jmallen3 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα, μιας και δεν γνωρίζω πολλά στο τομέα των υδραυλικών, θα ήθελα τη γνώμη κάποιων πιο ειδικών επί του θέματος. Θα κάνω μια ολική ανακαίνιση σε ένα μπάνιο όπου θα αλλαχτούν όλες οι σωληνώσεις, θα μπει κρεμαστή λεκάνη, εντοιχιζόμενο καζανάκι, ντουζιερα και οι βρυσες νιπτηρα και ντουζ θα ειναι εντοιχισμενες. Ο υδραυλικός θα τα ξηλώσει όλα, θα σπάσει και θα αφαιρέσει τα πλακάκια για να περάσει καινουργιες σωληνωσεις κλπ. Επίσης θα αλλάξει και ολες τις σωληνωσεις θέρμανσης του σπιτιού και θα τοποθετηθούν τα σώματα σε νέες θέσεις. Τι θα πρέπει να προσέξω; Έχω λάβει 3 προσφορές από υδραυλικούς και ο καθένας μου έχει πει 3 διαφορετικά πράγματα όσον αφορά τις σωληνώσεις στο μπάνιο. Ο πρώτος ότι θα βαλει σωληνα πρασινη θερμοκολλητική γιατί μόνο αυτή κάνει για εντοιχιζόμενες μπαταρίες ενώ το μονοσωλήνιο όχι. Ο δεύτερος ότι θα βάλει μονοσωλήνι και φωλιά υδροληψίας με πρεσαριστό σύστημα σύσφιξης. Ο τρίτος σωληνώσεις χαλκού. Τι νομίζετε ότι είναι καλύτερο; Ευχαριστώ
Silenzio Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 οι σωληνώσεις θέρμανσης θα μπουν στο δάπεδο ? ή περιμετρικά στα σοβατεπια για παραδειγμα ? χαλκός η πολυστρωματική ? ρωτάω γιατί και εμένα με ενδιαφέρει κάποια στιγμή να αυτονομηθώ με τη θέρμανση και ότι ιδέα πάρω καλό θα είναι..
jmallen3 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Στο δάπεδο. Πολυστρωματικη από ότι κατάλαβα.
catmaster Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Χαλκός με συνδιασμό ορειχάλκινων εξαρτημάτων, είναι η πιο ακριβή λύση , αλλά αν είναι σωστός ο υδραυλικός, είναι αθάνατη. Αν δεις τον υδραυλικό να βάζει σε χαλκοσωλήνα γαλβανιζέ εξαρτήματα καλύτερα να κοιτάξεις αλλού (εκτός κι αν το έχεις διαλέξει εσύ λόγω κόστους).
NikosKallithea Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Για το καλοριφερ θα βαλεις πολυστρωματικη σε διάταξη δισωληνιου, δηλαδη απο καθε σωμα δυο σωλήνες θα καταληγουν στο κολεκτερ, πχ 6 σώματα εχει το σπίτι, 12 σωληνες στο κολεκτερ Στο μπανιο και την ύδρευση γενικα θα βάλεις χαλκο με μονωση.
jmallen3 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Τις παρακάτω προδιαγραφές μου έχει δώσει ο ένας εξ αυτών, πως σας φαίνεται; Μονοσωλήνιο διατομής Φ16 «REHAU» Α’ ποιότητας (Γερμανίας) για τις παροχές εντός της οικίας. Όλες οι παροχές θα τοποθετηθούν μέσα σε προστατευτικό σπιράλ διατομής Φ28 μπλε και κόκκινου χρώματος αντίστοιχα για κάθε παροχή νερού. Στον τοίχο θα εγκατασταθούν φωλιές υδροληψίας της εταιρείας BRASS FORM κίτρινου χρώματος. Η σύνδεση μεταξύ μονοσωληνίου και φωλιάς υδροληψίας επιτυγχάνεται με πρεσαριστό σύστημα σύσφιξης. Όλες οι παροχές ύδρευσης θα συγκεντρωθούν σε ένα συλλέκτη ορειχάλκινο διατομής 1’’ της εταιρείας TIEMME Ιταλίας . Κάθε παροχή θα έχει αυτόνομο διακόπτη. Ο συλλέκτης κρύου και ζεστού νερού θα βρίσκεται μέσα σε εντοιχισμένο πίνακα υδροληψίας . Από κάθε συλλέκτη θα φύγει ξεχωριστή κεντρική παροχή κρύου και ζεστού νερού με σωλήνα φ18 της εταιρείας REHAU μέσα σε προστατευτικό σπιράλ διατομής Φ30 με εξαρτήματα πρεσαριστου τύπου και γωνιακούς διακόπτες για την διακοπή του νερού . 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, jmallen3 είπε Τις παρακάτω προδιαγραφές μου έχει δώσει ο ένας εξ αυτών, πως σας φαίνεται; Μονοσωλήνιο διατομής Φ16 «REHAU» Α’ ποιότητας (Γερμανίας) για τις παροχές εντός της οικίας. Όλες οι παροχές θα τοποθετηθούν μέσα σε προστατευτικό σπιράλ διατομής Φ28 μπλε και κόκκινου χρώματος αντίστοιχα για κάθε παροχή νερού. Στον τοίχο θα εγκατασταθούν φωλιές υδροληψίας της εταιρείας BRASS FORM κίτρινου χρώματος. Η σύνδεση μεταξύ μονοσωληνίου και φωλιάς υδροληψίας επιτυγχάνεται με πρεσαριστό σύστημα σύσφιξης. Όλες οι παροχές ύδρευσης θα συγκεντρωθούν σε ένα συλλέκτη ορειχάλκινο διατομής 1’’ της εταιρείας TIEMME Ιταλίας . Κάθε παροχή θα έχει αυτόνομο διακόπτη. Ο συλλέκτης κρύου και ζεστού νερού θα βρίσκεται μέσα σε εντοιχισμένο πίνακα υδροληψίας . Από κάθε συλλέκτη θα φύγει ξεχωριστή κεντρική παροχή κρύου και ζεστού νερού με σωλήνα φ18 της εταιρείας REHAU μέσα σε προστατευτικό σπιράλ διατομής Φ30 με εξαρτήματα πρεσαριστου τύπου και γωνιακούς διακόπτες για την διακοπή του νερού . Μια χαρά φαίνεται αν και ο σχεδιασμός δεν είναι δουλειά του υδραυλικού θεωρητικά αλλά σε οικιακά είναι οκ συνήθως. Μακάρι να έβρισκα και εγώ τέτοιο υδραυλικο όταν έψαχνα. 15 προσφορές κανένας δεν έδινε αναλυτικά. Ούτε γωνίες υδροληψιας κάι βγαίναν στραβά κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα