Προς το περιεχόμενο

50 η 100 mbps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους,

περιμενα ποσο καιρο ωστε η ταχυτητα να γινει 100 μιας κ ειπαν οτι οπτικη δ εχει περασει απο μενα.

και χθες ηρθαν , περασαν καλωδια οπτικης οποτε λενε , σορρυ αλλα δεν δικαιουσε διπλασιασμο πλεον ,

θελετε να παραμεινετε 50mbps η να πατε 100mbps με 5ε παραπανω το μηνα,

τι κανουμε εδω ρε παιδια? την πατησα. 🤔

παρακαλω την γνωμη σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 10/12/2022 at 15:56, lighto said:

καλησπερα σε ολους,

περιμενα ποσο καιρο ωστε η ταχυτητα να γινει 100 μιας κ ειπαν οτι οπτικη δ εχει περασει απο μενα.

και χθες ηρθαν , περασαν καλωδια οπτικης οποτε λενε , σορρυ αλλα δεν δικαιουσε διπλασιασμο πλεον ,

θελετε να παραμεινετε 50mbps η να πατε 100mbps με 5ε παραπανω το μηνα,

τι κανουμε εδω ρε παιδια? την πατησα. 🤔

παρακαλω την γνωμη σας.

εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις.αν θες τα 100 πληρωνεις 100.αν δεν θες μενεις 50.εφοσον μπαινει ινα δεν δικαιουσαι διπλασιασμο δωρεαν.

On 10/12/2022 at 20:51, Aprile said:

Για το γαμώτο δεν τους δίνεις ευρώ...

Ναι και ξερεις ο οτε θα στεναχωρηθει για τα 5 ευρω του.αν το χρειαζεται τοτε θα παει σε 100.αν δεν το χρειαζεται τοτε μενει στα 50. ειναι σαφες.οπου υπαρχει ftth δεν θα γινει διπλασιασμος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 25/12/2022 στις 12:16 ΠΜ, poulinos είπε

ειναι σαφες.οπου υπαρχει ftth δεν θα γινει διπλασιασμος.

Πάνω σε αυτό θελω να ρωτήσω το εξής για να μην ανοίγω νέο θέμα 

Στην γειτονιά έχουν περάσει οπτική. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω 24αρα. Ftth δεν θέλω να βάλω για δικούς μου λόγους. Μπορώ να ζητήσω αναβάθμιση σε 50αρα ή 100αρα vdsl (έχω nova), με την ανάλογη χρέωση βέβαια?

19 minutes ago, ilias78 said:

Πάνω σε αυτό θελω να ρωτήσω το εξής για να μην ανοίγω νέο θέμα 

Στην γειτονιά έχουν περάσει οπτική. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω 24αρα. Ftth δεν θέλω να βάλω για δικούς μου λόγους. Μπορώ να ζητήσω αναβάθμιση σε 50αρα ή 100αρα vdsl (έχω nova), με την ανάλογη χρέωση βέβαια?

αν υπαρχει kv για vdsl ναι μπορεις.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, poulinos είπε

αν υπαρχει kv για vdsl ναι μπορεις.

Αυτό, πέρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον παροχο, παίζει να το βρω από κάπου αλλού?

Βρήκα ένα χάρτη με τα καφαο της γειτονιάς μου. Για ftth έχω πολύ κοντά μου. Για vdsl όμως το πλησιέστερο καφαο είναι στα 300 μέτρα περίπου σύμφωνα με το Google maps. Αυτό πάνω κάτω για μια 100αρα τι απώλειες περίπου είναι?

Δεν ξερεις καν αν παιρνεις συνδεση απο εκεινο το καφαο στα 300μ που βρηκες. Αυτο δεν αλλαζει καπως. Με αυτο σε συνδεσαν οταν χτιστηκε το κτιριο που μενεις, με αυτο συνεχιζει και συνδεεται. Και 300μ για μια γειτονια πυκνοκατοικημενη (υποθετω σε τετοια μενεις) ειναι καπως μεγαλη αποσταση για να παιρνεις συνδεση απο εκει. Πολυ πιθανον να μην μπορεις να βαλεις VDSL, οπως θελεις, και αυτο θα το διαπιστωσεις απο τον ελεγχο διαθεσιμοτητας. Μην νομιζεις οτι δεν ειναι αξιοπιστο αυτο το εργαλειο. Τελος παντων, στα 300μ για μια 100αρα θα επαιρνες καπου στα 70-80Mbps (το λεω γιατι επεσα σε μια τετοια γραμμη σημερα σε χωριο).

10 ώρες πριν, geoavlonitis είπε

Δεν ξερεις καν αν παιρνεις συνδεση απο εκεινο το καφαο στα 300μ που βρηκες. Αυτο δεν αλλαζει καπως. Με αυτο σε συνδεσαν οταν χτιστηκε το κτιριο που μενεις, με αυτο συνεχιζει και συνδεεται. Και 300μ για μια γειτονια πυκνοκατοικημενη (υποθετω σε τετοια μενεις) ειναι καπως μεγαλη αποσταση για να παιρνεις συνδεση απο εκει. Πολυ πιθανον να μην μπορεις να βαλεις VDSL, οπως θελεις, και αυτο θα το διαπιστωσεις απο τον ελεγχο διαθεσιμοτητας. Μην νομιζεις οτι δεν ειναι αξιοπιστο αυτο το εργαλειο. Τελος παντων, στα 300μ για μια 100αρα θα επαιρνες καπου στα 70-80Mbps (το λεω γιατι επεσα σε μια τετοια γραμμη σημερα σε χωριο).

Στα 30 περίπου μέτρα έχω άλλο καφαο. Δεν ξέρω ομως αν είναι vdsl. Στο fttx map δεν το βγάζει. Επειδή είναι σίγουρα από το 14 εκεί κ πολυκαιρισμενο, υποθέτω ότι δεν είναι vdsl. Μόλις τελειώσει η εξαγορά nova-wind θα τους πάρω κ βλέπουμε.

Πάντως αν πιάνω 70-80 ευχαριστημένος θα είμαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Καινούριο, παλιό; 

Παλιό είναι. Από το 14 είναι σίγουρα. Βέβαια δεν ξέρω αν στο εσωτερικο του έκαναν αναβαθμίσεις ή αλλαγές 

Επεξ/σία από ilias78

Για να σκάβουν για FTTH το πιο πιθανό είναι ότι βρίσκεσαι εντός δακτυλίου Α/Κ (εξού και το παλιό καφάο) οπότε μόνο FTTH ή VDSL από Α/Κ και όσο / αν παίξει. Μπορείς να δεις τον τριψήφιο αριθμό του καφάο που σας εξυπηρετεί από το κουτί της οικοδομής (αν είναι προσβάσιμο)...

ftth εχουν σκαψει κ εχουν τελειωσει.

πηρα σημερα στη nova να ρωτησω για αναβαθμιση αλλα δεν εχει vdsl στην περιοχη μου. μου ειπε να ξανακαλεσω απο βδομαδα που θα εχει ολοκληρωθει η εξαγορα με τη wind για να το δουμε ξανα. H wind παντως συμφωνα με τον fttx map εχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...