Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ότι λέει ο τίτλος. Χαχα. Έχουμε καμιά ιδέα; Ψάχνω έναν τρόπο να περάσω στο HomeKit την εξωτερική θερμοκρασία. Αν υπάρχει θερμόμετρο εξωτερικού χώρου που να δίνει απευθείας τις μετρήσεις στο HomeKit, τέλεια. Αν όχι, αλλά παίζει με HA / HomeBridge, πάλι τέλεια.

Εναλλακτικά, αν δεν υπάρχει κάτι ετοιματζίδικο, δε μ' ενοχλεί ακόμα και να βάλω εγώ ένα αισθητήριο (π.χ. ένα DS18B20) πάνω στο RPi που τρέχει το HA, αλλά ως λύση ανάγκης, μιας και θα πρέπει να... τρυπάω τοίχους (για να βγει το probe έξω).

Δημοσ.

Έχω το Xiaomi Monitor 2 Θερμόμετρo & Υγρασιόμετρo. Είναι για εσωτερικό χώρο αλλά το έχω βάλει και στο μπαλκόνι χωρίς κανένα πρόβλημα πάνω από χρόνο. Είχα πάρει μια ντουζίνα για 2 σπίτια στα ~6€ από τα βάθη της Κίνας.

Παίζει σε HA με χρήση USB  bluetooth στικάκι, ενώ μπορεί να πάρει και άλλο firmware όπου μπορεί αν γίνει και ρύθμιση των μετρήσεων σε σχέση με κάποια άλλη συσκευή ακριβείας.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Από μπαταρία πως πάει; Εγώ έχω την προηγούμενη έκδοση (spoiler) και η μπαταρία του βγάζει πολλούς μήνες. Αλλά δεν έχει BT! Μήπως με το ΒΤ να'ναι ΜΟΝΙΜΑ ενεργό (μιας και θα πρέπει να στέλνει συνέχεια στο HA) την εξαφανίζει;

Spoiler

image.png.ad34ece2eb4967d6d07e5f5ac0ec58ce.png

Τελικώς, κατέληξα στη λύση που είπα (DS18B20 πάνω στο RPi). Αλλά μιας και άνοιξα θέμα, καλό είναι να υπάρχει η... "γνώση" για όποιον το ψάξει. 

Ενδιαφέρει κανέναν να γράψω πως το έκανα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...