Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε

Μηπως θα μπιρουσες να μου προτεινεις κανενα καλο μοντέλο lazer με φθηνά αναλώσιμα ; Ο inkjet μου τα εχει φτύσει

Τα φθηνά αναλώσιμα είναι κάτι σχετικό. Γιατί ένα toner των 300 euro είναι "φθηνό" σε σχέση με το μελάνι των 50 ευρώ μιας και θεωρητικά το κόστος per page είναι πολύ πιο κάτω. Εγώ είχα πετύχει έναν Lexmark Color Laser πριν αρκετά χρόνια απο το eshop στα 120 Ευρώ. Φαντάσου τα toner του αν βάλεις να αγοράσω καινούργια ήταν πιο ακριβά απο όλον τον εκτυπωτή. Στο σπίτι δεν εκτυπώνω πολλά και έτσι το μαύρο μου έφυγε πρώτο μετά απο 2-3 χρόνια. Με τον laser δεν έχεις θέμα να σου ξεραθεί όπως στους Inject οπότε είναι super. Έχει μια προσφορά τώρα πάλι το eshop που με δελεάζει (εδώ αν και ασπρόμαυρο) αλλά έχω ακόμα αρκετά μελάνια στον παλιό μου και έχω πάρει και ένα extra. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, slaughter είπε

Τα φθηνά αναλώσιμα είναι κάτι σχετικό. Γιατί ένα toner των 300 euro είναι "φθηνό" σε σχέση με το μελάνι των 50 ευρώ μιας και θεωρητικά το κόστος per page είναι πολύ πιο κάτω. Εγώ είχα πετύχει έναν Lexmark Color Laser πριν αρκετά χρόνια απο το eshop στα 120 Ευρώ. Φαντάσου τα toner του αν βάλεις να αγοράσω καινούργια ήταν πιο ακριβά απο όλον τον εκτυπωτή. Στο σπίτι δεν εκτυπώνω πολλά και έτσι το μαύρο μου έφυγε πρώτο μετά απο 2-3 χρόνια. Με τον laser δεν έχεις θέμα να σου ξεραθεί όπως στους Inject οπότε είναι super. Έχει μια προσφορά τώρα πάλι το eshop που με δελεάζει (εδώ αν και ασπρόμαυρο) αλλά έχω ακόμα αρκετά μελάνια στον παλιό μου και έχω πάρει και ένα extra. 

Προσφορά ήταν οι laser εκτυπωτές της Samsung που έκαναν 70-80 ευρώ. Που πήγαν αυτοί?

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ethereum είπε

μήπως βουλώνει η κεφαλή γιατί βάζουμε μελάνια απο το κάθε μαγαζάκι και όχι της εταιρίας ? εγω με hp δεν έχω κανένα πρόβλημα , έχω και τη συνδρομή instant ink κι όλα μια χαρούλα

Εγώ έχω πάρει laser και βάζω ΟΕΜ toners και δεν πληρώνω συνδρομή και δεν έχω πρόβλημα εδώ και 5 χρόνια.

Εδώ να δεις πόσο μια χαρούλα είμαι.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ArisArts είπε

.ωσπου πήρα Colour Laser (brother).

εχω δουλέψει laser , νομίζω για ποσότητα/κόστος  σε μονοχρωμία/ ασπρόμαυρο είναι καλύτεροι , αλλα μου αρέσει το μελάνι , θεωρω ποιοτικότερη εκτύπωση το μελάνι

Επεξ/σία από ethereum
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, ethereum said:

μήπως βουλώνει η κεφαλή γιατί βάζουμε μελάνια απο το κάθε μαγαζάκι και όχι της εταιρίας ? εγω με hp δεν έχω κανένα πρόβλημα , έχω και τη συνδρομή instant ink κι όλα μια χαρούλα

Οι HP έχουν τις κεφαλές στα μελάνια, οι Epson στον εκτυπωτή, οπότε κάθε φορά που αλλάζεις μελάνια στους HP έχεις καινούριες, πράγμα που δεν ισχύει στους Epson.

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, oldnew είπε

Κοροϊδεύουν τον κόσμο.. Έχουν πιάσει ολοι το παραμύθι της ενέργειας για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Και τσαμπα πλέον να μου δώσουν inject, lazer θα παρω. Πολυ χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης και χωρίς προβλήματα. Με τους inject είχα βαρεθεί να καθαρίζω την κεφαλή που παίρνει τα μελάνια επειδή στέγνωνε και κόλλαγε συνέχεια. Αμα δεν εκτυπώνεις συχνά, τον πουλό ολο προβλήματα έχεις. Και δε διορθώνεται αυτο, το μελάνι στεγνώνει. 

Μην ξεχνάμε όμως και τις επιπτώσεις στην υγεία των laser εκτυπωτών και του τόνερ, ειδικά σε μακροχρόνια και εντατική χρήση σε μικρούς χώρους (δεν λέμε προφανώς για μια σελίδα τον μήνα): αλλαγές στον μεταβολισμό, έκλυση όζοντος στον αέρα, αλλαγές στο γονιδίωμα (βλ. και εδώ https://www.mdpi.com/1422-0067/20/24/6348).

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

"Η Epson οραματίζεται ένα μέλλον μόνο με εκτυπωτές inkjet"

Να πιείτε δυο καφέδες να ξυπνήσετε.

• Thanks 1
Δημοσ.

H ενεργειακή κατανάλωση πόση είναι άραγε, δεν έχω καταφέρει να βρω στοιχεία για την ενέργεια ανά σελίδα, 1000 σελίδες κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χρήμα οι εταιρίες δεν το βγάζουν από τις πωλήσεις εκτυπωτών αλλά από τα μελάνια. Όταν αγοράζεις εκτυπωτή 50euro και δίνεις 50euro κάθε φορά για τα μελάνια...

Γι'αυτό η Epson θέλει να μας πείσει και αυτά περί περιβάλλοντος και ενέργειας εγώ τα ακούω βερεσέ...

Αγόρασα σε προσφορά πριν πέντε χρόνια έναν Lexmark laser και από τότε ησύχασα. Πρώην κάτοχος HP και Canon photo...

Επεξ/σία από aggelis6
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Thresh είπε

Οι HP έχουν τις κεφαλές στα μελάνια,

Δεν ισχύει αυτό.

Μόνο τα πολύ φθηνά μοντέλα της ΗΡ λειτουργούν έτσι. Τα υπόλοιπα έχουν ανεξάρτητες κεφαλές

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, mikegad said:

Δεν ισχύει αυτό.

Μόνο τα πολύ φθηνά μοντέλα της ΗΡ λειτουργούν έτσι. Τα υπόλοιπα έχουν ανεξάρτητες κεφαλές

Από πάντα αυτό ή άλλαξε τα τελευταία χρόνια? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...