Προς το περιεχόμενο

Βλάβη κινητήρα Matiz 800cc και επισκευή

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Κάτι χαλασμένο μέσα σε μια αυλή ή σε ένα γκαράζ δεν δίνει συναισθήματα 

Μην τον κοροϊδεύεται 

Εχει ένα αμάξι που για τον Χ λόγο του προσέφερε μια συναισθηματική αξία όλα τα χρόνια που το καβαλάει 

Γιατι να μην το φτιάξει εάν το έχει σε καλή κατάσταση 

Ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο μοτέρ 

Ειναι περιποιημένο σαλόνι, ταπετσαρίες, λεβιες, φώτα, αμορτισέρ, ψαλίδια, καθαρό, ευθυγράμμιση, ζυγοστάθμιση, συμπλέκτης, φρένα 

Ολα αυτά ναι μπορεί να είναι περιποιημένα και να σπάσει. Τι να κάνουμε; Συνέβη 

πολλά πράγματα που έχουμε από αγαπημένα μας πρόσωπα ή παλαιότερες γενιές και δεν δουλεύουνε λόγο παλαιότητας έχουν συναισθηματική αξία για εκατομμύρια ίσως και παραπάνω ανθρώπους στην υφήλιο.

να το φτιάξει με ένα χιλιάρικο όταν με τα ίδια λεφτά παίρνει το ίδιο ή και καλύτερο αυτοκίνητο μιας και αυτό όπως λέει ότι το είχε στην πένα του έβγαλε με περίπου 110.000 χιλιόμετρα τόσο χοντρό πρόβλημα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αφού έχει συναισθηματική αξία πας σε ανακατασκευή κινητήρα στο χιλιάρικο στη καλύτερη περίπτωση και με γνώστη τίμιο μηχανικό. Αλλαγή κινητήρα είναι λαχείο που δεν θα σου κληρώσει μετά τόσα χρόνια. 

22 λεπτά πριν, makis269 είπε

πολλά πράγματα που έχουμε από αγαπημένα μας πρόσωπα ή παλαιότερες γενιές και δεν δουλεύουνε λόγο παλαιότητας έχουν συναισθηματική αξία για εκατομμύρια ίσως και παραπάνω ανθρώπους στην υφήλιο.

να το φτιάξει με ένα χιλιάρικο όταν με τα ίδια λεφτά παίρνει το ίδιο ή και καλύτερο αυτοκίνητο μιας και αυτό όπως λέει ότι το είχε στην πένα του έβγαλε με περίπου 110.000 χιλιόμετρα τόσο χοντρό πρόβλημα ?

Με χίλια ευρώ παίρνει άλλο καλύτερο αμάξι; 
Μπες στο car και κάνε μια αναζητηση να δεις τι παίζει με 1000€

Ο άνθρωπος λέει το συντηρούσε 

Τώρα αν είχε ελάττωμα ή εάν στο συνεργείο τον κορόιδευαν και δεν έκαναν σωστά συντήρηση δεν είναι λάθος του ιδιοκτήτη 

Ανεφερα όμως κι αλλά πράγματα τα οποία συντηρούμε. Όλα αυτά μπορεί να τα έχει άψογα γιατί να το πετάξει το αμάξι; 

Ο αδερφός μου πρόσφατα πήρε ένα Mazda 323 από έναν γείτονα που παρέδωσε πινακίδες 

Το πήραμε 500€ 

Συμαζεψαμε ότι μπορούσαμε και δώσαμε αλλά τόσα περίπου 

Τωρα άλλαξε δουλειά και επειδή κάνει χιλιόμετρα λέει τι να κάνουμε να βάλουμε υγραέριο; Η εγκατάσταση όμως κοστίζει 800€ δηλαδή παραπάνω από το αυτοκίνητο 

Επιμενω όμως ότι ναι πρέπει να μπει και υγραέριο. Αλλιώς τι νόημα έχει να κάθεται κάτω στο δρόμο παρκαρισμένο; 

Α ξέχασα 

Πριν το Mazda είχαμε ένα saxo που χτύπησε μηχανή 

Ο αδερφός μου το πρόσεχε. Πως; Άλλαζε λάδια κάθε 3000χμ 

Εβαζε λαδι από τα Lidl 

Μια μέρα των ημερών μέσα στο καλοκαίρι έσπασε το μοτέρ δεν γυρίζει ούτε ο στρόφαλος ούτε τίποτα. Έσφιξαν όλα μέσα 

Το πετάξαμε όμως το αμάξι γιατί; 
Επειδη δεν είχε αμορτισέρ, ήταν χαλασμένη η κλειδαριά του τιμονιού, το ψυγείο νερού ήταν τρύπιο, το πορτμπαγκάζ χαλασμένο, το κάθισμα του οδηγού σπασμένο, οι ταπετσαρίες ξεκόλλησαν, τα λάστιχα κινεζικά και 4 ετών, είχε πάθει διαφορικό, επίσης ο πίσω άξονας είχε θέμα 

Καταλαβαινεις ότι άλλο να το έχω στην πένα και να χτυπήσει μηχανή και άλλο να μην έχει επάνω τίποτα σωστό και να θέλω να το φτιάξω 

• Like 4

Στις 8/12/2022 στις 1:30 ΜΜ, BritGreek είπε

Τι να σου πω. Λάδια αλλάζει το συνεργείο, θεωρητικά όπως έλεγε, με καλά λάδια και πάντα αλλαγή φίλτρου. Το αυτοκίνητο αυτό πήγαινε απλώς τα παιδιά στο σχολείο και στο σούπερ μάρκετ σε ελάχιστη απόσταση. Τι να πιέσουμε στο matiz των 800cc;  

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή το αυτοκίνητο πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ σε λίγες μέρες, θα καταθέσουμε προσωρινά πινακίδες (για το σήμα και το ΚΤΕΟ) και επειδή δεν θέλουμε να το πετάξουμε, θα φτιαχτεί από τον νέο χρόνο με ολική ανακατασκευή κινητήρα, καθώς όλο το υπόλοιπο είναι σε κατάσταση σχεδόν καινούργιου και πριν το πάθει αυτό είχαμε αλλάξει τα πάντα. 

.

Μια χαρα βαλτο αγγελια μηπως το παρει καποιος που ειναι μηχανικος ή εχει κονε..

Δεν αξιζει να το κρατησεις.. Ασθενικο/νωχελικο μοτερ με υψηλη καταναλωση!  Εκτος αν ''ταιριαζει'' του βαλεις αλλο μοτερ! πχ το lanos παιρνει opel! Κουμπωναν απο vectra ή calibra  ΥΓ. Αλλο μπ...λο και κεινο!!!

Τα daewoo ηταν τυρι-φακα!!!

εδώ εμένα μου είπε ένα μπουμπούκι μηχανικός ότι με ραγισμένη κεφαλή είναι για πέταμα.

Ανεβαζε θερμοκρασίες, το πήγα στο συνεργείο μου λέει ραγισμένη κεφαλή. Πέτα το δεν κάνεις τίποτα με αυτό δεν πρόκειται να κατεβάσεις τις θερμοκρασίες.

Τελικά άλλαξα αισθητήρα θερμοκρασίας, θερμοστάτη, αντλία νερού και ψυγείο, έκανα καθαρισμό συστήματος και έριξα φρέσκο παραφλού και αισίως πλησιάζουμε τα 400.000 km.  Με βλέπει στο χωριό και δεν μου μιλάει πλέον από τη ντροπή του. Nissan Almera N15 GA14DE 1400 cc του 98 με 400.000 km σχεδόν στο κοντέρ.

• Like 2

20 λεπτά πριν, valadsk είπε

εδώ εμένα μου είπε ένα μπουμπούκι μηχανικός ότι με ραγισμένη κεφαλή είναι για πέταμα.

Ανεβαζε θερμοκρασίες, το πήγα στο συνεργείο μου λέει ραγισμένη κεφαλή. Πέτα το δεν κάνεις τίποτα με αυτό δεν πρόκειται να κατεβάσεις τις θερμοκρασίες.

Τελικά άλλαξα αισθητήρα θερμοκρασίας, θερμοστάτη, αντλία νερού και ψυγείο, έκανα καθαρισμό συστήματος και έριξα φρέσκο παραφλού και αισίως πλησιάζουμε τα 400.000 km.  Με βλέπει στο χωριό και δεν μου μιλάει πλέον από τη ντροπή του. Nissan Almera N15 GA14DE 1400 cc του 98 με 400.000 km σχεδόν στο κοντέρ.

Εντελώς λάθος διάγνωση 

Αμα έχει ραγισμένη κεφαλή είναι πολλαπλά τα προβλήματα και ναι είναι πολύ σοβαρή ζημιά 

Προφανως εσένα δεν ήταν αυτό το πρόβλημα 

Υπαρχουν μηχανικοί και μηχανικοί τι να κάνουμε. Πρέπει να προσέχουμε 

3 ώρες πριν, valadsk είπε

Mε αυτά που έκανες δεν επιδιόρθωσες ραγισμένη κεφαλή.

• Like 1

Στις 7/12/2022 στις 3:09 ΜΜ, BritGreek είπε

Έχουμε ένα Matiz 800cc του 2003 με συναισθηματική αξία το οποίο δεν θέλουμε να πετάξουμε. Με μόλις 115.000 χιλιόμετρα, αγορασμένο καινούργιο, και ενώ είναι συντηρημένο σωστά, καταστράφηκε ο κινητήρας καθώς βγάζει ένα απίστευτο ντουμάνι μαύρο και άσπρο. Η διάγνωση είναι σπασμένο ελατήριο με αποτέλεσμα οι επιλογές που μας δόθηκαν να είναι είτε μεταχειρισμένος κινητήρας ή ολική επισκευή μηχανής μαζί με τρόμπες και αντλίες. Το κόστος και στις δύο περιπτώσεις, υπερβαίνει τα 900 ευρώ μαζί με τα εργατικά στο φτηνότερο συνεργείο που βρήκα (πήρα 2 προσφορές μέχρι στιγμής). Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά κανονικά.

Η απορία μου έχει να κάνει με το κόστος. Θεωρείτε ότι είναι normal ως ποσό; Στο car βλέπω ότι οι μεταχειρισμένοι κινητήρες κυμαίνονται στα 300 ευρώ. 

Άψογα συντηρημένο νομίζεις ότι είναι γιατί πλήρωνες λάθος μηχανικό. Δεν βγαίνουν τέτοια προβλήματα με μόνο 115,000 χλμ... οπότε η ερώτηση σου θα πρέπει να είναι για αξιόπιστο μηχανικό στην περιοχή σου. Μόνο που σου πρότεινε αλλαγή μηχανής με τόσα λίγα χλμ ή κάτι ξέρει (το συντηρούσε καλά..) ή πας αμέσως στον επόμενο μηχανικό.

• Like 1

10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Mε αυτά που έκανες δεν επιδιόρθωσες ραγισμένη κεφαλή.

Αυτό ήταν το point του, ότι τελικά ήταν λάθος διάγνωση της μηχανικάρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@BritGreek H ουσία ειναι μία. Ξεχωρα απο συναισθηματισμους κλπ , με around 1000 ευρώ που κοστίζει η ολικη επισκευή + τα όσα ευρώ πιανει αν το δώσεις στην κατασταση που ειναι τωρα,   μπορεις να βρεις/παρεις ένα αλλο αυτοκινητο (οποιο να 'ναι , οποιο σου αρεσει) στην γενική κατασταση που θα ειναι το Matiz μετα την επισκευή για να κανετε τις δουλειες που κάνετε με αυτο ;

Αν ναι παρε άλλο , αν οχι φτιαξε το Matiz...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Thanks 1

22 ώρες πριν, nik0laus είπε

@BritGreek H ουσία ειναι μία. Ξεχωρα απο συναισθηματισμους κλπ , με around 1000 ευρώ που κοστίζει η ολικη επισκευή + τα όσα ευρώ πιανει αν το δώσεις στην κατασταση που ειναι τωρα,   μπορεις να βρεις/παρεις ένα αλλο αυτοκινητο (οποιο να 'ναι , οποιο σου αρεσει) στην γενική κατασταση που θα ειναι το Matiz μετα την επισκευή για να κανετε τις δουλειες που κάνετε με αυτο ;

Μα οποιος γνωριζει τι καιει και πως τραβαει αυτο το πραγμα και μπει στην διαδικασια να το φτιαξει τοτε ειναι μαζοχας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Μα οποιος γνωριζει τι καιει και πως τραβαει αυτο το πραγμα και μπει στην διαδικασια να το φτιαξει τοτε ειναι μαζοχας!

Το έχουμε χρόνια. Καίει 6.5-7.0 l/100. Αρκετά για τις δυνατότητές του, αλλά για την πόλη είναι μια χαρά γιατί δεν σε νοιάζουν γρατζουνιές κλπ. Επίσης, το κλιματιστικό είναι πολύ δυνατό για τα κυβικά του. Άρα, αντί για μηχανάκι που βρέχεσαι και κρυώνεις είναι, για τις ηλικίες μας καλύτερο. Αυτό το αυτοκίνητο δεν το παίρνει κανείς για να τρέχει. Μέχρι τα 80-90, ζωηρότατο είναι. Άθλια ωστόσο ανάρτηση και πολύ κακό κιβώτιο ταχυτήτων. Προφανώς έχουμε πολύ καλύτερο αυτοκίνητο για όλα τα υπόλοιπα, αλλά με 1000-2000 ευρώ και μόλις 800cc με πολύ χαμηλό τεκμήριο λόγω παλαιότητας, δεν βρίσκεις αυτές τις ημέρες. Ακόμα και ένα Atos που να μην είναι από ενοικιάσεις, ξεκινά από τις 3500 ευρώ.

Στις 9/12/2022 στις 11:11 ΜΜ, nik0laus είπε

Όχι δεν παίρνεις τίποτα σε μικρό με αυτά τα λεφτά. Γιατί όποιο και να πάρεις θέλει να βάλεις άλλα τόσα για να το μαζέψεις.

Το αυτοκίνητο, καθώς δεν θέλαμε να το δώσουμε για διάφορους λόγους, μπαίνει σε (άλλο) συνεργείο και επισκευάζεται, με γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας της μηχανής για 6 μήνες.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 3

Έτσι όπως τα λες είναι, και καλά κάνεις και δεν το δίνεις απ' τη στιγμή που το μόνο που σου έβγαλε είναι το μοτέρ και μπαίνεις στη διαδικασία να το φτιάξεις και γιατί όχι να σου κρατήσει άλλο τόσο.

Αν γίνει σωστά το ρεκτιφιέ θα είσαι μια χαρά.

• Thanks 1

Στις 10/12/2022 στις 11:59 ΜΜ, BritGreek είπε

Το έχουμε χρόνια. Καίει 6.5-7.0 l/100. Αρκετά για τις δυνατότητές του, αλλά για την πόλη είναι μια χαρά γιατί δεν σε νοιάζουν γρατζουνιές κλπ. Επίσης, το κλιματιστικό είναι πολύ δυνατό για τα κυβικά του. Άρα, αντί για μηχανάκι που βρέχεσαι και κρυώνεις είναι, για τις ηλικίες μας καλύτερο. Αυτό το αυτοκίνητο δεν το παίρνει κανείς για να τρέχει. Μέχρι τα 80-90, ζωηρότατο είναι. Άθλια ωστόσο ανάρτηση και πολύ κακό κιβώτιο ταχυτήτων. Προφανώς έχουμε πολύ καλύτερο αυτοκίνητο για όλα τα υπόλοιπα, αλλά με 1000-2000 ευρώ και μόλις 800cc με πολύ χαμηλό τεκμήριο λόγω παλαιότητας, δεν βρίσκεις αυτές τις ημέρες. Ακόμα και ένα Atos που να μην είναι από ενοικιάσεις, ξεκινά από τις 3500 ευρώ.

Όχι δεν παίρνεις τίποτα σε μικρό με αυτά τα λεφτά. Γιατί όποιο και να πάρεις θέλει να βάλεις άλλα τόσα για να το μαζέψεις.

Το αυτοκίνητο, καθώς δεν θέλαμε να το δώσουμε για διάφορους λόγους, μπαίνει σε (άλλο) συνεργείο και επισκευάζεται, με γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας της μηχανής για 6 μήνες.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

69 Nm @ 4600 σ.α.λ.

Κύκλος εντός πόλης   7.9 l/100 km

Το δικο σου αν καιει μαχ 7λ αξιζει να το κρατησεις! 

1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

69 Nm @ 4600 σ.α.λ.

Κύκλος εντός πόλης   7.9 l/100 km

Το δικο σου αν καιει μαχ 7λ αξιζει να το κρατησεις! 

Αυτή είναι η κατανάλωση εντός πόλης, στα όρια του 8. Το είχαμε παλιά στην δουλειά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...