Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Steliosviper είπε

Fix

Έχω διάφορα θέματα έτσι όπως το βλέπω.

Για αρχή το 6400 δεν έχει νόημα που μπήκε στη σύγκριση, αφού το setup του δε μπορεί να κάνει 1-2-0 ούτε gdm off.

Σ αυτά που λέει "fully tuned" έχει κάποια timings τα οποία κόβουν αντί να δίνουν, και γενικά δε ξέρω αν είναι κάτι σταθερό, πχ βάζει trp -10 από trcd, αυτό πρέπει να διορθώνει ή να μην είναι σταθερό. Τουλάχιστον όμως δε το βάζει κάτω από cl, κάτι είναι κι αυτό.

Τα νούμερα στο clam για τα "fully tuned" είναι επίσης άθλια, βγάζουν παραπάνω.

Εκ πρώτης δείχνει ΟΚ σαν προσπάθεια που έκανε ο τύπος αλλά νομιζώ πάσχει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συγκριση με τα σταθερα μου settings δε ειναι σε safe mod

6200 cas 30/ 2133/gdm off /nitro 1.2.0 

vs

6400 cas 30 /2133/gdm off /nitro 1.2.0

image.jpeg

image.jpeg

και 2 run 2k highest με τις μνημες στα 6200 cas 30

7900xt @3100/2800 /smart access disable

image.jpeg.94886a7ac637e2037e5e161b8406d9b3.jpeg

και με smart access enable

image.jpeg.181466b0550c6709c592d1e32e726ad0.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 8
Δημοσ.

Μερικά αποτελέσματα από 9800x3d μετά την κλασική συνταγή: PBO, +200FREQ limit + κάποιο υποτυπώδες memory tuning.

AK98X.jpg.757bfa1ca9fbcb06f3c4f975d7b1f6df.jpg

• Like 10
Δημοσ.

Ένα μικρό update μετά από κάποιες χθεσινοβραδινές δοκιμές. Κατάφερα να μπουτάρω και σε 8200 και σε 8400 με τα κατάλληλα timings, αλλά nitro 2-3-1 ή κάτι τέτοιο (το default). To 8000 ήταν το πιο decent συγκριτικά με αυτό που έχω πετύχει στα 6400. Φαίνεται να είναι ένα τσικ χειρότερο όμως, οπότε επιστρέφω στα 6400.

Εδώ το 8000. Μemory test δεν τρέχω, απλά δοκιμάζω τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που χρησιμοποιώ και βλέπω εάν κρασάρει.

timings8k.png.55c1838c762171897d0c62826297624f.png

• Like 3
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με τους από πάνω. Τρώω αστάθειες από το πουθενά.

Έπαιξα πόσες ώρες τις προηγούμενες εβδομάδες, όλα καλά.

Την Κυριακή, είπα να απαυτώσω το ΙΟ και από τον ίδιο δίσκο (παλιός hdd) έκανα αντιγραφή κάπου 150γίγα σε άλλον, έγραφε το torrent, ενώ έβαλα και video (από τα 150γίγα) να παίξει (όλα διάβαζαν/έγραφαν στον ίδιο).

Κάπου στο λεπτό αναπαραγωγής έκανα και skip, οπότε έσβησε η οθόνη, άκουγα κρακα-κρούκα εναλλάξ με τον ήχο του  video που συνέχιζε, και μετά από 1' έσβησε και reboot.

Οκ...όλα καλά...ήμουν υπερβολικός.

Βάζω BFV, πάει να φορτώσει ο χάρτης, reboot πάλι με κρακα-κρούκα και ήχο. Χτες 2042, φορτώνει κανονικά, παίζω, πάει να "βγει" ο χάρτης μόλις τέλειωσε ο γύρος, το ίδιο. Σήμερα πάλι 2042, πάλι στην αλλαγή του χάρτη, reboot (χωρίς κρακα-κρούκα).

Έδωσα μπόλικο φαΐ στη κάρτα (από 1030 σε 1060) και θα δω. Ότι σε stability έτρεξα, εν τω μεταξύ (ΤΜ5, OCCT), κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά.

Πάω να πάρω αέρα και μετά έχει SHA3 rape, μάλλον.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Δεν έχει να κάνει με τους από πάνω. Τρώω αστάθειες από το πουθενά.

Έπαιξα πόσες ώρες τις προηγούμενες εβδομάδες, όλα καλά.

Την Κυριακή, είπα να απαυτώσω το ΙΟ και από τον ίδιο δίσκο (παλιός hdd) έκανα αντιγραφή κάπου 150γίγα σε άλλον, έγραφε το torrent, ενώ έβαλα και video (από τα 150γίγα) να παίξει (όλα διάβαζαν/έγραφαν στον ίδιο).

Κάπου στο λεπτό αναπαραγωγής έκανα και skip, οπότε έσβησε η οθόνη, άκουγα κρακα-κρούκα εναλλάξ με τον ήχο του  video που συνέχιζε, και μετά από 1' έσβησε και reboot.

Οκ...όλα καλά...ήμουν υπερβολικός.

Βάζω BFV, πάει να φορτώσει ο χάρτης, reboot πάλι με κρακα-κρούκα και ήχο. Χτες 2042, φορτώνει κανονικά, παίζω, πάει να "βγει" ο χάρτης μόλις τέλειωσε ο γύρος, το ίδιο. Σήμερα πάλι 2042, πάλι στην αλλαγή του χάρτη, reboot (χωρίς κρακα-κρούκα).

Έδωσα μπόλικο φαΐ στη κάρτα (από 1030 σε 1060) και θα δω. Ότι σε stability έτρεξα, εν τω μεταξύ (ΤΜ5, OCCT), κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά.

Πάω να πάρω αέρα και μετά έχει SHA3 rape, μάλλον.

η καρτα δεν θα σου εκανε restart αν ηταν θεμα ασταθειας απο oc ,αυτο που σου ειχε πει ο Μπαμπης με τα c states το δοκιμασες?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

η καρτα δεν θα σου εκανε restart αν ηταν θεμα ασταθειας απο oc ,αυτο που σου ειχε πει ο Μπαμπης με τα c states το δοκιμασες?

Ναι, δεν άλλαξε τίποτα.

Είναι περίεργη η συμπεριφορά. Σκάει κατά 99% είτε στο φόρτωμα είτε στο ξεφόρτωμα, ποτέ την ώρα του παιγνιδιού.

Εν τω μεταξύ, από metrics βλέπω κάτι 3030-3050-3080ΜΗz, με 2800-3000 ορισμένα και σκέφτομαι μήπως σκάει εκείνη τη στιγμή, στην αλλαγή, που πέφτει υπερβολικά το φορτίο, σε κάποια μετάβαση. Αν είναι από κάρτα, θα το δω από το παραπάνω φαΐ.

Αν είναι από πυρήνα/co (τώρα που δρόσισε κι άλλο), μάλλον ψοφάει ο επεξεργαστής. Πέρσι ήμουν όλο το χειμώνα με -24/22 και δεν έβγαλε κιχ. Τώρα είμαι -22/20 και πάλι μου τα κάνει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πετραν δοκίμασε να παίξεις χωρίς oc στην μνήμη της κάρτας. Χωρίς fast timings.

Εμένα μου το είχε  κάνει  αυτό  στο παρελθόν μετά από αρκετή ώρα gaming και ενώ είχα τσίτα μνήμη κάρτας με fast

Έκανε restart το pc.

Επεξ/σία από azazil1190
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Στο event viewer τι σου λέει Πέτρο? 

Δεν το είδα αρχικά το μήνυμά σου.

Eδώ είμαστε:

image.png.a511beb628a3427e6cf48aa6ddf9bfe0.png

39 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Πετραν δοκίμασε να παίξεις χωρίς oc στην μνήμη της κάρτας. Χωρίς fast timings.

Εμένα μου το είχε  κάνει  αυτό  στο παρελθόν μετά από αρκετή ώρα gaming και ενώ είχα τσίτα μνήμη κάρτας με fast

Έκανε restart το pc.

Η αστάθεια πρώτη φορά φάνηκε με το που έβαλα τους 10.1. Το αρχικό σετάρισμα και οι δοκιμές έγιναν με τους 9.1.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι απλά variance από το "στήσιμο" κάθε οδηγού. Το είχα παλιότερα, με τη Vega, σχετικά συχνά...έσκαγε το σταθερό προφίλ μετά από αλλαγή οδηγού, σε κάποιες εκδόσεις. Σε επόμενη, όλα καλά, μέχρι κάποια στιγμή να βγει πάλι κάποιος που θα το παρουσίαζε.

Έχω κατά νου είτε να δοκιμάσω πάλι τους 9.1, είτε να περιμένω τους 11/12 (δεν μπορεί, κάτι θα βγάλει), είτε και να περάσω πάλι τους 10.1, αφού πήραν σιωπηλό update από τότε που τους κατέβασα πρώτη φορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...