Προς το περιεχόμενο

Aρχίζει να μου κοστίζει αρκετά ο απλός inkjet, μάλλον θέλω tank.

Πέτρος
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από lector,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγω αλλαγής εργασίας της συζύγου, από 15-20 σελίδες της εβδομάδα (και 2-3 φωτογραφίες το μήνα), πήγαμε σε 20-25 σελίδες την ημέρα και πλέον ο ΧΡ630 φαίνεται να τα πίνει τα μελάνια του αχόρταγα.

Πάλι σε πολυμηχάνημα προσανατολίζομαι, το scanner είναι απαραίτητο, η φωτογραφική εκτύπωση όχι και τόσο (οκ, θα είναι στα + αλλά χωρίς προτεραιότητα πια).

Τί θα προτείνατε κάπου στα 150-200€?

Θα συνδεθεί αυστηρά με WiFi, μέχρι Α4 εκτυπώνω/σκανάρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ή έναν έγχρωμο laser αν δεν θέλεις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες. Γρήγορες εκτυπώσεις, πολύ γρήγορα αντίγραφα σε οποιοδήποτε χαρτί και ούτε μπλοκάρισμα κεφαλών, καθαρισμούς, κατσάρωμα χαρτιών και αντοχή σε υγρασία. Το κόστος αγοράς (αν πας σε ένα μοντέλο πιο πάνω από τα εισαγωγικά) θα ξεχαστεί από το φθηνό κόστος αντιγράφων.

• Thanks 1
  • Sad 1

Στις 11/12/2022 στις 2:11 ΠΜ, lector είπε

Epson L3250 και καθαρισες.

Λογικά σε αυτόν θα πάω, μόνο και μόνο για το συνοδευτικό λογισμικό που είναι πάρα πολύ καλό συνήθως.

Σε αυτή την κατηγορία, hp/canon, δεν έχουν κάτι να πουν?

Στις 13/12/2022 στις 10:18 ΜΜ, CyanBlue είπε

...ή έναν έγχρωμο laser αν δεν θέλεις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες. Γρήγορες εκτυπώσεις, πολύ γρήγορα αντίγραφα σε οποιοδήποτε χαρτί και ούτε μπλοκάρισμα κεφαλών, καθαρισμούς, κατσάρωμα χαρτιών και αντοχή σε υγρασία. Το κόστος αγοράς (αν πας σε ένα μοντέλο πιο πάνω από τα εισαγωγικά) θα ξεχαστεί από το φθηνό κόστος αντιγράφων.

Το φθηνότερο laser με αυτά τα χαρακτηριστικά που ψάχνω, πάει 2χ τιμή, ουσιαστικά στα 380€. Αν είχα >50σελ./ημέρα δεν θα το σκεφτόμουν, αλλά με τις μισές (κι αν), κάπου χάνεται το όφελος.

Σίγουρα η "ξεγνοιασιά" για κεφαλές/μελάνια είναι στα θετικά, αλλά όχι τόσο πολύ πια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Λογικά σε αυτόν θα πάω, μόνο και μόνο για το συνοδευτικό λογισμικό που είναι πάρα πολύ καλό συνήθως.

Σε αυτή την κατηγορία, hp/canon, δεν έχουν κάτι να πουν?

Το φθηνότερο laser με αυτά τα χαρακτηριστικά που ψάχνω, πάει 2χ τιμή, ουσιαστικά στα 380€. Αν είχα >50σελ./ημέρα δεν θα το σκεφτόμουν, αλλά με τις μισές (κι αν), κάπου χάνεται το όφελος.

Σίγουρα η "ξεγνοιασιά" για κεφαλές/μελάνια είναι στα θετικά, αλλά όχι τόσο πολύ πια.

Με 25 σελίδες (σχεδόν) την ημέρα, το χρόνο εκτύπωσης (ειδικά σε αντίγραφα) και το μπλοκάρισμα - καθάρισμα κεφαλών, εγώ (λόγω ενασχόλησης) θα επέλεγα laser. Σε σύντομο βάθος χρόνου η διαφορά των περίπου 150 κάτι ευρώ θα αποσβεστεί σε κέρδος χρόνου, σπάσιμο νεύρων και το σημαντικότερο: Αν δε χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, θα τυπώνει χωρίς πρόβλημα. Φυσικά εσύ επιλέγεις (και πληρώνεις) ανάμεσα σε inkjet και laser.

Επεξ/σία από CyanBlue
  • Like 1

Στις 11/12/2022 στις 2:11 ΠΜ, lector είπε

Epson L3250 και καθαρισες.

Toν 3251 για την ακρίβεια.

Τον έστησα χτες, εννοείται ότι για να συνεννοηθεί με το router χρειαστήκαμε λίγη ώρα παραπάνω (για κάποιο λόγο δεν δεχόταν τον κωδικό όταν τον έβαλα εγώ, αλλά λειτούργησε με το WPS τελικά), και για το καλό έφαγε και 50 σελίδες στο κεφάλι, χωρίς θέμα.

Ναι, είναι πλαστικούρα ελεεινή, υπάρχουν 3-4 σημεία στα οποία θα βάλω ταμπελάκι "Handle with care-Fragile" αφού ξεκάθαρα έχουν σχεδιαστεί για να χαλάσουν/σπάσουν εύκολα, αλλά με βάση το πόσο πλήρωσα σε μελάνια το τελευταίο 3μηνο (αυθεντικά αλλά και συμβατά), απόσβεση θα έχει γίνει ήδη στο 6μηνο.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Toν 3251 για την ακρίβεια.

Ναι, είναι πλαστικούρα ελεεινή, υπάρχουν 3-4 σημεία στα οποία θα βάλω ταμπελάκι "Handle with care-Fragile" αφού ξεκάθαρα έχουν σχεδιαστεί για να χαλάσουν/σπάσουν εύκολα, αλλά με βάση το πόσο πλήρωσα σε μελάνια το τελευταίο 3μηνο (αυθεντικά αλλά και συμβατά), απόσβεση θα έχει γίνει ήδη στο 6μηνο.

Ακριβώς έτσι! Αν οι κατασκευαστές έφτιαχναν γερούς, αξιόπιστους και με φθηνά μελάνια εκτυπωτές, θα γιόρταζαν το Ψυχοσάββατο λόγω πείνας, ενώ τώρα έχουν γιορτή κάθε μέρα....😒

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1

Για να μην ανοίγω νέο thread, θέλω και εγώ να πάρω έναν ink tank, και ψάχνω 2 συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά που έχει τώρα ο hp inkjet μου, να τα υποστηρίζει ο inktank.

1. Να μπορώ να στέλνω email στο μοναδικό email του εκτυπωτή και να τυπώνει.

2. Scan to email: Να μπορώ να πηγαίνω στον εκτυπωτή, να διαλέγω scan και να επιλέγω ένα email και να στέλνει εκεί το scan. Είναι άπειρα βολικό τώρα, γιατί δε θέλω καμία άλλη συσκευή για να σκανάρω έγγραφα, πάνε όλα με email και τα βλέπω απ'όλες τις συσκευές.

Κοιτάω γενικά τους Hp smart tank 720 και Epson L4260 αλλά δε μπορώ να σιγουρευτώ αν έχουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά. Νομίζω δε τα χουν αλλά δε βρίσκω κάποιον ink tank που να τα έχει...

1 ώρα πριν, thanasis00 είπε

Για να μην ανοίγω νέο thread, θέλω και εγώ να πάρω έναν ink tank, και ψάχνω 2 συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά που έχει τώρα ο hp inkjet μου, να τα υποστηρίζει ο inktank.

2. Scan to email: Να μπορώ να πηγαίνω στον εκτυπωτή, να διαλέγω scan και να επιλέγω ένα email και να στέλνει εκεί το scan. Είναι άπειρα βολικό τώρα, γιατί δε θέλω καμία άλλη συσκευή για να σκανάρω έγγραφα, πάνε όλα με email και τα βλέπω απ'όλες τις συσκευές.

Κοιτάω γενικά τους Hp smart tank 720 και Epson L4260 αλλά δε μπορώ να σιγουρευτώ αν έχουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά. Νομίζω δε τα χουν αλλά δε βρίσκω κάποιον ink tank που να τα έχει...

Να ανοίξεις. Γιατί να μην ανοίξεις; Τζάμπα είναι.

4 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Οι Epson Inktank έχουν το EpsonConnect για εκτύπωση μέσω μαιλ αλλά είναι δύστροπο και εκτυπώνει με περιθώρια η κάτι περίεργα. Για scan από όσο έχω δει δεν έχουν τέτοια λειτουργία τα Epson με το scan utility τους. Scan/save σα pdf ή και εικόνα νομίζω μόνο.

Πάντως έχουμε πάρει 6 χρόνια 3 φορές διάφορα Epson inktank στη δουλειά. Εκτυπώσεις 50-60 τη μέρα για πλάκα και παραπάνω. Πάντα χαλάνε (μελανωτήρες) κοντά στα 2 χρόνια αλλά μιλάμε για επαγγελματική χρήση.. Για πιο lite χρήση στα χρήματα δεν υπάρχει φθηνότερη και πιο αξιόπιστη και οικονομική επιλογή. Πάντως το σκεφτόμαστε ο επόμενος να είναι laser αν και πάνε ακριβά οι έγχρωμοι.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, marios32 είπε

Οι Epson Inktank έχουν το EpsonConnect για εκτύπωση μέσω μαιλ αλλά είναι δύστροπο και εκτυπώνει με περιθώρια η κάτι περίεργα. Για scan από όσο έχω δει δεν έχουν τέτοια λειτουργία τα Epson με το scan utility τους. Scan/save σα pdf ή και εικόνα νομίζω μόνο.

Πάντως έχουμε πάρει 6 χρόνια 3 φορές διάφορα Epson inktank στη δουλειά. Εκτυπώσεις 50-60 τη μέρα για πλάκα και παραπάνω. Πάντα χαλάνε (μελανωτήρες) κοντά στα 2 χρόνια αλλά μιλάμε για επαγγελματική χρήση.. Για πιο lite χρήση στα χρήματα δεν υπάρχει φθηνότερη και πιο αξιόπιστη και οικονομική επιλογή. Πάντως το σκεφτόμαστε ο επόμενος να είναι laser αν και πάνε ακριβά οι έγχρωμοι.

Από τα λίγα που έχω ψάξει, δεν είναι και τρομερά οικονομικό το toner στους έγχρωμους laser, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Εγώ πάντως αυτή τη στιγμή είμαι γύρω στις 40-50 σελίδες το μήνα, λόγω δουλειάς, αλλά κάποιες φορές μπορεί και να τυπώνω και διπλάσιες, οπότε ένας απλός inkjet που έχω τρώει τα μελάνια για πλάκα... 

Αλλά έχω βολευτεί με τα 2 παραπάνω features, ειδικά σε Linux που οι περισσότεροι printers υπολειτουργούν...

12 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Δυστυχως αυτο ισχυει για οποιοδηποτε προϊον βγαινει στην αγορα εδω και χρονια, και στα φθηνα και στα ακριβοτερα, με εξαιρεση ισως τα premium που ειναι για χοντρες τσεπες. Η ποιοτητα κατασκευης πεφτει κατακορυφα παντου χρονο με το χρονο προκειμενου να μειωθει το κοστος, ασχετα αν οι τιμες ανεβαινουν. 

• Like 1

Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί ενώ ο εκτυπωτής λειτουργεί κανονικά, άμεσα, δεν μπορώ με κανένα τρόπο να λειτουργήσω το scanner?

Έχει μουλαρώσει και απλά δεν το βλέπει...την ίδια ώρα που βλέπει το μηχάνημα και εκτυπώνει κανονικά (όχι ταυτόγχρονα, προφανώς).

Επανεκκίνησα υπολογιστή/πολυμηχάνημα/ρούτερ, απεγκατέστησα τα πάντα, τα ξαναπέρασα, τίποτα.

Έχω δώσει καρφωτή ip στο μηχάνημα (όπως σε όλες τις συσκευές μου), στην αρχική εγκατάσταση τα είδε όλα καλά και τέλος.

Δοκίμασα από λαπτοπ, τα ίδια.

δοκίμασες με άλλα προγράμματα;

λχ naps ή από οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας να κάνεις acquire;

Μήπως περιμένεις να το δεις σαν ξεχωριστή συσκευή ενώ είναι combo;

Δοκίμασα τα πάντα, και με άλλα προγράμματα. Ενώ εκτύπωνε με τη μία από 3 διαφορετικές συσκευές, όταν άνοιγα πρόγραμμα για σάρωση, απλά δεν μπορούσε να το βρει.

Το έρμο το δικό τους (epson scan2), μάλιστα, μου άνοιγε τη σχετική εφαρμογή που έχει για δήλωση σύνδεσης/ip, στην οποία φαινόταν κανονικά η διεύθυνση της συσκευής αλλά εξακολουθούσε να πετάει μήνυμα ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Από browser, έμπαινα κανονικά στο σχετικό interface του μηχανήματος δηλώνοντας της ip που έχω ορίσει, όλα κανονικά κι εκεί, αλλά σάρωση για κανένα λόγο.

Τελικά, μετά από 10 φορές που άνοιξα/έκλεισα το μηχάνημα και τον υπολογιστή, 2 φορές το ρούτερ και 20 που δήλωσα στο epson scan την ip, λειτούργησε μια χαρά...έτσι...γιατί μπορούσε.

Τα ίδια μου έκανε μια στο τόσο και το προηγούμενο πολυμηχάνημα, αλλά όχι τέτοιο μουλάρωμα. Σίγουρα, δε, όταν εκτύπωνε σάρωνε κιόλας. Όταν δεν έβλεπε το ένα, δεν έβλεπε και το άλλο, όχι τα μισά μόνο.

Να δω σήμερα όταν επιστρέψω σπίτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...