Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι τι άλλο θα μπορούσα να κάνω, πέραν της πρωινής μου δουλειάς, ούτως ώστε να βελτιώσω τα οικονομικά μου. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθώ να φύγω από το επάγγελμα και να κάνω κάτι άλλο. Ιδανικά κάτι δικό μου που να μην έχει σχέση με την μηχανολογία. Για την ώρα όμως, δουλεύω μόνο ως μηχ. μηχ.

Διαβάζω πάρα πολλά πράγματα, στο Reddit αλλά και σε άλλα websites, που κάνουν στο εξωτερικό για έξτρα εισόδημα, αλλά το 90% αυτών πιθανότατα δεν θα δούλευε ποτέ στην Ελλάδα. 

Εσείς κάνετε κάτι μετά την πρωινή σας δουλειά που σας αποφέρει έξτρα εισόδημα? 

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας μηχ. μηχ. να κάνει 2η δουλειά σε μια θέση ανειδίκευτου (σέρβις, retail).

Μπορείς να χτυπήσεις δουλειές σχετικές με το αντικείμενο σου (πχ. μελέτες για εγκατάσταση φυσικού αερίου) και να τις φέρνεις σε πέρας εκτός ωραρίου εργασίας.

Προσωπικά, ξεκίνησα 2η δουλειά πριν από 1,5 χρόνο περίπου, άσχετη με το αντικείμενο μου, όπου και επένδυσα στον κλάδο του τουρισμού, σε ένα σχήμα με 4 μετόχους (25% έκαστος). Με απασχολεί από 0-2 ώρες τη μέρα (στην πλειοψηφία 0). Βέβαια υπάρχει και ενδιάμεσο γραφείο διαχείρισης το οποίο κρατάει μια σεβαστή προμήθεια αλλά φέρνει σε πέρας το 90% των καθημερινών εργασιών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας μηχ. μηχ. να κάνει 2η δουλειά σε μια θέση ανειδίκευτου (σέρβις, retail).

Μπορείς να χτυπήσεις δουλειές σχετικές με το αντικείμενο σου (πχ. μελέτες για εγκατάσταση φυσικού αερίου) και να τις φέρνεις σε πέρας εκτός ωραρίου εργασίας.

Προσωπικά, ξεκίνησα 2η δουλειά πριν από 1,5 χρόνο περίπου, άσχετη με το αντικείμενο μου, όπου και επένδυσα στον κλάδο του τουρισμού, σε ένα σχήμα με 4 μετόχους (25% έκαστος). Με απασχολεί από 0-2 ώρες τη μέρα (στην πλειοψηφία 0). Βέβαια υπάρχει και ενδιάμεσο γραφείο διαχείρισης το οποίο κρατάει μια σεβαστή προμήθεια αλλά φέρνει σε πέρας το 90% των καθημερινών εργασιών.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ιδανικά θα ήθελα να φύγω από τον κλάδο που δουλεύω τώρα. Γι αυτό και η ερώτηση. Ουσιαστικά δεν μου αρέσει η δουλειά που κάνω, και κάποια στιγμή θα ήθελα να φύγω από τον κλάδο των μηχανικών.

Γι αυτό θα ήθελα να ξεκινήσω κάτι σαν έξτρα και να προσπαθήσω κάποια στιγμή να το κάνω κύρια εργασία. Αλλά μέχρι τότε να έχω ένα έξτρα εισόδημα παράλληλα με την πρωινή μου εργασία.

Τώρα, όσον αφορά τον κλάδο του τουρισμού που ανέφερες ότι επένδυσες, στην Ελλάδα επίσης είναι και αυτός ένας κλάδος που έχει μεγάλη άνθηση, αλλά κατά την άποψη μου αν δεν είσαι σε κάποιο νησί/παραθαλάσσιο μέρος ή σε κάποια μεγάλη πόλη όπως Αθήνα Θεσσαλονίκη, ίσως να ήταν δυσκολότερο να μπεις στον εν λόγω κλάδο. Σίγουρα όμως υπάρχει μεγάλος κορεσμός...

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ιδανικά θα ήθελα να φύγω από τον κλάδο που δουλεύω τώρα. Γι αυτό και η ερώτηση. Ουσιαστικά δεν μου αρέσει η δουλειά που κάνω, και κάποια στιγμή θα ήθελα να φύγω από τον κλάδο των μηχανικών.

Γι αυτό θα ήθελα να ξεκινήσω κάτι σαν έξτρα και να προσπαθήσω κάποια στιγμή να το κάνω κύρια εργασία. Αλλά μέχρι τότε να έχω ένα έξτρα εισόδημα παράλληλα με την πρωινή μου εργασία.

Τώρα, όσον αφορά τον κλάδο του τουρισμού που ανέφερες ότι επένδυσες, στην Ελλάδα επίσης είναι και αυτός ένας κλάδος που έχει μεγάλη άνθηση, αλλά κατά την άποψη μου αν δεν είσαι σε κάποιο νησί/παραθαλάσσιο μέρος ή σε κάποια μεγάλη πόλη όπως Αθήνα Θεσσαλονίκη, ίσως να ήταν δυσκολότερο να μπεις στον εν λόγω κλάδο. Σίγουρα όμως υπάρχει μεγάλος κορεσμός...

Mου διέφυγε το συγκεκριμένο.

Εφόσον έχεις ακαδημαϊκή εμπειρία, εγώ θα πρότεινα να επενδύσεις σε ένα 2ο πτυχίο και να δουλέψεις εκεί. Αν αφήσεις το engineering μεσω σερβιτοριλικιου / retail, θα βγεις χαμενο.

Όσο για τον τουρισμό, όντως υπάρχει κορεσμός και φοβερός ανταγωνισμός. Πάντως εγώ μένω Αθήνα και η επένδυση είναι σε νησί, είναι δηλαδή doable το να εισαι απο μακρια, εφοσον εχεις γραφειο διαχείρισης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Mου διέφυγε το συγκεκριμένο.

Εφόσον έχεις ακαδημαϊκή εμπειρία, εγώ θα πρότεινα να επενδύσεις σε ένα 2ο πτυχίο και να δουλέψεις εκεί. Αν αφήσεις το engineering μεσω σερβιτοριλικιου / retail, θα βγεις χαμενο.

Όσο για τον τουρισμό, όντως υπάρχει κορεσμός και φοβερός ανταγωνισμός. Πάντως εγώ μένω Αθήνα και η επένδυση είναι σε νησί, είναι δηλαδή doable το να εισαι απο μακρια, εφοσον εχεις γραφειο διαχείρισης.

Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι κ εγώ να επενδύσω σε ένα δεύτερο πτυχίο ή ένα μεταπτυχιακό.

Επίσης, μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Δεν είπα ποτέ ότι θα άφηνα την δουλειά μου για να δουλέψω retail ή για να γίνω σερβιτόρος.

Απλά ανέφερα ότι αυτές(retail και σέρβις) είναι κάποιες από τις δουλειές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος για έξτρα χρήματα. Προσωπικά ποτέ δεν με τράβηξαν αυτοί οι κλάδοι άρα πιστεύω ότι δεν θα τις έκανα ποτέ. Μόνο αν έφτανα σε σημείο να μην έχω δουλειά, να μην μπορώ να βρω πουθενά και να χρειάζομαι απεγνωσμένα χρήματα.

Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα πολύ να ανοίξω μια δική μου επιχείρηση και έχω κάποιες ιδέες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει το κεφάλαιο για να ξεκινήσω. Άρα κάπως πρέπει να δημιουργηθεί αυτό το κεφάλαιο.

Επεξ/σία από laxanoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...