Πέτρος Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Μπορείς να τα βάλεις 29/29/58. Το trp κάτι μπορεί να σου δώσει, τα άλλα είναι για το μάτι δε κάνουν τίποτα. Μαζί με tRFC 368 τσίμπησα λίγο (προς το καλύτερο) παντού (και στο forza, πήρα πίσω τα χαμένα). ΤΥ! Επεξ/σία 14 Αυγούστου από Πέτρος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Χρήστος15 Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Απο περιέργεια, δεν είναι μεγάλες οι διαφορές θερμοκρασίας ανάμεσα στα cores? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 16 Αυγούστου Share Δημοσ. 16 Αυγούστου Πρώτη επαφή με το σύστημα δεν πολυασχολήθηκα, ίσως παίξει και 7800 με λίγο ψάξιμο. Σχετικά με το cpu, θέλει λίγο ψάξιμο σίγουρα με τον scheduler, οι drivers πέρασαν σωστά με την 2η, αλλά και πάλι νομίζω καλύτερα με το process lasso, που κλειδώνεις σίγουρα στο σωστό CCD. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Αυγούστου Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 46 λεπτά πριν, Razor333 είπε Πρώτη επαφή με το σύστημα δεν πολυασχολήθηκα, ίσως παίξει και 7800 με λίγο ψάξιμο. Σχετικά με το cpu, θέλει λίγο ψάξιμο σίγουρα με τον scheduler, οι drivers πέρασαν σωστά με την 2η, αλλά και πάλι νομίζω καλύτερα με το process lasso, που κλειδώνεις σίγουρα στο σωστό CCD. προδοτη! Με γειες! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 16 Αυγούστου Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Razor333 είπε Σχετικά με το cpu, θέλει λίγο ψάξιμο σίγουρα με τον scheduler, οι drivers πέρασαν σωστά με την 2η, αλλά και πάλι νομίζω καλύτερα με το process lasso, που κλειδώνεις σίγουρα στο σωστό CCD. Με γεια, καλοδούλευτος. Γνώμη μου κράτα τον driver της amd. Δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα. Μόνο όταν αλλάζεις chipset, μπορεί να μην τον δει αμέσως στο πρώτο reboot. Αν βάλεις game που είναι pre launch (δεν είναι ακόμα στην gamebar) by default θα στο τρέξει στο frequency. Πάτα εκεί που λέει remember και θα στο τρέξει κανονικά. πχ στο wukong προχθές Spoiler Spoiler 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Με γεια, καλοδούλευτος. Γνώμη μου κράτα τον driver της amd. Δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα. Μόνο όταν αλλάζεις chipset, μπορεί να μην τον δει αμέσως στο πρώτο reboot. Αν βάλεις game που είναι pre launch (δεν είναι ακόμα στην gamebar) by default θα στο τρέξει στο frequency. Πάτα εκεί που λέει remember και θα στο τρέξει κανονικά. πχ στο wukong προχθές Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Θα το δοκιμάσω και έτσι, απλά λίγο που είδα στο cp77 ήταν χάος το usage ενώ με το lasso πήγε 0% το δευτέρο CCD με την μία. Κάποιες γενικές παρατηρήσεις προς το παρόν, το 6000c30 expo δεν με έπεισε καθόλου, δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, αλλά οι μνήμες που είχα στον 13900Κ παίζουν καλύτερα (7200c34 docp), προφανέστατα με 1/2 imc. Τουλάχιστον στο AIDA64, στο ycruncher και είναι καλύτερες και σε heavy σημεία στο CP77. Σαφώς πιο δύσκολο να κάνεις σταθερό tight profile στα 6000-6200, απο το να κάνεις ένα πιο loose στα 7400-7600. Το 6000c30 kit δεν φαίνεται να ποστάρει καν στα 7600 με timings που το 7200c34 παίζει κανονικά και ακριβώς αντίθετα το 7200c34 kit δεν ποστάρει καν με 6000-6200 και χαμηλά timings που το 6000c30 παίζει κανονικα. Γενικά το mem tuning μια χαρά ψωμάκι φαίνεται να έχει τουλάχιστον στο cp77 που το βλέπω παίρνει αρκετά, εντελώς μύθος ότι με την 3D cache έχεις πάρει όλο το performance με expo, ιδίως στα 6000. Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου @Zaknafein, τί έγινε τελικά με εγγύηση/αλλαγή επεξεργαστή και τους αλεπουδιάρηδες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 10 ώρες πριν, Razor333 είπε Θα το δοκιμάσω και έτσι, απλά λίγο που είδα στο cp77 ήταν χάος το usage ενώ με το lasso πήγε 0% το δευτέρο CCD με την μία. Κάποιες γενικές παρατηρήσεις προς το παρόν, το 6000c30 expo δεν με έπεισε καθόλου, δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, αλλά οι μνήμες που είχα στον 13900Κ παίζουν καλύτερα (7200c34 docp), προφανέστατα με 1/2 imc. Τουλάχιστον στο AIDA64, στο ycruncher και είναι καλύτερες και σε heavy σημεία στο CP77. Σαφώς πιο δύσκολο να κάνεις σταθερό tight profile στα 6000-6200, απο το να κάνεις ένα πιο loose στα 7400-7600. Το 6000c30 kit δεν φαίνεται να ποστάρει καν στα 7600 με timings που το 7200c34 παίζει κανονικά και ακριβώς αντίθετα το 7200c34 kit δεν ποστάρει καν με 6000-6200 και χαμηλά timings που το 6000c30 παίζει κανονικα. Γενικά το mem tuning μια χαρά ψωμάκι φαίνεται να έχει τουλάχιστον στο cp77 που το βλέπω παίρνει αρκετά, εντελώς μύθος ότι με την 3D cache έχεις πάρει όλο το performance με expo, ιδίως στα 6000. Το cp δουλεύει κανονικά σε gpu settings. Σε cpu settings σηκώνει και τον best απ το frequency που είναι λάθος. Ωστόσο υπάρχει ένα bug στα settings του. Αν βάλεις smt on στα settings του game "σπάει" τον driver της amd και δουλεύει έτσι Spoiler Αν βάλεις smt off, λειτουργεί κανονικά δε σπάει τον driver και έχει και smt on. Spoiler Στο bench του, gear1 vs gear2 με maxed out settings, έχουν μια ελάχιστη διαφορά υπέρ του Gear2 σε μένα. Δε βρήκα screen στην 2.12 με τον ίδιο driver αλλά το έχω τσεκάρει πολλές φορές είναι ελάχιστη η διαφορά και μόνο στο min. gear1 Spoiler gear2 Spoiler Το 6κ κιτάκι σου, μπορεί να είναι Α dual rank 8gbit σαν του Πέτρου ή μπορεί να είναι M. Αυτά δε κάνουν αξιοπρεπώς gear2. Γράφει πάνω στο sticker τι είναι. Βάλε φωτό να σου πω. Το 7200 κιτ θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά σε gear1. Κάτι η μητρική μάλλον βάζει λάθος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 12 ώρες πριν, Razor333 είπε Γενικά το mem tuning 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Στο bench του, gear1 vs gear2 Στους Zen 4 το tPHYRDL είναι relevant; Στους Zen 3 με υψηλό tPHYRDL ή tPHYRDL mismatch τρως σεβαστό πενταλτι σε latency κυρίως. Για ψαχτείτε κύριοι. 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Το cp δουλεύει κανονικά σε gpu settings. Σε cpu settings σηκώνει και τον best απ το frequency που είναι λάθος. Ωστόσο υπάρχει ένα bug στα settings του. Αν βάλεις smt on στα settings του game "σπάει" τον driver της amd και δουλεύει έτσι Ένας power user (και ολίγον μαζόχας) για benching θα έκανε manually assign (με process lasso π.χ.) το παιχνίδι μόνο στο 3D CCD, κανονικά με SMT on και όλα τα υπόλοιπα processes των Windows manually μόνο στο Freq CCD. Αυτό θα έπρεπε να κάνει ο XBOX driver. Το κάνει όντως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Το cp δουλεύει κανονικά σε gpu settings. Σε cpu settings σηκώνει και τον best απ το frequency που είναι λάθος. Ωστόσο υπάρχει ένα bug στα settings του. Αν βάλεις smt on στα settings του game "σπάει" τον driver της amd και δουλεύει έτσι Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αν βάλεις smt off, λειτουργεί κανονικά δε σπάει τον driver και έχει και smt on. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Στο bench του, gear1 vs gear2 με maxed out settings, έχουν μια ελάχιστη διαφορά υπέρ του Gear2 σε μένα. Δε βρήκα screen στην 2.12 με τον ίδιο driver αλλά το έχω τσεκάρει πολλές φορές είναι ελάχιστη η διαφορά και μόνο στο min. gear1 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου gear2 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Το 6κ κιτάκι σου, μπορεί να είναι Α dual rank 8gbit σαν του Πέτρου ή μπορεί να είναι M. Αυτά δε κάνουν αξιοπρεπώς gear2. Γράφει πάνω στο sticker τι είναι. Βάλε φωτό να σου πω. Το 7200 κιτ θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά σε gear1. Κάτι η μητρική μάλλον βάζει λάθος. Αυτές είναι οι 6000c30 Spoiler Δεν έχω κάνει ακόμα κάποιο καλό profile σε χαμηλά MT/s για να συγκρίνω, αλλά τουλάχιστον αν κρίνω από το "base" 6000c30 vs 7200c34, φαίνεται πιο promising κάποιο tuned προφίλ στα 7600-7800. Στο cp77 δεν τρέχω το benchmark, αλλά ένα συγκεκριμένο σημείο (το γνωστό του φίλου του pirmen) που είναι cpu heavy και εκεί βλέπω το 7200 xmp να πηγαίνει λίγο καλύτερα (στα drops ιδίως) και στα 7600 tuned δίνει σίγουρα ένα επιπλέον 10-15% και είναι πρακτικά μία η άλλη με 13900Κ@5.6 + 7400 tuned ram (δεν πήγαινε παραπάνω το κομμάτι μου). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, Razor333 είπε Αυτές είναι οι 6000c30 Ναι είναι Μ, τα δικά μου τα M πήγαιναν μέχρι 7000 με το ζόρι. Έχω και screen κάπου στο νήμα. Και εγώ θα έλεγα να κρατήσεις το gear2. Εγώ το έχω κάπου 10 μήνες μόνιμα, και στο gear1 γυρίζω μόνο όταν θέλω να κάνω καμιά δοκιμή ανάμεσα τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου gear 2 εννοείτε που το uclk γίνεται το μισό από το mclk; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Στους Zen 4 το tPHYRDL είναι relevant; Στους Zen 3 με υψηλό tPHYRDL ή tPHYRDL mismatch τρως σεβαστό πενταλτι σε latency κυρίως. Για ψαχτείτε κύριοι. Τα screens μου είναι πάντα Β2 γι αυτό το λόγο. Mismatch θα πει όταν το dimακι που είναι πιο μακριά απ την cpu παίρνει στο training τη μεγάλη τιμή και το μεγάλο latency. Είναι πιο συχνό θέμα στις 2dpc. Όλα τα προφίλ που έχω/είχα είναι matched. Οπότε δεν έχω μετρήσει ποτέ το penalty στο am5 για να σου πω. 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε gear 2 εννοείτε που το uclk γίνεται το μισό από το mclk; Ναι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 25 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Ναι είναι Μ, τα δικά μου τα M πήγαιναν μέχρι 7000 με το ζόρι. Έχω και screen κάπου στο νήμα. Και εγώ θα έλεγα να κρατήσεις το gear2. Εγώ το έχω κάπου 10 μήνες μόνιμα, και στο gear1 γυρίζω μόνο όταν θέλω να κάνω καμιά δοκιμή ανάμεσα τους. Προς το παρόν και εγώ καταλλήγω να κρατήσω τις 7200c34, το καλύτερο που κατάφερα μέχρι στιγμής και να βγάζει 20 κύκλους tm5. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Όλα τα προφίλ που έχω/είχα είναι matched. Οπότε δεν έχω μετρήσει ποτέ το penalty στο am5 για να σου πω. ΟΚ. Από τη μία είναι το mismatch από την άλλη είναι οι ψηλές και χαμηλές τιμές του tPHYRDL, με τις χαμηλότερες να έχουν καλύτερο lat. Π.χ. σε Zen 3 βέλτιστες τιμές είναι το 24/24 μέχρι 3266 και 26/26 μέχρι 4000. Πολλοί δεν το ξέρουν και τρέχουν με 28/28. Στους Zen 4 από ότι βλέπω, στα 1:1 τουλάχιστον, υπάρχουν penalties. Έχουμε π.χ. του @just_a_dude Γιάννη που τρέχει με 36 😆 , ενώ άλλοι έχουν 35 ή και 34, όλοι στα 6000. Επεξ/σία 17 Αυγούστου από kkatzos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα