Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Όλα τα χρόνια στο σπίτι είχαμε inkjet εκτυπωτή/πολυμηχάνημα (HP συγκεκριμένα). Σχετικά φθηνά, κάνεις τη δουλειά σου. Όμως έχουν αυτό το αξεπέραστο χαρακτηριστικό του να πρέπει να τυπώνεις συχνά διότι "ξεραίνονται τα μελάνια" (πού να ξεραθούν τα χέρια τους). 

Οι δικές μας ανάγκες δεν είναι ούτε σταθερές, ούτε εντελώς συγκεκριμένες. Τη μια βδομάδα θέλουμε να τυπώσουμε 100 σελίδες και μετά για έναν μήνα τίποτα απολύτως. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι βασικά η ευκολία του να μην τρέχεις σε φωτοτυπείο όταν χρειάζεσαι να τυπώσεις. Τί λοιπόν τεχνολογίας εκτυπωτή χρειάζεται να κοιτάξω για μια τέτοιου είδους χρήση; Το αν είναι έγχρωμος ή μονόχρωμος καθώς και άλλα χαρακτηριστικά, έπονται. Το βασικό είναι να καταλάβω πού να κοιτάξω. Inkjet? Ecotank? Laser? LED?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αγαπητέ φίλε, αν είσαι ευχαριστημένος από το μηχάνημα που έχεις, αντί να κοιτάξεις για άλλο μηχάνημα, καλύτερα θα ήταν να φροντίζεις να τυπώνεις σταθερά 1 σελίδα κάθε πχ 5-6 ημέρες (μια μικρή σε μέγεθος φωτογραφία καλύτερα η οποία περιέχει όλα τα χρώματα είτε τη χρειάζεσαι είτε όχι) και τα προβλήματα θα πάψουν να υφίστανται.

• Like 1
Δημοσ.

Laser εννοείται. Και δωρεάν μελάνια να είχαν οι inkjet πάλι γλυτώνεις την ταλαιπωρία με τον laser.  Και το σημαντικότερο απ'όλα ; Δεν θα χρειάζεται πια να σταυρώνεις τα δάχτυλα σου να πετύχει η εκτύπωση όταν πατάς το "print". Άγχος μηδέν, θα κάνεις καλό και στην υγεία σου. 😎

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, georgeole είπε

Αγαπητέ φίλε, αν είσαι ευχαριστημένος από το μηχάνημα που έχεις, αντί να κοιτάξεις για άλλο μηχάνημα, καλύτερα θα ήταν να φροντίζεις να τυπώνεις σταθερά 1 σελίδα κάθε πχ 5-6 ημέρες (μια μικρή σε μέγεθος φωτογραφία καλύτερα η οποία περιέχει όλα τα χρώματα είτε τη χρειάζεσαι είτε όχι) και τα προβλήματα θα πάψουν να υφίστανται.

Δεν έχεις άδικο μεν μ'αυτό που λες, αλλά είναι μια έγνοια που δε θέλω να έχω. Θέλω ο μόνος "περιοριστικός παράγοντας" να είναι ο αριθμός σελίδων που εκτύπωσα από "γέμισμα" σε "γέμισμα", όχι πόσος καιρός πέρασε, αν είχε σελήνη στον Κρόνο κι αν ο Paul το χταπόδι επέλεξε "Γερμανία". Δε σου "την πέφτω", εσύ καλά το λες μάλλον. Ούτως ή άλλως πάω για αγορά μηχανήματος γιατί το τελευταίο πετάχτηκε.

Ερώτηση και προς άλλους. Αυτά τα Ecotank και τα LED που βλέπω σαν κατηγορίες, τί είναι;

Δημοσ.

Ενας κανονας που ακολουθω (και προτεινω) εγω ειναι οτι αν θες χρωμα πας σε inkjet (καλυτερα ecotank), αν δε θες χρωμα πας σε laser. Ξεκινας λοιπον παιρνοντας αυτη την αποφαση, και τα υπολοιπα τα βρισκουμε στην πορεια. 

Απο τα λεγομενα σου μαντευω αυθαιρετα οτι δε σε πολυνοιαζει το χρωμα. Αν αυτο ισχυει, παιρνεις ενα laserακι να κανεις τη δουλεια σου ανα πασα ωρα και στιγμη ευκολα γρηγορα και φτηνα, και αν και οταν χρειαστεις εγχρωμο πεταγεσαι μεχρι το τοπικο φωτοτυπειο.

• Like 3
Δημοσ.

Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα μέχρι πέρσι με τα έγχρωμα μελάνια του εκτυπωτή. 

Εαν σε ενδιαφέρει μόνο η εν μέρη λύση του προβλήματος χωρίς ξόδεμα χρημάτων, αφήνεις ξεραμένο το έγχρωμο μελανι και τυπώνεις μόνο με το μαύρο. 

Αν θέλεις μια βέλτιστη λύση στο θέμα του να έχεις και έγχρωμο και οικονομία όσο είναι εφικτό. Τότε ακολουθείς την λύση που ακολούθησα και εγώ και πας σε laser έγχρωμο. 

Εαν τώρα το πρόβλημα το έχεις αμφότερα με τα δύο μελάνια τότε μονόδρομος ο laser. 

Εναλλακτικά του έγχρωμου laser αν δεν θες να πληρώνεις μελάνια που αυτά τα αγοράζεις και μη γνήσια τότε παίρνεις ασπρόμαυρο laser. 

Στον παράγοντα κόστος σε όλα αυτά πρέπει να βάλεις το κόστος γνήσιων και μη γνήσιων μελανιών και την ευκολία εύρεσης, παραγγελία από Ελλάδα ή eBay κτλ. 

Εύρεση κατάλληλου μοντέλου και δυνατότητες αυτού, wifi κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Από αυτά που λέτε ψιλοεπιβεβαιώνω αυτό που σκεφτόμουν κι εγώ, ότι μάλλον η λύση του laser είναι μονόδρομος. Λογικά ασπρόμαυρο, έντυπα τυπώνουμε συνήθως στα οποία το χρώμα είναι nice to have αλλά όχι απαραίτητο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Abudi είπε

Από αυτά που λέτε ψιλοεπιβεβαιώνω αυτό που σκεφτόμουν κι εγώ, ότι μάλλον η λύση του laser είναι μονόδρομος. Λογικά ασπρόμαυρο, έντυπα τυπώνουμε συνήθως στα οποία το χρώμα είναι nice to have αλλά όχι απαραίτητο. 

Υπάρχουν πολύ φθηνοι laser ασπρόμαυροι. Αγοράζεις laser και ξενοιάζεις μια και καλή από τα μελάνια. Εγώ έχω και inkjet και laser τους χρησιμοποιώ και τους 2, ο inkjet μόνο με το μαύρο για εκτύπωση μεμονωμένων σελίδων χωρίς μπρος πίσω, αν και 17 ετών μηχάνημα, αντέχει ακόμα. 

Δημοσ.

Έναν φτηνό laser. Η μέση διάρκεια του toner είναι δύο με τρία χρόνια και συνήθως στα entry-level μοντέλα αρκεί για 1.000-1.500 σελίδες οπότε νομίζω ότι καλύπτει τις ανάγκες σου.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Abudi είπε

Επειδή είναι "nice to have", έχε υπόψιν σου ότι με τον έγχρωμο μπορείς να εκτυπώνεις μόνο ασπρόμαυρο, αν π.χ. θεωρείς ακριβή την έγχρωμη.

Ενώ το αντίθετο δεν γίνεται.

Δημοσ.

@jimakos00 Εννοώ είναι nice-to-have το να τυπώσεις ένα έγγραφο που απλά μια επικεφαλίδα θα είναι έγχρωμη αντί για μαύρη. Όχι γενικά nice-to-have η δυνατότητα να τυπώνεις έγχρωμα. Από τη στιγμή βέβαια που όσο δεν τυπώνεις μ'ένα χρώμα τότε αυτό δεν καταναλώνεται και δε σε απασχολεί, ίσως να αξίζει να κοιτάξω και κάτι έγχρωμο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Abudi είπε

@jimakos00 Εννοώ είναι nice-to-have το να τυπώσεις ένα έγγραφο που απλά μια επικεφαλίδα θα είναι έγχρωμη αντί για μαύρη. Όχι γενικά nice-to-have η δυνατότητα να τυπώνεις έγχρωμα. Από τη στιγμή βέβαια που όσο δεν τυπώνεις μ'ένα χρώμα τότε αυτό δεν καταναλώνεται και δε σε απασχολεί, ίσως να αξίζει να κοιτάξω και κάτι έγχρωμο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Έχοντας, απ' ότι κατάλαβα, αποφασίσει laser πρέπει να γνωρίζεις ότι οι μονόχρωμοι  laser είναι μακράν πιο οικονομικοί, καλόβολοι, ανθεκτικοί, αξιόπιστοι εκτυπωτές σε σχέση με τους έγχρωμους. Προκειμένου να προτιμήσεις λοιπόν έγχρωμο laser θα πρέπει να έχεις στάνταρ ένα ελάχιστο αριθμό έγχρωμων εκτυπώσεων το μήνα, αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο. Καλύτερα, όπως σου είπε και ο φίλος lector να πηγαίνεις στο φωτοτυπείο ή/και βιβλιοπωλείο της περιοχής σου για τις έγχρωμες εκτυπώσεις.

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, georgeole είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Έχοντας, απ' ότι κατάλαβα, αποφασίσει laser πρέπει να γνωρίζεις ότι οι μονόχρωμοι  laser είναι μακράν πιο οικονομικοί, καλόβολοι, ανθεκτικοί, αξιόπιστοι εκτυπωτές σε σχέση με τους έγχρωμους. Προκειμένου να προτιμήσεις λοιπόν έγχρωμο laser θα πρέπει να έχεις στάνταρ ένα ελάχιστο αριθμό έγχρωμων εκτυπώσεων το μήνα, αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο. Καλύτερα, όπως σου είπε και ο φίλος lector να πηγαίνεις στο φωτοτυπείο ή/και βιβλιοπωλείο της περιοχής σου για τις έγχρωμες εκτυπώσεις.

Ακριβώς. Αν πάρεις έγχρωμο laser με την προοπτική πως θα εκτυπώνεις κατα 95% μονοχρωμα, και έγχρωμα όποτε τύχει, βάζεις μπελά στο κεφάλι σου.

Περισσότερα κινούμενα μέρη, άρα περισσότερες πιθανότητες να πάνε στραβα τα πράγματα. Ασε που το να εκτυπώνεις μαύρο σε έναν μονόχρωμο με το να εκτυπώνεις μαύρο στον αντίστοιχο έγχρωμο έχει διαφορά κόστους 1 προς 3. Σχεδόν πάντα στους έγχρωμους το μαύρο είναι στατιστικά ακριβότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να είναι ποιο οικονομικοί και ποιο καλόβολοι αλλά και πάλι δεν εκτυπώνουν έγχρωμα.

Τον εκτυπωτή μπορεί να τον πάρει κανείς και για να γλυτώσει την ταλαιπωρία από το να τρέχει στο βιβλιοπωλείο της περιοχής του που μπορεί να βρίσκεται κανένα χιλιόμετρο μακριά και εάν βέβαια υπάρχει και αν είναι ανοιχτό. Θα θέλω δηλαδή να εκτυπώσω μία έγχρωμη σελίδα και θα πρέπει να βάλω το αρχείο στο στικάκι, να ντυθώ και να πάρω τους δρόμους να βρω βιβλιοπωλείο ανοιχτό; Για τον ίδιο λόγο δεν θα ήταν αναγκαία ούτε η αγορά ασπρόμαυρου εκτυπωτή.

Η διαφορά στο κόστος δηλαδή που σε προβληματίζει ποια θεωρείς ότι είναι; 0,01 η εκτύπωση σε έγχρωμο εκτυπωτή και 0,0033 στον ασπρόμαυρο;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...