Xoroxronis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Ένα καλό με το gear2 είναι η χαμηλή απαίτηση σε vsoc. 1.19v και βλέπουμε 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Εγώ κατέληξα εδώ για daily (με tPHYRDL 37/39 mismatch που... επιμένει παρά τις δοκιμές, αλλά δεν επηρεάζει ιδιαίτερα σε latency και είναι σταθερό), διατηρώντας 1.20 SoC / 1.23 MEMIO: Και σε CO κατέληξα στο +175 / CCD0 + 2 / CCD1 -18 και φαίνεται να είναι ο καλύτερος συνδυασμός single/multi + stability (ακόμα και SHA3 που είναι δυσκοίλιο με CO settings που δεν χαμπαριάζουν από τα γνωστά stress test). screenshot με όλα τα runs: Spoiler 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Στις 9/11/2023 στις 7:55 ΜΜ, Πέτρος είπε Με 1.30 δείχνει οκ. Αύριο ή Δευτέρα κατά 99% βγαίνει και για τη δική μου το νέο BIOS, να δούμε τα ψάρια. Το καλό που γράφουν είναι ότι έχει μειωθεί πολύ ο χρόνος training με mcr off. Τελικά φτάσαμε σήμερα για να βγει το bios, αλλά δείχνει καλά πράγματα. Πρώτα-πρώτα, γκρεμίστηκε ο χρόνος training από 4'20" σε 45" περίπου, οπότε πλέον mcr μόνιμα off και έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω πια και pd off αλλά και 1-2 ακόμα πράγματα. Καθάρισε κάπως το bios από χαζομαριτσες, μπήκαν κάποια νέα στοιχεία (πχ ορισμός lag στους ανεμιστήρες) κλπ. Το κακό είναι ότι οι αλλαγές αυτές ήταν αρκετές ώστε να μην φορτώνει το προφίλ από το προηγούμενο κι έφαγα 1 ώρα κοντά να το ξαναστήσω (την περισσότερη ώρα έψαχνα εδώ μέσα τις ρυθμίσεις μου...). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πρώτα-πρώτα, γκρεμίστηκε ο χρόνος training από 4'20" σε 45" περίπου, οπότε πλέον mcr μόνιμα off και έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω πια και pd off αλλά και 1-2 ακόμα πράγματα. 4:20?! Μπαφιάρηδες στην AsRock... Ούτε με 4 dimm όταν έκανα δοκιμές δεν έκανε τόσο πολύ στο training (κ με 2X nitro) η Γίγα. Κάπου στα 35"-40" νομίζω ή 90" με nitro + 2X training. (με το 1.1.0.0 F20a που είναι beta). 10 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Το κακό είναι ότι οι αλλαγές αυτές ήταν αρκετές ώστε να μην φορτώνει το προφίλ από το προηγούμενο κι έφαγα 1 ώρα κοντά να το ξαναστήσω (την περισσότερη ώρα έψαχνα εδώ μέσα τις ρυθμίσεις μου...). Κι εγώ μια από τα ίδια στο πρώτο boot με το 1.1.0.0, (sh)it happens. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, Zaknafein είπε 4:20?! Μπαφιάρηδες στην AsRock... Ούτε με 4 dimm όταν έκανα δοκιμές δεν έκανε τόσο πολύ στο training (κ με 2X nitro) η Γίγα. Κάπου στα 35"-40" νομίζω ή 90" με nitro + 2X training. (με το 1.1.0.0 F20a που είναι beta). Είναι κιμπάρηδες, σου δίνουν χρόνο να απολαύσεις κάποια πράγματα. Άσε που μετά βλέπεις τη μεταβολή και ενθουσιάζεσαι, λες ότι σε επόμενες εκδόσεις θα κάνεις αρνητικούς χρόνους! Τί ρυθμίσεις training έχεις ακριβώς, αν σου είναι εύκολο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω τις πιο "αμυντικές" για να πετύχω σταθερότητα με (σχετικά) χαμηλή τάση (θυσιάζοντας κάτιτις από latency και boot time, με στόχο <60ns AIDA). Σου ανεβάζω σε λίγο BIOS photos, keep in mind είναι για 1:2, δεν ξέρω πώς θα τα πάνε / αν χρειάζονται σε 1:1. AMD Overclocking -> DDR and Infinity Fabric -> DDR Options Spoiler DDR Controller (ή DDR Bus)-> Additional Memory Tweaks (Θεωρητικά βοηθάνε για tPHYRDL match) Spoiler Bios time με αυτά ~68", με Nitro Rx/Tx 1X πέφτει στα ~40-45", με Robust Training Mode disabled ~35-38". Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από Zaknafein 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, Zaknafein είπε Έχω τις πιο "αμυντικές" για να πετύχω σταθερότητα με (σχετικά) χαμηλή τάση (θυσιάζοντας κάτιτις από latency και boot time, με στόχο <60ns AIDA). Σου ανεβάζω σε λίγο BIOS photos, keep in mind είναι για 1:2, δεν ξέρω πώς θα τα πάνε / αν χρειάζονται σε 1:1. AMD Overclocking -> DDR and Infinity Fabric -> DDR Options Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου DDR Controller (ή DDR Bus)-> Additional Memory Tweaks (Θεωρητικά βοηθάνε για tPHYRDL match) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Bios time με αυτά ~68", με Nitro Rx/Tx 1X πέφτει στα ~40-45", με Robust Training Mode disabled ~35-38". Είμαι πιο χαλαρός εγώ, δεν το πειράζω προς το παρόν. Μπαίνει κι αυτό το μήνυμα στην αποθήκη για μελλοντική χρήση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Βάζω κι ένα με cl34. Είναι ελάχιστα πιο αργό απ το 32άρι και γλιτώνεις αρκετό voltage. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικά, πρωτεργάτες του AM5, αξίζει το Gear 2; Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2023 από Grisos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Grisos είπε αξίζει το Gear 2; + χαμηλότερο vsoc + ελαφρύ για samples με αδύναμο imc + bw scores στα dual ccd - extra latency penalty απ το resyncing. Μόνο το 8000 με 2000 fclk κάνει sync και είναι έτσι κι αλλιώς αργό. Αν ανοίξουν τις συχνότητες πάνω από 8Κ. To 8400/2100fclk θα έχει ενδιαφέρον. Για μονά ccd και ειδικά 3D, μόνο για το vsoc ίσως. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Grisos είπε Τελικά, πρωτεργάτες του AM5, αξίζει το Gear 2; Σαν κόστος, σαφέστατα όχι. (Πήγε περίπου ~215 το 7600c36 kit, έναντι ~125 για 6000c30, 2x16GB). Κέρδος είναι οι τάσεις, που είναι αισθητά χαμηλότερες από latency tuned 6200/6400 Gear1. Και η διαφορά στο latency είναι αρκετά μικρή, οπότε σαν trade off για μένα αξίζει με dual ccd chip, λόγω και του εχτρά bandwidth. Αλλά για τα single CCD chips, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Zaknafein είπε Σαν κόστος, σαφέστατα όχι. (Πήγε περίπου ~215 το 7600c36 kit, έναντι ~125 για 6000c30, 2x16GB). Κέρδος είναι οι τάσεις, που είναι αισθητά χαμηλότερες από latency tuned 6200/6400 Gear1. Και η διαφορά στο latency είναι αρκετά μικρή, οπότε σαν trade off για μένα αξίζει με dual ccd chip, λόγω και του εχτρά bandwidth. Αλλά για τα single CCD chips, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα. Με κάλυψες. Καλημέρα. Οπότε 6000-6400 με το best case scenario στα timings. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 @Grisos Αν και θα διαβάζεις σίγουρα όλο το νήμα, εδώ είμαι πια: VDD/VDDQ/VDDP/VSoC σε 1.45/1.35/1.35/1.20. Πρέπει να λειτουργούν και χαμηλότερα, αλλά δεν έχω ασχοληθεί με πείραγμα 2+ εβδομάδες πια. Με αυτά είμαι οριακά πάνω από 60ns lat (πριν το τελευταίο BIOS ήμουν σχεδόν 1ns κάτω με ακριβώς τα ίδια). Ανάλογα την όρεξή σου και τον MC ίσως πετύχεις και κάτι καλύτερο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, Πέτρος είπε VDD/VDDQ/VDDP/VSoC σε 1.45/1.35/1.35/1.20 Από το screenie εγώ βλέπω 1.45/1.44/1.15/1.20, επίσης RttWr 240 φαίνεται λάθος/υπερβολικό (και λίγο περίεργο και το 53.3 ProcOdt, συνήθως 40-43 το βλέπω αυτό, άντε κ 48). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα