Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Πρόσφατα μου είχαν κάνει πρόταση από εταιρεία του εξωτερικού για αρθρογράφηση ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συγκεκριμένα 150€/άρθρο. Δεν με συμφέρει να δηλωθώ ως ελεύθερος επαγγελματίας όμως, για ευνόητους λόγους. Ως πιθανό παραθυράκι είχα βρει τη χρήση invoicing μέσω εξωτερικού, όπως το Xolo GO. Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με φορολογική δήλωση κτλ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Βλεπω οτι το Xolo Gο εχει sections για Εσθονια,Ιταλια,Ισπανια.

Οποτε εχει δουλεψει με αυτες τις χωρες ωστε να μην εχει προβληματα.

Στην Ελλαδα τα παντα ειναι εξ ορισμου παρανομα.

Ομως αν τα ποσα ειναι αστεια (τυπου 1.500 το χρονο) ενταξει το οποιο ρισκο ειναι μικρο.

Ερωτημα σε ποιανου το ονομα ειναι ο εταιρικος τραπεζικος λογαριασμος...ειναι δικος τους; Αν ναι,τοτε και τα λεφτα ειναι δικα τους ανα πασα στιγμη.

Αν ειναι δικος σου,τοτε αυτοματα ενημερωνεται η εφορια για αυτα (αλλιως θα ενημερωθει οταν τα μεταφερει Ελλαδα).

Δημοσ.
Στις 9/12/2022 στις 5:28 ΜΜ, vagos789 είπε

Βλεπω οτι το Xolo Gο εχει sections για Εσθονια,Ιταλια,Ισπανια.

Οποτε εχει δουλεψει με αυτες τις χωρες ωστε να μην εχει προβληματα.

Στην Ελλαδα τα παντα ειναι εξ ορισμου παρανομα.

Ομως αν τα ποσα ειναι αστεια (τυπου 1.500 το χρονο) ενταξει το οποιο ρισκο ειναι μικρο.

Ερωτημα σε ποιανου το ονομα ειναι ο εταιρικος τραπεζικος λογαριασμος...ειναι δικος τους; Αν ναι,τοτε και τα λεφτα ειναι δικα τους ανα πασα στιγμη.

Αν ειναι δικος σου,τοτε αυτοματα ενημερωνεται η εφορια για αυτα (αλλιως θα ενημερωθει οταν τα μεταφερει Ελλαδα).

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση,

Σύμφωνα με την υπηρεσία, μου παρέχουν ένα ΑΦΜ της εταιρείας (συγκεκριμένα της Εσθονίας), ώστε να μπορέσω να κάνω την τιμολόγηση. Όταν γίνεται η πληρωμή, το ποσό έρχεται στο προφίλ μου της υπηρεσίας, ένα ποσοστό κρατήτειται λόγω χρήσης της υπηρεσίας, και μετά μπορώ να τα τραβήξω στον τραπεζικό λογαριασμό. Καλού κακού στην εγγραφή έβαλα το λογαριασμό Revolut. 

Ρώτησα στην Xolo αν γνωρίζει τι προβλέπεται και μου είπαν ότι γενικά το ποσό φορολογείται ως εισόδημα από partnership profits. Δεν ήξεραν να μου απαντήσουν αν χρειάζεται να αναφερθεί συγκεκριμένα ως εισόδημα εξωτερικού ή με το τι προβλέπεται σύμφωνα με τα Ελληνικά δεδομένα. Όπως επίσης ρώτησα σε 2 -3 λογιστές και δεν ήξεραν ούτε αυτοί πως δηλώνονται τέτοιου είδους ποσά ή αν θα έχω κάποιο θέμα με το συγκεκριμένο τρόπο.

Εν ολίγοις, δεν έχω βγάλει καμία άκρη ακόμη.

Δημοσ.

Απο οτι καταλαβαινω τα λεφτα μπαινουν σε δικο τους λογαριασμο αρχικα και οσο ειναι εκει δεν δηλωνονται ως δικα σου (το συμπερασμα μου ειναι επισφαλες προφανως).

