Προς το περιεχόμενο

AM5 / Ryzen - CPU & RAM OC

godslayerxp
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Xoroxronis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 898
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 1/11/2024 στις 10:00 ΠΜ, BabisTs είπε

απενεργοποιήσε τα ....θα είσαι rock stable

Global C-State Control -> Disabled

ACPI _CST C1 Declaration -> Disabled

DF Cstates -> Disabled

Τα έβαλα κι αυτά, έμεινε ατελείωτες ώρες idle αυτές τις μέρες, έπαιξα ελάχιστα, πρόβλημα δεν είχα.

Τώρα μόλις, κλείνω το 2042 που έπαιξα σκάρτη ώρα, πάρτα πάλι.

Μείωσα και το co, να δω τί θα γίνει.

Θα τρέξει y-crunch τώρα 2 ώρες κι αύριο πάλι sha3 rape.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 3/11/2024 στις 9:43 ΜΜ, Πέτρος είπε

Θα τρέξει y-crunch τώρα 2 ώρες κι αύριο πάλι sha3 rape.

Αν είναι από οριακό CO, το ΥC δεν βοηθάει ιδιαίτερα, καλύτερα δοκίμασε OCCT core cycling + SHA3.

• Like 1

Μόλις τώρα, Zaknafein είπε

Αν είναι από οριακό CO, το ΥC δεν βοηθάει ιδιαίτερα, καλύτερα δοκίμασε OCCT core cycling + SHA3.

Αυτό με διαολιζει. Πριν 1-1.5 μήνα τα περνούσε όλα αυτά. Πώς έγινε τώρα οριακό?

Πέρσι ήμουν με -24/22, έπεσα -23/21 στο τελευταίο bios, τώρα ξανά στο -22/20.

Δεν σκάει σε idle, δεν σκάει σε φουλ φορτίο, σκάει είτε ακριβώς στο φόρτωμα/ξεκίνημα προγράμματος, είτε στο ξεφόρτωμα/κλείσιμο.

3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δεν σκάει σε idle, δεν σκάει σε φουλ φορτίο, σκάει είτε ακριβώς στο φόρτωμα/ξεκίνημα προγράμματος, είτε στο ξεφόρτωμα/κλείσιμο.

Ναι το ξέρω το σενάριο, τα ίδια είχα κι εγώ στην αρχή. Το μόνο άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι οριακό SoC Voltage / IF OC, δοκίμασε και ένα μικρό bump εκεί να δεις αν αλλάξει κάτι (+0.005v ή 0.01v).

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες την βοήθεια σας...

Χτες αφού τελείωσα τα win και τα έφερα στα μέτρα μου, είπα να τρέξω ένα τμ5 στα γρήγορα για να δω το expo ότι είναι οκ. Πριν αρχίσω τα σκαλίσματα 

Στο bios δεν έχω πειράξει τπτ από ρεύματα μνημών.Απλα έχω expo1 prof. 

Βάζω να τρέξω τμ5 στα πρώτα δευτερόλεπτα αμέτρητα ερορς και restart. Ε μετά άρχισε το βραδινό σιχτιρισμα. Έκανα δοκιμή στα 6200 c28 με κάποια ακόμα timings πειραγμενα (expο προφ φορτωμένο) εκεί το βγάζει κανονικά .10 κύκλους που δοκίμασα.

Να βγάλω το expo και να βάλω tweak,manual? Να πάρω άλλο Κιτ? Να τα πετάξω σετ όπως είναι??  

*Το κιτακι είναι mdie 

Αυτό συγκεκριμένα 

https://www.gskill.com/product/165/390/1693902423/F5-6400J3239F24GX2-TZ5NR

Επεξ/σία από azazil1190

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, azazil1190 said:

Χτες αφού τελείωσα τα win και τα έφερα στα μέτρα μου, είπα να τρέξω ένα τμ5 στα γρήγορα για να δω το expo ότι είναι οκ. Πριν αρχίσω τα σκαλίσματα 

Βάζω να τρέξω τμ5 στα πρώτα δευτερόλεπτα αμέτρητα ερορς και restart. Ε μετά άρχισε το βραδινό σιχτιρισμα. Έκανα δοκιμή στα 6200 c28 με κάποια ακόμα timings πειραγμενα (expο προφ φορτωμένο) εκεί το βγάζει κανονικά .10 κύκλους που δοκίμασα.

Να βγάλω το expo και να βάλω tweak,manual? Να πάρω άλλο Κιτ? Να τα πετάξω σετ όπως είναι??  

*Το κιτακι είναι mdie 

Αυτό συγκεκριμένα 

Το 6400 εξαρτάται από τον επεξεργαστή και πολύ λίγοι 7800X3D μπορούν να είναι σταθεροί με 3200 uclock και 2133 IF. Το 6200 με 3100 uclock και 2000 / 2066 IF είναι η συνηθισμένη επιλογή και αυτό που θα περίμενα να τρέξω αν έπαιρνα αυτό το kit.

Πέρα από αυτό με τη μητρική που έχεις πάρει αξίζει να δοκιμάσεις 7800 και 8000 όποτε βρεις χρόνο.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1

2 λεπτά πριν, elpenor είπε

Το 6400 εξαρτάται από τον επεξεργαστή και πολύ λίγοι 7800X3D μπορούν να είναι σταθεροί με 3200 uclock και 2133 IF. Το 6200 με 3100 uclock και 2066 IF είναι η συνηθισμένη επιλογή και αυτό που θα περίμενα να τρέξω αν έπαιρνα αυτό το kit.

Πέρα από αυτό με τη μητρική που έχεις πάρει αξίζει να δοκιμάσεις 7800 και 8000 όποτε βρεις χρόνο.

Τα ντιμακια δεν νομίζω να καταφέρουν να παίξουν 7600+ αλλά θα κάνω δοκιμή.

• Like 1

2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

*Το κιτακι είναι mdie 

Αυτό συγκεκριμένα 

Aν δεν πας βήμα-βήμα να δεις τα όρια, δεν θα βγάλεις άκρη.

Τσέκαρε γενικά τί fclk σηκώνεις, γιατί αν είναι να έχεις μέχρι 2100 που έχω εγώ, μνήμες στα 6400 δεν θα δεις ποτέ με σωστό αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο να μη bootάρεις καν (αν έβαζες 2200, πχ), αλλά εύκολα σου βγάζει αστάθειες/correction-retransmission errors ένα εντελώς οριακό 2133 που χρειάζεσαι και στα απαυτώνει όλα. Αν πας εντελώς ασύγχρονα 6400-3200-2100, θα έχεις πολύ μεγαλύτερο penalty από ένα 6200-3100-2066 που (νομίζω πως) έχω στρώσει εγώ τώρα.

Αν δίνεις παραπάνω VSoC, εν τω μεταξύ, φαίνεται πως σου κόβει από max fclk, οπότε ψάχνεις να δεις τί/αν (μαζί με αντιστάσεις) θα σου επιτρέψει ενδεχομένως να πας 6400-2133 που χρειάζεσαι.

Οι μνήμες σου αν έχουν πρόβλημα, θα φανεί και πιο χαμηλά, αλλά μάλλον στην κάνει ο επεξεργαστής (fclk max) αν δεν είναι κάποια κουλή ρύθμιση.

Αν πας πιο ψηλά, για 7200+ με χαμηλό fclk, ίσως τελικά να κάτσει καλύτερα.

• Like 1

23 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Aν δεν πας βήμα-βήμα να δεις τα όρια, δεν θα βγάλεις άκρη.

Τσέκαρε γενικά τί fclk σηκώνεις, γιατί αν είναι να έχεις μέχρι 2100 που έχω εγώ, μνήμες στα 6400 δεν θα δεις ποτέ με σωστό αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο να μη bootάρεις καν (αν έβαζες 2200, πχ), αλλά εύκολα σου βγάζει αστάθειες/correction-retransmission errors ένα εντελώς οριακό 2133 που χρειάζεσαι και στα απαυτώνει όλα. Αν πας εντελώς ασύγχρονα 6400-3200-2100, θα έχεις πολύ μεγαλύτερο penalty από ένα 6200-3100-2066 που (νομίζω πως) έχω στρώσει εγώ τώρα.

Αν δίνεις παραπάνω VSoC, εν τω μεταξύ, φαίνεται πως σου κόβει από max fclk, οπότε ψάχνεις να δεις τί/αν (μαζί με αντιστάσεις) θα σου επιτρέψει ενδεχομένως να πας 6400-2133 που χρειάζεσαι.

Οι μνήμες σου αν έχουν πρόβλημα, θα φανεί και πιο χαμηλά, αλλά μάλλον στην κάνει ο επεξεργαστής (fclk max) αν δεν είναι κάποια κουλή ρύθμιση.

Αν πας πιο ψηλά, για 7200+ με χαμηλό fclk, ίσως τελικά να κάτσει καλύτερα.

Σήμερα θα έχω συνέχεια να κάνω πειράματα. Στα 6200  δεν είχα θέματα. Με το expο ενώ μπουταρει κανονικα ,πέρασα ότι software είχα ,έτρεξα δύο τρία Μπεντς να δω για δοκιμές δεν έκανε κιχ. Με το που έτρεξα τμ5 ήρθε η καταστροφή .

Βέβαια ότι έκανα ήταν του ποδιού δουλειά δεν ασχολήθηκα σοβαρά .Αντιστάσεις και όλα αυτά τα άφησα auto 

• Like 1

3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Σήμερα θα έχω συνέχεια να κάνω πειράματα. Στα 6200  δεν είχα θέματα. Με το expο ενώ μπουταρει κανονικα ,πέρασα ότι software είχα ,έτρεξα δύο τρία Μπεντς να δω για δοκιμές δεν έκανε κιχ. Με το που έτρεξα τμ5 ήρθε η καταστροφή .

Βέβαια ότι έκανα ήταν του ποδιού δουλειά δεν ασχολήθηκα σοβαρά .Αντιστάσεις και όλα αυτά τα άφησα auto 

Αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι προβληματικές οι μνήμες ή το ΕΧΡΟ τους (γίνονται κι αυτά), στην κάνει ο επεξεργαστής, μάλλον το fclk που σηκώνει.

Βάλε το ΕΧΡΟ πάλι 6400, αλλά ρίξε το fclk στο 2100 (μη σου πω στο 2066 που είναι το σωστό για 6200) και δες πάλι αν έχεις θέμα στο ΤΜ5.

Αλλιώς, τρέξε κάποιο από τα προτεινόμενα benches του buildzoid για fclk stability.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως τα mdies δεν τα βλέπω τόσο ζωηρά στο σκάλισμα και ζητάνε ρεύματα.

Με τα adies που έχω στον ιντελ κανεις ότι θες αρκεί να το επιτρέπει ο imc κ μητρική φυσικά. Στα 7600 η 7800 δεν θυμάμαι πάντως μπουταρα win χτες το βράδυ και δεν το περίμενα.Δεν έτρεξα τπτ όμως γιατί δεν πιστεύω ότι είναι ικανό το κιτ

4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι προβληματικές οι μνήμες ή το ΕΧΡΟ τους (γίνονται κι αυτά), στην κάνει ο επεξεργαστής, μάλλον το fclk που σηκώνει.

Βάλε το ΕΧΡΟ πάλι 6400, αλλά ρίξε το fclk στο 2100 (μη σου πω στο 2066 που είναι το σωστό για 6200) και δες πάλι αν έχεις θέμα στο ΤΜ5.

Αλλιώς, τρέξε κάποιο από τα προτεινόμενα benches του buildzoid για fclk stability.

Ποιο 2100 ρε? Με expo 6400 k fclk 2000 ήμουν . 😆 

Θα κάνω και τραμπα μεταξύ τους τα ντιμακια μετά. Εάν δεν βαριόμουν θα έβγαζα από τον ιντελ τα adies αλλά δεν έχω την όρεξη να κάνω δοκιμές.

Στην χειρότερη θα πάρω άλλο Κιτ. Τώρα εάν έχουν θέμα θα τις κάνω rma.

Επεξ/σία από azazil1190

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Γουατ? Τί σόι ΕΧΡΟ ήταν αυτό? Τί διαιρέτες σου έβαλε? Πώς έγινε αυτό?

Expo1 .Δεν δοκίμασα το expo2 k tweak. H το bios είναι βλαμμένο ( είναι και beta)

Σκέφτομαι για αυτές να κάνω παραγγελία. Ας υπάρχουν και για τον 9αρι 

https://www.skroutz.gr/s/42415787/G-Skill-Trident-Z5-RGB-48GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x24GB-kai-Tachytita-8000-gia-Desktop-F5-8000J4048F24GX2-TZ5RK.html?event_price=294.0

Επεξ/σία από azazil1190

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...