Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μεζονέτα και καυστήρα πετρελαίου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω αυτόνομη θέρμανση στον 2ο όροφο με αποτέλεσμα ο θερμοστάτης να είναι στον κάτω όροφο και όταν ανάβω το καλοριφέρ παίρνει την θερμοκρασία σε ένα χώρο που έχει 3 σώματα 80 εκατοστά και ένα 1,5 μέτρα και ζεσταίνεται γρήγορα ενώ στον πάνω όροφο έχω 3 σώματα και είναι πάντα κρύο από τη στροφή της σκάλας και μετά. Σκέφτηκα να μεταφέρω αν γίνεται τον θερμοστάτη στον επάνω όροφο αλλά έτσι θα ζεσταίνεται ακόμα πιο πολύ ο κάτω όροφος. Τι μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

είναι θέμα η θέρμανση στη μεζονέτα κυρίως λόγω σκάλας και μετακίνησης θερμού /ψυχρού αέρα. 

Το πρόβλημα με το σύστημα που λες είναι ότι θερμαινεις όλο το σπίτι πχ το βράδυ ενώ θες μόνο τον όροφο λογικά. Η λύση του αυτόματου θερμοστάτη λύνει το πρόβλημα της αισθησης, οχι όμως της οικονομίας, καλο θα ήταν να είχε ξεχωριστή γραμμή ανα όροφο και απομόνωση όταν δεν επιθυμείς θέρμανση στο ισόγειο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

είναι θέμα η θέρμανση στη μεζονέτα κυρίως λόγω σκάλας και μετακίνησης θερμού /ψυχρού αέρα. 

Το πρόβλημα με το σύστημα που λες είναι ότι θερμαινεις όλο το σπίτι πχ το βράδυ ενώ θες μόνο τον όροφο λογικά. Η λύση του αυτόματου θερμοστάτη λύνει το πρόβλημα της αισθησης, οχι όμως της οικονομίας, καλο θα ήταν να είχε ξεχωριστή γραμμή ανα όροφο και απομόνωση όταν δεν επιθυμείς θέρμανση στο ισόγειο. 

ο μάστορας μου ζήτησε 1000 ευρώ για να κάνει ξεχωριστή γραμμή με ηλεκτροβάνα. Δεν ξέρω αν είναι ακριβά αλλά λεφτά δεν υπάρχουν για τέτοια μετατροπή

1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

ο μάστορας λέει ότι είναι η ιδανική λύση και θέλει 1000 ευρώ. Εντωμεταξύ ξεφυσούσε ότι είναι δύσκολο γιατί δεν έχει πολύ χώρο για να βάλει την ηλεκτροβάνα

1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

αν ήταν άδειος ο πάνω όροφος δεν θα με ένοιαζε όμως ο γιός μου είναι όλη τη μέρα στο δωμάτιό του που είναι βορινό και για να ζεσταθεί ανάβει το κλιματιστικό το οποίο όταν το κλείνει κρυώνει ο χώρος πολύ γρήγορα..

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vivianvou είπε

ο μάστορας μου ζήτησε 1000 ευρώ για να κάνει ξεχωριστή γραμμή με ηλεκτροβάνα. Δεν ξέρω αν είναι ακριβά αλλά λεφτά δεν υπάρχουν για τέτοια μετατροπή

ο μάστορας λέει ότι είναι η ιδανική λύση και θέλει 1000 ευρώ. Εντωμεταξύ ξεφυσούσε ότι είναι δύσκολο γιατί δεν έχει πολύ χώρο για να βάλει την ηλεκτροβάνα

Η αλήθεια είναι ότι η ηλεκτροβανα είναι η ιδανική λύση, όλα τα άλλα δεν θα επιτύχουν αυτό που επιθυμείτε. έχω παρόμοιο πρόβλημα (ο πάνω όροφος κρυώνει περισσοτερο) και σκέφτομαι να βάλω κάποιο ηλεκτρικό σώμα τύπου fancoil για να ζεσταίνεται ο χώρος πέρα από το σώμα του καλοριφέρ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vivianvou είπε

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω αυτόνομη θέρμανση στον 2ο όροφο

Εκατοντάδες  πολυκατοικίες είναι χωρίς -  δεν έχουν αυτόνομη Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ζεστενονται

2 ώρες πριν, vivianvou είπε

Τι μπορώ να κάνω?

δεν είπες αν το θέμα  προϋπήρχε η παρουσιάστηκε τώρα Είναι  δισωληνιο η μονοσωληνιο σύστημα Έχεις τσεκάρει πίεση δικτύου ταχύτητα κυκλοφορητή μήπως μια σκάλα παραπάνω (συνήθως έχουν 3 εκτός και είναι ινβερτερ)  δοχείο διαστολής, τυχών μισόκλειστοι διακόπτες ? Θερμοκρασία νερού, τυχών μικρότερα θερμαντικά σώματα σε σχέση με την μελέτη κλπ κλπ κλπ έγραψα πολλά γιατί δεν έγραψες τίποτα :) Μια οικονομική λύση (δεν παίρνω και όρκο ) θα ήταν η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών όπως αναφέρθηκε παραπάνω  στα κάτω σώματα η κλείσιμο των διακοπτών των 3 κάτω σωμάτων  στο 1/2 εφ όσον το επιτρέπει το σύστημα  και μετακίνηση του θερμοστάτη στον πάνω όροφο Γενικά πρέπει να βρεθεί τι φταίει Πχ βαλεις ηλεκτροβανα και η σωλήνα παροχής - επιστροφής του πάνω ορόφου είναι φ16 παπαλα

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
Δημοσ.

10 λεπτά πριν, hp8 είπε

Εκατοντάδες  πολυκατοικίες είναι χωρίς -  δεν έχουν αυτόνομη Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ζεστενονται

δεν είπες αν το θέμα  προϋπήρχε η παρουσιάστηκε τώρα Είναι  δισωληνιο η μονοσωληνιο σύστημα Έχεις τσεκάρει πίεση δικτύου ταχύτητα κυκλοφορητή μήπως μια σκάλα παραπάνω (συνήθως έχουν 3 εκτός και είναι ινβερτερ)  δοχείο διαστολής, τυχών μισόκλειστοι διακόπτες ? Θερμοκρασία νερού, τυχών μικρότερα θερμαντικά σώματα σε σχέση με την μελέτη κλπ κλπ κλπ έγραψα πολλά γιατί δεν έγραψες τίποτα :)

16 χρόνια που έχω το σπίτι έχω και το πρόβλημα. Μάλλον αυτός που έκανε την μελέτη και την εγκατάσταση δεν υπολόγισε σωστά. Το σύστημα είναι δισωλήνιο και τους ελέγχους τελευταία τους έκανε ο άνθρωπος που φέρνω για συντήρηση κάθε χρόνο και μου είπε ότι όλα είναι όπως πρέπει. Τα καλοριφέρ καίνε στο φουλ όλα μόνο στον επάνω όροφο μέχρι να ζεσταθούν κλείνει γιατί ο θερμοστάτης πιάνει τη θερμοκρασία του κάτω ορόφου και λογικό είναι να σταματάει όταν φτάσει την επιθυμητή

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vivianvou είπε

16 χρόνια που έχω το σπίτι έχω και το πρόβλημα. Μάλλον αυτός που έκανε την μελέτη και την εγκατάσταση δεν υπολόγισε σωστά. Το σύστημα είναι δισωλήνιο και τους ελέγχους τελευταία τους έκανε ο άνθρωπος που φέρνω για συντήρηση κάθε χρόνο και μου είπε ότι όλα είναι όπως πρέπει. Τα καλοριφέρ καίνε στο φουλ όλα μόνο στον επάνω όροφο μέχρι να ζεσταθούν κλείνει γιατί ο θερμοστάτης πιάνει τη θερμοκρασία του κάτω ορόφου και λογικό είναι να σταματάει όταν φτάσει την επιθυμητή

τότε απλά βάλε θερμοστάτη ασύρματο πάνω και κλείσε λίγο τις βάνες κάτω , δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε μεγάλα έξοδα

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

Θερμοστατικές κεφαλές στα κάτω σώματα ή κλείνεις λίγο χειροκίνητα τις βάνες

θερμοστατικές κεφαλές άλλαξα πέρυσι σε όλα τα σώματα γιατί δεν είχαν..

θα δοκιμάσω να κλείσω λίγο τις βάνες για να καθυστερεί να ζεσταίνεται ο κάτω όροφος. Όταν λες βάνες εννοείς αυτές που ανοίγουν και κλείνουν το κύκλωμα ή τους διακόπτες στα καλοριφέρ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, vivianvou είπε

Τα καλοριφέρ καίνε στο φουλ όλα μόνο στον επάνω όροφο μέχρι να ζεσταθούν κλείνει γιατί ο θερμοστάτης πιάνει τη θερμοκρασία του κάτω ορόφου και λογικό είναι να σταματάει όταν φτάσει την επιθυμητή

αφού είναι δισωλήνιο (τσεκαρισμενο ετσι ?  :)) τότε εύκολα κλείνεις τους διακόπτες των 3 κάτω σωμάτων να δεις τι θα κάνει (ανεξοδο) αν έχεις διακόπτη πάνω κάτω Κλείνεις το πάνω διακόπτη τελείως μετρώντας στροφές Ας πούμε 2 στροφές Τον ανοίγεις 1 στροφή Το ίδιο και στον κατω

edit τωρα ειδα οτι εχεις κεφαλες κλειστες λιγο και αντιστοιχα και τον κατω

Επεξ/σία από hp8
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vivianvou είπε

θερμοστατικές κεφαλές άλλαξα πέρυσι σε όλα τα σώματα γιατί δεν είχαν..

θα δοκιμάσω να κλείσω λίγο τις βάνες για να καθυστερεί να ζεσταίνεται ο κάτω όροφος. Όταν λες βάνες εννοείς αυτές που ανοίγουν και κλείνουν το κύκλωμα ή τους διακόπτες στα καλοριφέρ?

τους διακόπτες στα καλοριφέρ αλλά αφού ήδη έχεις θερμοστατικές , πάρε ένα ασύρματο θερμοστάτη

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vivianvou είπε

Έχω μεζονέτα και καυστήρα πετρελαίου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω αυτόνομη θέρμανση στον 2ο όροφο με αποτέλεσμα ο θερμοστάτης να είναι στον κάτω όροφο και όταν ανάβω το καλοριφέρ παίρνει την θερμοκρασία σε ένα χώρο που έχει 3 σώματα 80 εκατοστά και ένα 1,5 μέτρα και ζεσταίνεται γρήγορα ενώ στον πάνω όροφο έχω 3 σώματα και είναι πάντα κρύο από τη στροφή της σκάλας και μετά. Σκέφτηκα να μεταφέρω αν γίνεται τον θερμοστάτη στον επάνω όροφο αλλά έτσι θα ζεσταίνεται ακόμα πιο πολύ ο κάτω όροφος. Τι μπορώ να κάνω?

Αν τον πας πάνω τον θερμοστάτη δεν θα ζεστάνει περισσότερο το κάτω χώρο.

Η ψυχρές μάζες είναι βαρύτερες από τις θερμές και κατέβουν κάτω.

Το πρόβλημα πρέπει να είναι ότι εκεί που έχεις τώρα τον θερμοστάτη έχει πολλά καλοριφέρ και εγκλωβίζεται σε θερμά ρεύματα.

Μετακίνησε τον θερμοστάτη κάτω αλλά όχι στο ποιο ζεστό σημείο που είναι τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

η φτηνη λυση ειναι να στραγγαλισεις τα σωματα που επιρρεαζουν τον θερμοστατη. Να πας δηλαδη να τα κλεισεις σχεδον τελειως ωστε να αργει να πιασει θερμοκρασια ο κατω οροφος, ωστε να μη κλεινει η θερμανση

η σωστη λυση ειναι ξεχωριστη γραμμη με θερμοστατη και ηλεκτροβανα στον κρυο οροφο

η μεση λυση, ασυρματος θερμοστατης επανω, θερμοστατικες κεφαλες στα σωματα κατω. Η θερμανση θα κλεινει οταν πιασει θερμοκρασια επανω, τα  κατω σωματα θα κλεινουν οτα πιασει θερμοκρασια κατω ετσι δε θα εχεις υπερθερμανση

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...