Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

godslayerxp
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Από το screenie εγώ βλέπω 1.45/1.44/1.15/1.20, επίσης RttWr 240 φαίνεται λάθος/υπερβολικό (και λίγο περίεργο και το 53.3 ProcOdt, συνήθως 40-43 το βλέπω αυτό, άντε κ 48).

Πολύ εύκολα μπορεί (πάλι) να γράφω λάθος πεδία/τιμές.

Αντιστάσεις κλπ είναι όλα auto. Είναι λίγο περίεργη η As γενικά σε αυτά, και δεν έχω και κάποιο μπούσουλα να τα ψάξω.

Μετά από "ενδελεχες" ψάξιμο (όχι ότι θυμόμουν, δηλαδή):

VDDIO/VDD/VDDQ/VSOC/VDDP = 1.35/1.45/1.35/1.20/1.15.

Αυτές είναι οι τιμές που εγώ έχω δώσει. Δεν ξέρω αν κατά το training κάτι αλλάζει, τώρα που είμαι με mcr off (τις ίδιες τιμές είχα και με on, πάντως).

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, Πέτρος είπε

@Grisos

Αν και θα διαβάζεις σίγουρα όλο το νήμα, εδώ είμαι πια:

image.png.13a4f36e7799a0214b5aa6b53fa71eda.png

VDD/VDDQ/VDDP/VSoC σε 1.45/1.35/1.35/1.20. Πρέπει να λειτουργούν και χαμηλότερα, αλλά δεν έχω ασχοληθεί με πείραγμα 2+ εβδομάδες πια.

Με αυτά είμαι οριακά πάνω από 60ns lat (πριν το τελευταίο BIOS ήμουν σχεδόν 1ns κάτω με ακριβώς τα ίδια).

Ανάλογα την όρεξή σου και τον MC ίσως πετύχεις και κάτι καλύτερο.

περτο  , twr=2xtrtp που το εχεις 12 οποτε το optimal twr ειναι 24 και το tfaw κατεβασε το σε 16 ,δινει αρκετα

7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

περτο  , twr=2xtrtp που το εχεις 12 οποτε το optimal twr ειναι 24 και το tfaw κατεβασε το σε 16 ,δινει αρκετα

Θα τα δω, αλλά προς το παρόν έβαλα το pd off και θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν πετάει μούτζα.

Το tfaw δεν είναι 4x trrds?

• Like 1

24 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Θα τα δω, αλλά προς το παρόν έβαλα το pd off και θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν πετάει μούτζα.

Το tfaw δεν είναι 4x trrds?

ακυρο ειδα το twtrs 4 και νομιζα ηταν το trrds 

• Like 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Νομίζω tWR 48 είναι το Minimum, αν βάλω χαμηλότερο γυρνάει στο Auto. Και tFAW νομίζω είναι 20 το minimum (αυτό από oc.net). Αυτά είναι περιορισμοί από την AMD νομίζω, οπότε καλά τα λες γενικά, αλλά σε AM5 δεν πάνε τόσο χαμηλά.

• Like 1

19 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Νομίζω tWR 48 είναι το Minimum, αν βάλω χαμηλότερο γυρνάει στο Auto. Και tFAW νομίζω είναι 20 το minimum (αυτό από oc.net). Αυτά είναι περιορισμοί από την AMD νομίζω, οπότε καλά τα λες γενικά, αλλά σε AM5 δεν πάνε τόσο χαμηλά.

αρα αν το 48 ειναι το λιγοτερο το trtp θα πρεπει να ειναι 24

59 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αρα αν το 48 ειναι το λιγοτερο το trtp θα πρεπει να ειναι 24

Ναι, δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς, γιατί βλέπω πολύ κόσμο σε ocnet & hwbot που δεν ακολουθεί τα σωστά timings και δεν ξέρω κ κατά πόσο ισχύουν, γιατί μπορεί πχ να βάλεις tRC χαμηλό και να το "ανεβάζει" εκεί που πρέπει ο imc, χωρίς να φαίνεται στα διάφορα προγράμματα που κάνουν report τα timings.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Με pd off και τα υπόλοιπα ίδια με πάνω, ένα 6ρι σε 30χΤΜ5.

Να αγχωθώ/ασχοληθώ?

τι εννοεις 6αρι? error σε test6? μιλα ξεκαθαρα Βιρνα

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ένα μόνο error με κωδικό 6, σε έναν μόνο από τους 30 κύκλους.

error σημαινει ασταθεια οποτε πρεπει να ψαχτεις δεν εχει σημασια οτι ηταν μονο 1, τα temps των μνημων τα κοιτας?

για το error 6

Screenshot_20231203_175206_SamsungInternet.jpg.f9125ce5276f25fb9c28d977a6fa01ec.jpg

Επεξ/σία από akoinonitos

Λοιπόν εγώ ξεμπέρδεψα με OC/Undervolt της 4090 και έχω καταπιαστεί με BIOS. Για την ώρα τρέχω Memtest Pro με σφιχτά timings @6000. Με το CPU πέρα από Curve τι άλλο μπορεί να γίνει; 

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

error σημαινει ασταθεια οποτε πρεπει να ψαχτεις δεν εχει σημασια οτι ηταν μονο 1, τα temps των μνημων τα κοιτας?

Με έναν ανεμιστήρα πάνω τους, βαριά στους 41-42 σε ΤΜ5 και ούτε 35 σε παιγνίδι/άλλη χρήση.

Δίνει τρελά το PD, >1.5ns lat γμτ, αλλά με βασανίζει για να σταθεροποιηθει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Grisos είπε

Λοιπόν εγώ ξεμπέρδεψα με OC/Undervolt της 4090 και έχω καταπιαστεί με BIOS. Για την ώρα τρέχω Memtest Pro με σφιχτά timings @6000. Με το CPU πέρα από Curve τι άλλο μπορεί να γίνει; 

πολυ αργο ρε συ το memtest, δεν βαριεσαι να περιμενεις τοσες ωρες? τρεξε tm5 karhou

2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Με έναν ανεμιστήρα πάνω τους, βαριά στους 41-42 σε ΤΜ5 και ούτε 35 σε παιγνίδι/άλλη χρήση.

Δίνει τρελά το PD, >1.5ns lat γμτ, αλλά με βασανίζει για να σταθεροποιηθει.

δες το ss που εβαλα πανω 

fix rtt values or give +1 vdimm

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...