Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για απογυμνωτη καλωδίων ώστε να αφαιρώ εύκολα την μόνωση των καλωδίων και να μην παιδεύομαι με κοπιδια και άλλες πατέντες. 

Κατι φθηνοι που βλέπω στα 3-4 ευρώ κάνουν δουλειά ή πρέπει να πάω σε ακριβότερους; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ψάχνω για απογυμνωτη καλωδίων ώστε να αφαιρώ εύκολα την μόνωση των καλωδίων και να μην παιδεύομαι με κοπιδια και άλλες πατέντες. 

Κατι φθηνοι που βλέπω στα 3-4 ευρώ κάνουν δουλειά ή πρέπει να πάω σε ακριβότερους; 

Τι διατομής καλώδιο θέλεις να απογυμνώσεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εχω παρει ενα απο leroy που απογυμνωνει μεχρι και καλωδιο κεραιας (σαν διατομη). Πρεπει να εκανε γυρω στα 12 ευρω. (8 εχει). Και εχει και πρεσαρισμα ακροχιτωνινων.  Προς το παρον με εχει βολεψει αρκετα. Κανει και για μονοκλωνα και για πολυκλωνα. Στα καλωδια κεραιας που το εχω δοκιμασει, αφαιρει μονο την εξωτερικη  μονωση και τα υπολοιπα μενουν ανεπαφα. Επισης και το 3*1.5 που χρησιμοποιω συχνα, το "καθαριζει" σωστα.

dexter.png

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 1
Δημοσ.

Τι διατομές; Εγώ έχω ... συλλογή από τέτοια (μιας και είναι η δουλειά μου) αλλά πιο εξυπηρετικούς απ' όλους θεωρώ αυτό το στυλ:

Spoiler

image.png.686a0f15d86de393b5f6dff923b451b3.png

Προσοχή, ποτέ δε κόβουμε ατσάλι (σύρμα) με τέτοια εργαλεία!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εξαρταται τι καλωδια θες να δουλεψεις. Για μονοκλωνα/μικρες διατομες βολευει αυτο που βαλε ο απο πανω, για πολυκλωνα θες τετοιο στυλ για το εξωτερικο μανδυα πριν πας σ'αυτο που εβαλε ο απο πανω για τους αγωγους. Για ψιλοδουλειες στο σπιτι εχω αυτο (καλυπτει 3x6mm και λιγο παραπανω) αλλα δε ξερω αν αξιζει να δωσεις 40φευγα ευρω οταν μπορεις να παρεις κινεζικα με 5 κι αν χαλασει το πετας.

Επεξ/σία από fredd0
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Haldol είπε

Τι διατομές; Εγώ έχω ... συλλογή από τέτοια (μιας και είναι η δουλειά μου) αλλά πιο εξυπηρετικούς απ' όλους θεωρώ αυτό το στυλ:

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.686a0f15d86de393b5f6dff923b451b3.png

Προσοχή, ποτέ δε κόβουμε ατσάλι (σύρμα) με τέτοια εργαλεία!

Είχα δουλέψει με εργαλείο σαν αυτό που πόσταρες αλλά προσωπικά βολεύτηκα καλύτερα με αυτό:

20211015165952_13dcb734.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thanasisxask είπε

Τι διατομής καλώδιο θέλεις να απογυμνώσεις; 

Κυρίως 1.5αρι. Αλλά ίσως χρειαστώ και 1αρι, 2.5αρι.

Όχι παραπάνω από 2.5αρι ούτε κάτω από 0.5.

59 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Κύριε Βασίλη, δεν πιστεύω να πιασατε και εσείς χαλκό (για ένα μικρό μεροκάματο); 

Όχι. Κάτι ψιλοπράγματα για ραδιοερασιτεχνικά και κεραίες, ηλεκτρολογικά με προεκτάσεις στο σπίτι, προσθήκη φις σε χύμα καλώδια κτλ. Ελάχιστες φορές μέσα στο έτος δηλαδή. Έχω και κόφτη σωλήνων χαλκού με μια μικρή ροδέλα, αλλά δεν νομίζω να κάνει για μόνωση καλωδίων.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, VasKag είπε

εγω εχω παρει ενα απο leroy που απογυμνωνει μεχρι και καλωδιο κεραιας (σαν διατομη). Πρεπει να εκανε γυρω στα 12 ευρω. (8 εχει). Και εχει και πρεσαρισμα ακροχιτωνινων.  Προς το παρον με εχει βολεψει αρκετα. Κανει και για μονοκλωνα και για πολυκλωνα. Στα καλωδια κεραιας που το εχω δοκιμασει, αφαιρει μονο την εξωτερικη  μονωση και τα υπολοιπα μενουν ανεπαφα. Επισης και το 3*1.5 που χρησιμοποιω συχνα, το "καθαριζει" σωστα.

dexter.png

Για ερασιτεχνική χρήση προτείνω κι εγώ κάτι τέτοιο. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση.

Το της Knipex είναι δύσκολο στη χρήση γιατί πρέπει να τραβήξεις το καλώδιο παράλληλα με τον άξονα του που δεν είναι πάντα εύκολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά έχω έναν σαν κι αυτόν

RS PRO Wire Stripper, 1mm Min, 3.2mm Max | RS

Όχι τον ίδιο αλλά της ίδιας "φιλοσοφίας"/λειτουργίας. Τον έχω πολλάάά χρόνια (δεκαετίες) και πραγματικά δεν τον αλλάζω.

Έχω και άλλους (πχ σαν αυτόν που ανέφερε ο @Haldol) αλλά βρίσκω τον παραπάνω ιδιαίτερο εύκολο και ξεκούραστο στη χρήση, καθώς δεν χρειάζεται καν τράβηγμα.

Μοναδικό μείον το ότι δεν πιάνει πολύ χοντρές διατομές, σαν το καλώδιο κεραίας που αναφέρθηκε

Επεξ/σία από haris_216

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...