Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/2/2023 στις 5:10 ΜΜ, vs_skg είπε

10 χρόνια έχει που γίνεται αυτό τι νέα; 

😂πολύ γέλασα. 

Να πας και στον γιατρό μετά για τσεκ απ να βεβαιωθείς ότι όλα καλά. 

Μην γελάς πολύ γιατί άμα έχει εγκατασταθεί κανένας key-logger θα κλαίει συνέχεια.

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/2/2023 στις 8:27 ΜΜ, Tenshi είπε

Ομοίως και εγώ, 3 διαδοχικές χρεώσεις απο bolt.eu ένα ωραίο απόγευμα του Ιανουαρίου.Οι κινήσεις ήταν της τάξης των 20~26 ευρώ.Ξερές χρεώσεις,χωρίς 2FA.

Πάγωμα/ακύρωση κάρτας,τηλέφωνο στην υπηρεσία ελέγχου συναλλαγών της ΕΤΕ (που πετάνε κυριολεκτικά χαρταετό) και αμφισβήτηση συναλλαγών την επόμενη ημέρα απο το app.

Στο 20ήμερο που μεσολάβησε μέχρι να λάβω νέα physical κάρτα,έβραζα στο ζουμί μου.Kάθε φόρτιση της vcard ήταν ένα 2ευρω και το κερασάκι στην τούρτα, οι ενημερώσεις του app για δεκάδες αποτυχημένες απόπειρες χρέωσης της -πλέον- ακυρωμένης κάρτας.

Το χειρότερο είναι πως, όπως και την περίπτωση του TS,έγινε προσπάθεια συναλλαγής με την νέα κάρτα πάλι απο bolt.eu.Η δέ κάρτα έχει χρησιμοποιηθεί βαριά 10 φορές, για supermarket και ανάληψη απο ATM.Ευτυχώς αυτή τη φορά, είχα ήδη απενεργοποιήσει ηλεκτρονικές συναλλαγές και συναλλαγές με το εξωτερικό.

Το μόνο μεμπτό, ήταν η αδυναμία ανάληψης μετρητών απο το ATM στο μετρό Αγίας Μαρίνας, με μήνυμα  "η κάρτα δέν αναγνωρίζεται". Μπορεί να ήταν μεμονωμένο περιστατικό,γιατί θεωρώ δύσκολο να παγιδεύσει κάποιος μηχάνημα σε σημείο που διέρχονται δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

Κάνω χρήση του Google pay,άλλα αμφιβάλλω πως η υποκλοπή προκύπτει απο εκεί ή την συσκευή μου.Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, εκτιμώ πως θα είχαν ήδη γίνει προσπάθειες χρέωσης και της vcard, που επίσης είχα καταχωρήσει.Δέν θα περίμεναν έως ότου λάβω την νέα πλαστική κάρτα.Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει με Amazon και Paypal.

Δέν γνώριζα πως υπάρχει λειτουργία συνεχόμενης συνδρομής.Αυτό εξηγεί πώς η bolt.eu έχει πρόσβαση σε δύο τελείως διαφορετικές σε στοιχεία κάρτες.Ο εκπρόσωπος της ΕΤΕ όφειλε να το γνωρίζει, καθώς με διαβεβαίωσε πως απο την στιγμή που εκδίδεται νέα κάρτα,δέν υπάρχει ρίσκο.

Στην πιο πρόσφατη επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα,εξακολουθούν να αγνοούν τόσο την λειτουργία του subscription όσο και την δυνατότητα merchant block.Η λύση ακύρωσης και επανέκδοσης κάρτας,ήταν απλά αστεία την οποία και απέρριψα κατευθείαν.

Παρεμπιπτόντως, δέν έχω λάβει ακόμα ενημέρωση για την πορεία των αμφισβητήσεων και το γεγονός πως περιμένω 20'+ τηλεφωνική αναμονή για να με κάνουν μπαλάκι μεταξύ τμημάτων,δέν τιμά το ίδρυμα. Σε καμία περίπτωση δέν κατηγορώ υπαλλήλους των 700 ευρώ,άλλα ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΗ,μιλάμε για δουλεμένα με κόπο χρήματα.Αν είναι ανίκανοι να τα διαφυλάξουν,υπάρχει και το στρώμα μου.

Ίδωμεν...

Εμένα τελικά ποτέ δεν έγινε προσπάθεια συναλλαγής με τα στοιχεία της καινούριας κάρτας. Αν πατούσα πάνω στην ειδοποίηση και άνοιγε η εφαρμογή εμφανιζόταν ο αιρθμός της παλιάς κάρτας. Αφότου μίλησα πάλι στο τηλ. την τελευταία φορά, μου είπαν κάτι για το google pay, ούτε που κατάλαβα. Μετά από λίγες μέρες και αφότου είχαν σταματήσει οι απόπειρες συναλλαγών και νόμιζα τελείωσε το θέμα, πήγα να πληρώσω με το κινητό και διαπίστωσα οτι είχαν αφαιρέσει την καινούρια κάρτα από το google pay από την τράπεζα οταν μιλήσαμε. 

Την ξαναπρόσθεσα, και την επόμενη μέρα άρχισαν να μου έρχονται πάλι ειδοποιήσεις για bolt ξανά με τα στοιχεία της παλιάς κάρτας να φαίνονται όταν τις άνοιγα στην εφαρμογή. Επειδή είχα βαρεθεί να σχολούμαι και επειδή η λογική λέει οτι εφόσον οι απόπειρες ερχόντουσαν για την παλιά ακυρωμενη κάρτα δεν πρόκειται να συμβεί κάτι, το άφησα χωρίς να κάνω κάτι. Μετά από λίγες μέρες, σταμάτησαν και πλέον έχει περάσει πάνω από μήνας που δεν έχει έρθει τίποτα.

Για την αμφισβήτηση των συναλλαγών ούτε εγώ είχα κάποια ενημέρωση είτε με απάντηση στο μειλ που έστειλα, είτε τηλεφωνικα, απλά μετά από ένα μήνα μπήκαν τα χρήματα.

Επεξ/σία από LeukoSustima
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

topicstarter:

μου φαίνεται πολύ περίεργο που σε τεχνολογικό φόρουμ δεν σου έχουν ρωτήσει ακόμη τόσα άτομα μια πολύ βασική ερώτηση..στον προσωπικό υπολογιστή σου, έχει κάνει χρήση/εγκατάσταση εφαρμογών/παιχνιδιών με κρακ απο τον ''θείο'' ;

ή μήπως εχεις βάλει σπασμένα windows pre-activated ή μηπως τα εκανες activate με αμφιβόλου προελευσεως activator τύπου ''kms-givemeyourpasswordpico''?

τέλος, δοκιμασε να βάλεις το free πρόγραμμα:

https://www.anvir.com/

και τσέκαρε τι ''τρέχει'', αν εχεις κάτι περιεργο,κανε restart σε safe mode , κανε force delete το αρχειο, και οταν μπεις σε κανονικο windows mode κανε και disable το '' περίεργο'' task που τρέχει.

hint: μερικοί ιοί έχουν γίνει τόσο έξυπνοι που ''τρυπώνουν'' μέσα στο windows scheduler με αποτέλεσμα να ''ξεκινάει'' μια διεργασία με το που ανοίγει ο υπολογιστης (πχ Mining,keyloging ή οτιδήποτε άλλο)

αν δεν μπορεις να τα βγαλεις περα η δεν εχεις τις γνώσεις, γράψε μας εδω περα(ή ανεβασε ενα screenshot απο το anvir να δουμε τι τρέχει στο παρασκήνιο) να σε βοηθήσουμε-και παράλληλα να βοηθήσουμε αντίστοιχο μέλος στο μέλλον.

Δημοσ.

καλο μηνα, και με συγχωρειτε για το bump, αλλα μου ηρθε και αλλη σκεψη στο μυαλο.

μηπως στο pc χρησιμοποιείς μη-ενημερωμένο browser και επισκέπτηκες , εστω και καταλάθος τίποτα περίεργες σελίδες; πλέον τα malware έχουν πολύ ευκολο τρόπο να παραβιάσουν το pc σου, ακομη και με antivirus ακομη και με ad blocker..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...