Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα.εχω την συγκεκριμένη μητρική.θελω να κάνω μια αναβάθμιση για να αφήσω αυτόν τον υπολογιστή στην κόρη μου.και έλεγα να βάλω απλά δύο στικάκια ραμ με μεγαλύτερη μνήμη και έναν ssd.εχω και μια saphire κάρτα γραφικών επάνω ίσα ίσα για να κάνει την δουλειά της.να πάω σε ότι βρω από σκληρό δίσκο ssd ή να επιλέξω κάτι συγκεκριμένο;και ραμ τα 16 γκιγκα νομίζω είναι καλά για έναν απλό υπολογιστή.εχετε κάτι να μου προτείνετε ;βλέπω στο σάιτ της μητρικής ότι στις ραμ υποστηρίζει xmp profile.τι πρέπει να γνωριζω γι'αυτό;

https://www.asrock.com/mb/amd/fm2a68m-hd+/

Επεξ/σία από noobogadgetakias
Δημοσ.

ssd οπωσδηποτε βαλε.

για ραμ αφου μπορεις βαλε 16 ,μεσα απο qlv εννοειται.

φυσικα οι επιδοσεις του συστηματος ειναι για τα θηρια...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, noobogadgetakias said:

τι εννοεις μεσα απο qlv?

QVL εννοούσε, qualified vendor list, δηλαδή 100% δοκιμασμένες. Αν και κατά 99,9% θα παίξουν και άλλες να βάλεις.

ASRock > FM2A68M-HD+

• Like 3
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε

Γιατί έχει τόσο λίγες μνήμες με χωρητικότητα 8 γκιγα?

Από ένα σημείο και πέρα παύουν να τις ενημερωνουν οι εταιρίες ,οπότε ότι μπήκε μέχρι τοτε.Μαλλον τα 8gb ήρθαν αργότερα χρονικά σαν modules και για αυτό έχει λιγότερα.

• Thanks 2
Δημοσ.

καλησπερα..επιστρεφω στο θεμα μιας και βλεπω πως οι πιο πολλες μνημες ειναι αξντλημενες και ειλικρινα δεν ξερω ποιες να αγορασω..εχετε χρονο καθολου να βοηθησετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε ένα οποιοδήποτε κιτ και βάλε, το qvl έχουμε πει είναι απλά ενδεικτικό

https://www.skroutz.gr/s/419089/G-Skill-RipjawsX-16GB-DDR3-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Ταχύτητα-1600-για-Desktop-F3-12800CL10D-16GBXL.html

Τις έχει σε καλή τιμή και άμεσα διαθέσιμες το mgmanager, μαγαζί που είναι χρόνια στο χώρο. Κάνε επίσκεψη και ρώτα τους αν σε περίπτωση που δεν παίξουν μπορείς να τις αλλάξεις.

Σχεδόν με βεβαιότητα, εφόσον δεν έχεις καταστρέψει εντελώς τη συσκευασία, επιστροφή και αλλαγή δέχεται το eshop

Τις συγκεκριμένες όμως τις έχει πιο ακριβά και όχι άμεσα διαθέσιμες. Έχει εναλλακτικά να δεις (επίσης όχι άμεσα διαθέσιμες)

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-10600cl9d-16gbnt-16gb-2x8gb-ddr3-pc3-10600-1333mhz-nt-dual-channel-kit-p-PER.556276

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά επιστρέφω στο θέμα γιατί θέλω να κάνω μία ερώτηση.έχω κουμπώσει πάνω τις RAM έχω βάλει πάνω και τον SSD το θέμα είναι το εξής...το τροφοδοτικό του είναι ένα της πλάκας poweron κάτι τέλος πάντων.μπροατα έχω μια ψήκτρα rgb.η οποία είναι συνδεδεμένη με καλώδιο molex.και είναι δύο σε ένα...συνδέεις δηλαδή επάνω στο μολεξ αυτό και από μπρος και από πίσω άλλο μολεξ αν θέλεις.μπορω να συνδέσω επάνω του τον παλιό δίσκο που είχα επάνω ο οποίος συνδέεται για να πάρει ρεύμα μόνο με μολεξ;;;επειδή δεν έχει 4 θεσεις-βυσματακια μέσα το μολεξ.αλλα έχει μόνο δύο...θα πάρει ρεύμα ο σκληρός για να τον έχω για αποθηκευτικό χώρο έξτρα εφόσον στον ssd θα έχω μόνο το λειτουργικό;

Ρωτάω γτ το τροφοδοτικό μου δίνει μόνο ένα μολεξ βύσμα..αλλιώς αν είχα και άλλο δεν θα με ένοιαζε.θα έδινα και στον σκληρό και στην ψυκτρα.η ψήκτρα έχει και ένα 3πιν βύσμα άμα θέλω να το συνδέσω αλλά η μόνη διαθέσιμη Θέση στην μητρική για να το κουμπωσω είναι αρκετά μακριά.σχεδον κοντά στην πίσω ψήκτρα που βγάζει αέρα από το κουτί...οπότε θα είναι άσχημο τελείως να το φτάσω μέχρι εκεί να το συνδέσω 

Δημοσ.

Πάνω από το socket στην μητρική έχει ένα 4-pin header για την ψήκτρα του επεξεργαστή (CPU Fan), σύνδεσε την με το 3-pin καλώδιο που έχει. Απλά θα χάσεις το rgb.

Και χρησιμοποίησε ένα 4-pin molex  καλώδιο από το τροφοδοτικό για τον HDD

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα έλεγα να πάρει ένα 550w νέο τροφοδοτικό και να μην κάνει αλχημείες. Είναι που είναι ότι ναναι το τροφοδοτικό που έχει, είναι και παλιό , να μην έχει πυροτεχνήματα καμιά μέρα στα κοντα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γίνει και αλλαγή τροφοδοτικού για να μην υπάρχει πρόβλημα.θα το δουλεύει η κόρη μου.προς το παρόν πήρα ένα ανταπτορα sata to molex .υποχρεώθηκα σε έναν φίλο από την δουλειά να μου το φέρει από το eshop .τον άλλο μήνα θα αλλάξω κουτί θα αλλάξω και psu .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...