poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2023 On 02/01/2023 at 18:02, ilias78 said: Αυτό, πέρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον παροχο, παίζει να το βρω από κάπου αλλού? υπαρχει χαρτης με τα kv συν οτι κανεις μια βολτα τριγυρω τετραγωνα και βλεπεις αν υπαρχουν νεα Kv 21 hours ago, ilias78 said: Βρήκα ένα χάρτη με τα καφαο της γειτονιάς μου. Για ftth έχω πολύ κοντά μου. Για vdsl όμως το πλησιέστερο καφαο είναι στα 300 μέτρα περίπου σύμφωνα με το Google maps. Αυτό πάνω κάτω για μια 100αρα τι απώλειες περίπου είναι? λογικα θα πρεπει να παιξεις οριακα κοντα στα 100 αν η καλωδιωση σου βεβαια ειναι σωστη χωρις παραλληλα. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf 20 hours ago, geoavlonitis said: Δεν ξερεις καν αν παιρνεις συνδεση απο εκεινο το καφαο στα 300μ που βρηκες. Αυτο δεν αλλαζει καπως. Με αυτο σε συνδεσαν οταν χτιστηκε το κτιριο που μενεις, με αυτο συνεχιζει και συνδεεται. Και 300μ για μια γειτονια πυκνοκατοικημενη (υποθετω σε τετοια μενεις) ειναι καπως μεγαλη αποσταση για να παιρνεις συνδεση απο εκει. Πολυ πιθανον να μην μπορεις να βαλεις VDSL, οπως θελεις, και αυτο θα το διαπιστωσεις απο τον ελεγχο διαθεσιμοτητας. Μην νομιζεις οτι δεν ειναι αξιοπιστο αυτο το εργαλειο. Τελος παντων, στα 300μ για μια 100αρα θα επαιρνες καπου στα 70-80Mbps (το λεω γιατι επεσα σε μια τετοια γραμμη σημερα σε χωριο). o σιγουρος τροπος ειναι να δεις το κκ στον κατανεμητη ή στο box και μετα να δεις το κκ στο παλιο καφαο του οτε αν την περιοχη την εχει η wind ή η vodafone αλλιως το κκ στο νεο κv του οτε αν την περιοχη την εχει ο οτε. 9 hours ago, ilias78 said: Στα 30 περίπου μέτρα έχω άλλο καφαο. Δεν ξέρω ομως αν είναι vdsl. Στο fttx map δεν το βγάζει. Επειδή είναι σίγουρα από το 14 εκεί κ πολυκαιρισμενο, υποθέτω ότι δεν είναι vdsl. Μόλις τελειώσει η εξαγορά nova-wind θα τους πάρω κ βλέπουμε. Πάντως αν πιάνω 70-80 ευχαριστημένος θα είμαι. δες τα κκ.αν ειναι παλιο kαφαο του οτε τοτε δεν δινει εκτος αν κοντα σε αυτο υπαρχει απο wind/voda 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 On 03/01/2023 at 09:15, ilias78 said: Παλιό είναι. Από το 14 είναι σίγουρα. Βέβαια δεν ξέρω αν στο εσωτερικο του έκαναν αναβαθμίσεις ή αλλαγές στα παλια δεν κανουν αναβαθμισεις.ο οτε βγαζει το παλιο και βαζει νεο. αν ειναι kv απο αλλο παροχο απλα του οτε μενει και μπαινει σχετικα κοντα ενα νεο kv απο τον παροχο που εχει την περιοχη On 03/01/2023 at 17:16, SaFiS said: Για να σκάβουν για FTTH το πιο πιθανό είναι ότι βρίσκεσαι εντός δακτυλίου Α/Κ (εξού και το παλιό καφάο) οπότε μόνο FTTH ή VDSL από Α/Κ και όσο / αν παίξει. Μπορείς να δεις τον τριψήφιο αριθμό του καφάο που σας εξυπηρετεί από το κουτί της οικοδομής (αν είναι προσβάσιμο)... παλιο καφαο υπαρχει και στην περιπτωση που την περιοχη δεν την εχει παρει ο οτε On 03/01/2023 at 18:07, ilias78 said: ftth εχουν σκαψει κ εχουν τελειωσει. πηρα σημερα στη nova να ρωτησω για αναβαθμιση αλλα δεν εχει vdsl στην περιοχη μου. μου ειπε να ξανακαλεσω απο βδομαδα που θα εχει ολοκληρωθει η εξαγορα με τη wind για να το δουμε ξανα. H wind παντως συμφωνα με τον fttx map εχει. αν εχει η wind τοτε πρεπει να δινουν ολοι.μιλαμε για vdsl απο το kv.Μην σου πουν vdsl απο το αστικο κεντρο γιατι σε αυτην την περιπτωση δεν με παραξενευει ο ενας να σου λεει εχω και ο αλλος οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, poulinos είπε αν εχει η wind τοτε πρεπει να δινουν ολοι.μιλαμε για vdsl απο το kv.Μην σου πουν vdsl απο το αστικο κεντρο γιατι σε αυτην την περιπτωση δεν με παραξενευει ο ενας να σου λεει εχω και ο αλλος οχι. Πήρα κ τηλέφωνο αλλά πήγα κ σε κατάστημα στη γειτονιά μου το οποίο ήταν wind κ έγινε nova. Μου είπαν κ οι δυο οτι μόνο ftth υπάρχει για την διεύθυνση μου. Οποτε μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 3 hours ago, ilias78 said: Πήρα κ τηλέφωνο αλλά πήγα κ σε κατάστημα στη γειτονιά μου το οποίο ήταν wind κ έγινε nova. Μου είπαν κ οι δυο οτι μόνο ftth υπάρχει για την διεύθυνση μου. Οποτε μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω αν μπορεις να βαλεις ftth εννοειται πας και who cares για vdsl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Η ερώτηση μου είναι η εξής. Στη γειτονιά έχει απλώσει ίνες για ftth η wind (nova τωρα). Μπορώ να βάλω ftth από άλλη εταιρία (vodafone ή cosmote)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 1 hour ago, ilias78 said: Η ερώτηση μου είναι η εξής. Στη γειτονιά έχει απλώσει ίνες για ftth η wind (nova τωρα). Μπορώ να βάλω ftth από άλλη εταιρία (vodafone ή cosmote)? ναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Που βλεπουμε εαν υπαρχει ftth στην γειτονια μας? Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 17 minutes ago, johnnyman said: Που βλεπουμε εαν υπαρχει ftth στην γειτονια μας? Ευχαριστω! https://fttxgr.eu/map σε μια φιλη ινες εχειη wind αλλα εβαλε cosmote. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα