Πέτρος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Xoroxronis είπε "Σωστό" είναι το vdd του ΖΤ που δείχνει 1.14. Έγραψες δυο φορές οτι δείχνει 1.20, και με είχες κάνει να ξύνω το κεφάλι μου. Γι αυτό σου έγραφα για pmic και τα ρέστα. Ναι, δεν σε καταλαβαίνω...αφού κοίταζα σε λάθος σημείο/πεδίο ο μπούφος. Το πήρα χαμπάρι τώρα το πρωί και ήθελα να το διορθώσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Να το θεωρήσω εκτός πραγματικότητας το παρακάτω (2.5 ώρες y-crunch) ή να ανησυχήσω πολύ και να γυρίσω στο 6000/28 μέχρι να βγει νεότερο BIOS? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Προφανώς και ήταν στιγμαίο λάθος στο readout του σένσορα στο 2ο dimm, δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να σε ανησυχεί κάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 22 ώρες πριν, Xoroxronis είπε trc βάλε 60, δε θα χρειαστεί tm5, αλλά κάνε το για να είσαι ήσυχος. Ναι, χωρίς θέμα φαίνεται να το πήρε. ΤΥ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δεν νομίζω πως έχει νοήμα να πουσάρεις μνήμες με τον 3D. Χάνεις ρολόγια αφού χτυπάει θέρμαλ λίμιτ πιο εύκολα λόγω vsoc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, hln3 είπε Δεν νομίζω πως έχει νοήμα να πουσάρεις μνήμες με τον 3D. Χάνεις ρολόγια αφού χτυπάει θέρμαλ λίμιτ πιο εύκολα λόγω vsoc Στα game benches που έχω δοκιμάσει η διαφορά από EXPO ή σφιγμένο EXPO είναι υπαρκτή και άξια λόγου. Αν και η D15 με τον αντάπτορα (αγορά για ΑΜ3+) σίγουρα δεν λειτουργεί σωστά, επίσημα TL δεν έχω πιάσει ποτέ μέχρι τώρα. Έτσι κι αλλιώς, τις επόμενες μέρες πάω για κατέβασμα vddr+vsoc, να δω κι από εκεί τα κέρδη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, Πέτρος είπε Έτσι κι αλλιώς, τις επόμενες μέρες πάω για κατέβασμα vddr+vsoc, να δω κι από εκεί τα κέρδη. Μια χαρά και με 1.48->1.47VDD Αύριο για VSoC κάπου 1.2, μεθαύριο για 1.46VDD κοκ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 @Πέτρος Nitro ρύθμισες για τα 6200; Επίσης αυτό το έχεις δει μήπως κάνει στην δικιά σου; https://noctua.at/en/nm-amb12/specification 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε @Πέτρος Nitro ρύθμισες για τα 6200; Επίσης αυτό το έχεις δει μήπως κάνει στην δικιά σου; https://noctua.at/en/nm-amb12/specification Δεν βλέπω την παραμικρή διαφορά με Nitro auto ή ρυθμισμένο, ίσως να είναι σαν το HVM στην AS, να αυτορυθμίζεται. Το κρατάω με τις ρυθμίσεις σου, εννοείται. Το offset δεν ξέρω αν πιάνει πάνω στον αντάπτορα που έχω για να γίνει συμβατή η ΑΜ3+ βάση με ΑΜ4/5. Πρέπει να ρωτήσω τη Ν, αν και θεωρώ ότι ίσως περισσότερα κερδίσω με κανένα cryosheet, ίσως γεφυρώσει καλύτερα το όποιο κενό αφήνει ο αντάπτορας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν βλέπω την παραμικρή διαφορά με Nitro auto ή ρυθμισμένο, ίσως να είναι σαν το HVM στην AS, να αυτορυθμίζεται. Το κρατάω με τις ρυθμίσεις σου, εννοείται. Το offset δεν ξέρω αν πιάνει πάνω στον αντάπτορα που έχω για να γίνει συμβατή η ΑΜ3+ βάση με ΑΜ4/5. Πρέπει να ρωτήσω τη Ν, αν και θεωρώ ότι ίσως περισσότερα κερδίσω με κανένα cryosheet, ίσως γεφυρώσει καλύτερα το όποιο κενό αφήνει ο αντάπτορας. Πάντως, επειδή είχα ψηθεί και γω για Kryosheet, όσο και να έψαξα στο net, η διαφορά με MX6 είναι max -1 C. Οπότε δεν αξίζει τα 21 ευρω. Βέβαια στην δική σου περίπτωση όντως μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά για βούλωμα μικρο-gap. Σίγουρα, παρήγγειλα το AM5 mount της Thermalright και ας μην έχει ούτε εκείνο διαφορά 🤪 Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2023 από Grisos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Grisos είπε Πάντως, επειδή είχα ψηθεί και γω για Kryosheet, όσο και να έψαξα στο net, η διαφορά με MX6 είναι max -1 C. Οπότε δεν αξίζει τα 21 ευρω. Βέβαια στην δική σου περίπτωση όντως μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά για βούλωμα μικρο-gap. Σίγουρα, παρήγγειλα το AM5 mount της Thermalright και ας μην έχει ούτε εκείνο διαφορά 🤪 Υπάρχει πάντα η περίπτωση να φύγει η Ν μαζί με το ΑΜ4 σύστημα που είναι τώρα στην αντιστατική και να πάει στον αδερφό, να ξεκουραστεί και λίγο ο FX, οπότε ίσως μπει μια νέα D15 με κανονική βάση ή μια D16 (αν/όταν) ή το αντίστοιχο τούβλο από BeQuiet κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παρέλαβα σήμερα το νέο κιτ, περιμένω τρελό σπαζοκεφάλιασμα για να ανέβω παραπάνω (7800/8000 σε 2DPC mobo), αλλά θα το παλέψω όταν βρω χρόνο, για το γαμώτο. Εδώ με χαλαρά timings κ tPHYRDL mismatch (38/40), απλά να δω πώς παίζει, να δω κι αν είναι σταθερό. Και μια πρώτη εικόνα στα ίδια timings αλλά με 2166 FCLK: y-cruncher 1B/2.5B/5B Spoiler Aida64 Spoiler Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2023 από Zaknafein 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2023 Εγώ είμαι σε εβδομάδα κατεβάσματος τάσεων σε VDD/VDDP/VSoC. Ήδη στο 1.46/1.36/1.20 και δεν φαίνεται το παραμικρό. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Zaknafein είπε Παρέλαβα σήμερα το νέο κιτ, περιμένω τρελό σπαζοκεφάλιασμα για να ανέβω παραπάνω (7800/8000 σε 2DPC mobo), αλλά θα το παλέψω όταν βρω χρόνο, για το γαμώτο. Εδώ με χαλαρά timings κ tPHYRDL mismatch (38/40), απλά να δω πώς παίζει, να δω κι αν είναι σταθερό. Και μια πρώτη εικόνα στα ίδια timings αλλά με 2166 FCLK: y-cruncher 1B/2.5B/5B Απόκρυψη περιεχομένων Aida64 Απόκρυψη περιεχομένων 1) για τρεχεις σε 1:2 και οχι σε 1:1 για να δεις ποσο ανεβαινουν οι μνημες? 2) το tmp5 δεν το τρεχεις ως admin που πρεπει και επισης βρες και κατεβασε το 1usmus profile και κανε load. Αν δεν το βρισκεις πες μου να σου ανεβασω το cfg Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, Πέτρος είπε Εγώ είμαι σε εβδομάδα κατεβάσματος τάσεων σε VDD/VDDQ/VSoC. Ήδη στο 1.46/1.36/1.20 και δεν φαίνεται το παραμικρό. Mη ξεχνάς τον imc (vddio). Είναι πολύ σημαντικό rail. Προσθέτει/αφαιρεί στην κατανάλωση του package. Δεν έχει τηλεμετρία (svie3), οπότε το info κάνει estimate την κατανάλωση του (λάθος συνήθως). Τα auto τον βάζουν συνήθως πολύ ψηλά vdd=vddq=vddio Ρύθμισε τον τώρα που κάνεις και vsoc. Ξεκινά από 1.25 και το βλέπεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα