Xoroxronis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, Πέτρος είπε κατέβασα το τελευταίο Το έχεις ήδη ρε στο φάκελο του benchmate Program Files (x86)\BenchMate 11\apps\y-cruncher\0.8.2.0 Επιλογές που θα βάλεις για stress 1-7-0 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε αλλά με +200 Στον 7800X3d δουλεύει μόνο το μείον όχι το συν. 1
Πέτρος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 41 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Πολύ ambitious το -40 ρε συ, στα χαμηλά ρολόγια θα κλατάρει, γιατί αναλογικά το -200mV είναι 30% μείωση ξέρω 'γω στην τάση, ζητάς πολλά Βάλε ένα -20 για αρχή και όποτε έχεις (πολύ) χρόνο για κάψιμο, ψάξε per core αν μπορείς να κερδίσεις κάτι παραπάνω, χωρίς να χάσεις stability. Δυστυχώς δεν υπάρχει shortcut, μόνο trial&error κ υπομονή με δοκιμές τόσο με SSE (higher boost clock), με AVX (higher thermals) όσο και με light load cycling για να πιάσει τα instability στο αριστερό/χαμηλό εύρος της καμπύλης. https://github.com/sp00n/corecycler Mια δοκιμή ήταν το -40, αν έπιανε καλό θα ήταν. Αν το -30 αποδειχτεί σταθερό, θα δω μήπως το ψάξω λίγο μέσω Hydra για per core. Προς το παρόν, μέσα στην εβδομάδα θέλω να σκαλίσω και μνήμες λίγο, να δω τί/αν μπορώ να τσιμπήσω. 2 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Το έχεις ήδη ρε στο φάκελο του benchmate Program Files (x86)\BenchMate 11\apps\y-cruncher\0.8.2.0 Επιλογές που θα βάλεις για stress 1-7-0 Στον 7800X3d δουλεύει μόνο το μείον όχι το συν. Είπα μήπως είχε κάτι ακόμα πιο τελευταίο, 3' υπόθεση ήταν. Ναι, από όσο είδα δεν άλλαξε το max σε κανένα πυρήνα, μέχρι 5040 είδα στο hwinfo. Τα ΡΡΤ/EDC/TDC, χρειάζεται να είναι εκεί πάνω? Παραπάνω από 85w δεν έχω δει ποτέ, τα 180 του EDC πρακτικά ισοδυναμούν με unlimited στον 3δ. 2
Xoroxronis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 37 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τα ΡΡΤ/EDC/TDC, χρειάζεται να είναι εκεί πάνω? Παραπάνω από 85w δεν έχω δει ποτέ, τα 180 του EDC πρακτικά ισοδυναμούν με unlimited στον 3δ. Φαντάσου ότι είναι Unlimited και στον 7950x3d και έχει τα ίδια με τον 7800x3d. 1
Πέτρος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Φαντάσου ότι είναι Unlimited και στον 7950x3d και έχει τα ίδια με τον 7800x3d. Ουσιαστικά σου λέει "Θα βαρέσει το thermal limit και τέλος". 1
Xoroxronis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Voltage limited είναι κυρίως. 0.9V - 1.0V ανάλογα το workload. Σε μικρή ψήκτρα και rendering ναι πολύ πιθανό το 89c να έρθει πρώτο. 1
Πέτρος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Στις 1/10/2023 στις 6:27 ΜΜ, Zaknafein είπε Πολύ ambitious το -40 ρε συ, στα χαμηλά ρολόγια θα κλατάρει, γιατί αναλογικά το -200mV είναι 30% μείωση ξέρω 'γω στην τάση, ζητάς πολλά Βάλε ένα -20 για αρχή και όποτε έχεις (πολύ) χρόνο για κάψιμο, ψάξε per core αν μπορείς να κερδίσεις κάτι παραπάνω, χωρίς να χάσεις stability. Δυστυχώς δεν υπάρχει shortcut, μόνο trial&error κ υπομονή με δοκιμές τόσο με SSE (higher boost clock), με AVX (higher thermals) όσο και με light load cycling για να πιάσει τα instability στο αριστερό/χαμηλό εύρος της καμπύλης. https://github.com/sp00n/corecycler Μου τα έσκασε με το - 30 το Geekbench 6 (6.2.1, για την ακρίβεια), οπότε τώρα βλέπω λίγο με default corecycler τί παίζει πάλι στο - 30 και μετά θα δω πόσο τεμπέλικα μπορώ να βρω κάποια σταθερή κατάσταση. Το καλό/κακό είναι ότι ήδη βγήκε και νέο bios για τη μητρική (3ο σε 1 μήνα), οπότε θα έχει δουλίτσα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που θα φέρνουν συνέχεια.
Zaknafein Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 33 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μου τα έσκασε με το - 30 το Geekbench 6 (6.2.1, για την ακρίβεια), οπότε τώρα βλέπω λίγο με default corecycler τί παίζει πάλι στο - 30 και μετά θα δω πόσο τεμπέλικα μπορώ να βρω κάποια σταθερή κατάσταση. Το "τεμπέλικο" είναι να ανέβεις 2 σκαλιά στο -28 κ αν σκάσει κάτι, έσκασε (αν δεν έχεις sensitive data/workloads στο PC). Και όταν βαριέσαι, ψάχνεσαι για το fine tuning. Αν το -30 σου κράτησε σε ποικιλία workloads (light, gaming, all core bench/stress) τότε αν μην τι άλλο είσαι σε καλό δρόμο. Εγώ δεν άντεξα άλλο με τα ανεμιστήρια έξω από το κούτι και προχωράω σιγά-σιγά σε μετακόμιση στο inverted Dark Base 901, καλά πάει κι αυτό (2 ώρες να τσεκάρω όλα τα παρελκόμενα + να το λύσω όλο, γιατί φυσικά δεν έρχεται inverted by default). 1
Πέτρος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Το "τεμπέλικο" είναι να ανέβεις 2 σκαλιά στο -28 κ αν σκάσει κάτι, έσκασε (αν δεν έχεις sensitive data/workloads στο PC). Και όταν βαριέσαι, ψάχνεσαι για το fine tuning. Αν το -30 σου κράτησε σε ποικιλία workloads (light, gaming, all core bench/stress) τότε αν μην τι άλλο είσαι σε καλό δρόμο. Έβγαλε κάτι δεκάδες ώρες idle, 3-4 ώρες BFV, αρκετές ώρες browsing/music, μπόλικα benching sessions (mixed grill), αλλά 2/2 έσκασε στο geek. Κάτι σοβαρό που να κινδυνεύει από ένα bsod, δεν υπάρχει. Θα δω με το - 28 την τύχη μου και έχει μέλλον η υπόθεση. Στο κάτω-κάτω, περισσότερο για το tuning το πήρα το σύστημα παρά για πραγματική χρήση. 3
Zaknafein Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Ε άρα ισχύει το "σε καλό δρόμο". Το ξέρω το δικό σου σενάριο χρήσης, το caveat για ευαίσθητα δεδομένα πιο πολύ το έγραψα γιατί διαβάζουν κι άλλοι. Στα του tuning, την φάγαμε ολίγον τι, λόγω 3d lock + PBO, τελικιάζουν πια απ'τη μάνα τους τα τσιπάκια. Δλδ ναι ΟΚ χαιρόμαστε με benchakia & fps counters, αλλά η συνολική εμπειρία χρήσης μάλλον είναι καλύτερη στοκ+EXPO (πρώτη φορά συνάντησα σύστημα που έβγαζε RAM+CPU stress test, αλλά έκλανε μέντες σε κλείσιμο browser, CO magic!). 1
Xoroxronis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Μου τα έσκασε με το - 30 το Geekbench Δοκίμασε στο CPU SHA3 του aida, απανωτά καμιά 10αρια φορές. Επίσης το CPU Profile του 3DMark είναι πολύ καλό για co στα zen4. Και το geekbench που δοκίμασες ήδη. 2 1
azazil1190 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 10 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Δοκίμασε στο CPU SHA3 του aida, απανωτά καμιά 10αρια φορές. Επίσης το CPU Profile του 3DMark είναι πολύ καλό για co στα zen4. Και το geekbench που δοκίμασες ήδη. Eτσι gb6 και yc 2.5 στα σκάει εύκολα εάν είσαι ασταθείς σε cpu κ ραμς .Από όσο έχω δει σε ιντελ αλλά και αμδ. Θέλει 3-4 απανωτά από το καθενα και εάν δεν έχεις θέμα είσαι σταθερός κατά μεγάλο ποσοστό. 1 1
Πέτρος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 To CPU prof στο 3δmark το έβγαλε 6-7 φορές απανωτές, χωρίς θέμα. Σήμερα θα παίξει yc, να δω κι εκεί. Από περιέργεια, όσοι είστε με 3δ τρέξτε λίγο το τελευταίο-τελευταίο GB6 (6.2.1) μήπως και είναι κουλαμάρα από το πουθενά και τσάμπα με προβληματίζει. 1
azazil1190 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Πέτρος είπε To CPU prof στο 3δmark το έβγαλε 6-7 φορές απανωτές, χωρίς θέμα. Σήμερα θα παίξει yc, να δω κι εκεί. Από περιέργεια, όσοι είστε με 3δ τρέξτε λίγο το τελευταίο-τελευταίο GB6 (6.2.1) μήπως και είναι κουλαμάρα από το πουθενά και τσάμπα με προβληματίζει. Του 3δμαρκ μου το έχει βγάλει με ασταθές cpu oc αν και είναι δυνατό τεστακι. Μετα δοκιμάζω 2χ yc το βγάζει και τέλος για σβήσιμο πάω να τρέξω ένα gb6 αφού έχω αφήσει να κρυώσει το μηχάνημα και είμαι σίγουρος ότι θα γράψω και σκορ. Και πάρε την φαπα στα μισά με κερναγε το gb6 . Θα δοκιμάσω το απόγευμα με την έκδοση που είπες πέτραν στον 3δ του μικρού να δω.(Μιας και ξέρω ότι είναι καραstable) Θα δω και στον ιντελ μήπως έχει αλλάξει κάτι με την νέα. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από azazil1190 1
akoinonitos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 ειναι δυσκολο να βρεις stability στο co με stress test ,θελει προγραμματα που χρησιμοποιουν κατα κυριο λογο 1 πυρηνα και εχουν εναλλαγες απο all core σε single. Ενα τετοιο ειναι το photoshop benchmark αλλα ειναι δυσκολο να το βρεις. Η καθημερινη χρηση ειναι αυτη που θα σου δειξει την ασταθεια τις περισσοτερες φορες. 1
azazil1190 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε ειναι δυσκολο να βρεις stability στο co με stress test ,θελει προγραμματα που χρησιμοποιουν κατα κυριο λογο 1 πυρηνα και εχουν εναλλαγες απο all core σε single. Ενα τετοιο ειναι το photoshop benchmark αλλα ειναι δυσκολο να το βρεις. Η καθημερινη χρηση ειναι αυτη που θα σου δειξει την ασταθεια τις περισσοτερες φορες. Σωστά η καθημερινή χρήση είναι το καλύτερο τεστ Καλά εννοείται ότι έχεις κάνει κάποιες δοκιμές πριν,έχεις βγάλει κάποια τεστ και δεν πας στα τυφλά . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα