Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν Samsung laser εδώ και 10 χρόνια και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Τυπώνω 1-2 σελίδες το μήνα πλέον, αλλά σαν φοιτητής έκανα εκτύπωση όλες τις εργασίες (γιατί φυσικά) . Δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήμα! Τον έχω σε ένα ράφι και κάθε, μα κάθε φορά που το συνδέω σε ένα από τα pc (είτε win , είτε Mac) πατάω εκτύπωση και απλά εκτυπώνει. Έχει τύχει να μείνει ένα 6μηνο στο ράφι και να εκτυπώσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον είχα πάρει θυμάμαι γύρω στα 50€ σε προσφορά από το eShop.

Πριν από αυτόν είχα αλλάξει 3-4 εκτυπωτές με μελάνια. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. 

• Like 5
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ οραματίζομαι ένα μέλλον χωρίς Epson. :D

Απ' όταν πήρα τον πρώτο μου laser δε ξανακοίταξα πίσω.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, filip123go είπε

Έχω έναν Samsung laser εδώ και 10 χρόνια και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Τυπώνω 1-2 σελίδες το μήνα πλέον, αλλά σαν φοιτητής έκανα εκτύπωση όλες τις εργασίες (γιατί φυσικά) . Δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήμα! Τον έχω σε ένα ράφι και κάθε, μα κάθε φορά που το συνδέω σε ένα από τα pc (είτε win , είτε Mac) πατάω εκτύπωση και απλά εκτυπώνει. Έχει τύχει να μείνει ένα 6μηνο στο ράφι και να εκτυπώσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον είχα πάρει θυμάμαι γύρω στα 50€ σε προσφορά από το eShop.

Πριν από αυτόν είχα αλλάξει 3-4 εκτυπωτές με μελάνια. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. 

Ακριβώς το ίδιο.. Αν και τελευταία, κάτι δεν πάει καλά και στον Lazer. Δεν ξέρω αν έχει κανείς ιδέα. Εκτυπώνει αχνά και οχι οσο έντονα εκτυπώνα παλιά. CLP 325 είναι το μοντέλο. Εχω βάλει βέβαια μαιμου μαυρο, και οχι το original, αλλά και στα υπόλοιπα χρώματα να εκτυπώσω, που είναι original πάλι αχνά βγάζει. Δεν εχω εκτυπώσει τόσο πολύ, είναι μόλις η 2η κασετα μαύρο που βάζω τόσα χρόνια, οπότε δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό να χρειάζεται κατι αλλο αλλαγή. Τον εχω 8 χρόνια + βέβαια.. Αν έχει κανείς εμπειρία τι μπορεί να φταίει.. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ.
Μόλις τώρα, oldnew είπε

Ακριβώς το ίδιο.. Αν και τελευταία, κάτι δεν πάει καλά και στον Lazer. Δεν ξέρω αν έχει κανείς ιδέα. Εκτυπώνει αχνά και οχι οσο έντονα εκτυπώνα παλιά. CLP 325 είναι το μοντέλο. Εχω βάλει βέβαια μαιμου μαυρο, και οχι το original, αλλά και στα υπόλοιπα χρώματα να εκτυπώσω, που είναι original πάλι αχνά βγάζει. Δεν εχω εκτυπώσει τόσο πολύ, είναι μόλις η 2η κασετα μαύρο που βάζω τόσα χρόνια, οπότε δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό να χρειάζεται κατι αλλο αλλαγή. Τον εχω 8 βέβαια.. Αν έχει κανείς εμπειρία τι μπορεί να φταίει.. 

Έλεγξε μεταξύ άλλων και τις ρυθμίσεις υψομέτρου και υγρασίας. Παλιά είχα το ίδιο θέμα (με γνήσια toner μάλιστα) και τελικά έφταιγε ... το σπίτι, που είχε πολλή υγρασία. Μόλις έφτιαξα τη σχετική ρύθμιση όλα οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Οι εκτυπωτές πραγματικά πρέπει να είναι το τμήμα περιφεριακών με τον πιο αργό ρυθμό upgrade ever. 

Το μεγαλύτερο χτηκιό μακράν από ότι έχει να κάνει με υπολογιστές. 

Στο δια ταύτα, αν η Epson σταματήσει τους laser, θα σταματήσουμε και εμείς να αγοράζουμε Epson, τόσο απλά. 

Η χειρότερη "επένδυση" είναι ο inkjet.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KostasL96 είπε

Εγώ πάλι οραματίζομαι ένα μέλλον ΧΩΡΙΣ εκτυπωτές.

Δυστυχώς στο Ellada θα περάσουν μερικές εκατονταετίες μέχρι να συμβεί αυτό. Έχουμε βλέπεις να ''ταίσουμε'' ένα μεγάλο τέρας που ονομάζεται γραφειοκρατεία!!!

• Like 1
Δημοσ.

Πιο μπακαλίστικα μαθηματικά δεν έχω δει.

Ναι, ο ψεκασμού καταναλώνει λιγότερο, στον ίδιο χρόνο, σωστό.

Ωστόσο, σε μαζικές εκτυπώσεις, για τις οποίες ο κόσμος προτιμά τους laser,  δεν ισχύει, ακριβώς...

Ο laser θα εκτυπώσει 1000 σελιδες 1-2 ώρες.

Ο ψεκασμού θα εκτυπώσει 1000 σελίδες...μεθαύριο! 

Και ρεύμα θα κάψει και αντιπαραγωγικός είναι.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Έλεγξε μεταξύ άλλων και τις ρυθμίσεις υψομέτρου και υγρασίας. Παλιά είχα το ίδιο θέμα (με γνήσια toner μάλιστα) και τελικά έφταιγε ... το σπίτι, που είχε πολλή υγρασία. Μόλις έφτιαξα τη σχετική ρύθμιση όλα οκ.

Thanks.. Κάτι μου λέει οτι έχεις δίκιο γιατί εχω μεγάλη υγρασία, και δεν το είχα σκεφτεί.. Θα δοκιμάσω. 

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος απο το Ink Tank. ΟΚ, inkjet με μελάνια δε συμφέρει, αλλά ink tank συμφέρει με χίλια. Παίρνεις ένα εκτυπωτή με 150-200 ευρώ και το κόστος να τον ξαναγεμίσεις είναι 12 ευρώ για όλα τα χρώματα. Ο πρώτος canon που πήρα πριν χρόνια με έβγαλε 70.000 σελίδες με μαξ 50-60 ευρώ μελάνια. Τον πέταξα όχι γιατί χάλασε αλλά γιατί έφτασε πλέον στο σημείο που ήθελε λύσιμο για καθάρισμα το σφουγγαράκι. Ο δεύτερος, πάλι canon, είναι στις 15.000 και έχω γεμίσει μόνο μια φορά. Αν εξαιρέσεις την ταχύτητα, το Ink tank δεν έχει και πολλά να ζηλέψει απο το laser. Είμαι κατά βέβαια σε αυτό που αναφέρει το τέλος του άρθρου περί τερματισμού λειτουργίας του εκτυπωτή μετά απο Χ χρονικό διάστημα.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, djnouri είπε

Αν εξαιρέσεις την ταχύτητα, το Ink tank δεν έχει και πολλά να ζηλέψει απο το laser.

Η ταχύτητα είναι όμως το βασικότερο. Δοκίμασε να τυπώσεις ένα 40-σέλιδο σερί στον ink tank. Αν τυπώνεις 1-2 σελίδες τη φορά είσαι οκ, αλλά αν τυπώνεις πολυσέλιδα, ο ink tank (και οποιοσδήποτε inkjet) δεν είναι καν σοβαρή πρόταση.

Οι ink tank είναι σούπερ για γιατρούς, που τυπώνουν μεν πολλά φύλλα, αλλά μέχρι 2-3 τη φορά :P

Δημοσ.

Θυμαμαι που ειχα εκτυπωσει τη διπλωματικη μου σε εναν καημενο HP 2620.

Περιπου 600 σελιδες μονοκοπανια. Μου πηρε κανα 5ωρο και στο τελος τα μοτερακια ηταν ετοιμα να ξεψυχισουν και τα ακουγες να πηγαινουν σε απελπιστικα αργο ρυθμο. Εγω να εχω ιδρωσει γιατι παρουσιαζα την επομενη ημερα και προσευχομουν να μη πεθανει ο εκτυπωτης. Γεμισα περιπου 3 φορες το μαυρο και 2 τα εγχρωμα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

Μηπως θα μπιρουσες να μου προτεινεις κανενα καλο μοντέλο lazer με φθηνά αναλώσιμα ; Ο inkjet μου τα εχει φτύσει

Αν μένεις Αθήνα στη Στουρνάρη 23 απέναντι από το Πολυτεχνείο. Euro-jet. Έχω πάρει ανακατασκευή Lexmark ασπρόμαυρο με καινούργιο τύμπανο και τόνερ 10.000 σελ. 40€ . Αν μπορείς πήγαινε από εκεί. Εγγύηση το κατάστημα. Ψωνίζουμε όλοι από εκεί.

Μεγάλη ευκολία να έχεις 4 μήνες να τυπώσεις και να πατάς το κουμπί και σε δευτερόλεπτα να έχεις εκτύπωση έτοιμη. Έχω 3 ινκτζετ στο υπόγειο με ξεραμένα μελάνια.

Επίσης σε προσφορά έχω πάρει καινούργιο, διπλής όψης, έγχρωμο Lexmark στα 110€ από e-shop.

Πριν πάρεις οτιδήποτε βεβαιώσου ότι έχει συμβατά μελάνια

Επεξ/σία από pavlitakis
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pavlitakis είπε

Αν μένεις Αθήνα στη Στουρνάρη 23 απέναντι από το Πολυτεχνείο. Euro-jet. Έχω πάρει ανακατασκευή Lexmark ασπρόμαυρο με καινούργιο τύμπανο και τόνερ 10.000 σελ. 40€ . Αν μπορείς πήγαινε από εκεί. Εγγύηση το κατάστημα. Ψωνίζουμε όλοι από εκεί.

Μεγάλη ευκολία να έχεις 4 μήνες να τυπώσεις και να πατάς το κουμπί και σε δευτερόλεπτα να έχεις εκτύπωση έτοιμη. Έχω 3 ινκτζετ στο υπόγειο με ξεραμένα μελάνια.

Επίσης σε προσφορά έχω πάρει καινούργιο, διπλής όψης, έγχρωμο Lexmark στα 110€ από e-shop.

Πριν πάρεις οτιδήποτε βεβαιώσου ότι έχει συμβατά μελάνια

Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.

Για περιστασιακές εκτυπώσεις στο σπίτι ή που και που καμιά φωτογραφία, μια χαρά είναι οι inkjet. Αλλά εκεί ξεκινούν κι εκεί σταματούν. Για μεγάλο volume και γενικά εταιρική χρήση, είναι ανέκδοτο και δεν πρόκειται να λυθεί γιατί μιλάμε για υγρή μελάνη. Αν όντως γυρίσει όλα τα μοντέλα σε inkjet, είναι κίνηση αυτοκαταστροφής όσον αφορά το business κοινό.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ethereum είπε

μήπως βουλώνει η κεφαλή γιατί βάζουμε μελάνια απο το κάθε μαγαζάκι και όχι της εταιρίας ? εγω με hp δεν έχω κανένα πρόβλημα , έχω και τη συνδρομή instant ink κι όλα μια χαρούλα

500 ευρώ εκτυπωτής Epson. Μόνο τελείως γνήσια μελάνια. 2 φορές service και το πρόβλημα δεν λύνεται (λερώνει τος φωτογραφιεσ γιατί δεν καθαρίζει καλά η κεφαλή) γιατί είναι από το σχεδιασμό του. Βαριέμαι να τον ξαναπάω. Απλά θα τους θάψω όπου μπορέσω να κάνω review.

Αν δεν ήταν οι φωτογραφίες που ήθελα μελάνι, θα πήγαινα σε laser 100%.

Ειναι αηδία η επιχειρηματολογία τους και καθαρά κερδοσκοπική. Ένας laser θα λειτουργήσει λίγο και χωρίς κόστος μελανιού. Ακόμα και αν το ρεύμα είναι πιο πολύ, συνολικά οι πόροι που χρησιμοποιεί είναι λιγότεροι. Έχετε δει το κόστος μελανιών vs. Κατανάλωση;

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...