Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/12/2022 στις 11:01 ΠΜ, CyanBlue είπε

Με 25 σελίδες (σχεδόν) την ημέρα, το χρόνο εκτύπωσης (ειδικά σε αντίγραφα) και το μπλοκάρισμα - καθάρισμα κεφαλών, εγώ (λόγω ενασχόλησης) θα επέλεγα laser. Σε σύντομο βάθος χρόνου η διαφορά των περίπου 150 κάτι ευρώ θα αποσβεστεί σε κέρδος χρόνου, σπάσιμο νεύρων και το σημαντικότερο: Αν δε χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, θα τυπώνει χωρίς πρόβλημα. Φυσικά εσύ επιλέγεις (και πληρώνεις) ανάμεσα σε inkjet και laser.

Έχεις να προτείνει κάτι σε laser  με οικονομικά συμβατά  τονερ ?

Δημοσ.
Στις 23/12/2022 στις 9:45 ΠΜ, Πέτρος είπε

Δοκίμασα τα πάντα, και με άλλα προγράμματα. Ενώ εκτύπωνε με τη μία από 3 διαφορετικές συσκευές, όταν άνοιγα πρόγραμμα για σάρωση, απλά δεν μπορούσε να το βρει.

Το έρμο το δικό τους (epson scan2), μάλιστα, μου άνοιγε τη σχετική εφαρμογή που έχει για δήλωση σύνδεσης/ip, στην οποία φαινόταν κανονικά η διεύθυνση της συσκευής αλλά εξακολουθούσε να πετάει μήνυμα ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Από browser, έμπαινα κανονικά στο σχετικό interface του μηχανήματος δηλώνοντας της ip που έχω ορίσει, όλα κανονικά κι εκεί, αλλά σάρωση για κανένα λόγο.

Τελικά, μετά από 10 φορές που άνοιξα/έκλεισα το μηχάνημα και τον υπολογιστή, 2 φορές το ρούτερ και 20 που δήλωσα στο epson scan την ip, λειτούργησε μια χαρά...έτσι...γιατί μπορούσε.

Τα ίδια μου έκανε μια στο τόσο και το προηγούμενο πολυμηχάνημα, αλλά όχι τέτοιο μουλάρωμα. Σίγουρα, δε, όταν εκτύπωνε σάρωνε κιόλας. Όταν δεν έβλεπε το ένα, δεν έβλεπε και το άλλο, όχι τα μισά μόνο.

Να δω σήμερα όταν επιστρέψω σπίτι.

Ξανά και ξανά τα ίδια.

Τουλάχιστον, αν τον σβήσω και τον ξαναδηλώσω (σαν IP) στην εφαρμογή του scanner, λειτουργεί μετά αμέσως. Ένα βήμα, 3' παραπάνω, ίσα για το σπάσιμο.

Το γιατί, το ξέρει η Epson και η MS μέχρι κάποιο βαθμό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 19/12/2022 στις 8:21 ΜΜ, marios32 είπε

Οι Epson Inktank έχουν το EpsonConnect για εκτύπωση μέσω μαιλ αλλά είναι δύστροπο και εκτυπώνει με περιθώρια η κάτι περίεργα. Για scan από όσο έχω δει δεν έχουν τέτοια λειτουργία τα Epson με το scan utility τους. Scan/save σα pdf ή και εικόνα νομίζω μόνο.

Πάντως έχουμε πάρει 6 χρόνια 3 φορές διάφορα Epson inktank στη δουλειά. Εκτυπώσεις 50-60 τη μέρα για πλάκα και παραπάνω. Πάντα χαλάνε (μελανωτήρες) κοντά στα 2 χρόνια αλλά μιλάμε για επαγγελματική χρήση.. Για πιο lite χρήση στα χρήματα δεν υπάρχει φθηνότερη και πιο αξιόπιστη και οικονομική επιλογή. Πάντως το σκεφτόμαστε ο επόμενος να είναι laser αν και πάνε ακριβά οι έγχρωμοι.

Θα μπορούσες να μου πεις σε ποια μοντέλα είχατε το παραπάνω πρόβλημα;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/12/2022 στις 11:57 ΠΜ, LordPanag είπε

Έχεις να προτείνει κάτι σε laser  με οικονομικά συμβατά  τονερ ?

Δεν έχω εμπειρία αλλά επειδή έκανα εντριβή πριν πάρω τον ink tank μου (Epson L850) διάβαζα και για έγχρωμους και ασπρόμαυρους laser. Συγκεκριμένα έψαχνα αν υπάρχει κάποιος laser που να δέχεται σκόνη όπως τα inktank στους εκτυπωτές μελάνης. Το μόνο που βρήκα ήταν για ασπρόμαυρο laser που δεν με ενδιέφερε και τόσο γιατί είναι μόνο για κείμενο και ασπρόμαυρα γραφικά. Δεν υπάρχει κάτι δυστυχώς για έγχρωμους μανίσιο, είτε βάζεις συμβατά είτε κάνεις τρύπα στο δοχείο για να  ρίχνεις την σκόνη.

Όμως διαβάζοντας κατέληξα στο σίγουρο: ΜΑΚΡΙΑ από Hewlett Packard, οι τύποι την έχουν δει Apple και σε κλειδώνουν στο δικό τους οικοσύστημα και αν τολμήσεις να βάλεις συμβατό σου κλειδώνουν τον εκτυπωτή και είναι για πέταμα. Αυτό κυρίως για inktank αλλά και για αναγόμωση laser έχουν θέμα. Σε όλα τα forum που διάβασα κτλ όλοι λένε πως η HP έχει γίνει πολύ δυστοπική εταιρία σε ότι αφορά τα μελάνια.

Οι πιο φιλελεύθεροι εκτυπωτές γενικά για συμβατά μελάνια αλλά και δυνατότητες να τα ξαναγεμίσεις είναι οι Brother. Είτε θέλεις συμβατά είτε να το γεμίζεις (μιλάμε για laser) πας Brother χτες κιόλας!

https://www.skroutz.gr/c/119/printers/m/46/Brother/f/6717_635348/egchromos-Laser.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Τώρα για να βρεις συμβατά θα πρέπει να ψάξεις, γιατί δεν το έχω ψάξει καθόλου μιας και κατέληξα σε inktank στην τελική.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...