Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειας σας

εχω τον παρακατω λεβητα υγραεριου Ariston clasς one 30 στο χωριο. τον θερμοστατη τον ελενχω απομακρυσμενα απο το κινητο. θα ηθελα να ρωτησω αν θα μπορουσα να εχω κ.στο κινητο της τιμες του λεβητα στο κινητο.

ωστε να βλεπω οτι ολα λειτουργουν σωστα κ δεν εχει βγαλει σφαλμα

στο χωρο υπαρχει ιντερνετ.

Δημοσ.

ο λεβητας εχει υποδοχη ethetnet  θα μπορουσα απο εκει  να βλεπω οτι λειτουργει σωστα κ δεν εχει βγαλει fault. αλλιως εστω να βλεπω θερμοκρασιες νερου στην εξοδο κ στη επιστροφη κ να το καταλαβαινω απο εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει καπου η διαδικασια πως θα σεταρω το arduino κ τι αισθητηρες θερμοκρασιας θελω?

Επεξ/σία από mixzio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσο ξέρω κάποια μοντέλα της ariston έχουν σχετική εφαρμογή. Που σημαίνει απευθύνεσαι σε τεχνικό της ariston, κατά προτίμηση ηλικίας < 40 ετών. :-)

Στο chaffoteaux (θυγρατική της ariston) κάτι τέτοιο υποστηρίζεται μέσω ενός wifi module (~70ευρώ). Βλέπεις και ρυθμίζεις αρκετά πράγματα, μεταξύ των οποίων θερμοκρασία νερού και κατανάλωση, αλλά μη φανταστείς πλήρη πρόσβαση στο μενού (και κυρίως στο μενού του τεχνικού). Τα ίδια μπορείς να κάνεις και μέσα από site. Από ότι είδα στα screenshots της Ariston, η εφαρμογή πρέπει να είναι λίγο πολύ η ίδια.

Επεξ/σία από lordvec
Δημοσ.

To opentherm gateway (απο εδώ π.χ.) είναι ότι πρέπει για να παρακολουθείς τι γίνεται, να παίρνεις ειδοποιήσεις για σφάλματα, να παρεμβαίνεις όποτε θες στις ρυθμίσεις κλπ. αλλα δεν είναι ιδιαίτερα plug and play. Αν δεν βάλεις μπροστά ένα home assistant, είναι δύσκολο να το αξιoποιήσεις. Επίσης δεν υπάρχει ο λέβητάς σου στους σιγουρα υποστηριζόμενους (μπορεί να μη λειτουργεί σωστά ή να μην διαβάζει αυτά που χρειάζεσαι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω και εγώ Ariston Clas One (24).

Από ότι κατάλαβα η Ariston δεν πάει με το opentherm και έχει δικό του protocol.

Έχει δικιά τις εφαρμογή αλλά χρειάζεται δικό τις θερμοστάτη.

Και εγώ πρόσφατα το έμαθα και έχω έναν κλασικό wifi θερμοστάτη που δουλεύει on/off. Δηλαδή ανάβει και σβήνει τον λέβητα για να κρατήσει μια θερμοκρασία που το αποτέλεσμα είναι αν έχεις ρυθμίσει στα 22 βαθμούς, να έχεις στο σπίτι από 21 έως 23.

Με τον θερμοστάτη της Ariston δουλεύει ο λέβητας συνέχεια σε ποιο οικονομικό στάδιο και κρατάει σταθερή θερμοκρασία 22=22. (Αντιστάθμιση).

Δυστυχώς ο γνωστός σου υδραυλικός που σε περνάει τον λέβητα δεν τα ξέρει αυτά και δεν σου τα λέει.

Επεξ/σία από atpanos
  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/12/2022 στις 10:56 ΜΜ, atpanos είπε

Έχω και εγώ Ariston Clas One (24).

Από ότι κατάλαβα η Ariston δεν πάει με το opentherm και έχει δικό του protocol.

Έχει δικιά τις εφαρμογή αλλά χρειάζεται δικό τις θερμοστάτη.

Και εγώ πρόσφατα το έμαθα και έχω έναν κλασικό wifi θερμοστάτη που δουλεύει on/off. Δηλαδή ανάβει και σβήνει τον λέβητα για να κρατήσει μια θερμοκρασία που το αποτέλεσμα είναι αν έχεις ρυθμίσει στα 22 βαθμούς, να έχεις στο σπίτι από 21 έως 23.

Με τον θερμοστάτη της Ariston δουλεύει ο λέβητας συνέχεια σε ποιο οικονομικό στάδιο και κρατάει σταθερή θερμοκρασία 22=22. (Αντιστάθμιση).

Δυστυχώς ο γνωστός σου υδραυλικός που σε περνάει τον λέβητα δεν τα ξέρει αυτά και δεν σου τα λέει.

Και εγώ έναν συμβατικό έβαλα που ενώνεται με καλώδιο και όχι τον θερμοστάτη της Αριστον...για να καταλάβω σε τι ακριβως ειναι καλυτερος τι κανει περισσοτερο. Ρωτάω γιατι απο οσο ειχα δει το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο 

Δημοσ.

Από τι κατάλαβα ζεσταίνει το νερό στα σώματα τόσο για να κρατάει τι θερμοκρασία στον χώρο σταθερά. (Αντιστάθμιση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...