K_hemist Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Πριν λίγες εβδομάδες παρήγγειλα ένα δέμα από Γερμανία, συνολικής αξίας ≈30€ και μου ήρθε μήνυμα από ΕΛΤΑ να πληρώσω για φόρους και τέλη 5€ κατά την παραλαβή. Και ρωτάω, γιατί; Που πάνε αυτά τα 5€; Σε ΦΠΑ και τελωνείο; Αφου για εντός ΕΕ δε περνάνε απο οσο γνωρίζω. Υπάρχει κάτι το οποίο μπορώ να κάνω;
NikosKallithea Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Εισαι σιγουρος οτι έφυγε απο γερμανια και οχι απο καπου αλλου εκτος εε;
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Και επίσης, εισαι σίγουρος πως αυτό το μήνυμα ήρθε όντως από τα ΕΛΤΑ και όχι από scamers και απατεώνες; Σου ήρθε από κινητό ή σε email; Να σου ζητηθεί πληρωμή για τελωνείο για δέμα από Γερμανία και γενικά ΕΕ δεν παίζει ακόμα και πάνω από αυτό το ποσό να είναι.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Από που έκανες την αγορά? Αν το site είτε δεν είναι στη βάση που πληρώνεις φπα βάση της χώρας που κατοικείς η σεξ υπέβαλε την φόρμα πληρώνεις την διαφορά στο ΦΠΑ κατά πάσα πιθανότητα
K_hemist Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εισαι σιγουρος οτι έφυγε απο γερμανια και οχι απο καπου αλλου εκτος εε; Η εταιρία στην αρχή νόμιζα τα έστελνε από Αγγλία (το οποίο θα εξηγούσε τη χρέωση) αλλά τελικά έρχονται από Γερμανία τα δέματα, διότι επικοινώνησα με την εταιρία και στο tracking Γερμανία μου δείχνει χώρα εκκίνησης όποτε… 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Και επίσης, εισαι σίγουρος πως αυτό το μήνυμα ήρθε όντως από τα ΕΛΤΑ και όχι από scamers και απατεώνες; Σου ήρθε από κινητό ή σε email; Να σου ζητηθεί πληρωμή για τελωνείο για δέμα από Γερμανία και γενικά ΕΕ δεν παίζει ακόμα και πάνω από αυτό το ποσό να είναι. Το μήνυμα έγκυρο είναι, όπως φαίνεται τουλάχιστον, και στο tracking λέει πως έφτασε & έχει το tracking number κλπ. Και στο μειλ και στο κινητό μου ήρθε ειδοποίηση (απλά στο κινητό αναφερόταν και η χρέωση). Και εγώ αυτό γνώριζα πάντως για παραγγελίες εντός ΕΕ και η όλη φάση μου φαίνεται τέρμα περίεργη.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, K_hemist είπε Η εταιρία στην αρχή νόμιζα τα έστελνε από Αγγλία (το οποίο θα εξηγούσε τη χρέωση) αλλά τελικά έρχονται από Γερμανία τα δέματα, διότι επικοινώνησα με την εταιρία και στο tracking Γερμανία μου δείχνει χώρα εκκίνησης όποτε… Το μήνυμα έγκυρο είναι, όπως φαίνεται τουλάχιστον, και στο tracking λέει πως έφτασε & έχει το tracking number κλπ. Και στο μειλ και στο κινητό μου ήρθε ειδοποίηση (απλά στο κινητό αναφερόταν και η χρέωση). Και εγώ αυτό γνώριζα πάντως για παραγγελίες εντός ΕΕ και η όλη φάση μου φαίνεται τέρμα περίεργη. Στις αγορές εντός εε πρέπει να πληρώνουμε τη διαφορά φπα αν η Γερμανία έχει 10%φπα όταν γίνει η αγορά πρέπει να πληρώσεις +13 % έξτρα φπα, είτε ο πωλητής δεν έχει ενσωματώσει κάποιο plug in στη σελίδα να γίνεται αυτόματα, η δεν το έστειλε με το σωστό έγγραφο η κάτι τέτοιο τέλος πάντων 1 1
K_hemist Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε Στις αγορές εντός εε πρέπει να πληρώνουμε τη διαφορά φπα αν η Γερμανία έχει 10%φπα όταν γίνει η αγορά πρέπει να πληρώσεις +13 % έξτρα φπα, είτε ο πωλητής δεν έχει ενσωματώσει κάποιο plug in στη σελίδα να γίνεται αυτόματα, η δεν το έστειλε με το σωστό έγγραφο η κάτι τέτοιο τέλος πάντων Ααααααα, κατάλαβα. Δε γνώριζα πως υπήρχε γενικά και για εντοσ ΕΕ η πιθανότητα έξτρα χρεώσεων για τη διαφορά ΦΠΑ κλπ. Ευχαριστώ πολύ!
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, K_hemist είπε Ααααααα, κατάλαβα. Δε γνώριζα πως υπήρχε γενικά και για εντοσ ΕΕ η πιθανότητα έξτρα χρεώσεων για τη διαφορά ΦΠΑ κλπ. Ευχαριστώ πολύ! Είναι στάνταρ, αν πχ πας να πάρεις κάτι από amazon. De θα δεις ότι πριν το check out η τιμή αυξάνετε
NikosKallithea Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Inuyasha είπε Στις αγορές εντός εε πρέπει να πληρώνουμε τη διαφορά φπα αν η Γερμανία έχει 10%φπα όταν γίνει η αγορά πρέπει να πληρώσεις +13 % έξτρα φπα, είτε ο πωλητής δεν έχει ενσωματώσει κάποιο plug in στη σελίδα να γίνεται αυτόματα, η δεν το έστειλε με το σωστό έγγραφο η κάτι τέτοιο τέλος πάντων Σε αγορες απο εε δεν ασχολείται καθόλου το τελωνείο ούτε ελέγχει κατι. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Σε αγορες απο εε δεν ασχολείται καθόλου το τελωνείο ούτε ελέγχει κατι. Δεν έγραψε κάνεις για τελωνείο Απλά αν δεν δηλωθεί η πληρωμή του έξτρα φόρου από τον έμπορο τα ελτα σου στέλνουν και πληρώνεις τη διαφορά σε αυτούς (εννοείτε με κάτι έξτρα για αυτούς) Ακόμα και σε 3ους πωλητές απο amazon που καμία φορά δεν χρεώνει στο check out το έξτρα φπα σου έρχεται ραβασάκι για την πληρωμή της διαφοράς (πρόσφατα μου έτυχε σε αγορά εξαρτημάτων pc) 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα