Προς το περιεχόμενο

Πρέπει να αποσυνδέσω το Touch Bar ενός MacBook Pro…

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Tasos19s,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jumaru99 είπε

αλλά απ' ότι λες έχεις περιορισμένη πρόσβαση.

Πόσιν ώρα χρειάζεται για να γίνει αυτό? Τι πρέπει να κάνω? 

1 ώρα πριν, jumaru99 είπε

Θα ανοίξει, αλλά μπορεί να σου βαράει kernel panic γιατί απουσιάζει.

Μια λύση θα ήταν να αφαιρέσεις τον driver/kext για το touchbar, αλλά απ' ότι λες έχεις περιορισμένη πρόσβαση. Αυτό στην ουσία θα το καθιστούσε μη λειτουργικό και ίσως δεν βάραγε ο kernel.

Αν μπορώ να βγαλω τον ντριβερ από το τέρμιναλ τότε σιγουρα θα μπορώ να το κάνω. Έχει NVMe και στο 1 λέπτο (400mb/s) μπορώ να μετακινήσω +20GB δεδομένων αν το απαιτεί μια εντολή.

Θα μπορούσα να γράψω την εντολή στο κινητό ή σε άλλο Mac (έχω πρόσβαση σε Mac, PC, κλπ.) και να το τρέξω μέσω εξωτερικού σκληρού ή ιστοσελίδας.

Το Mac κολλάει στην login screen του safe mode. Νομίζω είναι κάτι πιο σοβαρο.

Επεξ/σία από redmedusa
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Και μην ξεχνάς πως η touchbar δεν είναι απλά ένα εξάρτημα, αλλά τρέχει δικό της λειτουργικό με μια  έκδοση του watchOS και περιλαμβάνει κάτι παρόμοιο με το Τ1 chip που "δένει" σε επίπεδο hardware με το υπόλοιπο λειτουργικό του Macbook!  

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και μην ξεχνάς πως η touchbar δεν είναι απλά ένα εξάρτημα, αλλά τρέχει δικό της λειτουργικό με μια  έκδοση του watchOS και περιλαμβάνει κάτι παρόμοιο με το Τ1 chip που "δένει" σε επίπεδο hardware με το υπόλοιπο λειτουργικό του Macbook!  

image.gif.11f8c7f37d91e213f49ce20965974683.gif

Δημοσ.

Νομίζω δεν είναι δύσκολο να το αποσυνδέσεις 

Μολις ανοίξεις το κάλυμμα του MacBook αν το έχεις τοποθετημένο όπως το βίντεο, επάνω δεξιά είναι η καλώδιο ταινία από το Touch Bar 

Μπορεις να το δεις όταν βγάζει την μητρική, ποιο είναι ακριβώς το εξάρτημα που πρέπει να αποσυνδέσεις 

Στην περίπτωση σου όμως δεν χρειάζεται να βγάλεις όλα αυτά αφού δεν υπάρχει λόγος να βγει η μητρική 

Πρωτα από όλα αποσυνδέεις την μπαταρία 

Μετά βγάζεις εκείνο το καλώδιο 

Ξανα βάζεις την μπαταρία και δεν χρειάζεται να κλείσεις το καπάκι 

Απλα γύρισε το μηχάνημα στην θέση του και δοκίμασε εάν δουλεύει για να δούμε εάν είναι εκεί το πρόβλημα 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Μολις ανοίξεις το κάλυμμα του MacBook αν το έχεις τοποθετημένο όπως το βίντεο, επάνω δεξιά είναι η καλώδιο ταινία από το Touch Bar 

Μπορεις να το δεις όταν βγάζει την μητρική, ποιο είναι ακριβώς το εξάρτημα που πρέπει να αποσυνδέσεις 

Στην περίπτωση σου όμως δεν χρειάζεται να βγάλεις όλα αυτά αφού δεν υπάρχει λόγος να βγει η μητρική 

Απλα γύρισε το μηχάνημα στην θέση του και δοκίμασε εάν δουλεύει για να δούμε εάν είναι εκεί το πρόβλημα 

Έκανα την ερώτηση «τι θα γίνει αν αποσυνδέσω το Touch Bar» και μου απάντησαν αυτό:

322CA016-8A3A-4EBD-9449-18382043BBC2.jpeg.b1c9243d99c3a307ffcaf2563e3b55db.jpeg

Ποια είναι τα «flex» του «Touch Bar» που συνδέονται στο «MLB»???
Τι είναι τα “flex”, “MLB”?

• Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, redmedusa είπε

Έκανα την ερώτηση «τι θα γίνει αν αποσυνδέσω το Touch Bar» και μου απάντησαν αυτό:

Φαντάζομαι εννοεί τα 2 flex καλώδια/ταινίες που συνδέουν την Touch Bar με τη motherboard. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, redmedusa είπε

Σου είπα πιο επάνω 

Ειναι αυτά τα καλώδια που συνδέονται επάνω στην μητρική 

Εοανω δεξιά όπως έχει ο τύπος το μηχάνημα ανοιχτό στο βίντεο 

Τα εξηγεί κιόλας όταν τα βγάζει 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/12/2022 στις 4:08 ΜΜ, Tasos19s είπε

Εχω δει το βίντεο πολλες φορές και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ να βγαλω το καλώδιο του touchbar χωρίς να βγαλω τη μητρική?

Το καλώδιο είναι πάνω δεξια, κάτω από τη μητρική ενώ η μπαταρία είναι από τη μέση και κάτω. Πως τα συσχετίζεις? 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Εχω δει το βίντεο πολλες φορές και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ να βγαλω το καλώδιο του touchbar χωρίς να βγαλω τη μητρική?

Το καλώδιο είναι πάνω δεξια, κάτω από τη μητρική ενώ η μπαταρία είναι από τη μέση και κάτω. Πως τα συσχετίζεις? 

Εγώ στο βίντεο που έβαλες βλέπω ότι το καλώδιο βγαίνει και χωρίς να βγει η μητρική 

Το ίδιο μηχάνημα έχεις ακριβώς; Πχ υπάρχει διαφορά σε μηχάνημα ίδιας χρονολογία αλλά διαφορετικών διαστάσεων 13αρι με 15αρι

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Εγώ στο βίντεο που έβαλες βλέπω ότι το καλώδιο βγαίνει και χωρίς να βγει η μητρική 

Το ίδιο μηχάνημα έχεις ακριβώς; Πχ υπάρχει διαφορά σε μηχάνημα ίδιας χρονολογία αλλά διαφορετικών διαστάσεων 13αρι με 15αρι

Δεν το έχω ανοίξει ακόμα. Στο βίντεο είναι το 15αρι εγώ έχω το 13αρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Tasos19s είπε

Έχουν διαφορες

Λόγο διαφορετικης βίδας δεν μπορώ να βγαλω τη μητρική. Έβγαλα ήδη όμως αρκετά connectors. Ξέρει κάποιος αν κάποιο από αυτά που έβγαλα έχει να κάνει με το Touch Bar?

C014BFD7-F714-4986-980B-143769D0E6D7.jpeg.e10f74f39cb5725c49f672244e6f0b7f.jpeg

3E013D16-F185-488D-8BDD-0DDD66DAACF9.jpeg.771c9afe5e1ced0adbf15934b28e2a83.jpeg

814AA8EA-1DA5-4FEA-98B6-94336643B844.jpeg

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να βγάλεις την μητρική 

Αυτα τα δυο που έβγαλες επάνω δεξιά αυτά φαίνεται να είναι από την Touch Bar 

Βάλε την μπαταρία και άνοιξε το μηχάνημα 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Δεν χρειάζεται να βγάλεις την μητρική 

Αυτα τα δυο που έβγαλες επάνω δεξιά αυτά φαίνεται να είναι από την Touch Bar 

Βάλε την μπαταρία και άνοιξε το μηχάνημα 

Μήπως δεν μπορεί να ανοίξει επειδή ένα από αυτά τα δυο είναι για το power button? 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Μήπως δεν μπορεί να ανοίξει επειδή ένα από αυτά τα δυο είναι για το power button? 

Επάνω στην Touch Bar είναι το power? 
Κουμπωσε τα όλα 

Πάτησε το power και μετά με πλαστικό εργαλείο πάντα βγάλε ξανά εκείνες τις 2 ταινίες 

Από ότι βλέπω το power button είναι το ίδιο με τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος; 
Αν ναι, τότε από άλλου συνδέεται δεν έχει σχέση με την Touch Bar 

Επεξ/σία από Tasos19s
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...