Οταν θα τα τραβηξεις σε δικο σου λογαριασμο, πλεον δηλωνονται στην ελληνικη εφορια αυτοματα (νομιζω στο τελος του ετους συγκεντρωτικα).

Εκει μπορει να κληθειςκαποια στιγμη να εξηγησεις τι ειναι αυτα.Αν ειναι εργασια για πχ site εξωτερικου,θα πρεπει να εχουν δηλωθει ως εισοδημα εξωτερικου,αν ειναι για κατι στην Ελλαδα θα πρεπει να δηλωθουν ως τετοια και να φορολογηθουν αναλογα.

Οποτε εξαρταται για τι ποσα μιλαμε,αν ειναι 1.500 το χρονο,οκ χεστηκε η φοραδα στο αλωνι,αν ειναι 1.500 το μηνα,μπορει να αλλαζει το πραγμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Απο οτι καταλαβαινω τα λεφτα μπαινουν σε δικο τους λογαριασμο αρχικα και οσο ειναι εκει δεν δηλωνονται ως δικα σου (το συμπερασμα μου ειναι επισφαλες προφανως).

Οταν θα τα τραβηξεις σε δικο σου λογαριασμο, πλεον δηλωνονται στην ελληνικη εφορια αυτοματα (νομιζω στο τελος του ετους συγκεντρωτικα).

Εκει μπορει να κληθειςκαποια στιγμη να εξηγησεις τι ειναι αυτα.Αν ειναι εργασια για πχ site εξωτερικου,θα πρεπει να εχουν δηλωθει ως εισοδημα εξωτερικου,αν ειναι για κατι στην Ελλαδα θα πρεπει να δηλωθουν ως τετοια και να φορολογηθουν αναλογα.

Οποτε εξαρταται για τι ποσα μιλαμε,αν ειναι 1.500 το χρονο,οκ χεστηκε η φοραδα στο αλωνι,αν ειναι 1.500 το μηνα,μπορει να αλλαζει το πραγμα.

Απ' όσο έχω καταλάβει και εγώ κάπως έτσι είναι με το σύστημα των χρημάτων.

Η εταιρεία που μου είχε κάνει πρόταση συνεργασίας είναι στη Δανία. Μου είχαν πει ότι η πληρωμή γίνεται μέσω τιμολογίου, αλλά τους εξήγησα την κατάσταση στην Ελλάδα με τους ελεύθερους επαγγελματίες, και μου είπαν για PayPal. Το είχα ψάξει τότε, αλλά είδα ότι το PayPal έχει κόφτη και μπορεί να ζητήσει αποδεικτικό επιχειρηματικής δραστηριότητας. Και έτσι άρχισα να ψάχνω κάποιο παραθυράκι, και βρήκα το Xolo GO.

Όσον αφορά τα ποσά. Είμαι υποψήφιος διδάκτορας, χωρίς στάνταρ εισόδημα για την ώρα. Μόνο από συμβάσεις που προκύπτουν από ερευνητικά προγράμματα. Το freelancing το κάνω για το έξτρα. Οπότε ναι, δεν ξέρω τι προκύπτει. Θεωρητικά πάντα μιλώντας. Από το freelancing θα μπορούσα να βγάλω από 150€ έως και 600€ το μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://icard.com/gr

Περιπου, σου δινει real IBAN (BG) και καρτα (και αυλες), Η μεταφορα απο Xolo Go (τα μεταφερεις εσυ μειον την 5% ποσο ειναι χρεωση) γινεται σε περιπου 10 δευτερολεπτα

Επεξ/σία από Fotis_Greece
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fotis_Greece είπε

https://icard.com/gr

Περιπου, σου δινει real IBAN (BG) και καρτα (και αυλες), Η μεταφορα απο Xolo Go (τα μεταφερεις εσυ μειον την 5% ποσο ειναι χρεωση) γινεται σε περιπου 10 δευτερολεπτα

Έχεις δοκιμάσει τον συνδυασμό; Από Xolo Go σε iCard?

Δημοσ.

Ο λογαριασμος που δινει για καταθεση απο τον πελατη η Xolo Go ειναι ενας δικος τους στην Εσθονια, ερχεται email με την τιμολογηση στον πελατη, το αποδεχεται (εχει ενα link) και του εμφανιζει το PDF με το τιμολογιο οπου εκει αναγραφνται ολα. Το χρησιμοποιουσα σε 3 πελατες, καλα δουλευει δεν ειχα παραπονο ομως στους δυο απο αυτους ειχανε συμβει κατι παραξενα (τυχαι βεβαια) με υποκλοπη χρηματων μεσω Λιθουανιας και δεν θελανε ξανα να στειλουνε εμβασμα στην Εσθονια

σε 10 δευτερολεπτα, στο αναφερα ηδη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fotis_Greece είπε

Ο λογαριασμος που δινει για καταθεση απο τον πελατη η Xolo Go ειναι ενας δικος τους στην Εσθονια, ερχεται email με την τιμολογηση στον πελατη, το αποδεχεται (εχει ενα link) και του εμφανιζει το PDF με το τιμολογιο οπου εκει αναγραφνται ολα. Το χρησιμοποιουσα σε 3 πελατες, καλα δουλευει δεν ειχα παραπονο ομως στους δυο απο αυτους ειχανε συμβει κατι παραξενα (τυχαι βεβαια) με υποκλοπη χρηματων μεσω Λιθουανιας και δεν θελανε ξανα να στειλουνε εμβασμα στην Εσθονια

Τα δηλώνεις τα χρήματα ή μαύρα και απλά πήγαινες και τα τράβαγες;

Δημοσ.

Που να τα δηλωσω? Την καρτα την εχει η συζυγος και πηγανε τα λεφτα εκει που πανε και τα υπολοιπα, στα supermarkets και στα κομμωτηρια!!

Απλα για να μην παιδευεσαι, ανοιξε τον λογαριασμο XoloGo αφου εχεις συμφωνησει με τους πελατες, εγω το ειχα κανει αναποδα και μεχρι να κανω την πρωτη τιμολογηση (κανα μηνα μετα) με ειχανε ζαλισει στα μηνυματα και σχεδον στο τελος μου ειπαν ή κανεις τιμολογηση ή κλεισε το λογαριασμο. Τωρα βεβαια εχω αρκετο καιρο να το κινησω και βλεπω ειναι ακομα ενεργο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Που να τα δηλωσω? Την καρτα την εχει η συζυγος και πηγανε τα λεφτα εκει που πανε και τα υπολοιπα, στα supermarkets και στα κομμωτηρια!!

Άρα μαύρα χαχαχα. Δηλαδή να το δοκιμάσω, δεν θα έχω θέμα 🤣

Δημοσ.

Δεν ξερω, εμενα ήτανε μικρα ποσα, 150-200 περιπου ανα μηνα που επαιρνα απο καποιες εργασιες cloud\online servers κτλ που εφτιαχνα σε εταιρειες εξωτερικου. Εαν ειναι μεγαλα ποσα ποτέ δεν ξερεις εαν η iCard θα σε "δωσει"

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Δεν ξερω, εμενα ήτανε μικρα ποσα, 150-200 περιπου ανα μηνα που επαιρνα απο καποιες εργασιες cloud\online servers κτλ που εφτιαχνα σε εταιρειες εξωτερικου. Εαν ειναι μεγαλα ποσα ποτέ δεν ξερεις εαν η iCard θα σε "δωσει"

To κακό είναι ότι δεν έχω μπει σε βάθος στο freelancing, δεν έχω εικόνα του τι θεωρείται μικρό ή μεγάλο ποσό. Πχ όπως ανέφερα πιο πάνω για max 600€/μήνα.

Όπως επίσης δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά με Revolut

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...