Undertaker25 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Έκανα μια μικρή αναβάθμιση με Ryzen 5 5600G, Gskill Ripjaws 16GB 3200, ASRock 450 Pro4. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα XFX XT 600W. Η μητρική έχει συνδεση 12V με 8pin. Το τροφοδοτικό μου έχει ένα splite cable 4+4 (πλην των pci-e καλωδίων). To ένα κουμπώνει κανονικά στο δεξί μέρος του 8pin. Το άλλο έχει διαφορετικά σχήματα από το αριστερό μέρος του 8pin (δείτε τις σχετικές φώτο). Αν το πιέσω μπαίνει και κουμπώνει κανονικά αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει θέμα συμβατότητας γιατί τα σχήματα δεν ταιριάζουν. Η προηγούμενη μητρική είχε μόνο 4pin σύνδεση, συνεπώς δε ξέρω τι παίζει και δε ρισκάρω. Υπάρχει θέμα συμβατότητας? Ευχαριστώ.
bonorov Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε Καλησπέρα. Έκανα μια μικρή αναβάθμιση με Ryzen 5 5600G, Gskill Ripjaws 16GB 3200, ASRock 450 Pro4. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα XFX XT 600W. Η μητρική έχει συνδεση 12V με 8pin. Το τροφοδοτικό μου έχει ένα splite cable 4+4 (πλην των pci-e καλωδίων). To ένα κουμπώνει κανονικά στο δεξί μέρος του 8pin. Το άλλο έχει διαφορετικά σχήματα από το αριστερό μέρος του 8pin (δείτε τις σχετικές φώτο). Αν το πιέσω μπαίνει και κουμπώνει κανονικά αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει θέμα συμβατότητας γιατί τα σχήματα δεν ταιριάζουν. Η προηγούμενη μητρική είχε μόνο 4pin σύνδεση, συνεπώς δε ξέρω τι παίζει και δε ρισκάρω. Υπάρχει θέμα συμβατότητας? Ευχαριστώ. Τα specs του τροφοδοτικου γραφουν αυτα τα connectors CONNECTORS - 1 x 20+4-Pin ATX12V/EPS12V - 1 x 4+4-Pin ATX12V/EPS12V - 1 x 8 Pin EPS12V - 2 x 6+2-Pin-PCIe - 6 x SATA - 2 x 4-Pin-Molex - 1 x Floppy - Warranty: 3yr Το 1x8 Pin eps12v πρέπει να συνδέσεις. Δεν έχει κανένα solid 8πινο?
bonorov Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε Όχι. Έχει ένα split 4+4. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τέτοια σχήματα το καλώδιο του τροφοδοτικου. Όλες οι motherboard πάντως έχουν τα σχήματα της motherboard που έχεις οπότε το τροφοδοτικο είναι το "προβλημα". Το έχω παθει παλια σε τροφοδοτικο κινεζια να έχει να έχει ανάποδα σχήματα σε pcie καλώδιο.Το ειχα κουμπωσει στην κάρτα με δυναμη και δουλευε μια χαρά. Δεν μπορώ παντως να στο προτείνω γιατί αν δεν κουμπωσει καλα,και τα ρευματα που δίνει το καλώδιο να είναι σωστα,μπορεί να δημιουργηθεί σπινθήρας στο connection και να κάνει ζημιά. 1
TopCLR Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα βλέποντας την παρακάτω εικόνα: Το τετραπινο που έχεις ελεύθερο έχει "παράξενη" υποδοχή για να ταιριάξει και αυτό στην θέση που έχεις το άλλο τετράπινο κουμπωμένο. Και τα δύο μπορούν να κουμπώσουν σε τετράπινη υποδοχή σαν την προηγούμενη μητρική σου (όπως αναφέρεις). Επίσης η διάταξη που δίνει τα ρεύματα (+12V σε μια πλευρά και GND στην άλλη) δεν αφήνει περιθώρια λάθους (αν ήταν σταυρωτά τότε ίσως μπορούσε να γίνει λάθος). 1
Undertaker25 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, bonorov είπε Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είδα στο εγχειρίδιο της μητρικής ότι όσοι έχουν τροφοδοτικό με 4pin μπορούν να το συνδέσουν στη τετράδα δεξιά. Αυτό έκανα και άνοιξε κανονικά. Μόνο που τώρα δεν έχω εικόνα 😅 Μάλλον θέλει bios update. Συμβατό παλαιότερο επεξεργαστη δεν εχω οπότε αύριο το πάω σε τεχνικό να το κάνει. Η ταλαιπωρία η ίδια.... Edit Λύθηκε το πρόβλημα του no display αλλάζοντας θέση τις ram. 6 ώρες πριν, bonorov είπε Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τέτοια σχήματα το καλώδιο του τροφοδοτικου. Όλες οι motherboard πάντως έχουν τα σχήματα της motherboard που έχεις οπότε το τροφοδοτικο είναι το "προβλημα". Το έχω παθει παλια σε τροφοδοτικο κινεζια να έχει να έχει ανάποδα σχήματα σε pcie καλώδιο.Το ειχα κουμπωσει στην κάρτα με δυναμη και δουλευε μια χαρά. Δεν μπορώ παντως να στο προτείνω γιατί αν δεν κουμπωσει καλα,και τα ρευματα που δίνει το καλώδιο να είναι σωστα,μπορεί να δημιουργηθεί σπινθήρας στο connection και να κάνει ζημιά. 5 ώρες πριν, TopCLR είπε Δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα βλέποντας την παρακάτω εικόνα: Το τετραπινο που έχεις ελεύθερο έχει "παράξενη" υποδοχή για να ταιριάξει και αυτό στην θέση που έχεις το άλλο τετράπινο κουμπωμένο. Και τα δύο μπορούν να κουμπώσουν σε τετράπινη υποδοχή σαν την προηγούμενη μητρική σου (όπως αναφέρεις). Επίσης η διάταξη που δίνει τα ρεύματα (+12V σε μια πλευρά και GND στην άλλη) δεν αφήνει περιθώρια λάθους (αν ήταν σταυρωτά τότε ίσως μπορούσε να γίνει λάθος). Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Undertaker25
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα