Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, dompred said:

Καταλαβαίνεις ότι επειδή σχολιάζουμε κάτι σχετικό με την τεχνολογία σε ένα τεχνολογικό φόρουμ, ότι δεν είναι μόνο αυτά που κάνει η ένωση έτσι; Δεν εφάπτονται τα όσα ψηφίζει το ευρωκοινοβούλιο να τα συζητήσουμε εδώ.

Και στην τελική, ναι, προτιμώ να ασχολείται ένας μεγάλος θεσμός όπως η Ευρωπαική Ένωση και με τέτοια "καθημερινά" και "απλά" θέματα παρά να περιμένουμε από τη κάθε χώρα να ξυπνήσει από μόνη της -και αν ποτέ. Επίσης άλλη ισχύ έχει να βγει η οδηγία σε μια τεράστια αγορά όπως αυτής της ΕΕ παρά να πάει η Ελλάδα μόνη της να αναγκάσει τους κατασκευαστές

Περιεργο και εγω που ποστευα πως ο καλυτερος για να αποφασισει τι κινητο θα παρω νομιζα πως ειναι ο εαυτος μου!!!!

Αναρωτιεμαι πως καποιοι με χαρακτηριστικη ευκολια προτιμουν να ειναι δουλοι και να αφηνουν αλλους να παιρνουν τις αποφασεις που αφορουν τους ιδιους 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Κράτα τα ρεζέρβα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.. τις προάλλες τα τίναξε ένας xiaomi (stock φορτιστής).

Καλα εναν για καβατζα πάντα θα χω αλλα ήθελα να δώσω ενα παράδειγμα. Δεν ανέφερα καν 2 φορτιστές με υποδοχή usb που απλα δεν είναι ταχυφορτιστες κ τους εχω για καμια συσκευή με micro usb

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, bilya είπε

Οχι μόνο τα απόβλητα αλλά κ πόρους σε άχρηστα πράγματα. 

Σήμερα χρησιμοποιώ το usb c-c απο το nexus, τα usb c που χα παρει 7 χρόνια πριν κ για μόνιμο φορτιστή έχω του λαπτοπ εδω κ 2 χρόνια. 

Εχω  ολοκαινουρια τρια chargers + καλώδια  από προσωπικό κ κινητο δουλειάς που θα μεινουν ετσι στο συρτάρι για αρκετά χρόνια εκτος κ αν τα δώσω. 

Οπότε καλα είναι αυτά να γίνονται.

Εννοείται, αλλά με τη συχνότητα αντικατάστασης συσκευών αλλά παράλληλα με νέα γκάτζετ να εμφανίζονται συνεχώς... δε βλέπω σημαντική μείωση σε απόβλητα. Μπορεί και να κάνω λάθος όμως. Οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι θα ξέρουν καλύτερα από εμένα που πριν λίγα μόλις χρόνια είχα ένα κινητό, ενώ τώρα κινητό, 2 τάμπλετ, 3-4 wi-fi extenders, bluetooth ακουστικά κ.α. (Για τους Η/Υ δεν αναφέρομαι, ποτέ δεν πέταξα κανέναν από τους 20 που έχω στο πέρασμα των χρόνων) 😀

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dieksodo είπε

Περιεργο και εγω που ποστευα πως ο καλυτερος για να αποφασισει τι κινητο θα παρω νομιζα πως ειναι ο εαυτος μου!!!!

Αναρωτιεμαι πως καποιοι με χαρακτηριστικη ευκολια προτιμουν να ειναι δουλοι και να αφηνουν αλλους να παιρνουν τις αποφασεις που αφορουν τους ιδιους 

Πως εσύ από αυτό κατάλαβες ότι θα αποφασίσουν άλλοι τι κινητό θα σε βάλουν να πάρεις; Πραγματικά δυσκολεύομαι να απαντήσω.

Φαντάζομαι στο μυαλό σου επίσης δούλοι είναι έχουν αποδεχτεί και τα υπόλοιπα στάνταρ και συμβάσεις, όπως πχ όλοι στην Ελλάδα θα έχουμε ίδιο τύπο πρίζας, το τηλεφωνικό καλώδιο, το HDMI, το μέτρο, εκατοστό, χιλιόμετρο, την ώρα και τα λεπτά και λοιπά.

Αλλά δεν σου αρέσει και πολύ αυτή η φάση ε;

• Like 3
Δημοσ.

ετσι εφηγε και η UK

αντι να ασχοληθει με γεωστρατηγικα την ανταγωνιστικοτητα τα συνορα στο νοτο αλλα και την εθνικη αμυνα που ουτε στρατο δεν εχει και βρεθηκε και απροετοιμαστη με τον πουτιν

Η οποία, αυτή την χρονική στιγμή πολλοί θεωρούν ότι, “ζει” τη χειρότερη κατάσταση ακόμα από την κρίση των 70s…

(Κάποια στιγμή θα πρέπει να βγεις από το μουντ θα πω αυτό που θέλω να πω άσχετα αν ο συμφορητης μου λέει κάτι εντελώς διαφορετικό…)

Στα του ποστ σου, χωρίς να θέλω να σε θίξω, το πρώτο σου ποστ ουσιαστικά ακυρώνει το δεύτερο…

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dompred είπε

Καταλαβαίνεις ότι επειδή σχολιάζουμε κάτι σχετικό με την τεχνολογία σε ένα τεχνολογικό φόρουμ, ότι δεν είναι μόνο αυτά που κάνει η ένωση έτσι; Δεν εφάπτονται τα όσα ψηφίζει το ευρωκοινοβούλιο να τα συζητήσουμε εδώ.

Και στην τελική, ναι, προτιμώ να ασχολείται ένας μεγάλος θεσμός όπως η Ευρωπαική Ένωση και με τέτοια "καθημερινά" και "απλά" θέματα παρά να περιμένουμε από τη κάθε χώρα να ξυπνήσει από μόνη της -και αν ποτέ. Επίσης άλλη ισχύ έχει να βγει η οδηγία σε μια τεράστια αγορά όπως αυτής της ΕΕ παρά να πάει η Ελλάδα μόνη της να αναγκάσει τους κατασκευαστές

Τα καθημερινά πρέπει να τα αποφασίζουν οργανισμοί και σώματα όπως ο FCC η EPA κτλ. Όχι το κοινοβούλιο.

Δημοσ.
8 hours ago, Ntinaras said:

Πιθανοτατα θα ειναι ολα Magsafe χωρις καμια charging port.

Απλα η apple το τρεναρει τοσα χρονια για να περασει στην αγορα πρωτα.

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση, μόνο για το service είναι απαραίτητη η οποιαδήποτε θύρα, μην γράφουμε τα ίδια κάθε φορά που βγαίνει είδηση για αυτό το θεμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, AtiX είπε

Δηλαδή όσοι παραπονιόντουσαν για το type-c στο iPhone θα περιμένουν αλλά δυο χρόνια για να το αγοράσουν??? Μισές δουλειές κάνει αυτή η ΕΕ…

Στην Ευρωπαική ένωση επειδή ακριβώς δεν έχουν τα προιοντα της Apple το μερίδιο πωλήσεων ή εναλλακτικές που έχουν στην Αμερική, παραπονιούνται ακόμα και πολλοί κάτοχοι iphone.

Εγώ πχ αυτή την στιγμή με ένα καλώδιο typeC φορτίζω τα ασύρματα ακουστικά του υπολογιστή, τα ασύρματα ακουστικα που χρησιμοποιώ στο κινητό, το tablet και gamepads/controllers, μέχρι και φορτιστή που έχω για αυτά.

Το μοναδικό μη typeC καλώδιο αυτή την στιγμή ειναι απο το iphone. 

