Dakonblackblade Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα , μια ερώτηση για όσους γνωρίζουν. Έχω ένα pc συνδεδεμένο με μια φτηνή 40άρα (μέχρι να μεγαλώσει λίγο το παιδί). Συνδέονται με HDMI . Τα ηχεία του υπολογιστή συνδέονται απευθείας με την τηλεόραση (Z333 logitech , 2.1, ) με 3.5 mm . Υπάρχει τρόπος να πάρω καλύτερο ήχο? Κάποιο Dac συνδεδεμένο με την τηλεόραση και από εκεί να συνδέεται το 3.5mm? Θα πει κάποιος να συνδέσω τα ηχεία στον υπολογιστή με μια καλή κάρτα ήχου ή Dac αλλά στη θέαση απλής τηλεόρασης , θα πρέπει να βγάζω το 3.5 mm και να το βάζω στην τηλεόραση.
alexzorb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Εγώ πρώτα θα ξεκίναγα την αναβάθμηση του ήχου με καλύτρεα ηχεία ή ηχόμπαρα (ανάλογα το budget πάντα. Αν θες οποσδήποτε αυτά τα ήχεια χρείαζεσαι ενά dac με optical in (δεν μπορεις νααυξομειώσεις την ένταση του ήχου απ το τηλεκοντρόλ μονο απ τα ηχεία) ή ένα hdmi audio extractor, εφόσον έχει arc η τηλεόραση, (ίσως όχι τοσό καλό σαν ποιότητα dac και δεν δουλεύει σε όλα η αυξομείωση του ήχου απ΄το τηλεκοντρολ. Τι διαφόρα έχεις παρατηρήσει με το ήχεια συνδεδεμένα στο pc και στην τηλεόρασ? Ποιοτητα ήχου, ένταση?
Dakonblackblade Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Το τέσταρα, αν συνδέσω το 3.5 mm στον υπολογιστή έχω καλύτερο ήχο (με την κάρτα της motherboar) από ότι στην οθόνη. Βέβαια αν βλέπω μόνο τηλεόραση , ακούω τα τσίγκινα ηχεία της τηλεόρασης. Επειδή είναι παλιά τηλεόραση, από πίσω βλέπω μόνο hdmi. Για να πάρω καλύτερο ήχο γενικά λέω να πάρω ένα dac για το pc που μπορώ να το μεταφέρω όπου θέλω αργότερα.
alexzorb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 To πιο πιθανό είναι η τηλεόραση να έχει και optical out (toslink) γιατί προυπάρχει σαν τεχνολογία απ το hdmi. Οπότε αν παρείς ένα dac εγώ θα σου πρότεινα να δεις και την επιλογή της Creative Blaster Z (κάρτα ήχου) αν έχεις ελεύθερη θύρα pci. Γιατί βελτιώνεις και τον ήχο του υπολογιστη και θα μπορείς να έχεις ήχο απ την τηλεόραση κάθως η κάρτα έχει optical είσοδο. Μειονέκτημα είναι ότι για να έχεις ήχο όταν βλέπεις τηλεόραση πρέπει να έχεις ανοικτό το pc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα