Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Γιατί να πληρώσει υπεραξία σε μητρική και μνήμες χωρίς κανένα όφελος ? 

Αφού θέλει να το κρατήσει χρόνια λέει :D
Θα πρότεινα 3D σε AM4 αλλά τα b550 έχουν ξεφύγει λίγο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, hln3 είπε

Αν θες να κρατήσεις χρόνια ξηλώνεσαι γιατί μόνη επιλογή είναι ο 7600Χ με καλές ddr5 ... Και δυνατό cpu είναι και αν κάποια στιγμή πάρεις καμία κάρτα τέρας μπορείς να βάλεις στην ίδια μητρική τον 3d ή ότι καλύτερο θα σηκώνει το σόκετ του

Αν εξαιρεσουμε  το γεγονος οτι ο 7600x ειναι λιγο φθηνοτερος, για ποιο λογο να προτιμηθει  εναντι του 13600Κ(που ηταν η αρχικη μου σκεψη) ? 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Αν εξαιρεσουμε  το γεγονος οτι ο 7600x ειναι λιγο φθηνοτερος, για ποιο λογο να προτιμηθει  εναντι του 13600Κ(που ηταν η αρχικη μου σκεψη) ? 

Το έγραψα ήδη, είναι νέα πλατφόρμα οπότε θα μπορεί να αλλαχθεί. Επίσης βρίσκεις σε πιο λογικές τιμές motherboard με pcie 5.0 (asrock b650e riptide)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Το έγραψα ήδη, είναι νέα πλατφόρμα οπότε θα μπορεί να αλλαχθεί. Επίσης βρίσκεις σε πιο λογικές τιμές motherboard με pcie 5.0 (asrock b650e riptide)

Καταλαβα, θα παρει μελλοντικες αναβαθμισεις cpu's η πλατφορμα της amd.

Απο εκει και περα κατι πολυ σημαντικο  οποιος γνωριζει  με σιγουρια να μας πει.

Επειδη ειμαι σε διλλημα για το αν θα αλλαξω τροφοδοτικο, καθαρα λογο ηλικιας γιατι ειναι 7 χρονια περιπου πανω στο συστημα, αν και ειναι κτηνος.

Το τροφοδοτικο που εχω ειναι αυτο: https://www.evga.com/products/specs/psu.aspx?pn=cca25c36-4310-421d-bff9-be6a5b7ac541

Εχει αλλαξει κατι στην συνδεσμολογια/συνδεσμολογια των καινουργιων σημερινων μητρικων που δεν υποστηριζετε απο το τροδοφοτικο που εχω?

Με απλα λογια ταιριαζει κανονικα σε συγχρονο συστημα αυτο το psu η ειναι αναγκαστικο να παω σε καινουργιο λογο μη συμβατοτητας?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Εχει αλλαξει κατι στην συνδεσμολογια/συνδεσμολογια των καινουργιων σημερινων μητρικων που δεν υποστηριζετε απο το τροδοφοτικο που εχω?

Με απλα λογια ταιριαζει κανονικα σε συγχρονο συστημα αυτο το psu η ειναι αναγκαστικο να παω σε καινουργιο λογο μη συμβατοτητας?

Δεν έχει αλλάξει κάτι ,μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά εννοειται.7 χρόνια βέβαια δεν είναι λίγος καιρός ακομα και σε idle που δουλευε.Εγω θα το άλλαζα σε καινούργιο σύστημα,αλλά αυτή είναι δική σου απόφαση.Δεν χρειάζεται να πας σε διαστημικά watt και με ένα 650w κάνεις άνετα τη δουλειά σου.Αν στο μέλλον σκοπεύεις να βάλεις τερας κάρτα γραφικών ,τότε  ανεβαίνεις σε watt.

• Like 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχει 10 έτη εγγύηση δεν βλέπω τον λογο να το αλλάξει

Εφόσον έχει δουλέψει ήπια και δεν ήταν σε κανά χάλια περιβάλλον μέσα στη σκόνη π.χ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, niko13 είπε

Δεν έχει αλλάξει κάτι ,μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά εννοειται.7 χρόνια βέβαια δεν είναι λίγος καιρός ακομα και σε idle που δουλευε.Εγω θα το άλλαζα σε καινούργιο σύστημα,αλλά αυτή είναι δική σου απόφαση.Δεν χρειάζεται να πας σε διαστημικά watt και με ένα 650w κάνεις άνετα τη δουλειά σου.Αν στο μέλλον σκοπεύεις να βάλεις τερας κάρτα γραφικών ,τότε  ανεβαίνεις σε watt.

21 λεπτά πριν, hln3 είπε

Από τη στιγμή που έχει 10 έτη εγγύηση δεν βλέπω τον λογο να το αλλάξει

Εφόσον έχει δουλέψει ήπια και δεν ήταν σε κανά χάλια περιβάλλον μέσα στη σκόνη π.χ

Με προλαβε ο hln3 αυτο σκεφτομουν και εγω, το τροφοδοτικο εχει ακομη υπολοιπο εγγγυησης 3 γεματα χρονια και αμφιβαλω αν ποτε ολα αυτα τα χρονια επιασε ποτε εστω το 50% της ονομαστικης του ισχυς, κοινως δουλευε ρελαντι με την ισχυ που εχει.Θεμα τυπου να δουλευε σε σκονες κτλ δεν υπαρχει, το pc ειναι προσεγμενο και το φυσαω συχνα με πεπιεσμενο αερα, απο σκονη δεν μενει τιποτα.

Εαν ταιριαζουν κανονικα  οι τροφοδοσιες του στις νεες μητρικες να το κρατησω ωσπου τουλαχιστον να βγει εκτος εγγυησης, νομιζω ειναι κριμα να πεταξω τροφοδοτικο αξιας 300ων ευρω ενω δουλευει αψογα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.

Ryzen 7 5800x3d, με 32 gb ram ddr4, και μια μητρική x570. Και αλλάζεις αργότερα κουτι και τροφοδοτικο μαζι με καρτα γραφ.

εγώ προσωπικά στην θέση σου όμως θα περίμενα κανα δυο χρόνια ακόμα για να επενδύσω σε συστημα με ddr5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...