trelaras22 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Εν γνώση μου και λόγω έλειψης χρημάτων για σπίτι σε όροφο, βρίσκομαι σε σπίτι σε ημιόροφο, δικής μου ιδιωκτισίας, προς ανώγειο με 2 μπαλκονόπορτες σε δρόμο, που ανεβαίνει ο όποιος άνετα απ έξω να επιχειρήσει να τις ανοίξει. Είναι pvc οι μπαλκονόπορτες, ανοιγόμενες, έχουν και ρολά απ έξω, κλασικά δίχως καμια αμάν αμάν ασφάλεια υποθέτω. Τα μπαλκόνια είναι πολύ πολύ στενά, δεν θα μπορούσε να μπει κάτι ανοιγόμενο,θα έβρισκε στο κάγκελο. Η εξωτερική πόρτα είναι ασφαλείας, φαίνεται γερή, οπότε αν κάποιος με σημάδευε, λογικά θα χτυπούσε εύκολα εύκολα απο μπαλκόνι. Ποιές είναι οι λύσεις που θα μπορούσα να κοιτάξω, ωστε ν ανεβάσω λίγο τη δυσκολία στο φίλο που θ αποφασίσει αύριο να μ επισκεφθεί δίχως πρώτα να κάνει ένα τηλέφωνο βρε αδερφέ, και να μου σηκώσει και τα πολύ λίγα που έχω; Οποιουδήποτε τύπου, απο κατασκευές, μέχρι συναγερμούς κλπ κλπ, τί θ άξιζε σε μια τέτοια περίπτωση; Που να μην τρομάζει το κόστος; Ευχαριστώ πολύ!
SabotazNic Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Ισως χαζη η ιδεα μου (και μεχρι να πεσει καμια αλλη προταση, αλλα σε ενδιαφερει η θεα? Γιατι, θα μπορουσες να βαλεις τυπου οπως εχουν ρολο τα καταστηματα, αλλα ισως κατι μονιμο
Haldol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Βάλε ψηλά κάγκελα με "μύτη" προς τα έξω. Π.χ. κάτι τέτοιο: Spoiler
hp8 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, trelaras22 είπε Τα μπαλκόνια είναι πολύ πολύ στενά, δεν θα μπορούσε να μπει κάτι ανοιγόμενο,θα έβρισκε στο κάγκελο. https://www.youtube.com/results?search_query=πτυσσομενα+καγκελα+ασφαλειας https://www.youtube.com/watch?v=fddEyTaDqgA https://www.youtube.com/watch?v=0_RqnHxETOc 1
dpolal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, trelaras22 είπε Εν γνώση μου και λόγω έλειψης χρημάτων για σπίτι σε όροφο, βρίσκομαι σε σπίτι σε ημιόροφο, δικής μου ιδιωκτισίας, προς ανώγειο με 2 μπαλκονόπορτες σε δρόμο, που ανεβαίνει ο όποιος άνετα απ έξω να επιχειρήσει να τις ανοίξει. Είναι pvc οι μπαλκονόπορτες, ανοιγόμενες, έχουν και ρολά απ έξω, κλασικά δίχως καμια αμάν αμάν ασφάλεια υποθέτω. Τα μπαλκόνια είναι πολύ πολύ στενά, δεν θα μπορούσε να μπει κάτι ανοιγόμενο,θα έβρισκε στο κάγκελο. Η εξωτερική πόρτα είναι ασφαλείας, φαίνεται γερή, οπότε αν κάποιος με σημάδευε, λογικά θα χτυπούσε εύκολα εύκολα απο μπαλκόνι. Ποιές είναι οι λύσεις που θα μπορούσα να κοιτάξω, ωστε ν ανεβάσω λίγο τη δυσκολία στο φίλο που θ αποφασίσει αύριο να μ επισκεφθεί δίχως πρώτα να κάνει ένα τηλέφωνο βρε αδερφέ, και να μου σηκώσει και τα πολύ λίγα που έχω; Οποιουδήποτε τύπου, απο κατασκευές, μέχρι συναγερμούς κλπ κλπ, τί θ άξιζε σε μια τέτοια περίπτωση; Που να μην τρομάζει το κόστος; Ευχαριστώ πολύ! Το ποιο οικονομικό που μπορείς να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις εσωτερικές ασφάλειες/σύρτες στα ρολά ή στις μπαλκονόπορτες, όπως αυτά που έδειξες ο φίλος παραπάνω. Σε ποιο ακριβό μετά κοιτάς για πτυσόμενα κάγκελα τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν από έξω, απλά όταν θα κοιτάς έξω θα νιώθεις σαν φυλακισμένος. Εξίσου ακριβά μετά είναι τα ηλεκτρονικά μέσα ασφάλειας, συναγερμοί, φώτα με αισθητήρα, κάμερες, κλπ. . Έχεις λύσεις πάντως αλλά έχε πάντα υπόψιν ότι δεν πρέπει να το παρακάνεις διότι από ένα σημείο και μετά τα υπερβολικά και ακριβά μέτρα ασφαλείας λειτουργούν σαν κράχτες για τους επιτήδειους. Παράλληλα με τα παραπάνω ή και εντελώς μόνο του μπορείς να κοιτάξεις για μία ασφάλιση οικίας από κάποια αξιόπιστη εταιρεία. Επειδή στην τελική αν βάλουν το σπίτι στο μάτι τότε ότι μέτρο και να έχεις θα μπουκάρουν, τουλάχιστον να μπορείς μετά να αποζημιωθείς για τις ζημιές που θα προκαλέσουν και για ότι σου πάρουν.
Menelaos83 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, trelaras22 είπε Εν γνώση μου και λόγω έλειψης χρημάτων για σπίτι σε όροφο, βρίσκομαι σε σπίτι σε ημιόροφο, δικής μου ιδιωκτισίας, προς ανώγειο με 2 μπαλκονόπορτες σε δρόμο, που ανεβαίνει ο όποιος άνετα απ έξω να επιχειρήσει να τις ανοίξει. Είναι pvc οι μπαλκονόπορτες, ανοιγόμενες, έχουν και ρολά απ έξω, κλασικά δίχως καμια αμάν αμάν ασφάλεια υποθέτω. Τα μπαλκόνια είναι πολύ πολύ στενά, δεν θα μπορούσε να μπει κάτι ανοιγόμενο,θα έβρισκε στο κάγκελο. Η εξωτερική πόρτα είναι ασφαλείας, φαίνεται γερή, οπότε αν κάποιος με σημάδευε, λογικά θα χτυπούσε εύκολα εύκολα απο μπαλκόνι. Ποιές είναι οι λύσεις που θα μπορούσα να κοιτάξω, ωστε ν ανεβάσω λίγο τη δυσκολία στο φίλο που θ αποφασίσει αύριο να μ επισκεφθεί δίχως πρώτα να κάνει ένα τηλέφωνο βρε αδερφέ, και να μου σηκώσει και τα πολύ λίγα που έχω; Οποιουδήποτε τύπου, απο κατασκευές, μέχρι συναγερμούς κλπ κλπ, τί θ άξιζε σε μια τέτοια περίπτωση; Που να μην τρομάζει το κόστος; Ευχαριστώ πολύ! Οσον αφορα τις μπαλκονοπορτες εγω θα πηγαινα σε πτυσομενα καγκελα, που ειναι μια καλη λυση και για να μην ανοιγω και να φαινεται οτι ειναι σαν να ειμαι σε φυλακη. Επισης μην παραβλεπεις την πορτα, το οτι σου φαινεται οπτικα καλη δεν λεει κατι, πρεπει να δεις τι κυλινδρο φοραει και αν επαρκει. Σκεψου επισης οτι απεξω το να προσπαθησει να μπει σημαινει οτι θα γινει και πιο ευκολα αντιληπτος.
Pokemon640 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ισως χαζη η ιδεα μου (και μεχρι να πεσει καμια αλλη προταση, αλλα σε ενδιαφερει η θεα? Γιατι, θα μπορουσες να βαλεις τυπου οπως εχουν ρολο τα καταστηματα, αλλα ισως κατι μονιμο Τα συγκεκριμένα κυψελοτα όχι. Με την καμία, παραβιάζεται για πλάκα. Ας βάλει αυτά έστω : https://factorycasa.gr/products/rolo-asfaleias-diatrito/ Άμα βάλει και μπάρες ατσαλινες δεν πρόκειται να ανοίξουν ούτε με σφαίρες.
dpolal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Pokemon640 είπε Τα συγκεκριμένα κυψελοτα όχι. Με την καμία, παραβιάζεται για πλάκα. Ας βάλει αυτά έστω : https://factorycasa.gr/products/rolo-asfaleias-diatrito/ Άμα βάλει και μπάρες ατσαλινες δεν πρόκειται να ανοίξουν ούτε με σφαίρες. Συγνώμη αλλά τις τιμές που κοστίζουν αυτά που προτείνεις τις είδες ;;
Pokemon640 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, dpolal είπε Συγνώμη αλλά τις τιμές που κοστίζουν αυτά που προτείνεις τις είδες ;; Ναι τις είδα, για ρολό μιλάμε όχι για σεικερ του καφέ που ανοίγει αμέσως 😁 Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από Pokemon640
sphinxgr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, trelaras22 είπε Εν γνώση μου και λόγω έλειψης χρημάτων για σπίτι σε όροφο, βρίσκομαι σε σπίτι σε ημιόροφο, δικής μου ιδιωκτισίας, προς ανώγειο με 2 μπαλκονόπορτες σε δρόμο, που ανεβαίνει ο όποιος άνετα απ έξω να επιχειρήσει να τις ανοίξει. Είναι pvc οι μπαλκονόπορτες, ανοιγόμενες, έχουν και ρολά απ έξω, κλασικά δίχως καμια αμάν αμάν ασφάλεια υποθέτω. Τα μπαλκόνια είναι πολύ πολύ στενά, δεν θα μπορούσε να μπει κάτι ανοιγόμενο,θα έβρισκε στο κάγκελο. Η εξωτερική πόρτα είναι ασφαλείας, φαίνεται γερή, οπότε αν κάποιος με σημάδευε, λογικά θα χτυπούσε εύκολα εύκολα απο μπαλκόνι. Ποιές είναι οι λύσεις που θα μπορούσα να κοιτάξω, ωστε ν ανεβάσω λίγο τη δυσκολία στο φίλο που θ αποφασίσει αύριο να μ επισκεφθεί δίχως πρώτα να κάνει ένα τηλέφωνο βρε αδερφέ, και να μου σηκώσει και τα πολύ λίγα που έχω; Οποιουδήποτε τύπου, απο κατασκευές, μέχρι συναγερμούς κλπ κλπ, τί θ άξιζε σε μια τέτοια περίπτωση; Που να μην τρομάζει το κόστος; Ευχαριστώ πολύ! Πτυσσόμενα κάγκελα. 1
paylidis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Πτυσσόμενα κάγκελα. Αυτό είναι η καλύτερη λύση 1
SabotazNic Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Εγω ειπα σαν πιο μονιμο, τυπου περιμετρικα απο το μπαλκονι κατι και οχι ρολο πανω απο τις μπαλκονοπορτες. Ακραιο, αλλα ειναι τι θες να προστατεψεις. Ή αλλαζεις τα καγεκλα με ψηλα καγκελα (παλι ιδιας λογικης)
fredd0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 πτυσομενα καγκελα και συνεγερμο με αισθητηρα κουρτινα εξω
_Biohazard_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, paylidis είπε Αυτό είναι η καλύτερη λύση Για τα συγκεκριμένα της φωτογραφιας....αν η περιμετρική τους στήριξη είναι αυτή που φαίνεται...με ένα οποιοδήποτε φορητό τροχουδακι της πλάκας έχουν βγάλει όλο το κασωμα μαζί με το πτυσσόμενο καγκελο, σε 2-3'. Ούτε ερασιτεχνική αυτή η εγκατάσταση 🤦🏼♂️ 1
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, dpolal είπε Έχεις λύσεις πάντως αλλά έχε πάντα υπόψιν ότι δεν πρέπει να το παρακάνεις διότι από ένα σημείο και μετά τα υπερβολικά και ακριβά μέτρα ασφαλείας λειτουργούν σαν κράχτες για τους επιτήδειους. Πολύ σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα