Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, spectaculator είπε

... Τώρα μετράμε την ταχύτητα και σε watt! Αυτό θα πει εξέλιξη! 😆

Το πρόβλημα ποίο είναι με το να μετράς τη ταχύτητα φόρτισης σε Watt? 

Με διάφορα η πιο "ξεκάθαρη" μονάδα μέτρησης για σύγκριση.

Γενικά ξέρεις τι είναι το Watt?

Είναι τόσο ξεκάθαρη μονάδα που μπορείς ακόμα και να μετρήσεις με τι ταχύτητα μεταφέρεις υγρο καύσιμο απο την αντλία στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σου.

Επεξ/σία από nick_corobos
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Το πρόβλημα ποίο είναι με το να μετράς τη ταχύτητα φόρτισης σε Watt? 

Με διάφορα η πιο "ξεκάθαρη" μονάδα μέτρησης για σύγκριση.

Γενικά ξέρεις τι είναι το Watt?

Είναι τόσο ξεκάθαρη μονάδα που μπορείς ακόμα και να μετρήσεις με τι ταχύτητα μεταφέρεις υγρο καύσιμο απο την αντλία στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σου.

Εγώ ξέρω τι είναι. Εσύ όμως μάλλον δεν καταλαβαίνεις κάποιες έννοιες. Δες ένα παράδειγμα σοβαρής μέτρησης ΡΥΘΜΟΥ φόρτισης γιατί ταχύτητα φόρτισης δεν υφίσταται:

https://www.digitaltrends.com/mobile/top-10-fastest-charging-smartphones/

Γρήγορος ρυθμός δεν υπάρχει. Υπάρχει μεγάλος και μικρός. Το ίδιο ισχύει με το ντεπόζιτό σου μόνο που εκεί μιλάμε για ροή.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Εγώ ξέρω τι είναι. Εσύ όμως μάλλον δεν καταλαβαίνεις κάποιες έννοιες. Δες ένα παράδειγμα σοβαρής μέτρησης ΡΥΘΜΟΥ φόρτισης γιατί ταχύτητα φόρτισης δεν υφίσταται:

https://www.digitaltrends.com/mobile/top-10-fastest-charging-smartphones/

Γρήγορος ρυθμός δεν υπάρχει. Υπάρχει μεγάλος και μικρός. Το ίδιο ισχύει με το ντεπόζιτό σου μόνο που εκεί μιλάμε για ροή.

Το να χρησιμοποιεις mA για φορτιση ειναι μπερδεμα αφου τα volts δεν ειναι σταθερα.

Το να το παιζεις εξυπνακιας και να λες για "ρυθμους" αντι για "ταχυτητα" σε κανει το λιγοτερο γραφικο.

Μια χαρα μοναδα μετρησης ειναι το Watt, αν σε προκαλει συγχυση κατι τετοιο θα σου συνιστουσα να βγεις μια βολτα να ξεσκασεις. 

3 ώρες πριν, Comic maniak είπε

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι τεχνοφοβικοί και θέλουν like στο σχόλιό τους. Τύπου "Haha xiaomi poopoo" ή "Haha apple bad" . Εγώ πάντως έχω ένα Xiaomi Mi 10T και παράπονα από το λειτουργικό έχω ελάχιστα.

1 Watt = 1 Joule / second

Ισχύς = Τάση *  Ένταση

Άρα ναι, πρακτικά charging speed μετράς. Δεν έχει σχέση με την ταχύτητα ενός αντικειμένου.

Τζαμπα εξηγεις. Ειναι ξεκαθαρο οτι εχει υφος ανωτεροτητας και θελει να προκαλεσει ενταση με τις δηθεν γνωσεις του.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Το να χρησιμοποιεις mA για φορτιση ειναι μπερδεμα αφου τα volts δεν ειναι σταθερα.

Το να το παιζεις εξυπνακιας και να λες για "ρυθμους" αντι για "ταχυτητα" σε κανει το λιγοτερο γραφικο.

Μια χαρα μοναδα μετρησης ειναι το Watt, αν σε προκαλει συγχυση κατι τετοιο θα σου συνιστουσα να βγεις μια βολτα να ξεσκασεις. 

Καλό είναι να μην μιλάς όταν δεν έχεις ιδέα. Μάλιστα, οι φορτιστές αυτοί δίνουν όλοι την ίδια τάση. Αυτό που αλλάζει είναι τα ampere που μπορούν να δώσουν.  Αν έβλεπες στο λινκ που παρέθεσα, διαφορετικές συσκευές με τα ίδια watt φορτιστή, ουσιαστικά φορτιστή με ίδιες προδιαγραφές, έχουν διαφορετικούς ρυθμούς φόρτισης. Άλλο ρυθμός κι άλλο ταχύτητα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Καλό είναι να μην μιλάς όταν δεν έχεις ιδέα. Μάλιστα, οι φορτιστές αυτοί δίνουν όλοι την ίδια τάση. Αυτό που αλλάζει είναι τα ampere που μπορούν να δώσουν.  Αν έβλεπες στο λινκ που παρέθεσα, διαφορετικές συσκευές με τα ίδια watt φορτιστή, ουσιαστικά φορτιστή με ίδιες προδιαγραφές, έχουν διαφορετικούς ρυθμούς φόρτισης. Άλλο ρυθμός κι άλλο ταχύτητα.

Καταρχας ηρεμισε.

Οι φορτιστες γιατι εχουν πολλαπλα voltages αναλογα με το mode?

Ακομα και δικαιο να εχεις, ολα αυτα μπορεις να τα συνυπολογισεις λεγοντας οτι αυτο το κινητο φορτιζει με εως και 120W.

Απο εκει και περα, δεν σημαινει οτι φορτιζει συνεχομενα με 120W, αλλα αυτο ειναι το peak του. Αν για παραδειγμα ενα κινητο ειναι ικανο να κρατησει τα 120W για 4 λεπτα, ενω ενα αλλο για 6 λεπτα, τοτε ναι, το δευτερο κινητο, κατα μεσο ορο θα φορτισει με περισσοτερα Watt απο το πρωτο αρα και πιο γρηγορα.

Οπως ειπα, πανε μια βολτα, η ζωη εχει και αλλες χαρες απο το να το παιζεις εξυπνος στο insomnia.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

Ο λογος; Το χρησιμοποιω σχεδον 7 χρονια και δεν εχω παραπονο.

Καλυτερο απο αλλα IU που εχω δοκιμασει και παιρνει και δυνατοτητες android πιο νωρις απο οταν τις παρουσιαζει η google.

Εισαι σιγουρος οτι παιρνει την εκδοση που παρουσιασε η google την ιδια χρονια και οχι την προηγουμενη? :ph34r:

4 ώρες πριν, Dantε είπε

Ας ξεκινησουμε πως εχω Miui 13 με Android 11.

Δικιο ειχα μαλλον

Δημοσ.

Λοιπόν, για να αλλάξω λίγο το κλίμα, στα του τηλεφώνου: Το σετ καμερών είναι εκπληκτικό! Θα περιμένω να δω πραγματικές φωτογραφίες και video από το συγκεκριμένο τηλέφωνο αλλά μοιάζει πολλά υποσχόμενο. 

Δημοσ.

Πολυ καλο hardware αλλα με λαθος software. Εαν το εβγαζαν με καθαρο AOSP και baked in καποιες λειτουργιες αλα Μοτορολα θα ηταν κορυφη. Εχουν κολλησει ομως...

• Sad 1
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι πόσο ακριβότερη θα ήταν μια μικρότερη οθόνη στην πλάτη ενός smartphone αντί για selfie κάμερα, δηλαδή να έχει το κινητό μόνο την βασική κάμερα.

Δημοσ.

Ωραίες εποχές Xiaomi Mi4 με CyanogenMod.. Κινητάρα παιδιά, ακόμα δουλεύει. Αυτό το καινούριο φαίνεται πολύ όμορφο, αλλά το MIUI δεν το ακουμπάω πια. Έχουν βάλει κι αυτοί διαφημίσεις στο λειτουργικό όπως η Huawei; Λυπάμαι για την πορεία των Κινέζων, επιβεβαιώθηκαν αρκετά όσοι τους έκραζαν από την αρχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jacobthir είπε

Ωραίες εποχές Xiaomi Mi4 με CyanogenMod.. Κινητάρα παιδιά, ακόμα δουλεύει. Αυτό το καινούριο φαίνεται πολύ όμορφο, αλλά το MIUI δεν το ακουμπάω πια. Έχουν βάλει κι αυτοί διαφημίσεις στο λειτουργικό όπως η Huawei; Λυπάμαι για την πορεία των Κινέζων, επιβεβαιώθηκαν αρκετά όσοι τους έκραζαν από την αρχή.

Η xiaomi εχει διαφημίσεις απο το 2017 π ειχα παρει πρώτη (και τελευταία) φορα... Και εχει ακομα. Απενεργοποιουνται μεν... Δν ειναι κατι που θα  ενοχλησει... Αφιερώνεις λιγο χρονο και  τις κλεινεις. Άλλα ειναι τα προβληματα.... Οπως bugs π εμφανιζονται συνεχως με καθε update.. Και οτι ειναι πολυ βαρυ λογισμικό.... 

Επεξ/σία από Giorgos17589
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε δεν καταλαβαίνετε ότι κουρασατε; Έχει Miui είναι κακό. Μπουχουχου.

11t pro τώρα, mi 9t pro πριν, ούτε ένα πρόβλημα. Διαβάζετε μια βλακεία και την επαναλαμβάνεται. 

Χρειαστηκα Service και δανειστικά ένα Samsung A52S για λίγες μέρες και πραγματικά ούτε καν. Με κούρασε απλά και ένιωθα ότι λείπουν πράγματα.

Α εξαιρέσουμε ότι όντως το 13 μοιάζει με iphone, αντικειμενικά ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΑΡΕΣ σε χαρακτηριστικά. Ειδικά το Pro παίζει να είναι το τοπ εκεί έξω σε android. Για όσους ξέρουν φακοί LEICA κλάμα.

Μπορει να μην δίνω τόσα λεφτά γενικά και να πάρω πάλι το επόμενο 13t pro αλλά είναι κορυφή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με διαφημίσεις μέσα στα μενού και να κανείς το σταυρο σου μετά από update να μη βγάλει θέμα, 400 € και πολλά του

Επεξ/σία από andreoulios
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Giorgos17589 είπε

Η xiaomi εχει διαφημίσεις απο το 2017 π ειχα παρει πρώτη (και τελευταία) φορα... Και εχει ακομα. Απενεργοποιουνται μεν... Δν ειναι κατι που θα  ενοχλησει... Αφιερώνεις λιγο χρονο και  τις κλεινεις. Άλλα ειναι τα προβληματα.... Οπως bugs π εμφανιζονται συνεχως με καθε update.. Και οτι ειναι πολυ βαρυ λογισμικό.... 

Τι διάολος τους έπιασε.. Τα πρώτα χρόνια ήμουν πολύ υπέρ της εταιρείας. Ακόμα κι αυτό το τηλέφωνο από εμφάνιση, specs και τιμή καλύτερο από το νέο Galaxy θα είναι.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...