Προς το περιεχόμενο

Σβησιμο αρχειου κειμενου απο προγραμμα σε C??

JX-E12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά Απορία! Ζητώ χίλια συγγνωμη αν εχει ξαναανοιχτει τετοιο θεμα, αλλα δε μπορω να το βρω με τιποτα μεχρι στιγμης! Οποτε παιρνω το θαρρος να ρωτησω.. :oops: :oops: :oops:

Ξερει κανεις πως μπορω να κανω delete ενα αρχειο κειμενου μεσα απο ενα προγραμμα σε C?

:roll: :roll: :roll:

Και σορυ για την "χαζη" ερωτηση... :oops: :oops: :oops:

Δημοσ.

Εχω φτιαξει ενα παιχνιδι, που οταν καποιος κερδιζει, το προγραμμα κατασκευαζει ενα αρχειο κειμενου με σημαντικες πληροφοριες! Θέλω λοιπόν, καθε φορα που το παιχνιδι ξεκινάει (αν γινεται) να διαγραφει, να καταστρεφει το αρχειο αυτο, ετσι ωστε αν ο παιχτης δεν κερδισει να μην υπαρχει μετα το αρχειακι! :shock: :shock: :shock:

Ευχαριστω για τις απαντήσεις!! :) :) :)

Δημοσ.

to pio aplo gia diagrafi enos arxiou mesw c ine:

system('del onoma-arxiou.dat');

tora ean thelis na kanis midenismo to arxio, ite to kanis anigma gia eggrafi write ke oxi append, (opote xani ta palia dedomena...), ke grafis mia timi " "... keno dld,

ite to svinis ke apla otan to thelis toi ksanadimiurgis stin ali routina...

elpizo na voithisa...

Δημοσ.

Η εντολή που χρειάζεσαι ονομάζεται unlink (δηλώνεται στο dos.h), ορισμένοι compiler υποστηρίζουν (και) την remove (δηλώνεται στο stdio.h) που είναι πιο διαδομένη (και οι δυο κάνουν το ίδιο πράγματα –ουσιαστικά η remove είναι ένα macro προς το unlink), από εκεί και πέρα μπορείς να διαγράψεις τα παλιά στοιχεία του αρχείου ανοίγοντας το σε κατάσταση εγγραφής (για παράδειγμα fopen(“filename”,”w”) ).

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!! Με βοηθήσατε πραγματικά!! :D :D :D :D

Το εφτιαξα το παιχνιδακι!! Και πάλι ευχαριστώ όλους!!! :D :D :D

Δημοσ.

Βεβαίως και θα το κάνω!!!! Απλά πρέπει πρώτα να του κάνω κάποιες τροποποιήσεις, επειδη η αρχικη εκδοση ηταν δωρο για την κοπελιά μου, και αναφερεται σε πιο πρωσωπικά επίπεδα!! :oops: :oops: :oops:

Θα κάτσω τώρα να φτιάξω μια πιο γενική έκδοση!! :D :D :D

Υ.Γ: Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο! Βασικές γνώσεις της C χρησιμοποιεί!!

Υ.Γ2..Για να μην ανοίγω καινούργιο thread μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο ΠΟΛΥ καλο βιβλίο για αρχάριους (σχετικα) στη C++?? (εκτός απο του Stroustrup!! :( :( :( )

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά σου εξήγησα πρωτύτερα πως η remove βρίσκεται δηλωμένη στο αρχείο stdio.h .. καλά ρε παιδία τζάμπα γράφω; ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...