Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα χαρίσει έγχρωμο inkjet για να πάρω ασπρόμαυρο laser. Δε χρειάζεται να πω ότι βρήκα την υγειά μου. Όσο για έγχρωμες εκτυπώσεις, δεν αξίζει στο σπίτι καν με κανένα μέσο, αν είναι ανάγκη πάω έξω και μου τυπώνουν.

Μου θυμίζει την άλλη την είδηση που τους τελείωσαν λέει τα φιλμ για τις αναλογικές μηχανές και αγχώθηκαν.

Δεν ξέρω τί έχει πάθει ο κόσμος τελευταία και οπισθοχωρεί σε πράξη και σκέψη, κάτι έχει πειράξει την ανθρωπότητα, τί να πω. Νομίζω πως περνάμε μια βινταζορετροκρίση ψυχολογική σε όλα τα επίπεδα, ακομα και στο στυλ και στη διακόσμηση. Πιστεύω θα μας περάσει κάποια στιγμή το παλιατζουρίδικο.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Thresh είπε

Ναι ένα μέλλον στο οποίο ξοδεύουμε περισσότερο μελάνι για να ξεβουλώνουμε κεφαλές Epson από ότι για να εκτυπώνουμε...

Πες τα Χρυσόστομε!!

• Like 1
Δημοσ.

Το επιχείρημα πως  ο "φούρνος"  των laser εκτυπωτών καταναλώνει περισσότερη ενέργεια (εκείνο το 80~85% που γράφουν) ισχύει υπό προϋποθέσεις. Αν τυπώνεις 10 σελίδες αραιά μέσα στη μέρα, φυσικά είναι πιο ενεργοβόρο. Αλλά αν είναι να τυπώσεις 600 σελίδες με την μία, δεν έχεις την ίδια κατανάλωση ανά σελίδα.

Ως σωματική υγεία, ναι το toner είναι θεωρητικά πιο βλαβερό, αλλά εδώ μιλάμε για εντατικές χρήσεις που αφορούν μόνο φωτοτυπάδικα ή κάτι.

Ως ψυχική υγεία, οι inkjet είναι με διαφορά ότι πιο κουραστικό υπάρχει, ειδικά αν τυπώνεις αραιά και που, κάτι που σημαίνει πως νομοτελειακά, θα βουλώσουν τα ακροφύσια της κεφαλής.

Ως επαγγελματίας, μου έχουν έρθει άπειροι άνθρωποι με τον inkjet των 40-50€ ανά χείρας, άνθρωποι που τον πήραν σε προσφορά ή για μα συγκεκριμένη εργασία, και όταν ήρθε η ώρα μετά από μήνες να ξαντυπώσουν, απλά είχαν στα χέρια τους ένα e-waste.

Καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άλλη, γιατί υπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Δεν μπορείς να τυπώσεις home-made σιδερότυπα σε laser, όπως και δεν μπορείς να τυπώσεις σε φωτογραφικό χαρτί. Δεν μπορείς από την άλλη να έχεις την αξιοπιστία και το κόστος του laser σε έναν inkjet, είτε έχει παραδοσιακά μελάνια, είτε ink tank είτε οτιδήποτε.

Προσωπικά, για χρόνια είχα κάτι lexmark στο μαγαζί, σιχάθηκα την ώρα και τη στιγμή να μην έχω μελάνι όταν το χρειαζόμουν. Πήρα ένα refurbished HP Color Laser Pro M177fw, βρήκα την υγειά μου. Στο σπίτι έχω ένα MFP Epson, περισσότερο χρόνο ξοδεύω να του αλλάζω μελάνια παρά να τυπώνω. Και αν αυτό με το auto-shutdown ισχύει, τότε δεν ξαναπαίρνω Epson. Στο μαγαζί έχω επίσης παρατημένο ένα Epson L5190. Μπούκωσε η κεφαλή, δεν τυπώνει τίποτα - είναι για πέταμα. Έχω εκτυπωτές από την εποχή που κέρδισα έναν DMP2000 στο Gand Prix του Pixel, αγόρασα έναν από τους πρώτους inkjet HP (HP 500;), συνέχισα με έναν  έγχρωμο HP (930C;), εργάστηκα σε μηχανοργανώσεις εταιρειών με κάμποσα μηχανήματα. Ποιος τρελός του IT θα βάλει inkjet να ασχολείται με μελάνια και σφουγγαράκια;

Οι τεχνολογίες συνυπάρχουν για κάποιο λόγο. Αν η Epson δεν γουστάρει τους laser γιατί τους κατασκευάζει με decent ποιότητα μέχρι και ο τελευταίος Κινέζος, πρόβλημα της. Προφανώς δυσκολεύεται να ξεπεράσει την εποχή που οι εταιρείες πουλούσαν στο κόστος τον εκτυπωτή και έβγαζαν λεφτά από τα αναλώσιμα.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teodoreh είπε

Στο μαγαζί έχω επίσης παρατημένο ένα Epson L5190. Μπούκωσε η κεφαλή, δεν τυπώνει τίποτα - είναι για πέταμα.

Βάλε την κεφαλή αν βγαίνει σε διάλυμα καθαρό οινόπνευμα και απεσταγμένο νερό, μισό - μισό. Σε 2-3 μέρες αφού το κουνάς λίγο όποτε μπορείς με μία σύριγγα ρίχνεις λίγο από το διάλυμα από πίσω, φύσα ρούφα.

Γίνεται καινούργια η κεφαλή. Το κακό είναι ότι χαλάς μελάνι να γεμίσουν οι κεφαλές και μετά από ένα μήνα ξανά το ίδιο. Μετά βαρέθηκα και αγόρασα λέιζερ. Όσο για τον άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τον έχω σκεπάσει με ένα βαμβακερό κάλυμμα από λευκό σεντόνι και μετά από μερικές χιλιάδες εκτυπώσεις δεν είδα πουθενά μαυρίλα. Μάλλον είναι μύθος.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Chef_Alexander είπε

Δυστυχώς στο Ellada θα περάσουν μερικές εκατονταετίες μέχρι να συμβεί αυτό. Έχουμε βλέπεις να ''ταίσουμε'' ένα μεγάλο τέρας που ονομάζεται γραφειοκρατεία!!!

Δουλεύω σε λογιστικό γραφείο και το ξέρω πολύ καλά....

Πάντως γίνεται μια προσπάθεια για να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Thresh είπε

Από πάντα αυτό ή άλλαξε τα τελευταία χρόνια? 

Είναι αρκετά χρόνια τώρα.

Είχα πολυμηχανήματα προ του 2010 που είχαν ξεχωριστές κεφαλές.

Αν πάμε δε, σε καθαρά επαγγελματικά μηχανήματα, έχω plotter (HP designjet 800) που πρέπει να κυκλοφόρησε αρχές του 2000 (ίσως και τέλει του 90) που παίρνει κεφαλές (το οποίο το πήρα μεταχειρισμένο και λειτουργεί ακόμα)

Τώρα και πολλά χρόνια πάντως, μελάνι με ενσωματωμένη κεφαλή έχει μόνο στην πολύ φθηνή σειρά της

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω μια καλύτερη ιδέα. Να περιορίσουν την ενέργεια που χαλάνε στο να παράγουν άχρηστες σαχλαμάρες και μπιχλιμπίδια μιας χρήσης (τύπου jumboπροϊόντα) και να αφήσουν τους εκτυπωτές λέιζερ στην ησυχία τους.

Δημοσ.

αν θέλεις να τυπώνεις  600 - 1000 σελίδες την εβδομάδα και το μηχάνημα να μήν παθαίνει τίποτα ,  υπάρχουν πιο επαγγελματικά μηχανήματα , τα laser cartridges δεν είναι ακριβά ? εκτός αν τα γεμίζει η Μαρία απ το φωτοτυπάδικο και στα δίνει στο 1/3 της τιμής

Δημοσ.

Έχω αλλάξει 4-5 inkjet εκτυπωτές αφού η αγορά ενός καινούργιου εκτυπωτή ήταν φθηνότερη απο την αγορά ( γνήσιων ) μελανιών, ενώ τώρα ( εδώ και πάρα πολλά χρόνια ) έχω έναν HP Laserjet 1018, γεμίζω το toner και κάνω τη δουλειά μου. Ακριβώς επειδή γεμίζω το toner, δεν πετάω κάτι, ενώ στη περίπτωση των inkjet, πετάω τους ίδιους τους εκτυπωτές, άρα απο τη δική μου οπτική γωνία, πιο οικολογική είναι η χρήση ενός laser εκτυπωτή που ούτως ή άλλως αντέχει για πολλά χρόνια. Τέλος, η εκτύπωση ενός laser εκτυπωτή είναι σαφώς ανώτερη απο αυτή του inkjet, μη τρελαθούμε τώρα. 

Το σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι να εκτυπώνουμε μόνο τα άκρως απαραίτητα ( το γνωστό "think before you print " ), η αλήθεια είναι ότι πλέον εκτυπώνω μόνο για κάτι καρεκλοκένταυρους σε δημόσιες υπηρεσίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, sabrewulf είπε

epson eco tank.χρονια τον χρησιμοποιω και θεωρω οτι ειναι απιστευτα οικονομικος με τα συγκεκριμενα μελανια.

Έχω κάνει μετάβαση από Epson που έπαιρναν cartridges (αυτά που είχαν και τσιπάκια πάνω....) σε Ecotank και πραγματικά δεν υπάρχει καμμία σχέση. Φτηνά τα μελάνια, πολλές οι εκτυπώσεις.

Αλλά εξακολουθεί να είναι ψυχοφθόρο σαν μηχάνημα. Κάνω τουλάχιστον μια εβδομαδιαία εκτύπωση για να μην στομώσουν οι κεφαλές και πάλι μια έγχρωμη κατάφερε να βουλώσει... απλοί καθαρισμοί δεν έκαναν τίποτα, έπρεπε να γίνει βαθύς καθαρισμός που έφαγε ~1/5 από το κάθε tank μελανιού. Και με το βαθύ καθαρισμό γεμίζει πιο γρήγορα με μελάνι το tray που υπάρχει από κατω.

Οπότε μακράν καλύτερο προιόν από τα προηγουμενα inkjet που ήταν καθαρή ληστεία, αλλά για περιστασιακή χρήση... το ξαναλέω: ψυχοφθόρο.

Επεξ/σία από Engimek
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 6/12/2022 στις 11:12 ΠΜ, ethereum είπε

μήπως βουλώνει η κεφαλή γιατί βάζουμε μελάνια απο το κάθε μαγαζάκι και όχι της εταιρίας ? εγω με hp δεν έχω κανένα πρόβλημα , έχω και τη συνδρομή instant ink κι όλα μια χαρούλα

16 χρονια τυπωνω με επαναγεμισμενα και φωτογραφιες, οι εκτυπωτες και οι εκτυπωσεις αντεχουν ακομα. Καλοι οι μυθοι οτι τα οριτζιναλ νεροζουμια ειναι αξιοπιστα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Βάλε την κεφαλή αν βγαίνει σε διάλυμα καθαρό οινόπνευμα και απεσταγμένο νερό, μισό - μισό. Σε 2-3 μέρες αφού το κουνάς λίγο όποτε μπορείς με μία σύριγγα ρίχνεις λίγο από το διάλυμα από πίσω, φύσα ρούφα.

Γίνεται καινούργια η κεφαλή. Το κακό είναι ότι χαλάς μελάνι να γεμίσουν οι κεφαλές και μετά από ένα μήνα ξανά το ίδιο. Μετά βαρέθηκα και αγόρασα λέιζερ. Όσο για τον άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τον έχω σκεπάσει με ένα βαμβακερό κάλυμμα από λευκό σεντόνι και μετά από μερικές χιλιάδες εκτυπώσεις δεν είδα πουθενά μαυρίλα. Μάλλον είναι μύθος.

Δεν είναι"άνθρακας", είναι μικροσωματίδια. Δες τι έγραψα πιο πάνω.

Δημοσ.

"όμως παράλληλα κοστίζουν και περισσότερο ανά εκτύπωση/ σελίδα."

Και αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος που θέλει να το κάνει. Ποιος ασχολήθηκε ποτέ για πόσο ρεύμα καίει η μία σελίδα που θα εκτυπώσεις όταν με το μελάνι νιώθεις ότι κάνει ένα ευρώ η σελίδα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/12/2022 στις 5:19 ΜΜ, MaIdoror είπε

Δεν είναι"άνθρακας", είναι μικροσωματίδια. Δες τι έγραψα πιο πάνω.

Δηλαδή? Ο άνθρακας δεν είναι μικροσωματίδιο? Τι είναι?

Επίσης εκτός από τα μικροσωματίδια άνθρακα τι άλλα μικροσωματίδια έχει ένας λέιζερ στο τόνερ που είναι επικίνδυνα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...