 κυκλους ,ιδανικα 25, και μετα ycruncher stress test vt3. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου από akoinonitos 1
kkatzos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε στειλε το save και settings να το δω και εγω https://drive.google.com/file/d/18hPNAGa5udL7QQMl8XCwGxGVHvEZ7_SY/view 2
Xoroxronis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 35 λεπτά πριν, kkatzos είπε Το σημείο με το χαμηλότερο frame rate είναι σε μία δεξιά στροφή μπαίνοντας σε ένα σημείο με μπλε φωτισμό (1m13s). Πέφτει στα 91 fps ο 12900K @ 5.3 + 7200 tuned, στα 82 ο 5800Χ3D @ 102BCLK + ~3740C15 tuned. Φαίνεται να ζητάει περισσότερους πυρήνες στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ο 10900Κ με τους 10 πυρήνες είχε τη μικρότερη (ποσοστιαία) πτώση σε σχέση με το average του. A ωραία, θα την κάνω κι αυτήν μόλις μπορέσω. Κοίτα μπορεί να ισχύει και όντως τον 10900k να τον βοηθάνε τα 10cores στο συγκεκριμένο game, αλλά είναι μονολιθικός, καμία σχέση δλδ. Αν είχε και ο 3d τους extra 2 στο ίδιο ccd, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση.
kkatzos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Κοίτα μπορεί να ισχύει και όντως τον 10900k να τον βοηθάνε τα 10cores στο συγκεκριμένο game, αλλά είναι μονολιθικός, καμία σχέση δλδ. Αν είχε και ο 3d τους extra 2 στο ίδιο ccd, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Ε ναι. Καμία σχέση. Αλλά στον 7950X3D μπορείς να κάνεις και αυτό για να δεις αν το parking/disabling του 2ου CCD είναι όντως καλύτερο.
Xoroxronis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου https://www.youtube.com/watch?v=e6Ji5SUPt_Q Έβαλα το save σου, όταν ξανακλείσω ccd θα το κάνω και sim 7800x3d, ελάχιστα καλύτερο θα είναι δλδ. 13 ώρες πριν, kkatzos είπε Αλλά στον 7950X3D μπορείς να κάνεις και αυτό για να δεις αν το parking/disabling του 2ου CCD είναι όντως καλύτερο. Το έχω γράψει ρε συ τόσες φορές, δεν είναι θέμα που θα είναι assigned τα 2 cores. Άπαξ και σηκωθεί το 2ο ccd έφαγες και το latency, μικρό μεγάλο όποιο κι αν είναι. Επίσης το ξεχωριστό voltage που έχει το κάθε ccd γίνεται κοινό όταν είναι σηκωμένα και τα 2 με ότι αυτό συνεπάγεται ανά περίπτωση. 1 rail υπάρχει. Πρακτικά τώρα δεν αποτελεί κανένα θέμα, μιλάμε για ελάχιστα games που το κάνουν αυτό, κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, οπού και πάλι πρέπει να μετρηθεί αν υπάρχει hit και πόσο είναι. Στο cp ας πούμε είναι ελάχιστο.
kkatzos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Το έχω γράψει ρε συ τόσες φορές, δεν είναι θέμα που θα είναι assigned τα 2 cores. Άπαξ και σηκωθεί το 2ο ccd έφαγες και το latency, μικρό μεγάλο όποιο κι αν είναι. Γιατί όμως ΑΝ το process cyberpunk.exe τρέχει μόνο στο CCD0; Δεν είναι το ίδιο με τον driver. Ο driver το τρέχει στο CCD0 αλλά, όπως είπες, αν το load είναι μεγάλο του δίνει και άλλα threads από το CCD1. Δηλαδή το exe του παιχνιδιού τρέχει και στο CCD1. Αυτό που λέω είναι παιχνίδι ΜΟΝΟ στο CCD0, όσο φορτίο και να υπάρχει και (σχεδόν) όλα τα υπόλοιπα ΜΟΝΟ στο CCD1. Μόνο το memory bandwidth θα χρειαστεί να απλωθεί και στα δύο CCDs. 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Επίσης το ξεχωριστό voltage που έχει το κάθε ccd γίνεται κοινό όταν είναι σηκωμένα και τα 2 με ότι αυτό συνεπάγεται ανά περίπτωση. 1 rail υπάρχει. Αυτό είναι πρόβλημα αλλά όχι για το CCD0. Περιορίζει τις δυνατότητες του CCD1 που στα παιχνίδια δε σε απασχολεί. ------- Τουλάχιστον αυτός εδώ που ξέρει τα στοιχειώδη αυτό διαπίστωσε. Με affinity αυστηρά στο CCD0 + game mode off παίζει το παιχνίδι μόνο στο CCD0 και λόγω του CPPC όλα τα system processes παλιά και νέα κατευθύνονται στο CCD1. Ισχυρίζεται ότι έβγαλε υψηλότερα fps έτσι βέβαια δεν του έκοψε να δοκιμάσει ένα MT-heavy παιχνίδι, όπως CP2077, TLOU κτλ κτλ. Ούτε έτρεξε με CCD1 disabled. Για την επιστήμη και μόνο πάντα Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από kkatzos
Xoroxronis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Αυτό είναι πρόβλημα αλλά όχι για το CCD0. Περιορίζει τις δυνατότητες του CCD1 που στα παιχνίδια δε σε απασχολεί. Δεν έχει να κάνει με το υποτιθέμενο 1.20/1.40. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις, έχεις -5 co στα best cores του frequency (συνηθισμένο αφού κάνουν 5800+) και -20 σε όλο το cache. Όταν σηκωθούν οι best θα πάρεις κάτι που αντιστοιχεί σε -5 και σε όλο το cache, που θα πει χαμηλότερο ρολόι. Το ίδιο voltage δλδ θα πάρουν όλα, το οποίο είναι το χειρότερο που ζητάει κάποιο core. 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Τουλάχιστον αυτός εδώ που ξέρει τα στοιχειώδη αυτό διαπίστωσε. Με affinity αυστηρά στο CCD0 + game mode off παίζει το παιχνίδι μόνο στο CCD0 και λόγω του CPPC όλα τα system processes παλιά και νέα κατευθύνονται στο CCD1. Ισχυρίζεται ότι έβγαλε υψηλότερα fps έτσι βέβαια δεν του έκοψε να δοκιμάσει ένα MT-heavy παιχνίδι, όπως CP2077, TLOU κτλ κτλ. Ούτε έτρεξε με CCD1 disabled. Για την επιστήμη και μόνο πάντα Αυτό είναι το κλασικό "κάνω τη ζωή μου δύσκολη, και χωρίς να έχω ιδέα τι κάνω, καταλήγω να έχω χειρότερο perf από stock" Από που να το πιάσεις τώρα αυτό. Λες ρε συ να τον έχω 2 χρόνια με driver ενώ τα lasso να είναι πιο γρήγορα; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα