Zaknafein Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Εν τω μεταξύ, διαβάζοντας αυτό: https://skatterbencher.com/2023/02/27/skatterbencher-56-amd-ryzen-9-7950x3d-overclocked-to-5900-mhz/ Κατάλαβα γιατί κανείς δε μιλάει για vCore κ τα σχετικά. Χρήσιμες πληροφορίες πάντως, ειδικά για πρώην ιντελάκιδες σαν εμένα. 2
Πέτρος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Mε ΕΧΡΟ είμαι εδώ: , έχοντας επιπλέον mismatch στο tPHYRDL (34-36). Λογικά θέλω δουλίτσα για να ισιώσει λίγο, αλλά δεν επείγει αυτή τη στιγμή. Τί καταλαβαίνετε από το παρακάτω? Τί αλλάζω σε 1.37-1.38 για να "σταθεί" καλύτερα? Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από Πέτρος 2
Πέτρος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Όχι, ούτε με 1.37 σε VDD/VDDQ έφτιαξε το mismatch.
Zaknafein Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν ξέρω να σου πω, εγώ έχω τρελαθεί και δεν ξέρω αν φταίει η Γίγα ή το AGESA 1.0.0.7c ή αν πρέπει να ξαναφλασάρω το BIOS, γιατί τρώει κάτι περίεργα σκαλώματα. Έχω κάποιους "suspects" (PowerDown off, GDM off με ενεργό Memory Context restore), αλλά τέτοια κουλά δεν έχω ξαναδεί, πχ να πέφτει σε boot loop χωρίς OC (αλλά με GDM/PD off) ή το κορυφαίο, να πηγαίνω για save+exit και στην λίστα με αλλαγές προς αποθήκευση να βγάζει κινέζικα και να κρεμάει. Το τελευταίο μου το έκανε κ με settings που έβγαζε OCCT stress test (cpu large, linpack, mem test) και μετά σε reboot απλά δεν. Προς το παρόν γύρισα σε απλό EXPO, γιατί θέλω να παίξω CP77 κ όχι coinflips στο BIOS, από Σ/Κ βλέπουμε... 1
Xoroxronis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Όχι, ούτε με 1.37 σε VDD/VDDQ έφτιαξε το mismatch. Με γεια Πέτρο. Το mismatch δεν θα σου αλλάξει με vdd. Άλλο mobo, kit, MT/s, cl, gd on/off και πολύ σπάνια vddp, αντιστάσεις και training settings το αλλάζουν. Στην περίπτωση σου δοκίμασε με gd off αν κάνει match. 43 λεπτά πριν, Zaknafein είπε (PowerDown off, με ενεργό Memory Context restore) Δεν έχω ιδέα για τα θέματα που έχεις αλλά το MCR on λειτουργεί χωρίς θέματα μόνο με PD on. 1
Zaknafein Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε το MCR on λειτουργεί χωρίς θέματα μόνο με PD on. Ναι κι απ΄ότι κατάλαβα και το GDM off μπορεί να έχει θέμα με MCR on, οπότε αναγκαστικά ή όλα off ή όλα on/auto. Θα ξεκινήσω από εκεί για αρχή.
akoinonitos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Zaknafein είπε Δεν ξέρω να σου πω, εγώ έχω τρελαθεί και δεν ξέρω αν φταίει η Γίγα ή το AGESA 1.0.0.7c ή αν πρέπει να ξαναφλασάρω το BIOS, γιατί τρώει κάτι περίεργα σκαλώματα. Έχω κάποιους "suspects" (PowerDown off, GDM off με ενεργό Memory Context restore), αλλά τέτοια κουλά δεν έχω ξαναδεί, πχ να πέφτει σε boot loop χωρίς OC (αλλά με GDM/PD off) ή το κορυφαίο, να πηγαίνω για save+exit και στην λίστα με αλλαγές προς αποθήκευση να βγάζει κινέζικα και να κρεμάει. Το τελευταίο μου το έκανε κ με settings που έβγαζε OCCT stress test (cpu large, linpack, mem test) και μετά σε reboot απλά δεν. Προς το παρόν γύρισα σε απλό EXPO, γιατί θέλω να παίξω CP77 κ όχι coinflips στο BIOS, από Σ/Κ βλέπουμε... για stability μπορεις να τρεξεις και ycruncher stability ,αρκετα καλο και τα τεσταρεις ολα 2
Zaknafein Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Ναι τελικά το MCR ήταν το πρόβλημα, με auto PDM/GDM/MCR δεν έχω "ιδιοτροπίες" στο BIOS. Και οκ χάνω λίγο σε latency, αλλά χωρίς MCR αργεί αρκετά το boot. Έπαιξα κ λίγο με async clock, πήγε 5836 MHz ο "καλός" πυρήνας στο non3D CCD, καλή φάση. Σπάσανε και τα αντίστοιχα PR στο SuperPi, όλα καλά. 2
Πέτρος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Στις 27/9/2023 στις 10:32 ΜΜ, akoinonitos είπε για stability μπορεις να τρεξεις και ycruncher stability ,αρκετα καλο και τα τεσταρεις ολα Με τί ρυθμίσεις ακριβώς, αυτό?
akoinonitos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Με τί ρυθμίσεις ακριβώς, αυτό? τις default, οχι το benchmark του banchmate ,το κανονικο ycruncher Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2023 από akoinonitos 1
Πέτρος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε τις default, οχι το benchmark του banchmate ,το κανονικο ycruncher Για αρχή έβαλα 10b να καίγονται στο bench, αλλά με Zen4+y-crunch ρυθμίσεις στις επιλογές, όχι ΒΜ που δίνει.
akoinonitos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Για αρχή έβαλα 10b να καίγονται στο bench, αλλά με Zen4+y-crunch ρυθμίσεις στις επιλογές, όχι ΒΜ που δίνει. ρε οχι το benchmark ,κατεβασε το ycruncher, οτι instractions τρεχει το cpu σου αυτα θα τρεξει Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2023 από akoinonitos
Πέτρος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε ρε οχι το benchmark ,κατεβασε το ycruncher Ναι, ναι, τώρα που είδα το προηγούμενο μήνυμα, διέκοψα, κατέβασα το τελευταίο και τώρα καίει. 1
Πέτρος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Oι κκ με 7800Χ3δ, πόσο έχετε φτάσει το CO? Max boost clock έχετε δώσει? Μόλις μπήκα με -40 all-core, φαίνεται και στο RyzenMaster, τσίμπησα και κάτι ψιλά σε max συχνότητες/scores σε σχέση με -30 και τώρα πάω για έλεγχο σταθερότητας μερικές μέρες. Άκυρο το τελευταίο, έφαγα bsod μόλις έκλεισα το browser. Ξανά πίσω σε - 30 αλλά με +200,να δω αν το σηκώνει έτσι.
Zaknafein Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Πολύ ambitious το -40 ρε συ, στα χαμηλά ρολόγια θα κλατάρει, γιατί αναλογικά το -200mV είναι 30% μείωση ξέρω 'γω στην τάση, ζητάς πολλά Βάλε ένα -20 για αρχή και όποτε έχεις (πολύ) χρόνο για κάψιμο, ψάξε per core αν μπορείς να κερδίσεις κάτι παραπάνω, χωρίς να χάσεις stability. Δυστυχώς δεν υπάρχει shortcut, μόνο trial&error κ υπομονή με δοκιμές τόσο με SSE (higher boost clock), με AVX (higher thermals) όσο και με light load cycling για να πιάσει τα instability στο αριστερό/χαμηλό εύρος της καμπύλης. https://github.com/sp00n/corecycler 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα