Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, BlurayMoviesGreece said:

Αν και θυμηθηκε να τον βγαλει 2 χρονια μετα αντι για νεα σειρα παλι δεν εφτανε ουτε για στραγαλια.

Screenshot_58.jpg

Για Gaming ακομα και ο i3 ειναι καλυτερος

Screenshot_61.jpg

Ο άλλος βάζει το Cinebench για συγκρίσεις gaming😂
Εντάξει φίλε, εσένα άμα σου πουν πρότεινε budget gaming CPU πες πάρτε 12100 αντί για 5600

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Ο άλλος βάζει το Cinebench για συγκρίσεις gaming😂
Εντάξει φίλε, εσένα άμα σου πουν πρότεινε budget gaming CPU πες πάρτε 12100 αντί για 5600

Toσα χρονια που η Intel εδινε καλο Single Core ενω η AMD εδινε πυρηνες και multicore και παντα τον επινε στα games δεν σε επεισαν.
Οχι αν τωρα μου ελεγαν για Budget gaming θα ελεγα για 5600x-5800x η για 12500 13500 αναλογα τη περιοδο και αν υπαρχει ηδη AM4 platform.
Aν δεν υπαρχει ηδη AM4 σιγουρα θα προτεινω κατι που μελλοντικα θα μπορει να παρει ενα 13700κ, κατι που θα εχει PCi-e 5.0 αντι για 3.0, που θα εχει 3-4 Nvme αντι για 1 η κανενα.
Τωρα πλεον ο 5600x εχει παει στο πατωμα μετα απο τοσες μειωσεις μηπως και πουλησει.
Βεβαια σιγα σιγα τα 6 cores θα ειναι λιγα για τα περισσοτερα Games και αυτοι που πηραν 5600x 7600x δεν θα τα χαρουν για πολυ.

3 ώρες πριν, TR-909 είπε

FgEbhTtXgAELxM-?format=jpg&name=small

Ότι πουλάνε όλα τα Intel 1700 μαζί πουλάει (τα ίδια και παραπάνω) ο 5800Χ 3D μόνος του. 😉
(MindFactory Γερμανία, Οκτώβριος 2022)

Amazon US, Amazon DE, Skroutz, κτλπ best sellers όλοι AMD.
(Και σε λίγους μήνες έρχονται οι ΖΕΝ4 3D).

Ναι τι δειχνει αυτη η εικονα;
Ποσους 5800x3D πουλησαν τωρα που εχει φτασει στα 300€ και για AM5 θες 1500+.
Oσο ειχε 570€ πουλαγαν οι Intel περισσοτερα.
Το θεμα ειναι ποσα εχουν δωσει συνολικα worldwide και οχι ποσα πουλανε τωρα που πλεον ειναι μετριος και στη μιση τιμη.

5 ώρες πριν, Saggitaro είπε

Φίλε μου σίγουρα με μπέρδεψες με άλλον γιατι τα παραπάνω δεν τα ανέφερα ποτέ.
Είπα οτι η Intel υπερκοστολογούσε σταγονομετρημένη τεχνολογία,δεν είπα ποτέ οτι πουλούσε την ίδια και την ίδια τεχνολογία.Ο ανταγωνισμός που είχε τότε ήταν περιορισμένος και οχι όπως τώρα που η AMD είναι δυνατή και στέκεται επάξια στις επάλξεις.Επιπλέον δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης του άγριου δαγκώματος της Intel με το τσίμπημα της AMD στις τιμές,και μην αμελούμε οτι η AMD ζητάει αλλά δίνει κιόλας (πυρήνες,threads,επιδόσεις).
Επίσης να επισημάνουμε οτι η υδρόψυξη είναι υποδέεστερη μιας καλής αερόψυξης οπότε λογικό να έχεις μεγάλες θερμοκρασίες λόγω της αργής αποβολής της θερμότητας.Επιπλέον εχω την εντύπωση πως υπερβάλλεις λίγο γιατί οι περισσότεροι επεξεργαστές έχουν σαν θερμοκρασία επιτήρησης τους 70-75 βαθμούς και μόλις ξεπεράσει τους 85 κάνει επανεκκίνηση προτού πιάσει καν τους 90.

Όταν βρίσκω ακριβή την Intel κάνω κάποια σύγκριση με δεδομένα και οχι στείρα κριτική φορώντας παρωπίδες,κανείς δεν είναι πονόψυχος και στο θέμα των ιδρυμάτων ανέφερα και τις δυο οχι τη μια.Σταμάτα λοιπόν να παίρνεις σκόρπιες λέξεις και φράσεις για να βγάλεις το συμπέρασμα που θες γιατί απλά δεν σου βγαίνει.Δεν ανήκω σε κάποια ομάδα ούτε είμαι φανμπόι κάποιας εταιρίας όπως εννοείς εμμέσως πλήν σαφώς στην τελευταία σου πρόταση.Ανήκω στο συμφέρον μου και στα γεγονότα-δεδομένα.

Mια καλη αεροψυξη ναι ειναι καλυτερη απο μια φθηνη υδροψυξη,ασε που ειναι και πιο αξιοπιστη σε βαθος χρονου.
Αυτη τη στιγμη δεν συζηταμε ομως για φθηνες αλλα για ακριβες 360mm και 420mm.
Mε μια ακριβη 360mm 420mm o 7950x παιζει στους 95c...

The following cooling solutions were used in this article:

• Arctic Liquid Freezer II 420 mm: this is the AIO that gets us the lowest temperatures, thanks to its Ryzen offset mounting mode, which moves the center of the cold plate away from the middle of the IHS, to sit on top of the compute dies instead.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-7950x-cooling-requirements-thermal-throttling/

Screenshot_62.jpg

Screenshot_63.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Eloy είπε

Σοβαρά τώρα ? Τι επεξεργαστή έχεις αυτήν την περίοδο ?

Αυτή την περίοδο i5-4690k αφού οι ανάγκες μου για gaming και επεξεργασία βίντεο μειώθηκαν δραματικά.Αν επανέλθει κάτι απο τα δύο και ξεπεραστούν κάποια προσωπικά προβλήματα θα αναβαθμίσω ξανά όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...