redmedusa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Ότι εργαλεια χρειαζονται για να κάνω αυτό: Υπάρχουν σε αυτό? https://www.custompc.com.cy/cases-and-modding-en/modding/tools/ifixit-essential-electronics-toolkit-tool-set-for-smartphone-and-electronics-repair/
Tasos19s Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μήπως να μην το πειράξεις εάν δεν γνωρίζεις;
redmedusa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Tasos19s είπε Μήπως να μην το πειράξεις εάν δεν γνωρίζεις; 1. Έχει σπασει η οθόνη 2. Κλείνει μετά από 1 λεπτό λειτουργιας 3. Έχει χαλάσει η Touch Bar Έκανα ποστ σε Apple forums και ίσως αν αποσυνδεθεί το Touch Bar να δουλέψει. Δούλευε μια χαρά πριν 1 εβδομάδα. Όταν το ανοίγω μετά από 1 λεπτό σβήνει, ανοίγουν οι ανεμιστήρες στο φουλ για 1 δευτερόλεπτο και κάνει ρεσταρτ. Kernel panic από process που έχει σχέση με το touch bar.
enlightened Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η οθόνη για να φτιαχτεί είναι πανάκριβη (γύρω στα 800€), αλλά μου φαίνεται περίεργο να χάλασε και το touchbar και να σου κάνει τέτοια νούμερα όταν απλά έσπασε η οθόνη. Τι ακριβώς έγινε; Είχε επαφή με υγρά; Πιέστηκε κάπου; Αν είναι παλιό (5-6 χρόνια) ίσως να το παρατήσεις και να πάρεις ένα καινούργιο, διότι θα ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ με το σέρβις, εάν δεν το πας στο (πανάκριβο) επίσημο. Αν το πιάσεις μόνος σου, χωρίς πρότερη εμπειρία και επαφή με τα εξαιρετικά εύθραυστα και λεπτεπίλεπτα εξαρτήματα αυτών των μηχανημάτων, εκτός του ότι θα χαλάσεις μια περιουσία σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά, θα χάσεις και τον χρόνο σου. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από enlightened
redmedusa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, enlightened είπε Η οθόνη για να φτιαχτεί είναι πανάκριβη (γύρω στα 800€), αλλά μου φαίνεται περίεργο να χάλασε και το touchbar και να σου κάνει τέτοια νούμερα όταν απλά έσπασε η οθόνη. Τι ακριβώς έγινε; Είχε επαφή με υγρά; Πιέστηκε κάπου; Αν είναι παλιό (5-6 χρόνια) ίσως να το παρατήσεις και να πάρεις ένα καινούργιο, διότι θα ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ με το σέρβις, εάν δεν το πας στο (πανάκριβο) επίσημο. Αν το πιάσεις μόνος σου, χωρίς πρότερη εμπειρία και επαφή με τα εξαιρετικά εύθραυστα και λεπτεπίλεπτα εξαρτήματα αυτών των μηχανημάτων, εκτός του ότι θα χαλάσεις μια περιουσία σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά, θα χάσεις και τον χρόνο σου. Πρώτα έσπασε η οθόνη και μετά από καιρό χάλασε το Touch Bar.
Tasos19s Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, redmedusa είπε Πρώτα έσπασε η οθόνη και μετά από καιρό χάλασε το Touch Bar. Είχα εγώ κάτι θέματα με panics όπως είπες Μόλις έκανα επιδιόρθωση την εφαρμογή Φωτογραφίες λύθηκε το πρόβλημα μου Μπορεί να οφείλεται σε software το πρόβλημα σου Αν μπορείς μπες σε safe mode να δεις θα σου εμφανίσει το πρόβλημα;
redmedusa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Tasos19s είπε Είχα εγώ κάτι θέματα με panics όπως είπες Μόλις έκανα επιδιόρθωση την εφαρμογή Φωτογραφίες λύθηκε το πρόβλημα μου Μπορεί να οφείλεται σε software το πρόβλημα σου Αν μπορείς μπες σε safe mode να δεις θα σου εμφανίσει το πρόβλημα; Έχω το ίδιο πρόβλημα σε safe mode. Έχω το ίδιο πρόβλημα όταν μπαίνω σε recovery mode. Έχω το ίδιο πρόβλημα όταν ανοίξει το Mac και φτάσει στη login screen. Αν δεν κάνω τίποτα πάλι κλείνει από μόνο του. Είναι χιλιοσπασμενο και επειδή είναι πολύ μπιζιλη δουλειά αν πάω σε service θα μου πουν για ένα σωρό λεφτά. Βρήκα έναν που έχει ακριβώς το ίδιο θέμα και του είπαν αλλαγή μητρικής. Είναι παλιό Mac (έχει i5 8th gen cpu του 2018) παρόλο που βγήκε πρόσφατα (2020). Προσπάθησα να το πουλήσω όταν δούλευε με σπασμένη οθόνη αλλά μετά χάλασαν και το Touch Bar και δεν ανοίγει. Είτε θα το φτιάξω μόνος με εργαλεία που κάνουν 50€ ή θα το πετάξω. Δεν με νοιάζει που είναι δύσκολη δουλειά που θέλει προσοχή.
Tasos19s Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, redmedusa είπε Έχω το ίδιο πρόβλημα σε safe mode. Έχω το ίδιο πρόβλημα όταν μπαίνω σε recovery mode. Έχω το ίδιο πρόβλημα όταν ανοίξει το Mac και φτάσει στη login screen. Αν δεν κάνω τίποτα πάλι κλείνει από μόνο του. Είναι χιλιοσπασμενο και επειδή είναι πολύ μπιζιλη δουλειά αν πάω σε service θα μου πουν για ένα σωρό λεφτά. Βρήκα έναν που έχει ακριβώς το ίδιο θέμα και του είπαν αλλαγή μητρικής. Είναι παλιό Mac (έχει i5 8th gen cpu του 2018) παρόλο που βγήκε πρόσφατα (2020). Προσπάθησα να το πουλήσω όταν δούλευε με σπασμένη οθόνη αλλά μετά χάλασαν και το Touch Bar και δεν ανοίγει. Είτε θα το φτιάξω μόνος με εργαλεία που κάνουν 50€ ή θα το πετάξω. Δεν με νοιάζει που είναι δύσκολη δουλειά που θέλει προσοχή. Θα το κοιτάξω λίγο και θα σου πω το απόγευμα πως να το ανοίξεις 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, redmedusa είπε Ότι εργαλεια χρειαζονται για να κάνω αυτό: Υπάρχουν σε αυτό? https://www.custompc.com.cy/cases-and-modding-en/modding/tools/ifixit-essential-electronics-toolkit-tool-set-for-smartphone-and-electronics-repair/ Οι πιθανότητες να ολοκληρώσεις με επιτυχία κάτι τέτοιο δεν είναι με το μέρος σου, εκτός κι αν γενικότερα "πιάνουν τα χέρια σου" με τέτοιες λεπτές εργασίες...
itanium Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, redmedusa είπε Είτε θα το φτιάξω μόνος με εργαλεία που κάνουν 50€ ή θα το πετάξω. Δεν με νοιάζει που είναι δύσκολη δουλειά που θέλει προσοχή.
jumaru99 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Σίγουρα δεν είναι εύκολη δουλειά για κάποιον που δεν έχει εμπειρία. Τώρα είναι πιο εύκολο αν απλά όπως λες θες να το αποσυνδέσεις απλά. Αλλά έστω πως το αποσυνδέεις, θα λυθούν τα προβλήματά σου; Δεν θα βαράει που δεν θα το βρίσκει; Γιατί μάλλον απ' ότι καταλαβαίνω, το θεωρεί σημαντική συσκευή. Μετά με ποιο τρόπο σκοπεύεις να αντικαταστήσεις τις λειτουργίες αυτές; Εξωτερικό keyboard;
redmedusa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, jumaru99 είπε Σίγουρα δεν είναι εύκολη δουλειά για κάποιον που δεν έχει εμπειρία. Τώρα είναι πιο εύκολο αν απλά όπως λες θες να το αποσυνδέσεις απλά. Αλλά έστω πως το αποσυνδέεις, θα λυθούν τα προβλήματά σου; Δεν θα βαράει που δεν θα το βρίσκει; Γιατί μάλλον απ' ότι καταλαβαίνω, το θεωρεί σημαντική συσκευή. Μετά με ποιο τρόπο σκοπεύεις να αντικαταστήσεις τις λειτουργίες αυτές; Εξωτερικό keyboard; Ελπίζω αν αποσυνδεθεί να δουλέψει επειδή όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν μια χαρά. Έχω Mac κυριολεκτικα για μερικά λεπτά. Έχω εξωτερικό πληκτρολόγιο, extra οθόνη, ηχεία, ποντίκι και γενικά με είχε βολέψει όλη η φάση πριν πάθει αυτό στα καλά καθούμενα. Γενικά έχω εμπειρία σε αυτό δεν είναι η πρώτη μου φορά αλλά δεν έχω ανοίξει MacBook με τόσο μεγάλη πυκνότητα εξαρτημάτων ξανά. Θα του δώσω πολύ προσοχή και πολύ χρόνο. Ευχαριστώ για το support παιδιά αλλά σας παρακαλώ πείτε μου ποια εργαλεία να αγοράσω? Δεν θέλω να δώσω 40€ στα εργαλεία iFixit essentials και μετά να ανακαλύψω ότι μου λείπει ένα κατσαβίδι για αυτό έκανα το ποστ. Έκανα δυο ποστ στο Apple forums και βρέθηκαν άλλοι δυο που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Αλλά όταν πας να γράψεις για επισκευή και αναφέρεις το όνομα «iFixit» σου διαγραφούν το reply!!! Έγραψα για το iFixit essentials και μου έστειλαν αυτό: We removed your post because it discussed questionable advice or inappropriate activities. Εχω κάνει όλα τα σχετικά 1. safe boot 2. recovery mode 3. SMC reset 4. NVRAM/PRAM reset ότι και να κάνω το Mac δουλεύει για μερικά λεπτά και μετά κάνει ρεσταρτ, μετά δουλεύει μερικά λεπτά και κάνει πάλι ρεσταρτ ΕΠ ΑΠΕΙΡΟΝ. ακομα και στο recovery mode παθαίνει το ίδιο, σβήνει η οθόνη (καμία φορά κάνουν έντονο θόρυβο οι ανεμιστήρες σαν να τρέχουν στο 100% για κάνα δευτερόλεπτο) και κάνει ρεσταρτ. θεωρια μου είναι ότι περιοδικά το Touch Bar προκαλεί αυτό το πρόβλημα. Επειδή όταν χάλασε το Touch Bar μετά από μερικές μέρες εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα και στο Apple forums που ρώτησα και έδωσα το error report μου απάντησαν αυτό: Kernel Panics are predominately caused by hardware faults or faulty third-party kernel extensions. dfrd, the task that has wandered off and stopped responding is Dynamic Function Row daemon -- it runs the touchbar. Your touchbar may be malfunctioning. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από redmedusa
jumaru99 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Εδώ μπορείς να δεις τι εργαλεία χρησιμοποιούν και να δεις αν τα περιλαμβάνει το Kit που θες. Και μιας και είδα είσαι Κρήτη, δεν χρειάζεται να παραγγείλεις από Κύπρο. Υπάρχουν και Ελλάδα. 1
redmedusa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Tasos19s είπε Θα το κοιτάξω λίγο και θα σου πω το απόγευμα πως να το ανοίξεις Αν αποσυνδεσω το Touch Bar λες να μην ανοίξει καν!? 36 λεπτά πριν, jumaru99 είπε Εδώ μπορείς να δεις τι εργαλεία χρησιμοποιούν και να δεις αν τα περιλαμβάνει το Kit που θες. Και μιας και είδα είσαι Κρήτη, δεν χρειάζεται να παραγγείλεις από Κύπρο. Υπάρχουν και Ελλάδα. Ευχαριστώ, αυτό έψαχνα.
jumaru99 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, redmedusa είπε Αν αποσυνδεσω το Touch Bar λες να μην ανοίξει καν!? Θα ανοίξει, αλλά μπορεί να σου βαράει kernel panic γιατί απουσιάζει. Μια λύση θα ήταν να αφαιρέσεις τον driver/kext για το touchbar, αλλά απ' ότι λες έχεις περιορισμένη πρόσβαση. Αυτό στην ουσία θα το καθιστούσε μη λειτουργικό και ίσως δεν βάραγε ο kernel. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα