Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

godslayerxp
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Σε cpu bound πάλι να φανταστώ δεν αλλάζει κάτι δραματικά ε?

Έμενα που μου αρέσει να πειραματίζομαι με τα cpu ήθελα να πάρω 9950x3D και να τον έχω να τρέχει με κλειστό το SMT εφόσον θα έχει και τα 2 CCD με 3D cache

Ναι το ίδιο είναι.

Το rumor για τα 2 cache ccd δε στέκει. Το πιο πιθανό να είναι μούφα.

Άσε να το ξαναδούμε όταν θα έχουμε πιο έγκυρο info για το τι ισχύει. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 860
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενδιαφέρον, η 870 Ηero σταθερή στα 8κ.

https://www.overclock.net/threads/asus-rog-crosshair-x870e-hero-overclocking-discussion-thread.1812019/page-2?post_id=29372037#post-29372037

Spoiler

spacer.png

Είναι σημαντική βελτίωση γιατί η 670 Ηero και γενικότερα οι προηγούμενες 2dpc έκαναν με το ζόρι 7600 σε granite/raphael.

Μιλάω πάντα για σταθερά έτσι, μη μου ανεβάσει κανείς κάνα τέτοιο 8κ σε hero. Ότι όλες μπουτάρουν και γράφουν χάλια νούμερα απ τα errors είναι γνωστό.

Kαι για να πάμε και στις 1dpc, αν όντως βελτιώνει κάτι αυτό τo nitro path η μικρούλα θα φυσάει και απ ότι φαίνεται θα βγάλουν και apex. Μάλλον στη θέση της gene, εκτός κι αν είναι ορθογραφικό.

• Like 5

58 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

Ενδιαφέρον, η 870 Ηero σταθερή στα 8κ.

https://www.overclock.net/threads/asus-rog-crosshair-x870e-hero-overclocking-discussion-thread.1812019/page-2?post_id=29372037#post-29372037

Απόκρυψη περιεχομένων

spacer.png

Είναι σημαντική βελτίωση γιατί η 670 Ηero και γενικότερα οι προηγούμενες 2dpc έκαναν με το ζόρι 7600 σε granite/raphael.

Μιλάω πάντα για σταθερά έτσι, μη μου ανεβάσει κανείς κάνα τέτοιο 8κ σε hero. Ότι όλες μπουτάρουν και γράφουν χάλια νούμερα απ τα errors είναι γνωστό.

Kαι για να πάμε και στις 1dpc, αν όντως βελτιώνει κάτι αυτό τo nitro path η μικρούλα θα φυσάει και απ ότι φαίνεται θα βγάλουν και apex. Μάλλον στη θέση της gene, εκτός κι αν είναι ορθογραφικό.

Ενδιαφέρον, από την άλλη έχουν φλεξάρει 8000 με διάφορες 4dimm και σε x670e.

Η strix e που έχω δεν πάει πάνω από 7600.

• Like 1

39 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Ενδιαφέρον, από την άλλη έχουν φλεξάρει 8000 με διάφορες 4dimm και σε x670e.

Ναι έχω δει κάποιες giga 2dpc να τις έχουν στα 8κ, αλλά δε δείχνουν κάτι για να πειστείς ότι είναι σταθερά.

Το tm5 για κάποιο λόγο είναι σχετικά ελαφρύ σε gear2. Εκεί που πάσχουν είναι στο Karhu και στο training boot to boot.

Και βέβαια πρέπει να ακολουθούν και οι επιδόσεις.

Θα δούμε όμως μόλις πάρουν και άλλοι αν όντως υπάρχει βελτίωση γενικά.

• Like 2

6 ώρες πριν, Xoroxronis είπε

Ενδιαφέρον, αν ισχύει αυτό για Apex. Εγώ τρωγόμουν για Gene used, αφού δεν είδα τπτ για 870 gene, αλλά με χαλάει mITX/mATX σε full tower.

5 ώρες πριν, Razor333 είπε

Λογικό, κι εγώ με 650e Master μέχρι 7800, 8000 απλά δεν. Για πιο πάνω χρειάζεται mobo binning.

33 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Λογικό, κι εγώ με 650e Master μέχρι 7800, 8000 απλά δεν. Για πιο πάνω χρειάζεται mobo binning.

Υπάρχει λόγος μάλλον που το amazon βαράει καπέλα στα launch, 700€ για την Strix-e και 800€ για την Hero, ενώ σε άλλα γερμανικά sites η Hero παίζει στα 650€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα !

Προσπαθώ για full stable και νομιζω πως τα πάμε καλά . Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη ειδικά με ρεύματα σε ram ( όλο μπερδεύω to Vsoc vddio κλπ :P ) Επίσης με CShaper έχει δοκιμάσει κανείς σε 9xxx? 

Παρακάτω κάποια αποτελέσματα που βρίσκομαι προς το παρον. 

@Xoroxronis Ευχαριστώ 

Thank you !!image.jpeg.8d6b4eb719b8a47c61204a1dc43e4f14.jpeg

Screenshot 2024-10-01 184805.jpg

Screenshot 2024-09-30 172940.jpg

IMG-2fd8bc856ab2ec95af96818cbedf450d-V.jpg

Επεξ/σία από jimpsar
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Καλησπέρα !

Προσπαθώ για full stable και νομιζω πως τα πάμε καλά . Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη ειδικά με ρεύματα σε ram ( όλο μπερδεύω to Vsoc vddio κλπ :P ) Επίσης με CShaper έχει δοκιμάσει κανείς σε 9xxx? 

Παρακάτω κάποια αποτελέσματα που βρίσκομαι προς το παρον. 

@Xoroxronis Ευχαριστώ 

Thank you !!image.jpeg.8d6b4eb719b8a47c61204a1dc43e4f14.jpeg

Screenshot 2024-10-01 184805.jpg

Screenshot 2024-09-30 172940.jpg

IMG-2fd8bc856ab2ec95af96818cbedf450d-V.jpg

Πρέπει να έχεις mismatch (34/36) στο tPHYRDL και ίσως τα Nitro σου να είναι στο auto (1-3-2 αντί για 0-2-1).

Επίσης οι αντιστάσεις σου είναι τρομακτικές!

Με τις ίδιες (λογικά) μνήμες:

image.png.401acd5ae459a2501894543718231419.png

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
  • Thanks 1

34 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πρέπει να έχεις mismatch (34/36) στο tPHYRDL και ίσως τα Nitro σου να είναι στο auto (1-3-2 αντί για 0-1-2).

Με τι να έχει mismatch για να το τσεκάρω και σε μένα;

18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Με το άλλο DIMM. Mismatch έχεις όταν το ένα DIMM έχει 34 κ το άλλο 36 πχ. Μικρό latency penalty είναι, δεν αφορά σταθερότητα / bandwidth κτλ.

• Like 2
  • Thanks 1

8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Με το άλλο DIMM. Mismatch έχεις όταν το ένα DIMM έχει 34 κ το άλλο 36 πχ. Μικρό latency penalty είναι, δεν αφορά σταθερότητα / bandwidth κτλ.

Όπως τα λέει ο κύριος είναι.

27 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Επιλέγεις στο ΖΤ κάτω κάτω το κάθε στικ και βλέπεις αν αλλάζει η τιμή. Σε εμένα είναι 35 και στα δύο.

• Like 2

1 ώρα πριν, jimpsar είπε

Προσπαθώ για full stable και νομιζω πως τα πάμε καλά . Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη ειδικά με ρεύματα σε ram ( όλο μπερδεύω to Vsoc vddio κλπ :P )

To κιτάκι είναι M ή A; Λέει επάνω το sticker του. Αν είναι Α, μπορείς να αντίγραψεις τα timings του Πέτρου. Τα tertiaries μπορείς να τα βαλείς και άσους.

Τα ρεύματα είναι λίγο too much αλλά δε πειράζει. Τα φτιάχνεις όταν το τελειώσεις. Μόνο το vddp είναι λίγο χαμηλό, αλλά είναι και ανάλογα το cpu sample. Βάλε το 1.05v για αρχή.

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Οι αντιστάσεις είναι νορμάλ. Δεν είναι dr σαν τα δικά σου για να έχει την μεγάλη RttWr.
To odt επίσης πρέπει να είναι reading error του zt στους granite.

• Thanks 1

14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Για SR μου τα δείχνει (και) εμένα, πάντως.

Για το zt λες; Δε λειτουργεί η συγκεκριμένη ένδειξη.

Αφού έχεις ανεβάσει το sticker ρε και είναι τα 8gbit.

Αλλά αν θες να το σιγουρέψεις κι άλλο, δοκίμασε να μπουτάρεις με άσους στα tertiaries και με χαμηλή RttWr ας πούμε στα 40. Απευθείας clear cmos θα είναι to result.

• Haha 1

1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε

To κιτάκι είναι M ή A; Λέει επάνω το sticker του. Αν είναι Α, μπορείς να αντίγραψεις τα timings του Πέτρου. Τα tertiaries μπορείς να τα βαλείς και άσους.

Τα ρεύματα είναι λίγο too much αλλά δε πειράζει. Τα φτιάχνεις όταν το τελειώσεις. Μόνο το vddp είναι λίγο χαμηλό, αλλά είναι και ανάλογα το cpu sample. Βάλε το 1.05v για αρχή.

Οι αντιστάσεις είναι νορμάλ. Δεν είναι dr σαν τα δικά σου για να έχει την μεγάλη RttWr.
To odt επίσης πρέπει να είναι reading error του zt στους granite.

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Πρέπει να έχεις mismatch (34/36) στο tPHYRDL και ίσως τα Nitro σου να είναι στο auto (1-3-2 αντί για 0-2-1).

Το RttparkDqs εννοείς; Μπορώ να αλλάξω κάτι εγώ σε settings πχ; 

Ανέβασα το στικερ.

Επίσης βάζω expo και μετά όλα τα settings πχ timings και subs ή το αφήνω εντελώς το expo ?

Παραθέτω και ένα screenshot που είχα σαν μπουζούκια για τα timings.

20241001_214459.jpg

Screenshot_20241001_214806_Gallery.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...