Αν θέλει η Apple ας κυκλοφορεί στο Αμέρικα, Iphone με lightning και στην Ευρώπη με TypeC, οπως έκανε και στα 14ρια που Αμερική κυκλοφορούν μόνο με Esim σε σχέση με Ευρώπη.

Δεν αναφέρομαι στους haters που λένε ότι τάχα μου δεν παίρνουν Iphone λόγω typeC. Αυτοί και typeC να μπει, πάλι δεν θα πάρουν.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
19 hours ago, dompred said:

Πως εσύ από αυτό κατάλαβες ότι θα αποφασίσουν άλλοι τι κινητό θα σε βάλουν να πάρεις; Πραγματικά δυσκολεύομαι να απαντήσω.

Φαντάζομαι στο μυαλό σου επίσης δούλοι είναι έχουν αποδεχτεί και τα υπόλοιπα στάνταρ και συμβάσεις, όπως πχ όλοι στην Ελλάδα θα έχουμε ίδιο τύπο πρίζας, το τηλεφωνικό καλώδιο, το HDMI, το μέτρο, εκατοστό, χιλιόμετρο, την ώρα και τα λεπτά και λοιπά.

Αλλά δεν σου αρέσει και πολύ αυτή η φάση ε;

αν απαγορευτει το κινητο με lightning μπορω να αγορασω κινητο με lightning?

να προσθεσω εδω πως πρεπει κανεις να ειναι πολυ αφελης αν νομιζεις πως μια επιβολη σε μια εταιρια δεν μεταφερεται στον καταναλωτη

π.χ ας επιβαλλουμε στην αππλ να δινει 2 χρονια εγγυηση αντι για 1 . εμενα τι με απασχολει αυτη θα τα πληρωσει οχι εγω που θα αγορασω το αιφονι +100$

π.χ ας επιβαλλουμε σε μια αυτοκινητοβιομηχανια να εχει αεροσακους. εμενα τι με νοιαζει αυτη αθ τα πληρωσει οχι εγω που θα πληρωσω αυτοκινητο +200$

Δημοσ.

Ο ορισμός του προτύπου με σκοπό τη μείωση των αποβλήτων, μάλλον είναι ατυχής. To σχήμα του βύσματος είναι το λιγότερο καθώς πλέον το usb-c υποστηρίζει διάφορα mode λειτουργίας σε διάφορες τάσεις, το ότι έχουμε φορτιστές usb-c για laptop δεν σημαίνει ότι ένας άλλος φορτιστής usb-c μπορεί να το φορτίσει.

Θα είχε ένα νόημα αν πέρα από τον ορισμό του βύσματος, απαγορευόταν και η διάθεση του φορτιστή μαζί με τη συσκευή, οπότε ο χρήστης θα αγόραζε δικούς του universal φορτιστές και θα τους χρησιμοποιούσε σε όλες του τις συσκευές... μόνο έτσι θα μειώνονταν ο αριθμός των φορτιστών που πάνε για πέταμα. 

Δημοσ.

Ή απλά μπορεί να βάλει έναν αντάπτορα από lightning σε Type-C στη συσκευασία και να τους γλεντήσει όλους 😂

Δημοσ.
7 hours ago, dali13gr said:

Ή απλά μπορεί να βάλει έναν αντάπτορα από lightning σε Type-C στη συσκευασία και να τους γλεντήσει όλους 😂

Εδω και πανω απο 10 χρονια ετσι κανει η αππλ

Δημοσ.
Στις 9/12/2022 στις 8:19 ΜΜ, Pokemon640 είπε

Την ασύρματη φόρτιση την προτιμώ 1000 φορές, και ας μην είναι γρήγορη. Με γλυτώνει από το βάλε-βγάλε και τα σπασμένα βύσματα.

μαγνητικοι ανταπτορες για την θυρα του κινητου και την αποληξη του καλωδιου σου κ εχεις και την βολη σου και δεν καταστρεφεις την μπαταρια σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...