Xtakis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα, Θα ήθελα να μοιραστώ μια απορία που μου δημιουργήθηκε χτες... Αφορά την νομιμότητα, εάν μπορεί κάποιο κατάστημα, ενώ βρίσκομαι αυτοπροσώπος, να ζητάει εκτός από το ονοματεπώνυμο μου και το τηλέφωνό για να κόψει απόδειξη αγοράς, με πρόφαση ότι είναι πολιτική της εταιρείας αλλιώς δεν προχωρούν στην πώληση του προιόντος. Για το ονοματεπώνυμο το καταλαβαίνω, για το τηλέφωνο όχι. Βεβαίως θα μπορούσα να πώ ένα ψεύτικο κινητό αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Τα προσωπικά δεδομένα δεν τους αγγίζουν??? Προφανώς θα έχει τύχει και σε άλλους μιας και το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. 1
1comment Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Για απόδειξη λιανικής εννοείς; Δεν το έχω ξανακούσει. Αυτά χρειάζονται όταν παραγγέλνεις από eshop για να γίνει η αποστολή. Άντε να καταλάβω να θέλουν το κινητό για να σου δώσουν κάρτα μέλους σε κάποιο κατάστημα για να έχεις έξτρα μπονους (με τη θέλησή σου βέβαια).
randomcat Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μου έχει τύχει σε γνωστή σκουπιδοαλυσίδα και μετά από το πρώτο μα μου απλά είπα ότι πάρε τα χρήματα φέρε μου το προϊόν και μην λες πολλά.
filip123go Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Xtakis είπε Καλημέρα, Θα ήθελα να μοιραστώ μια απορία που μου δημιουργήθηκε χτες... Αφορά την νομιμότητα, εάν μπορεί κάποιο κατάστημα, ενώ βρίσκομαι αυτοπροσώπος, να ζητάει εκτός από το ονοματεπώνυμο μου και το τηλέφωνό για να κόψει απόδειξη αγοράς, με πρόφαση ότι είναι πολιτική της εταιρείας αλλιώς δεν προχωρούν στην πώληση του προιόντος. Για το ονοματεπώνυμο το καταλαβαίνω, για το τηλέφωνο όχι. Βεβαίως θα μπορούσα να πώ ένα ψεύτικο κινητό αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Τα προσωπικά δεδομένα δεν τους αγγίζουν??? Προφανώς θα έχει τύχει και σε άλλους μιας και το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Και εμένα μου είχε κακοφανεί. Για να σου στέλνουν newsletters και γενικότερα για διαφήμιση τα ζητάνε.
randomcat Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, filip123go είπε Και εμένα μου είχε κακοφανεί. Για να σου στέλνουν newsletters και γενικότερα για διαφήμιση τα ζητάνε. Ακριβώς. Μου έχουν ζητήσει το email μου με τον ισχυρισμό ότι "δεν γίνεται να βγει αλλιώς η απόδειξη", και απλά είπα -όπως πάντα- ότι πάρε τα χρήματα, φέρε το προϊόν και την απόδειξη και μην λες πολλά... και η δικαιολογία έτοιμη "εντάξει, για οικολογικούς λόγους σας το λέμε". Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από randomcat
Joshua21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Xtakis είπε Αφορά την νομιμότητα, εάν μπορεί κάποιο κατάστημα, ενώ βρίσκομαι αυτοπροσώπος, να ζητάει εκτός από το ονοματεπώνυμο μου και το τηλέφωνό για να κόψει απόδειξη αγοράς, με πρόφαση ότι είναι πολιτική της εταιρείας αλλιώς δεν προχωρούν στην πώληση του προιόντος. Αυτό στα bold στο έδωσαν γραπτώς? 1
Xtakis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, 1comment είπε Για απόδειξη λιανικής εννοείς; Δεν το έχω ξανακούσει. Αυτά χρειάζονται όταν παραγγέλνεις από eshop για να γίνει η αποστολή. Άντε να καταλάβω να θέλουν το κινητό για να σου δώσουν κάρτα μέλους σε κάποιο κατάστημα για να έχεις έξτρα μπονους (με τη θέλησή σου βέβαια). Ναι, για απόδειξη λιανικής. KAISERSHOP Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1 3 ώρες πριν, randomcat είπε Μου έχει τύχει σε γνωστή σκουπιδοαλυσίδα και μετά από το πρώτο μα μου απλά είπα ότι πάρε τα χρήματα φέρε μου το προϊόν και μην λες πολλά. Το ίδιο και εγώ, το ήθελα για δώρο και το χρειαζομουν άμεσα... 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αυτό στα bold στο έδωσαν γραπτώς? Όχι βεβαίως, σκεφτόμουν να πάω στο συνήγορο του καταναλωτή αλλά δεν υπάρχει χρόνος... 3 ώρες πριν, filip123go είπε Και εμένα μου είχε κακοφανεί. Για να σου στέλνουν newsletters και γενικότερα για διαφήμιση τα ζητάνε. Το email, το καταλαβαίνω. Κάνεις μια κατάργηση εγγραφής και τελειώνεις. Το κινητό όμως??
Joshua21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Xtakis είπε Όχι βεβαίως, σκεφτόμουν να πάω στο συνήγορο του καταναλωτή αλλά δεν υπάρχει χρόνος... Άρα δεν μπορείς να αποδείξεις ότι σε υποχρεώνουν να τους δώσεις το τηλέφωνο σου θες δε θες. Στον συνήγορο του καταναλωτή τι ακριβώς θα έκανες? Καταγγελία ότι σου ζήτησαν το τηλ σου? Δεν νομίζω να κατάφερνες κάτι.
Nomedor Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 για email δώστε το [email protected] και για κινητό δώστε το 000 000 00000 2
Xtakis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άρα δεν μπορείς να αποδείξεις ότι σε υποχρεώνουν να τους δώσεις το τηλέφωνο σου θες δε θες. Στον συνήγορο του καταναλωτή τι ακριβώς θα έκανες? Καταγγελία ότι σου ζήτησαν το τηλ σου? Δεν νομίζω να κατάφερνες κάτι. Ο πωλητής μου είπε ότι το γράφει στους όρους του καταστήματος, δεν το έχω ψάξει...ίσως αυτή να ήταν μια καλή αρχή για καταγγελία. Ο χρόνος όμως είναι το πρόβλημα και τις περισσότερες φορές τα παρατάμε. θα ψάξω τους όρους από περιέργεια. Το κατάστημα που αγόρασα το προϊόν ήταν το KAISERSHOP 3η Σεπτεμβρίου 1 Με μια γρήγορη ματιά δεν είδα να το γράφει ξεκάθαρα κάπου. Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... Αν τύχει όμως να αγοράσετε κάτι από εκεί παρακαλώ επιβεβαιώστε ή όχι. Έχεις δικιο! Στο συνήγορο του καταναλωτή ίσως θα έπρεπε να κοινοποιήσω την καταγγελία που θα έκανα στην | Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα | dpa.gr 1 ώρα πριν, Nomedor είπε για email δώστε το [email protected] και για κινητό δώστε το 000 000 00000 Καλό! με την εγγύηση τι γίνεται όμως αν χρειαστείς κάτι? Το πιο σωστό θα ήταν, αφού δεν μου αρέσει η πολιτική του καταστήματος να μην αγοράσω τίποτα, αλλά δυστυχώς το ήθελα άμεσα... Το θέμα όμως που θέλω να κουβεντιάσουμε είναι εάν και κατά πόσο μπορούν να σου επιβάλουν αυτή την πολιτική?
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μου έχει τύχει σε ορισμένα προϊόντα που έχω αγοράσει από Πλαίσιο να μου ζητάνε κινητό τηλέφωνο ώστε να ισχύσει η εγγύηση.... 1
Xtakis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Αν ήταν πραγματικά για την εγγύηση δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και μη??
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Xtakis είπε Αν ήταν πραγματικά για την εγγύηση δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και μη?? Προφανώς δεν αποτελεί αυτό νόμο του κράτους ώστε να τους υποχρεώνει όλους να το εφαρμόσουν. Έχω την εντύπωση ότι το κάνουν για να ταυτοποιησουν ότι αυτός που θα ζητησει εγγύηση μετά από Χ χρόνια θα είναι ο ίδιος που το αγόρασε. Αλλά μιλάμε για 2 χρόνια μαξ, δεν ξέρω αν στέκει αυτό που λέω. Πάντως κάποιον λόγο έχουν που το κάνουν, έτσι χωρίς λόγο να ζητάνε κινητά και στοιχεία και να έρχονται σε κόντρα με πελάτες δεν έχει λογική.
Nomedor Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Xtakis είπε Καλό! με την εγγύηση τι γίνεται όμως αν χρειαστείς κάτι? Το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου αλλά μπορούν να σου ζητήσουν ότι θέλουν, ονομα, επίθετo, το πιν της καρτας. Αλλά από που και έως που είσαι υποχρεωμένος νομικά να δώσεις τα πραγματικά σου στοιχεία; Αν δεν κάνω λάθος η απόδειξη είναι το έγγραφο που πιστοποιεί νομικά την αγορά και την εγγύηση του προϊόντος και δεν θυμάμαι να δένεται ατομικά με κάποιο πρόσωπο. Αν κάποιος έχει πιο έγκυρες πληροφορίες ας με διορθώσει φυσικά.
Xtakis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, Nomedor είπε Το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου αλλά μπορούν να σου ζητήσουν ότι θέλουν, ονομα, επίθετo, το πιν της καρτας. Αλλά από που και έως που είσαι υποχρεωμένος νομικά να δώσεις τα πραγματικά σου στοιχεία; Αν δεν κάνω λάθος η απόδειξη είναι το έγγραφο που πιστοποιεί νομικά την αγορά και την εγγύηση του προϊόντος και δεν θυμάμαι να δένεται ατομικά με κάποιο πρόσωπο. Αν κάποιος έχει πιο έγκυρες πληροφορίες ας με διορθώσει φυσικά. Σε επισκευή Samsung smartphone στο service της Samsung μου ζήτησαν απόδειξη αγοράς και ταυτότητα πριν δύο χρόνια, ίσως εκεί να έχει μια λογική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα