pavloa Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Θέλω να σκανάρω παλιές έγχρωμες φωτογραφίες ώστε να τις έχω στο pc. Έχω έναν εκτυπωτή scanner τον hp F380, θα έχω καλή ανάλυση με τον συγκεκριμένο ή καλύτερα να πάω σε κάτι καλύτερο? Επειδή θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις φωτογραφίες για ένα βίντεο που θέλουμε να κάνουμε, θα έχουν καλή ανάλυση ή θα πιξελιάζουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κοίτα, προσωπικά σκανάρω στα 360 dpi (ανάλυση, την οποία φαντάζομαι ότι υποστηρίζει το μηχάνημα), γιατί σε μεγαλύτερες αναλύσεις τα αρχεία γίνονται δυσανάλογα ογκώδη. Πριν κάποιο καιρό, με σκαναρισμένες εικόνες και φωτογραφίες αυτής της ανάλυσης κάναμε παρουσίαση στο πανί αίθουσας κινηματογράφου, χωρίς να αντιμετωπίσουμε κάποιο θέμα. Συμπέρασμα: Ξεκινάς τη δοκιμή από αυτή την ανάλυση, βλέπεις αν σε καλύπτει και πράττεις αναλόγως. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2022 από georgeole 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Είδα τα specs Scan with 1200 x x 2400 dpi Optical Resolution and 48-bit Color Depth. κομπλέ είσαι. Δεν θες κάτι παραπάνω 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, οπότε λέτε οτι θα με καλύψει ο συγκεκριμένος εκτυπωτής για το σκανάρισμα.. Θα το δοκιμάσω και θα δω την ανάλυση. Τον είχα στο κουτί του 2 χρόνια και τον ξέθαψα, τον σύνδεσα στο pc πέρασε κάποιους drivers, κατέβασα το naps αλλά δεν τον βλέπει καθόλου.. Στα 7αρια που είχα μια χαρά τον έβλεπε.. Τι μπορώ να κάνω? (να ανοίξω άλλο θέμα στην κατηγορία drivers?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, pavloa είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, οπότε λέτε οτι θα με καλύψει ο συγκεκριμένος εκτυπωτής για το σκανάρισμα.. Θα το δοκιμάσω και θα δω την ανάλυση. Τον είχα στο κουτί του 2 χρόνια και τον ξέθαψα, τον σύνδεσα στο pc πέρασε κάποιους drivers, κατέβασα το naps αλλά δεν τον βλέπει καθόλου.. Στα 7αρια που είχα μια χαρά τον έβλεπε.. Τι μπορώ να κάνω? (να ανοίξω άλλο θέμα στην κατηγορία drivers?) Κάπου εκει στα 7άρια ή 8άρια σταμάτησε και η υποστήριξη του μοντέλου. Δηλαδή δεν εχει drivers απο εκει και πέρα. Λύση είναι να περάσεις virtual machine κάποια παλιότερη έκδοση των windows για να παίξει, ή να τον συνδέσεις με μηχάνημα με παλιά windows, ή απλά να αλλάξεις εκτυπωτή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Η αναλυση των παλιων τυπωμενων φωτογραφιων αλλωστε θα ειναι αρκετα χαμηλοτερη, οποτε αν η πηγη ειναι μετριας ποιοτητας δεν εχεις και τεραστιες αναγκες οσον αφορα το σκανερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 απ ότι διαβάζω πάντως υποστηρίζει τα win10 και τα 11. Άρα κάτι άλλο φταίει και δε τον βλέπει. Δε ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά θεωρητικά σε 1200dpi θα είσαι μια χαρά. Πόσο χάλια να είναι το μηχάνημα; Κάνω δουλειά με μηχάνημα 10+ετίας που τότε ήταν entry κιολας, στα 600dpi και μια χαρά αποτέλεσμα έχω. Παίζω και με λίγη επεξεργασία και οι φωτογραφίες είναι εντάξει. Στον δικό σου λογικά θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Στις 12/12/2022 στις 6:52 ΜΜ, lector είπε Η αναλυση των παλιων τυπωμενων φωτογραφιων αλλωστε θα ειναι αρκετα χαμηλοτερη, οποτε αν η πηγη ειναι μετριας ποιοτητας δεν εχεις και τεραστιες αναγκες οσον αφορα το σκανερ. ναι σε αυτό έχεις ένα δικιο, απλά να μην γίνει χειρότερη αυτή η ανάλυση μετά το σκανάρισμα, για αυτό ρώτησα αν επαρκεί αυτό το σκαννερ ή να πάω σε κάτι καλύτερο. 23 ώρες πριν, Bitbit είπε απ ότι διαβάζω πάντως υποστηρίζει τα win10 και τα 11. Άρα κάτι άλλο φταίει και δε τον βλέπει. Δε ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά θεωρητικά σε 1200dpi θα είσαι μια χαρά. Πόσο χάλια να είναι το μηχάνημα; Κάνω δουλειά με μηχάνημα 10+ετίας που τότε ήταν entry κιολας, στα 600dpi και μια χαρά αποτέλεσμα έχω. Παίζω και με λίγη επεξεργασία και οι φωτογραφίες είναι εντάξει. Στον δικό σου λογικά θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. θα το ξανα δοκιμάσω μόλις βρω χρόνο μπας και μπορέσω να τον συνδέσω και δουλέψει.. Μήπως φταίει το naps που δεν τον αναγνωρίζει? Υπάρχει κάποιο άλλο καλό πρόγραμμα για σκανάρισμα? Εμ το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να το δοκιμάσω για να δω την ανάλυση, λογικά αύριο να ασχοληθώ και θα ενημερώσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik0laus Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2022 Αν ειναι μονο να σκαναρεις καποιες φωτογραφιες για μια φορα ή μια φορα στο τοσο , φτιαξε ενα usb στικακι με μια διανομη λινουξ και σκαναρισε απο εκει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα