burnin Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Καλημερα. εχω ενα καινουργιο αμαξι. ειναι στο ονομα του πατερα μου ο οποιος ειναι 83. (το πηρε στο ονομα του για φορολογικους λογους, ας μην επεκταθουμε). Το οδηγαω εγω. οταν βλεπουν στις ασφαλιστικες πως ο ιδιοκτητης ειναι πανω απο 80, ειτε δε σε ασφαλιζουν ειτε σε κοπανανε. υπαρχει επιλογη με καποιο τροπο να αποκλεισεις τον ιδιοκτητη να το οδηγαει ωστε να μειωθουν τα ασφαλιστρα, ή να σεασφαλισουν, γιατι καποιες εταιρειες δεν? καποια συμβουλη? ισως κατι δεν εχω σκεφτει. να ειστε καλα
Tasos19s Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, burnin είπε Καλημερα. εχω ενα καινουργιο αμαξι. ειναι στο ονομα του πατερα μου ο οποιος ειναι 83. (το πηρε στο ονομα του για φορολογικους λογους, ας μην επεκταθουμε). Το οδηγαω εγω. οταν βλεπουν στις ασφαλιστικες πως ο ιδιοκτητης ειναι πανω απο 80, ειτε δε σε ασφαλιζουν ειτε σε κοπανανε. υπαρχει επιλογη με καποιο τροπο να αποκλεισεις τον ιδιοκτητη να το οδηγαει ωστε να μειωθουν τα ασφαλιστρα, ή να σεασφαλισουν, γιατι καποιες εταιρειες δεν? καποια συμβουλη? ισως κατι δεν εχω σκεφτει. να ειστε καλα Κάνε μεταβίβαση στο όνομα σου με δωρεά 1
sphinxgr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Μιλάς με σφαλιστή και ασφαλίζει μονο εσένα ως οδηγό. Problem Solved 1
burnin Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 μα στις πιο πολλες ασφαλιστικες δυστυχως, πρωτος οδηγος ειναι ο ιδιοκτητης. δε μπορεις να τον αποκλεισεις. δευτερος μπαινω εγω. γιαυτο και με δεχεται η hellas direct πχ. ενω η anytime οχι
dpolal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 44 λεπτά πριν, burnin είπε Καλημερα. εχω ενα καινουργιο αμαξι. ειναι στο ονομα του πατερα μου ο οποιος ειναι 83. (το πηρε στο ονομα του για φορολογικους λογους, ας μην επεκταθουμε). Το οδηγαω εγω. οταν βλεπουν στις ασφαλιστικες πως ο ιδιοκτητης ειναι πανω απο 80, ειτε δε σε ασφαλιζουν ειτε σε κοπανανε. υπαρχει επιλογη με καποιο τροπο να αποκλεισεις τον ιδιοκτητη να το οδηγαει ωστε να μειωθουν τα ασφαλιστρα, ή να σεασφαλισουν, γιατι καποιες εταιρειες δεν? καποια συμβουλη? ισως κατι δεν εχω σκεφτει. να ειστε καλα Είναι άλλο πράμα σε ποιανού το όνομα είναι δηλωμένο το όχημα και άλλο ποιος το οδηγεί. Υπάρχουν γιαγιάδες, παππούδες, μαμάδες,θείες, κλπ που δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης και παρόλα αυτά το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο από αυτούς, δεν απαγορεύεται. Απλά δεν δηλώνεις σαν οδηγό τον πατέρα σου. Τις εξυπνάδες περί μεταβίβασης που σου είπαν μην τις λάβεις καν υπόψιν, ειδικά αν δεν κάνεις φορολογική δήλωση και δεν μπορείς να δικαιολογήσεις το τεκμήριο διαβίωσης που θα σου βάλει η κατοχή του οχήματος. 3
burnin Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Μιλάς με σφαλιστή και ασφαλίζει μονο εσένα ως οδηγό. Problem Solved σιγουρα γινεται φιλε? γιατι με φιλο φιλου ασφαλιστη, δεν εγινε. μας εβαλαν και τους 2.... αλλωστε κανονικα το οχημα ασφαλιζεις οποτε ισως ειναι γκριζα περιοχη ολο αυτο, δεν ξερω... 37 λεπτά πριν, dpolal είπε Είναι άλλο πράμα σε ποιανού το όνομα είναι δηλωμένο το όχημα και άλλο ποιος το οδηγεί. Υπάρχουν γιαγιάδες, παππούδες, μαμάδες,θείες, κλπ που δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης και παρόλα αυτά το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο από αυτούς, δεν απαγορεύεται. Απλά δεν δηλώνεις σαν οδηγό τον πατέρα σου. Τις εξυπνάδες περί μεταβίβασης που σου είπαν μην τις λάβεις καν υπόψιν, ειδικά αν δεν κάνεις φορολογική δήλωση και δεν μπορείς να δικαιολογήσεις το τεκμήριο διαβίωσης που θα σου βάλει η κατοχή του οχήματος. αυτο το "απλα δεν δηλωνεις σαν οδηγο τον πατερα σου" πως το πετυχαινω φιλε? γιατι οταν παω να κανω ονλαιν την ασφαλεια μονος, δε μου βγαζει τετοια επιλογη... να εχω δηλαδη αλλα στοιχεια του ιδιοκτητη και αλλα του οδηγου. σε ευχαριστω απανταω μονος μου. το εγραφε στην hellas direct σαν ο κυριος οδηγος. εβαλα εμενα και ολα καλα. σας ευχαριστω. ας κλειδωσει το νημα Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από burnin 1
dpolal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, burnin είπε αυτο το "απλα δεν δηλωνεις σαν οδηγο τον πατερα σου" πως το πετυχαινω φιλε? γιατι οταν παω να κανω ονλαιν την ασφαλεια μονος, δε μου βγαζει τετοια επιλογη... να εχω δηλαδη αλλα στοιχεια του ιδιοκτητη και αλλα του οδηγου. σε ευχαριστω απανταω μονος μου. το εγραφε στην hellas direct σαν ο κυριος οδηγος. εβαλα εμενα και ολα καλα. σας ευχαριστω. ας κλειδωσει το νημα Ξεχνάς τις online ασφαλιστικές καταρχήν. Θα πας σε έναν πράκτορα, μαζί με τον πατέρα σου και θα το ασφαλίσετε εκεί, επιτόπου. Για να περάσεις εσύ σαν οδηγός και όχι και ο πατέρας σου μαζί θα χρειαστεί να συπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν οδηγεί το αυτοκίνητο εκεί. Δεν γίνεται δεκτό από όλες τις ασφαλιστικές αυτό αλλά θα βρείτε να το ασφαλίσετε σίγουρα. Καλύτερα σε πράκτορα και όχι ασφαλιστή διότι ο πρώτος εκπροσωπεί περισσότερες εταιρείες λόγο επαγγέλματος και έτσι θα μπορέσει να σας προτείνει κάποια που δέχεται το παραπάνω. 2
Joshua21 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, burnin είπε μα στις πιο πολλες ασφαλιστικες δυστυχως, πρωτος οδηγος ειναι ο ιδιοκτητης. δε μπορεις να τον αποκλεισεις. δευτερος μπαινω εγω. γιαυτο και με δεχεται η hellas direct πχ. ενω η anytime οχι Ε τότε να προτιμάς τις ασφαλιστικές που δέχονται ως πρώτο οδηγό κάποιον μη ιδιοκτήτη, που το πρόβλημα? Να επιλέξεις πχ HD και όχι anytime. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από Joshua21 1
dpolal Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 9/12/2022 στις 11:24 ΠΜ, burnin είπε μα στις πιο πολλες ασφαλιστικες δυστυχως, πρωτος οδηγος ειναι ο ιδιοκτητης. δε μπορεις να τον αποκλεισεις. δευτερος μπαινω εγω. γιαυτο και με δεχεται η hellas direct πχ. ενω η anytime οχι 23 ώρες πριν, Joshua21 είπε Να επιλέξεις πχ HD και όχι anytime. Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι και η ALLIANZ δέχεται άλλον οδηγό από τον ιδιοκτήτη. Όπως έγραψα, είτε ψάξχτω πρώτα, είτε πήγαινε σε πράκτορα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2022 από dpolal 1
AristidisZ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Μην το κουράζουμε το θέμα, ποτέ δεν υπήρχε η υποχρέωση ο κάτοχος ενός οχήματος να έχει άδεια οδήγησης, άρα προφανώς είναι δεκτό να δηλωθεί ως οδηγός τρίτο πρόσωπο 1
Tasos19s Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Μην το κουράζουμε το θέμα, ποτέ δεν υπήρχε η υποχρέωση ο κάτοχος ενός οχήματος να έχει άδεια οδήγησης, άρα προφανώς είναι δεκτό να δηλωθεί ως οδηγός τρίτο πρόσωπο Έτσι μπράβο Τι σχέση έχει ο κάτοχος με τον οδηγό; Δικο μου είναι το αμάξι Το δίνω σε ένα φίλο μου να πάει κάπου Εχει δίπλωμα Δεν έχει δικαίωμα να το οδηγήσει;
tsofras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Tasos19s είπε Έτσι μπράβο Τι σχέση έχει ο κάτοχος με τον οδηγό; Δικο μου είναι το αμάξι Το δίνω σε ένα φίλο μου να πάει κάπου Εχει δίπλωμα Δεν έχει δικαίωμα να το οδηγήσει; Απλά οι περισσότερες ασφαλιστικές για να φτιάξουν την έκδοση της ασφάλειας online να είναι απλή , γρήγορη με όσον τον δυνατόν λιγότερα πεδία προς συμπλήρωση ορίζουν αυτόματα τον συμβαλλόμενο και ως ασφαλισμένο - οδηγό . Οπότε σωστά αναφέρθηκε ότι είτε βρείτε κάποια online που να δέχεται και την δήλωση του οδηγού ή σε κάποιο πράκτορα -ασφαλιστή που έχει πρόσβαση σε όλα τα πεδία μίας ασφαλιστικής και θα γίνει σωστή αποτύπωση. Ο Ιδιοκτήτης του οχήματος δεν χρειάζεται καν δίπλωμα Στο δικό σου παράδειγμα βέβαια αν το δώσεις σε φίλο σου και τρακάρει θα έπρεπε να ήταν δηλωμένος ως οδηγός, ο φίλος σου μπορεί να είναι 18 ή 90 που θα είχε επασφάλιστρο 2
liakinen Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Σε Intersalonika πριν ένα μήνα. Αυτοκίνητο σε όνομα 85 ετών Παππού και η ασφάλεια επίσης στο όνομα του αλλά σαν οδηγός άλλο άτομο νέας ηλικίας. Υπεύθυνη δήλωση μέσω GOV του παππού ότι δεν οδηγεί το όχημα και ότι δεν έχει δίπλωμα (δεν έκανε ανανέωση) και το πρόβλημα λύθηκε. Αν θυμάμαι καλά 30€ κάτω το εξάμηνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα