Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έφτιαξα ένα μηχάνημα με τον 7600x, μητρική MAG B650 TOMAHAWK, και ραμ kingstone fury beast 5600 cl40 (KF556C40BB-16)

Το σύστημα στο πρώτο boot δεν έδωσε σήμα σε οθόνη και άναψε το πορτοκαλί Led στη μητρική για ραμ. Το άφησα κανα 5Λεπτο εκεί γιατί νόμιζα ήταν το αργό boot των ραιζεν αλλά τίποτα.

Πατάω restart και αναβουν τα δυο led (cpu, ram) και ενώ δουλεύουν ανεμιστήρες και όλα κανονικά το σύστημα δεν μπουταρει.

Τέλος, πάντων άλλαξα θέση ραμ τα έβγαλα όλα από πάνω τίποτα, clear cmos τίποτα, βγάζω μπαταρία τίποτα.

Κάνω update bios με κουμπί και καταφέρνω να μπω Bios και μετά το restart πάλι τα ίδια, τελικά ξαναπερναω Bios πατάω αμέσως να πάει στο install win.

Τελικά, το μηχάνημα δουλεύει τώρα αλλά οι μνήμες μένουν στα 4800, προσπάθησα μια φορά να του βάλω το xmp 5600 αλλά έκανε τα ίδια όμως έστρωσε με cmos.

Όταν τα έβγαλα όλα από πάνω το cpu από μια γωνία θέασης μου φάνηκε "περίεργο" σε 2 σημεία.

https://drive.google.com/file/d/1QoLm2KzHLAMkjkWVAkv27KBcLD6Y2KhB/view?usp=sharing

Και ρωτάω εγώ μήπως να τα στείλω όλα για RMA,  ή δε θα έχω θέμα στο μέλλον, και θα στρώσει με κανα Bios update?

Ψάχνοντας βρήκα πως και άλλοι με παρόμοια specs έχουν θέματα.

Δημοσ.

το σημάδι όπως φαίνεται πιθανών να έγινε μάλλον επειδή δεν είχε κάτσει ίσια στο socket και με το κλείσιμο της ασφάλειας της μητρικής πάτησε βίαια, οι μνήμες είναι συμβατές με την μητρική στο qvl?

Δημοσ.

Ναι, πριν τις πάρω το τσεκαρα.

Τον επεξεργαστή τον "κούνησα" πριν πατήσω την ασφάλεια.

Οπότε δεν ξέρω τι να πω...

Από oc δεν γνωρίζω αλλά έβαλα από Ryzen master pbo και co per clock και μου τα έβγαλε -30 όλα.

Αλλά λογικά πρέπει να τεσταρω stability

Δημοσ.

δεν νομίζω να χρειάζεται -30 undervolt, όλα τα καινούργια τσιπακια σηκώνουν θερμοκρασίες μην ανχωνεσαι, άστον στοκ χωρίς πειράγματα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ikaliruag είπε

Ναι, είδα κάτι βιντεακια που λέγανε για 7000 δεν κάνει τίποτα το pbo/co και ότι πάει καλύτερα με στοκ ή manual

😮

Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μην ξαναδείς βιντεάκι από αυτό το κανάλι. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με πιο BIOS version είσαι? αν δεν είσαι με το τελευταίο δοκίμασε να το κάνεις update και δες ξανά τις μνήμες.
Αν δεν είναι κόπος το βγάλε-βάλε ανέβασε μια φώτο του επεξεργαστή που να δείχνει όλες τις επαφές κοιτώντας τον κάθετα.

Eίσαι σταθερός Curve Optimizer -30 (θέλει testing)?. Σωστά αναφέρει ο @ICE-T ότι δε τίθεται θέμα ακόμη και να δουλεύει 24/7 στοκ αλλά αν έχεις την επιλογή να λειτουργεί λίγο πιο ήπια (με το Undervolt) γιατί να μη το εκμεταλλευτείς? 

Επεξ/σία από TR-909
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, TR-909 είπε

Με πιο BIOS version είσαι? αν δεν είσαι με το τελευταίο δοκίμασε να το κάνεις update και δες ξανά τις μνήμες.
Αν δεν είναι κόπος το βγάλε-βάλε ανέβασε μια φώτο του επεξεργαστή που να δείχνει όλες τις επαφές κοιτώντας τον κάθετα.

Eίσαι σταθερός Curve Optimizer -30 (θέλει testing)?. Σωστά αναφέρει ο @ICE-T ότι δε τίθεται θέμα ακόμη και να δουλεύει 24/7 στοκ αλλά αν έχεις την επιλογή να λειτουργεί λίγο πιο ήπια (με το Undervolt) γιατί να μη το εκμεταλλευτείς? 

Τελευταίο bios πέρασα όταν δεν μπουταρε και έτσι κατάφερα να μπω.

Κάθετα δε φαίνεται κάτι περίεργο λίγο πιο γκρι αυτό το πιν (δες με το τριγωνακι για να καταλάβεις που ακριβώς είναι)

https://drive.google.com/file/d/1EiKRxcqA9PUwWwyXhmuFLbeCxe3xErRc/view?usp=sharing

Δεν έχω τρέξει κάποιο stability τεστ αλλά σε yt/browsing και warzone 2 που έχω παίξει από εχθές δεν έχω κάποιο θέμα.

Ποια προγράμματα να τρέξω για να δω stability?

Δημοσ.

Δε βλέπω κάποια ζημιά στις επαφές μια χαρά φαίνεται ο επεξεργαστής.

Και η κανονική χρήση καλό τεστ είναι - ίσως και καλύτερη γιατί στο Undervolt είναι σημαντικό πόσο σταθερός είναι ο επεξεργαστής στα χαμηλά clocks (όταν κάνεις browsing, YT, κτλπ). Αν θες να το στρεσάρεις μπορείς να τρέξεις 1 ωρα OCCT (Large, Normal, Variable) ή Prime95 (Small FFT για επεξεργαστή ή Blend για όλα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...