panosena Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Έχω μια μουριά που ο κορμός της έχει γίνει όπως φαίνεται στη φωτό. Μου είπε ο γεωπόνος ότι είναι μύκητες και μου έδωσε δύο εντομοκτόνα(??!!): 1. Scorpion Paraffin oil - Εντομοκτόνο - Ακαρεοκτόνο 2. Shooter 200 SL - Διασυστηματικό εντομοκτόνο Δεν μου έδωσε μυκητοκτόνο!! Τι λέτε; Εγώ νόμιζα θα μου έδινε και κάποιο μυκητοκτόνο.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Ότι σου εδωσε ο γεωπόνος.... Δεν ξέρω τι παίζει με την δική σου μουριά. Κέντρο Αθήνας μένεις; Εδω μπροστά στον δρόμο μας είχαμε μουριες 100 ετών, τις είχε φυτέψει ο παππούς μου πριν πεζοδρομηθει και ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος. Από τα τέλη του καλοκαιριού και μετά μύριζε μια περίεργη και άσχημη μυρωδιά αλλά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε από που προέρχεται. Τελικά ήταν από τις μουριες. Συνεργεία του δημου ήρθαν και τις ξήλωσαν μέχρι το χώμα και την ρίζα και φύτεψαν νέες. Μετα από ερώτηση μου στον δήμο πληροφορήθηκα πως οι μουριες προσβλήθηκαν από ένα ξυλοφάγο σκαθάρι και ξεράθηκαν με κίνδυνο πτώσης μελλοντικά. Υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις μουριες του κέντρου της Αθήνας. Τα τελευταία δύο χρόνια τόσο εμείς όσο και γνωστοί μας σε σεβαστή απόσταση από εμένα, έχουμε εντοπίσει και ακρίδες στα δέντρα στα μπαλκόνια η ανάμεσα στα παράθυρα που τις είχαμε σκοτώσει με το που έκλεισαν τα τζάμια, πότε μας δεν θυμόμαστε να έχουμε ακρίδες εδώ, περίεργα πράγματα. 1
panosena Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μαρούσι μένω, 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε οι μουριες προσβλήθηκαν από ένα ξυλοφάγο σκαθάρι Μάλλον αναφέρεσαι στο 'σκαθάρι της μουριάς - Xylotrechus chinensis'. Ευτυχώς δεν είναι αυτό.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, panosena είπε Μαρούσι μένω, Μάλλον αναφέρεσαι στο 'σκαθάρι της μουριάς - Xylotrechus chinensis'. Ευτυχώς δεν είναι αυτό. Ναι αυτήν ακριβώς την ονομασία στα λατινικά μου είπαν από την υπηρεσία πρασίνου του δημου. Αν δεν βρεθεί κανένας γεωπόνος στο φόρουμ να σου πει γνώμη για τα προϊόντα που προτάθηκαν τότε κάλεσε δεύτερο γεωπόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα