Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά. Και να μην σχολιάσω το γεγονός ότι είναι πολύ καλός, δίκαιος και αξιόπιστος άνθρωπος και μόλις πάρει το 900άρι θα διαγράψει τα πάντα (αν όντως είχε κάτι).

Αναφορά σε κείμενο
Μόλις φτάσουν τα χρήματα, θα το δω και θα αφαιρέσω αμέσως όλα αυτά τα σκουπίδια. Μετά από αυτό θα ξεχάσουμε τον καθένα άλλα. Υπόσχομαι επίσης να απενεργοποιήσω και να αφαιρέσω όλα τα κακόβουλα προγράμματα από τις συσκευές σας. Πιστέψτε με, κρατάω τον λόγο μου.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
Just now, micos000 said:

Σωστά. Και να μην σχολιάσω το γεγονός ότι είναι πολύ καλός, δίκαιος και αξιόπιστος άνθρωπος και μόλις πάρει το 900άρι θα διαγράψει τα πάντα.

ειναι φιλοτιμος.ζηταει 900.αλλοι ζητανε 1200

Δημοσ.

Παιδιά τώρα που έπαθα έμαθα ενεργοποίησα  το 2fa στα καινούρια μου mail, facebook youtube google λογαριασμούς το πήρα απόφαση δεν πρόκειται να τα ξανά δω .

Θα ήθελα την γνώμη σας.

Στα παλαιά mail μπαίνω και βλέπω φουλ απόπειρες να συνδεθεί κάποιος με λάθος κωδικό και συγχρόνιση που δεν είναι σωστή

Επειδή αυτό συμβαίνει και σε mail  που δεν είναι δικά μου και είναι από άλλους γνωστούς που μπαίναν από τον υπολογιστή μου και θέλουν να κρατήσουν την διεύθυνσή τους ενεργή γιατί την έχουν ώς επαγγελματική πιστεύεται ακόμα και με το 2fa θα έχουν πρόβλημα κάποια στιγμή ?

Πιο θεωρείτε πιο αξιόπιστο antivirus και από που μπορώ να πληρώσω κλειδί ενεργοποίησης άδεια σε νορμάλ τιμή?

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά. Κάπου διέρρευσε το e-mail σου. Δηλαδή χάκαραν κάποιο site και εκτός από το e-mail βρήκαν και άλλα προσωπικά στοιχεία. Μπορεί να είναι ένα τηλέφωνο, μια διεύθυνση, φύλο/ηλικία, ένα username κ.ο.κ. Με βάση αυτά προσπαθούν να σε ψαρέψουν να δώσεις χρήματα.

Το antivirus δεν πρόκειται να σε προστατέψει. Δεν χάκαραν συσκευή σου. Αν είχε συμβεί αυτό θα κάναμε διαφορετική συζήτηση τώρα. Αυτό που θα σε προστατέψει είναι το 2fa και να μην τσιμπάς σε ό,τι βλακεία διαβάζεις online. Ιδεατά θα σου έλεγα να έχεις e-mail σε κάποια υπηρεσία που πληρώνεις ώστε να έχεις σωστή υποστήριξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλα αυτά γίνανε μετά από ένα πρόγραμμα που περάστηκε στο pc γιαυτό ψάχνω για καλό antivirus μετά από αυτό χάκαραν μαιλ και facebook kai άλλα 

οπότε την συσκευή μου χάκαραν και πήραν στοιχεία από εκεί.

Τα μαιλ είναι πολλά και σε όλα έβαλα τον αριθμό μου για επιβεβαίωση όλα  hotmail πλέον κάνω δοκιμή να μου έρθει κωδικός επιβεβαίωσης στο κινητό και δεν έρχεται ποτέ.

Στην αρχή φοβήθηκα μήπως έχουν κάνει κάποια εκτροπή sms σε άλλον αριθμό αλλά από δοκιμές σε google και άλλες σελίδες έρχοντε κανονικά sms σε μένα οπότε κάτι παίζει με την mircosoft ίσως επειδή θα έχω βάλει τον αριθμό μου σε πολλά mail (λέω ενώ τώρα )

Επεξ/σία από dimitrismitsos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες σωστές συμβουλές για να μην την ξαναπατήσεις? Μην ψάχνεις antivirus στο οποίο να βασίζεσαι να μην σε "χακάρουν". Θα σου δώσω μια-δυο προτάσεις αλλά το πιο σημαντικό είναι να αλλάξουν οι συνήθειές σου ως χρήστης.

Πρώτα από όλα. Με αυτά που μας λες στο τελευταίο σου μήνυμα --- κάνεις format και reinstall το λειτουργικό σου χθες. Ψάξε Google "how to reinstall windows with usb stick" αν δεν ξέρεις πως γίνεται. Το ξέρω ότι είναι ταλαιπωρία να κάνεις back up τα αρχεία σου (γιατί όλα θα σβηστούν με την επανεγκατάσταση) αλλά μόνο έτσι είσαι σίγουρος. Αν αντί αυτού κάνεις ημίμετρα μπορεί και πάλι να μην έχεις θέμα. Αλλά μπορεί να έρθει και η στιγμή που θα πεις 'έπρεπε να είχα ακούσει τον Engimek...'

Οπότε μετά το format: ξανά αλλαγή σε όλα τα password σου παντού. Αν έχεις τη συνήθεια να εγκαθιστάς crackαρισμένα προγράμματα/παιχνίδια, μην το κάνεις. Αν δεν μπορείς να τα "αποφύγεις" ψάξε λίγο το πρόγραμμα Sandboxie, μάθε πως λειτουργεί, και τρέχα αμφιβόλου προέλευσης προγράμματα μέσα από αυτό.

Επαναλαμβάνω - απαραίτητες addons: Ublock origin και NoScript για τον browser σου.

Και τέλος για τα antivirus. Το Windows Defender από μόνο του είναι αρκετά καλό. Μαζί με το Malwarebytes free edition καλύπτεσαι πλήρως. Αν οπωσδήποτε θες να ψάξεις και κάτι άλλο δες το Bitwarden. Για κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις.

Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές αυτές θα είσαι σίγουρα οκ. Αν ακολουθήσεις τις μισές συμβουλές, μπορεί να είσαι οκ.

Επεξ/σία από Engimek
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitrismitsos είπε

Παιδιά τώρα που έπαθα έμαθα ενεργοποίησα  το 2fa στα καινούρια μου mail, facebook youtube google λογαριασμούς το πήρα απόφαση δεν πρόκειται να τα ξανά δω .

Θα ήθελα την γνώμη σας.

Στα παλαιά mail μπαίνω και βλέπω φουλ απόπειρες να συνδεθεί κάποιος με λάθος κωδικό και συγχρόνιση που δεν είναι σωστή

Επειδή αυτό συμβαίνει και σε mail  που δεν είναι δικά μου και είναι από άλλους γνωστούς που μπαίναν από τον υπολογιστή μου και θέλουν να κρατήσουν την διεύθυνσή τους ενεργή γιατί την έχουν ώς επαγγελματική πιστεύεται ακόμα και με το 2fa θα έχουν πρόβλημα κάποια στιγμή ?

Πιο θεωρείτε πιο αξιόπιστο antivirus και από που μπορώ να πληρώσω κλειδί ενεργοποίησης άδεια σε νορμάλ τιμή?

Mην έχεις κοινόχρηστο υπολογιστή.Τι πάει να πει μπαίνουν και άλλοι απο τον δικό σου υπολογιστή;Και αν αυτοί κατεβάσουν κάτι κακόβουλο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitrismitsos είπε

Επειδή αυτό συμβαίνει και σε mail  που δεν είναι δικά μου και είναι από άλλους γνωστούς που μπαίναν από τον υπολογιστή μου και θέλουν να κρατήσουν την διεύθυνσή τους ενεργή γιατί την έχουν ώς επαγγελματική

Βάλε κωδικό στον χρήστη σου και ενεργοποίησε τον guest για να μπαίνουν οι "άλλοι"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα σήμερα πάλι στα παλιά μαιλ και είδα ότι σημέρα μεσημέρι που στείλανε πάλι το είδιο μαιλ με διαφορετικη ημερομηνια ότι τον χακάρανε 18 Δεκεμβρίου   τον υπολογιστή μου με 'ηδια screenshot που είχε το πρώτο μήνυμα να είμαι στο youtube με ημερομηνία στην οθόνη του υπολογιστή στην εικόνα 12 Δεκεμβρίου (που 12 λεγανε με χακάρανε στο πρώτο μύνημα) η χαζομάρα είναι ότι έχουν κάνει αποστολή σε όλα τα μαιλ που έχουν βρει που έχουν μπεί απο τον υπολογιστή μου παλι και μυ γραφουν και τους κωδικούς να τους δω που ώντος είναι αυτοί (οι παλιοί κωδικοι γιατί τώρα έχω αλλάξει)

Να αρχίζω να ανησυχώ?? γιατι δεν με αφήσανε ήσυχο με το πρώτο μήνυμα ?

τώρα ζητάνε 1450 $ με τα είδια λόγια

Εκτός από όλα αυτά εγώ από την πρώτη φορά και πρώτο μήνυμα είχα βγάλει τον σκληρό με φορματ και έβαλα καινούριο και έκανα εγκατάσταση άλλα windows τι θέλει να μας πεί ότι χάκαρε και αυτά? :P

Επεξ/σία από dimitrismitsos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...